Şimdi Ara

ZEKA SORULARI ( 3. soru kazık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kral, oğlu, kızı yüksek bir kulenin en yüksek katındaki odaya kitlenmiş halde. Pencerenin kenarında mir makara ve o makaraya bağlı olan sepetler var. İki sepetinde ağırlığı eşit. Bir sepet tepedeyken öbür sepet aşağıya iniyor.Mahkumlar pencereden kaçmaya çalışmak istiyor. Fakat bu nasıl gerçekleşecek ?

Eğer bir sepet 10 kg dan fazla ağırlık taşırsa hızlıca aşağı düşer ve binenler sakatlanabilir.

Kral 90 , oğlu 50 , kızı 40 kg + 30 kg lik bir yük var odada.

En az kaç adımda güvenli şekilde inerler ?

Doğru cevap 10

2. Soru

Düğünde 5 misafir var. Cafer , Emine , Kübra , Feride ve İlayda. Onların hiçbiri masada nerede oturduklarından emin değiller.Gelinin annesinin hatırladığı kadarıyla '' Cafer Kübra'nın yanında değil Emine , Feride ve Kübra'nın yanında değil. Kübra ve Emine İlayda'nın yanında değil ve İlayda Feride'nin solunda oturuyor. Masanın solda sağa oturma sırası nedir?

Doğru cevap : Emine Cafer İlayda Feride ve Kübra > ergo93 buldu

3. Soru

ÇOK KAZIK GİBİ ÇÖZEMEDİM CEVABI YOK.

4 matematikçi arkadaş oturuyorlarmış. İsimleri Sultan , Behlül , Perran ve Nedim. Behlül aklından 1 den büyük 2 tamsayı tutuyor ve '' Bu sayıların toplamı'' diyip Sultan 'ın kulağına cevabı söylüyor. Sonra '' Bu sayıların çarpımı '' diyip cevabı Perran'ın kulağına fısıldıyor.Sonra ;

Sultan: Bence biz bu sayıları bilmiyoruz
    Perran:Sayıların ne olduğunu şimdi buldum.
    Sultan: Evet sayıların bende buldum.
    Nedim: Sayıları bende buldum.

Sayılar nedir ? ( rakamlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRIENDS -- 26 Nisan 2012; 0:15:22 >

• hamsi kokuyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çarizard

hamsi kokuyosun

• 4 veya 7 hamle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esposito Bandolero -- 25 Nisan 2012; 21:01:36 >
  • Rapunzeli çağırın.
  • 7 Hamle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

7 Hamle

yanlış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teknik olarak imkansız mutlaka birisi sakat kalır ilk hamleden dolayı.
  • 3 hamle
  • 4
  • Kral 1 tarafa oglu ve 30 kilo yük 1 tarafa biner. Boylece kral iner oglu havada kalir. Yengemiz biner oglu yükü yukarda birakir. Oglu inmis olur yenge havadaykende karsi kefeye 30 kiloyu koyar yengede iner yük havada kalir.
  • Soru biraz hatalı gibi en tepeden halatın uzunluğundan dolayı bi miktar serbest düşüş yaparlar kopar gider halat Neyse basit düşünürsek;

90 bi sepete 50+30 diğerine biner kral aşağıda sepetten çıkarken çocuk yükle tepede çıkar aynı anda.Daha sonra 50 bi sepete 40 bi sepete biner yine aynı anda çıkarlar.40 tepede kalır.En son da 40 iner 30 da yük zaten düşse de bişey olmaz

Yani 3 hamle diyorum ben
  • 4 hamle.Sakatlanabilirler bence sıkıntı yok.Hatta yükü direk atsınlar aşağı.3 hamle.
  • 3 hamle
  • kral bir sepette oğlu ve yük ise başka sepete 50+30=80 kral da 90 olduğuna göre 10kg ile aşağı inerler sonra yükü diğer sepete koyarlar yük olan aşağıda diğer sepet yukarıda olduğu için kız atlar bu şekilde hepsi iner 3 hamle diyorum
  • 30 kgyi bir sepete koyarlar aşağı iner diğer sepet gelir
    o sepete kız biner ve aşağı iner ağırlık tekrar yukarı çıkar
    ağırlığı çıkartıp yerine oğlan biner ve oğlan aşağı kız yukarı
    kral ağırlığı aşağı oğlanın yanına atar, oğlan ağırlığı sepetine alır, 80 kg olur aynı anda hala yukarda olan kızın yanına da kral biner ve inerler.
    şu anda yukarıda ağırlık ve oğlan = 80kg, aşağıda kız +kral = 90 kg bulunmaktadır.
    kral sepetten inerken aynı anda oğlan ağırlığı yukarıda bırakır.
    oğlan aşağı kız yukarı
    kız yukarıdan ağırlığı aşağı oğlanın yanına atar
    oğlan sepetten inip yerine ağırlığı koyar
    kız da güvenli bir şekilde aşağı iner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇayLaK KRaL -- 25 Nisan 2012; 22:08:46 >
  • aynı anda kralla oğlu nasıl inecek arkadaş :) önce 30 kiloluk ağırlığı koyarlar sepetin biri iner sonra kız boş sepete biner ve iner sonra ağarlık sorunu yok aşşağıda getirsin sepete kosun bulduğu taşı 4 hamle yeter
  • 2 hamle

1. Sepet 2. sepet
    Kral 90 + ogul 50, 30 kg ağırlık

Kücük kız 40 + 30 kg ağırlık
  • 3 -4 yanlış Çaykal Kral ın dediği doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kroto

2 hamle

1. Sepet 2. sepet
    Kral 90 + ogul 50, 30 kg ağırlık

Kücük kız 40 + 30 kg ağırlık

İlk konumda bir sepet aşağıda bir sepet yukarıda. Yani aynı anda 2 sepete binilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRIENDS -- 25 Nisan 2012; 22:14:08 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.