Bildirim
Zeka sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
B
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ "İstikbal göklerdedir." M.K. Atatürk
"Başka zeki uygarlıklar Breaking Bad den daha iyi dizi yapabilir mi?" -
Cevap A mı? Ona göre anlatayım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Bir ada değildir insan, bütün hiç değildir bir başına; anakaranın bir parçasıdır, bir damladır okyanusta; bir toprak tanesini alıp götürse deniz, küçülür Avrupa, sanki yiten bir burunmuş, dostlarının ya da senin bir yurtluğunmuş gibi, ölünce bir insan eksilirim ben, çünkü insanoğlunun bir parçasıyım; işte bundandır ki çanlar kimin için çalıyor diye sorma; çanlar senin için çalıyor. -
cevabı bilmiyorum.
ben kose sayısından gidiyorum ama daire 0 köşe?_____________________________
-
B
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
mantıksal anlatımını rica edebilir miyim hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcancan -- 3 Ağustos 2016; 19:02:20 >_____________________________
-
B sinüsle kosenüsüsünü alıp tanjantına oranladım
yok mu açıklamalı anlatıcak? _____________________________
-
Kenar sayısı yapıp buldum ben.
İlk satır: 3 daire var bu yüzden üçgen. Sonra da ilk şeklin 1 adet olanı(1 daire)
2. Satır:4 kare var bu yüzden dörtgen. Sonra ilk şeklin 1 adet olanı.
3. Satır:1 adet üçgen(çünkü en sonda üçgen var) ve yanında da adet sayısı kadar kenarı olan daire.(1)
Ben böyle çözdüm. Yanlış ise de bilemiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Bir ada değildir insan, bütün hiç değildir bir başına; anakaranın bir parçasıdır, bir damladır okyanusta; bir toprak tanesini alıp götürse deniz, küçülür Avrupa, sanki yiten bir burunmuş, dostlarının ya da senin bir yurtluğunmuş gibi, ölünce bir insan eksilirim ben, çünkü insanoğlunun bir parçasıyım; işte bundandır ki çanlar kimin için çalıyor diye sorma; çanlar senin için çalıyor. -
Cevap A olmalı.
İlk satırda, üçgen üç köşeli ve en sağdaki daireden en solda 3 tane var. Kare için de aynı mantık. Yuvarlak için dediğiniz gibi hiçbir köşe yok ama tek bir eğri var. Buna göre cevap A olmalı. Zira en sağda yine bir üçgen var ve cevabın üçgen şeklinde olması gerekiyor.
hocam bende köşeden gittim ama? _____________________________
-
Resimde bütün şekiller farklı ve her şekil türünden 3 resim var bu yüzden cevap B.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Köşeden gidince dediğin gibi daire 0 çıkıyor. O yüzden kenar daha mantıklı gibime geldi.
Üstteki cevap daha mantıklı benim çözüm gg oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lars Mikael Akerfeldt -- 3 Ağustos 2016; 19:10:51 >
ama dairenin kenarıda yoktur ki hocam
farklı bir bakış açısı, nerden bakarsanız ordan doğru çıkıyor soru net değil sanırım
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Cevap yok mu hocam
Bence B. Her seklin bir kucuk boyutu bir buyuk boyutu var. Ve kucuk yuvarlak 3lu bulunuyor. Kucuk kare ise 4 lu bulunuyor. Kucuk ucgen ya 5 li bulunmaliydi ya da 2li. Bu yuzden B diyorum.
A.
1 yuvarlak üçgen üç yuvarlak
1 kare dörtgen dört kare
1 üçgen yuvarlak 1ücgen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Intel Xeon E5-1680 v2 (4.75Ghz,1.38v) | EVGA Geforce GTX Titan X SuperClocked x2 SLI | Asus Rampage IV Black Edition | Corsair H115i | Corsair Dominator Platinum 8x4GB 1866mhz CL9 | Samsung 860 Pro 1 TB x2 | Western Digital Black 6TB | Phanteks Enthoo Evolv ATX TG Satin Black | EVGA SuperNOVA 1200 P2.
OnePlus 5T 128GB Midnight Black | Apple iPhone SE 64GB Space Gray | Samsung Galaxy S7 Black Onyx
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler