Şimdi Ara

Zor bi zeka sorusu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • >Bir adam yıllar boyu Almanya'da bir bankada çalışmış ve emekli olmasına

>yakın artık yurda dönmeye karak verdiği gün lan felekten bir gün çalim

>bari deyip bir bara gitmis..

>

>Barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş bizimki

>kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kağıda tanışabilirmiyiz

>mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş.

>

>Kadın kağıdı almış okumuş adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın

>arkasına bir şeyler yazıp kağıdı tekrar adama geri göndermiş. Adam

>kağıda bakmış bakmış.... hiç bir şey anlamamış yazı ne Almanca ne

>bildiği bir dile aitmiş gitmiş kağıdı en yakın arkadaşına verip ya bunu

>bir kadın bana yazdı ben anlamadım ne yazıyor burda diye sormus

>arkadaşı kağıdı okur okumaz sakın bir daha beni arama arkadaşlığımı

>sona erdi diyip yanından gitmiş..

>

>Adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına ya siz eskisiniz

>bilirsiniz burda ne yazıyor diye bu sefer onlara sormuş . Anne babası

>kağıdı okuyunca adamı evlatlıktan red etmişler. Karısına göstermiş

>karısı boşanma davası açmış. Adam artık çıldırma noktasına gelmiş len

>demiş bunu en iyi anlayan doktor olur, nede olsa onların yazısı karışık diyip bir doktora gitmiş.

>

>Doktor kağıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasina

>girmiş aradan 1 saat 2 saat geçmiş doktor yok... Bizim adam merak edip

>odaya girince bir bakmıski doktor tavanda sallanıyor kendini asmış

>Adam

>en sonunda pes etmiş len bu kağıt başıma çok işler açtı başkasınında

>hayatını karartmasın diye kağıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup

>evine gitmiş. O akşamda tesadüf bankaya hırsızlar girmiş kasadaki bütün

>paraları almışlar tam kaçakları sırada hırsızların reisi kağıdı görmüş,

>şef kağıdı okuyunca birden çabuk paraları yerine koyun demiş ve bütün

>paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip gitmişler.

>

>

>

>ŞİMDİ GELELiM SORUMUZA HALiYLE BU KAĞIT'TA NE YAZIYOR DİYCEM...

arkadaşlar bulmanız lazım bunu araştırdım cevap şöyle yazıyor'' kağıtta aynen bu yazı yazıyor '' cevap buymus ama mantıklı bı acıklaması yok mu yaa???

• mantıklı bir cevabı olduğunu sanmıyorum bunun
  • bu ne yaaaa?
    nerden soktun aklıma bu soruyu
    okdugumdan beri düşünüyorum
  • Öfff bu soru onlarca kez soruldu hiçbirinde de adam akıllı bir cevap gelmedi.Zaten bu sorunun cevabı da yok sanırsam.
  • Tanışabilir miyiz yazıyordur. Gerisi hikaye kısmı zannımca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noise1903 -- 22 Eylül 2007; 15:26:33 >
  • Verildi.
  • saçma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Soru yazmak için yapay zeka
    5 ay önce açıldı
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • delinin biri kuyuya tas atmis
  • iyide kardeşim bu sorununu cevabı yokmu bu kadar çok yırtınıcağına araştır bul cevabı + bizimlede paylaş bizde öğrenelim ne yazıyo.
  • İlk defa, bir arkadaşın blogunda karşılaştım bu soruyla. Haliyle insan merak ediyor kağıtta ne yazdığını. Fakat, kağıtta ne yazdığını bulmak için beynimi yorduğumu söyleyemem. Öğrenilmiş çaresizlik mi? “Nasıl olsa bulamayacağım, niye o zaman canım beynimi yorayım ki” durumu galiba. Arkadaşın yazısının altına yorum yazdım, “kardeşim söyle şunun cevabını, meraktan öldüm” babında bir şeyler. Yorumuma cevap verdi sağ olsun. Lakin o da tam olarak cevabını bilmiyormuş. Bu durumda Google Amca’ya gitmekten başka çare kalmadı bana da.

Google Amca’ya gittim. “Kağıtta ne yazıyor” diye sordum. Önüme bir sürü forum sayfası açtı. Meğerse bu soru hayli meşhurmuş sanal ortamda. Forumlarda yazılanları okudukça, işin, “kuyuya delinin biri bir taş atmış” formatında olduğunu anladım. Yanlış cevapları burada tekrarlamanın anlamı yok. Herkes, beynini lime lime etmiş kağıtta ne yazdığını bulabilmek için. (Aklımı seveyim, ben hiç kendimi yormadım valla.)

Soruyu ilk defa okuyan ve haliyle cevabını merak edenleri daha fazla merakta komadan doğru cevabı vereyim: Aslında soruda küçük bir şaşırtma var. Soruda “iki” kağıt var. Birincisi, soruyu okuduğumuz kağıt. İkincisi, hikayede kadının bir şeyler yazdığı kağıt. Sorunun muhatabı olan herkes, ikinci kağıda şartlanıyor ve o kağıtta ne yazdığını bulmaya çalışıyor. Oysa, soru birinci kağıtla ilgili. Ve O’nun da cevabı basit. Soru: “Bu kağıt’ta ne yazıyor?” Cevap: “Bu kağıt’ta bu hikaye yazıyor”. Peki ya ikinci kağıtta ne yazıyor? Kadın adama ne yazmış? Bunu bilmiyoruz. Bilmemiz de istenmiyor. Dahası bilmemiz de gerekmiyor. Soru bu değil çünkü. Hatta bilmemiz imkansız kadının ne yazdığını. Çünkü, hikayede kadının bir şeyler yazmasının “işlevi”, sadece sorunun muhatabının kafasını karıştırmak ve “asıl sorudan” uzaklaştırmak. Bu kadar.

Şimdi, biraz daha “iri” laflar etmenin sırası. Aslında; kafamızı şişiren, vaktimizi alan, bizi strese sokan “sorular”, acaba gerçekten cevabı/çözümü bulunabilir sorular mı? Gerçekten “soru” niteliğini haiz mi, yoksa, bizi asıl sorudan uzaklaştırmak için önümüze başkaları tarafından sunulan soru görünümlü tuzaklar mı? Biz, soru görünümlü “suni” soru(n)larla uğraşırken, cevap bekleyen asıl sorunun çözümsüz kalması mı amaçlanıyor yoksa? (Meramım anlaşılmıştır, lafı uzatıp aynı şeyleri papağan gibi tekrarlamanın bir anlamı yok. Nokta.)

ALINTIDIR.
    http://www.siyahkahve.com/index.php?cmd=7&textID=560

• ahahahah
    ulan zeka sorusu deme bari
  • cevabi buldum. kagitta "zakokaron galayondo lamunacci" yaziyo. ama sorudaki adam gibi ben de bu yazidan bi anlam cikaramadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madanci -- 22 Eylül 2007; 15:53:27 >
  • ve beklenen cevap geldı...
    Kadın polis kadının esi doktor, kadının erkek kardesi adamın arkadası,
    Kadın kâgıda: adini soyadını ve tlf. Numarasını yazıyor, seninle birlikte olabilirim ama evli isen esini bosa, eger anne baban varsa onları reddet diyor.
    su an müsait olmadıgını aksam bir bankayı hırsızların soyacagını ihbar aldıklarını ve aksam o bankaya baskın yapacaklarını yazıyor kâgıda ve yarın kendisini aramasını söylüyor.
    Arkadaşı kâgıdı okuyunca kız kardesine en yakin arkadasının böyle bir sey yapmasını hazmedemiyor ve onunla iliskisini kesiyor.
    Anne babası kâgıdı okuyunca ogullarının böyle bir sey yaptıgına inanamıyor ve onu evlatlıktan reddediyor.
    Esi kâgıdı okuyunca sok oluyor bunca yıllık kocasından gördügü ihanet karsısında ona bosanma davası acıyor.
    Doktor kâgıdı okuduğunda kâgıttaki isim ve tlf numarasından yazıyı esinin yazdıgını anlıyor ve bu ihaneti gururuna yediremeyerek intihar ediyor.
    Hırsızların sefi kâgıdı okudugunda baskına ugrayacaklarını anlıyor ve hemen paraları bırakıp orayı terk ediyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: cıleCASH

ve beklenen cevap geldı...
    Kadın polis kadının esi doktor, kadının erkek kardesi adamın arkadası,
    Kadın kâgıda: adini soyadını ve tlf. Numarasını yazıyor, seninle birlikte olabilirim ama evli isen esini bosa, eger anne baban varsa onları reddet diyor.
    su an müsait olmadıgını aksam bir bankayı hırsızların soyacagını ihbar aldıklarını ve aksam o bankaya baskın yapacaklarını yazıyor kâgıda ve yarın kendisini aramasını söylüyor.
    Arkadaşı kâgıdı okuyunca kız kardesine en yakin arkadasının böyle bir sey yapmasını hazmedemiyor ve onunla iliskisini kesiyor.
    Anne babası kâgıdı okuyunca ogullarının böyle bir sey yaptıgına inanamıyor ve onu evlatlıktan reddediyor.
    Esi kâgıdı okuyunca sok oluyor bunca yıllık kocasından gördügü ihanet karsısında ona bosanma davası acıyor.
    Doktor kâgıdı okuduğunda kâgıttaki isim ve tlf numarasından yazıyı esinin yazdıgını anlıyor ve bu ihaneti gururuna yediremeyerek intihar ediyor.
    Hırsızların sefi kâgıdı okudugunda baskına ugrayacaklarını anlıyor ve hemen paraları bırakıp orayı terk ediyorlar.

Allahım yaaaaa
    Bu soruyu bulana

• verilmişti bulunmuştu.. çok saçma bişey hiç yormayın kafanızı..
  • kafam bulandı be ama çok iyi biraz beynimizi yormuş olduk sayenizde arkadaşlar
  • "karın seni aldatıyor" yazıyo olabilr çok saçma birşey
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.