Şimdi Ara

Zeka mı önemli çalışma mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çalışma diyenler he hocam 200 IQ lu bir dahiyi çalışarak geçersin :)) Onun 1 saatlik çalışması senin 100 saatine bedel belkş de çünkü dahi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiçbir bilimsel gerçekliği olmayan yazimi okumadan önce bir kez daha düşünün.

Bence herkesin zekasi farkli. Hani diyorlar ya birisinin sözel zekasi, birisinin sayisal zekasi ben buna az da olsa katilirim. Bence zeka olayi sevmek,uğraşmakla alakali. Sen eğer bir problemi cözmeyi seviyorsan uğraşmak istiyorsan sonucunda çözeceksin fakat sevmiyorsan, uğraşmak idtemiyorsan çözemiyeceksin ve bundan dolayi mal olacaksin he? Yok abicigim sen aslinda zekisin ama o branşi sevmiyorsun.

Peki bir şey neden sevilmez? Bunu bir örnekle anlatiyim.

Pi sayisi=3,14..... Eee napalim? Tamam çemberin bilmem neyi de bunu neden öğrenmek isteyeyim? Bunu neden seviyim?

Neden sevceksin söyliyim mi?

Sen düzgün bir daire çiz ve bu dairenin çevresini çapina böl. Böldüğün sayi senin kimlik numarani vericek. Sevgilinin adini söylicek.

Biz onu 3,14 diye biliriz ama o

3.14159265359... Şeklunde hiç tekrar etmeden sonsuza kadar gidiyor. İlginç değil mi? Bunun içinde mutlaka senin kimlik numaran var hemde sirali bir şekilde çünkü sonsuzlukdan bahsediyoruz. Sayilari kelimeleştirirsen ( 1=a,2=b... 17=k...) pi sayisinda sevgilinin adi da var.

Soru sevmek mi önemli, çalişmak mi? Olarak değerlendirirsem ( bence sevmek=zeka) bir işe çalişabilmek için sevmek(zeka) gerekir.
  • bir matematik problemi çözerken zihnim acayip yoruluyor anlayamıyorum.detaylara girince.
    Amelelikte yapmak istemiyorum amelelikten kastım ağır yük taşımak zor işler bilirsiniz sanayide çalışmak inşaate gitmek gibi ağır işler.
  • ikisi aynı anda olmadan fark yaratamazsın.
  • Çok çalışmak uzun vadede kazandırır, yani hayatın geneline baktığınızda. Tarihteki her dahi bunu söyler.
  • Arkadaşlar zeki olduğunuzu düşünüyorsanız kesinlikle çalışın ve zekanızı kullanın. Başkasının on saatte anladığı şeyi siz 1 saatte anlıyorsunuz. Hızlı şekilde yol alıyor hayata çabuk atılıyorsunuz. Çalışmadıkca zeka sizi hiçbir yere getirmez

• parayı kazanmanın kolay yolu yokmu?Ya kafayı çalıştıracaksın aşırı şekilde yada bedenen aşırı yoracak işlere gireceksin ter akacak yani yüzünden.
  • Hiçbir bilimsel gerçekliği olmayan yazimi okumadan önce bir kez daha düşünün.

Bence herkesin zekasi farkli. Hani diyorlar ya birisinin sözel zekasi, birisinin sayisal zekasi ben buna az da olsa katilirim. Bence zeka olayi sevmek,uğraşmakla alakali. Sen eğer bir problemi cözmeyi seviyorsan uğraşmak istiyorsan sonucunda çözeceksin fakat sevmiyorsan, uğraşmak idtemiyorsan çözemiyeceksin ve bundan dolayi mal olacaksin he? Yok abicigim sen aslinda zekisin ama o branşi sevmiyorsun.

Peki bir şey neden sevilmez? Bunu bir örnekle anlatiyim.

Pi sayisi=3,14..... Eee napalim? Tamam çemberin bilmem neyi de bunu neden öğrenmek isteyeyim? Bunu neden seviyim?

Neden sevceksin söyliyim mi?

Sen düzgün bir daire çiz ve bu dairenin çevresini çapina böl. Böldüğün sayi senin kimlik numarani vericek. Sevgilinin adini söylicek.

Biz onu 3,14 diye biliriz ama o

3.14159265359... Şeklunde hiç tekrar etmeden sonsuza kadar gidiyor. İlginç değil mi? Bunun içinde mutlaka senin kimlik numaran var hemde sirali bir şekilde çünkü sonsuzlukdan bahsediyoruz. Sayilari kelimeleştirirsen ( 1=a,2=b... 17=k...) pi sayisinda sevgilinin adi da var.

Soru sevmek mi önemli, çalişmak mi? Olarak değerlendirirsem ( bence sevmek=zeka) bir işe çalişabilmek için sevmek(zeka) gerekir.

• Bence zeka şart. Zeki insan; neden çalıştığını, nasıl çalışması gerektiğini, çalışıp daha sonra neler elde edebileceğini ve çalışmaları sonucunda elde ettiklerini nasıl kullanabileceğini bilir.

Yani zeka kontroldür kontrolsüz güç güç değildir. Çalışmak ancak güç sağlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeka daha önemli ancak çalışmadan olmaz bu hayatta hiç birşey ha ama şuda var çalışarakta bi yere kadar varırsın kısaca zeka daha önemli

• Zaman görelidir. Adam 1 saat çalıştığını zanneder ama bana göre çalışmamıştır. Ben 10 dk çalıştığımı zannederim ama adama göre 1 asır çalışmışımdır. Bunlar hep görelilik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbergün asistanı

Zaman görelidir. Adam 1 saat çalıştığını zanneder ama bana göre çalışmamıştır. Ben 10 dk çalıştığımı zannederim ama adama göre 1 asır çalışmışımdır. Bunlar hep görelilik.

senden adam olmaz.
  • Zekalıyım ama amele olacam diyen elemanı tek geçiyorum

• Z-E-K-A > çalışma

dağdaki çoban niye tıp kazanıyor? neden peki?zeki olduğu için her türlü imkanı olan serkanhur neden hukuk bile kazanamıyor? mal çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanHur -- 21 Kasım 2017; 23:44:54 >
  • Zeka daha önemli.

• hocam bence zeka merakla doğru orantılı insan ne kadar meraklıysa o kadar zeki oluyor, merak olmayınca ne kadar da çalışsan merak eden birine göre çalışman daha verimsiz geçiyor. merak işin kilit noktası bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F50022CA6 -- 22 Kasım 2017; 0:1:6 >
  • Çalışmak önemli zeka sorusu sormuyorlar ki.

• İnanmak önemli

• insanların iq ları arasında bence ciddi farklar yok.yani zeka seviyesi bbence çoğu insanda birbirine yakın.

asıl farkı yaratan analiz yeteneği,sabır,odaklanabilme,çalışkanlık vesaire.
    yani ben şimdi oturup arabanın egzozu üzerine odaklansam o konuda süper olurum. bbben egzoz üzerine konuşurken birisi beni göre bu adam ne zeki diyebbilir. ama ben belki ekmeğin buğdaydan yapıldığını bile bilemeyebilirim o zaman g.zekalı mı olucam? tabi o örnek biraz abartılı da, yani bi konuda odaklanma çok önemli. almanya bu şekilde başarılı,aşırı zeki oldukları için değil, tek konuda odaklandıkları için. adam ben makine mühendisiyim niye sadece kıytırık bir egzoza odaklanıp ömrümü egzozla geçireyim ki demiyor, odaklanıyor sadece egzoza ve uzman oluyor. bizim türk ise solidworks ten giriyo,akışkanlar hidrolikten çıkıyo,bunlar beni kesmedi deyip gazaltı kaynağı ve pnömatik derken az daha kendimi geliştireyim daha rahat iş bbulurum diyo sonra inşaat yandal falan yapıyo. mantalite ters bizde. bizim mak müh, ben egzoz üzerine odaklanıcam dese, bbütün ülke ona şeyiyle güler malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 22 Kasım 2017; 3:27:51 >

• Zeki olup çalışmadıktan sonra bir anlamı yok ki. Aptal olup da çalışmak gibi. İkisi bir arada olduğunda bir anlam ifade ediyor. Ben mal gibi senelerce çalışmadım yan gelip yattım. Ne oldu hiçbir şey. Ne zamanki bundan sıkılıp kendi adıma bir fark yaratmak istediysem bir şeyleri başarma fırsatına sahip oldum. Şunu unutmayın, hayat gerçekten zor ve gittikçe de zorlaşacak. Buna uyum sağlamazsanız hayat karşısında ezilirsiniz. Denildiği gibi "Only easy day was yesterday."
  • zeka önemlidir
    zeki insanlar başkalarını çalıştırırlar
    çalışmak önemli sistemin işlemesi için söylenmiş bir yalandır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.