Şimdi Ara

zeka sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir manavın iki kefeli bir terazisi ve 4 adet farklı ağırlığı var.O bunlarla 1 kilodan 40 kiloya kadar her şeyi tartabiliyor.Manavın elindeki 4 farklı ağırlık nelerdir?????????

• Bizim bakkalda elektronik tartı varMis gibi Böyle şeylerle hiç uğraşmıyor
  • bunun çözümünü biliyordum çok kolaydı aslında
  • quote:

Orjinalden alıntı: erenkurt

Bizim bakkalda elektronik tartı varMis gibi Böyle şeylerle hiç uğraşmıyor

süper
  • 1-5-15-19
  • Şinci şöyle oluyor 1 kilodan kırk kiloya kadar tartacağına göre 1kg lık ağırlık kesin olacak demek ki.Böylece 1 cepte

2 kiloyu 1 kglık tartıyla tartamayacağıma göre Demekki diğer keseye koymam gereken başka bir ağırlık lazım bana.Buda tabii ki 3kg 3 kg mı bir keseye 1 kg mıda diğer keseye koyup 2 kg'ıda tartmış oldum böylece 3kg da cepte

Bu ağırlıkla 4 kg mıda tartarım.Şimdi sıra 5kg da.Elimde dört kg olduğuna göre.Eğer 9kg lık bir ağırlığım olursa ikisini ayrı kefelere koyarak 5 kg mıda bulmuş olurum.13 kg'a kadar bunlar beni idare eder9 da cepte Daha sonrası çok büyük rakamlar olduğu için tek tek yazmama gerek yok heralde çünkü çok uzun sürecek ama bu mantıkla tek tek sayıp devam edince sırada ki rakamımız da 27 oluyor.Böylelikle 40kg'a kadar bütün ağırlıkları ölçebiliyoruz (İnşallah )

Yani:1-3-9-27

Doğrumudur?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Soru yazmak için yapay zeka
    5 ay önce açıldı
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ByMsKN

quote:

Şinci şöyle oluyor 1 kilodan kırk kiloya kadar tartacağına göre 1kg lık ağırlık kesin olacak demek ki.Böylece 1 cepte

2 kiloyu 1 kglık tartıyla tartamayacağıma göre Demekki diğer keseye koymam gereken başka bir ağırlık lazım bana.Buda tabii ki 3kg 3 kg mı bir keseye 1 kg mıda diğer keseye koyup 2 kg'ıda tartmış oldum böylece 3kg da cepte

Bu ağırlıkla 4 kg mıda tartarım.Şimdi sıra 5kg da.Elimde dört kg olduğuna göre.Eğer 9kg lık bir ağırlığım olursa ikisini ayrı kefelere koyarak 5 kg mıda bulmuş olurum.13 kg'a kadar bunlar beni idare eder9 da cepte Daha sonrası çok büyük rakamlar olduğu için tek tek yazmama gerek yok heralde çünkü çok uzun sürecek ama bu mantıkla tek tek sayıp devam edince sırada ki rakamımız da 27 oluyor.Böylelikle 40kg'a kadar bütün ağırlıkları ölçebiliyoruz (İnşallah )

Yani:1-3-9-27

Doğrumudur?

matemetik kaç?

Kopyayla geçtim Çok mu belli oluyor?

• Bir de konuyu açan arkadaştan cevap alsak daha iyi olacaktı ama...???
  • quote:

problem degil mi al iste cozumu arkadas vermis.bir problemin daha ustesinden gelindi
  • quote:

Orjinalden alıntı: turexx

quote:

problem degil mi al iste cozumu arkadas vermis.bir problemin daha ustesinden gelindi

Yinede sorunun cevabını öğrensem daha rahat edeceğim Ama konuyu açan arkadaş yok ortada.Gels dee beni kurtarsa şu manavdan

• bende bilmiyodum size sordum bizim anafende ödüllü bi soruydu tşk kürler
  • 14-13-12-1

1 den 40 a tüm ağırlıklarımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musandia -- 14 Eylül 2006; 18:31:14 >
  • erenkurt haklı
  • Yhu bu sorunun cevabı yok mu? Bende arkadaşlara sordum iddiaya girdik nolcek şimdi
  • 1-3-9-27
  • yaw bu bana cem yılmazın anlattığı bakkal amcayı hatırlattıiçeriğinde küfür olduğu için yazmak istemiom ne gülmüştüm onu duyunca çok gzl bişe yaw

• quote:

Orjinalden alıntı: @sL@N

Yhu bu sorunun cevabı yok mu? Bende arkadaşlara sordum iddiaya girdik nolcek şimdi

1-3-9-27

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.