Şimdi Ara

Bi Mantık sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
8.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski zamanda bi kral ve 3 oğlu varmıs.kral ölüm döşeğine düşmüs ve kralın kendisinden sonra kimin kral olacağını dusunmeye baslamıs.ve aklına bi fikir gelmis.fikri ise şöyleymiş;3 oğlu arasında sehrin girişinden sarayın girişine kadar atlarla yarıs yapmalarını soylemiş kral cocuklarına ama demiş sarayın kapısından son geçen kişi kral olur .Cocukları düsunmus sonra ortanca cocuk bu işin nası yapılacağını anlamıs ve diğer kardeslerinede anlatmıs.. Sizce bu yarışma nasıl olabilir ?? Nasıl sonuncu gelmeye calısabilirler ??

Bu bir mantık sorusudur

Bulana helal

FOREVER 1907

• BEN MANTIKSIZIM

Sen ßenim kazanma umudumu hiç kayßetmediğim
    ama hiç kazanıLmamış diğer yarımsın.
    Ve ßu gece son kez seni kayßetmeye geLdim sevgiLi
  • ortanca çocuk diğer kardeşlerine neden anlatıyor nasıl sonuncu gireceğini kendisi uygular ve kral olur mantıksız.

Orjinalden alıntı: friendly

ortanca çocuk diğer kardeşlerine neden anlatıyor nasıl sonuncu gireceğini kendisi uygular ve kral olur mantıksız.

hayır Diğer kardeslerine sadece yarısmanın nasıl yapılacağını anlatıyor yani eşitler herkes hepside onun dusunduğü fikre katılıolar ve onun dediğini yapıolar ama işte o fikir needir?????

FOREVER 1907
  • Anladığım kadarıyla burada bir kelime oyunu var o da şu
    "son" ingilizce oğul anlamında yani aslında son dan kasıt ilk gelen oğlu birinci olacak

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
    Kanuni Sultan Süleyman
  • Ya ortanca yarışmayı bilior.Dİerlerine en hızlı giden kral olur der diğerleri geçere bu son girer kaleye kral oolur bu mu şimdi cvp?

Orjinalden alıntı: Chemist_EA

Ya ortanca yarışmayı bilior.Dİerlerine en hızlı giden kral olur der diğerleri geçere bu son girer kaleye kral oolur bu mu şimdi cvp?

HAYIR

FOREVER 1907
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir soru
    18 yıl önce açıldı
    size bi mantık sorusu
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • atları değiştirmelerini söylüyor.
  • Şimdi anladım galiba sarayın girişine kadar diyor, illa kapıdan geçin demiyor dolayısıyla sarayın girişine kadar normal yarış olur.

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
    Kanuni Sultan Süleyman
  • Atların ustune agırlık koyup atları baya bir yavaşlatabilirler ama bu yarış bitmez cunku ben yarışsam yarış çizgisinde atımı hiç oynatmam beklerim sonra başlarım ve sonuncu olarak bitiririm yarışı bişi daha bazı soruların cevapları yoktur buda onlardan olmazsın

Orjinalden alıntı: AlCaDrAs

atları değiştirmelerini söylüyor.

Doğru AlCaDrAs kardes tebrikler

FOREVER 1907
  • bunun bi değişik versiyonunu biliyordum zaten

ne alaka ben anlayamadım?

Orjinalden alıntı: Chemist_EA

quote:

ne alaka ben anlayamadım?

zaten hangisinin atı once girerse o kaybetcek ya ustundeki adamlar olanca hızıyla kendisinin olmayan atları finishe ilk sırada getirmeye calıscak

FOREVER 1907
  • İyi de o zaman saray kapısından ilk geçenin kral olması kesin değil

Bu durumda sadece sonuncu gelen kral olamaz, çünkü kimin kral olacağını sona kalan at belirler

EDIT: ayrıca son geçen at değil, son geçen kişi kral olur diyor babaları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaMKaN -- 21 Eylül 2005, 23:20:43 >

Orjinalden alıntı: BaMKaN

İyi de o zaman saray kapısından ilk geçenin kral olması kesin değil

Bu durumda sadece sonuncu gelen kral olamaz, çünkü kimin kral olacağını sona kalan at belirler

EDIT: ayrıca son geçen at değil, son geçen kişi kral olur diyor babaları...

evet doğru diyorsun sonuncu geçenin atı kime aitse o kral olur o durumda.ama burda bir paradoks var adam baktı ki kendi atını süren adam sonuncu olmuyor.o zaman o andaki sonuncunun sonuncu olmasına izin vermeyecektir.sonra bu da bir başkasının işine gelmeyecektir.böyle olursa bu yarış geriye doğru yapılır ve kimse de yarışı bitiremez.

çok saçma harbiden.

• Verilen cevabı anlamamışınız.. bi daa okuuyn bence.. Herkes üzerinde bulunduğu atı birinci yapmaya çalışacaktır.. çünkü at rakibine aittir ve sonuncu gelmemesi için elinden geleni yapar.. kendi atını kullanan kişinin de sonuncu olmasını ister mantıken.. aslında burdaki tek hata soruyu soran karkadaş son giren "kişi" demesi.. son giren "at" deseydi taşlar yerine oturuyordu..

Orjinalden alıntı: [cins]

Verilen cevabı anlamamışınız.. bi daa okuuyn bence.. Herkes üzerinde bulunduğu atı birinci yapmaya çalışacaktır.. çünkü at rakibine aittir ve sonuncu gelmemesi için elinden geleni yapar.. kendi atını kullanan kişinin de sonuncu olmasını ister mantıken.. aslında burdaki tek hata soruyu soran karkadaş son giren "kişi" demesi.. son giren "at" deseydi taşlar yerine oturuyordu..

Asıl sen bizim dediğimizi anlamamışsın... Son gelen at kiminse o 1. de olsa 2. de olsa kral olacak.. yani

• bu şartlarda atımı
    çok yavaş kullanırım cins arkadaşımız mantığındaki iki kardeş sonuncu olmamak için önümde kapışırlarken benim bindiğim atın sahibi olmayan ulan biz burda kapışıyozda bu yanımda beni sonuncu yapmaya çalışanın atı taa arkalarda kaldı ben kral olmayacaksam bu hiç olmasın der(Türk mantığı realite) ve atını(benim at oluyor) iyice yavaşlatır, ee kendi atımı geçerim bende sonra Kralım.. sonra vezir seçmek için gene bu soruyu sorarım ama busefer 1.gelen şahsı vezir yaparım(cins kardeş örn.) dürüst olduğu kesin yamuk yapmaz bize atını neyapıp edip sonuncu getirebileni sürerim memleketten..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.