Şimdi Ara

Zed’in Aslında Bir Hasta Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zed, repliklerinde sürekli ihtiras, kin ve şiddete yönelik söylemlerde bulunur.
    Aslında kendisine bir nebze olsun hak veriyorum. Çünkü kendisi yasaklı olan bir taktiği geliştirip kendiyle özdeşleştirmiştir. Bu onun aslında çok çalışkan ve hayallerinin peşinde koşan bir gezgin olduğunu gösterir.
    Peki ya, kendiyle çelişmiyor mu ?
    Zed, denge yalnız aptalların işidir der. Yani aslında savunduğu şey ise dengesizliktir.
    Dengesiz olan bir kimse ve/ve ya insan, varlık, aslında kendinden beklenmedik hareketler sergilerse eğer onun akılla olan bir takım sıkıntıları olduğu gösterir.
    Denge yalnız aptalların işidir.
    Yani olay kısa ve öz olarak dengesizliktir. Diğer bir anlamıyla aptallıktır.
    Sözlük anlamına bakalım.
    zekâsı pek gelişmemiş olan, alık, bön, budala, ahmak (kimse). Aptallık olarak geçer. Dengesizin tanımında ise davranışlarında denge, uyum bulunmayan kim ve ya kimse…
    Aklı kıt olan kişilerin tutarsız davranışlarıdır. Yani aptallık ve dengesizliğin doğru orantılı olduğu burada hak götürmez bir gerçektir.
    Zed’in dengesiz davranışları, bir nevi aptal olduğunu oraya çıkarır. Aslında gizli taktiği bulmak için yıllarca çalışmalar yapması ve o iş üzerinde sürekli yoğunlaşması ise onun bir OKB hastası olduğu su götürmez bir gerçektir. Normal bir yaşantısı olan insan neden bu kadar takıntı haline getirir ki ?

Zed normal yaşantısında aşık olan, yemek yiyen, su içen ve sevgilisiyle buluşan bir insandı. Ama bu tür hastalıklı düşünceleri onu kendi iyi kişiliğinden soyutlayıp farklı bir yaşam standartı içine girmesiyle sonuçlandı.

Tutarsız tavırları, kişilik bozukluğu ve OKB hastalığı ile Zed bunun farkında olmadan yaşamaya devam ediyor. Hastalığın o dönemde belirli bir çaresi bulunmadığı için, Zed kendi hastalığının farkında olmadan yaşamaya devam ediyor. Bu hastalığın bir diğer rastlantısal boyutu ise Şizoidliktir.
    Kendi içinde yaşama, sürekli maskeler taşıyarak kişiliğini ortaya çıkarmama durumudur.
    Kendisinin herhangi bir yakın dostu gerçekte olmadığı için, dost, aile şefkati görmediğinden dolayı bu Şizoidlik durumu bir nevi Şizofreniye dönüşecektir.
    Zedin içinde bulunduğu durum hezeyanlar ve halüsinasyonlar, duygusal ifade kaybı ve düşünce ve konuşma karışıklığı yaşatan ciddi bir zihin hastalığı olduğu için kendi farkında olmadan hala yaşamaya devam ediyor. Sanıyorum ki Zed şuan Şizofreni kut Evre sırasında şiddetli pozitif belirtiler ağırlıktadır. Negatif belirtiler de daha şiddetli hale gelebilir. Yoğun tedavi veya bazen hastaneye yatmak gerekebilir. Bu durumda ise Zed’in Shen ile kavgası ve babasının ölümüyle sonuçlanan o acı olay olaya gelmiştir.

Hastaneye yatma aşaması biraz fantezi olarak görünse de o dönemlerde bunu gelişmiş tıp olmadığı için meditasyon yönüyle geliştiğini biliyoruz.

Hastalıkta pozitif belirtilerin şiddeti azalırken, Stabilizasyon Evresi başlar. Bu evre akut bir atağın başlangıcından sonra altı ay veya daha uzun sürebilir. Aslında Zed’in şansı vardı ama

Stabil Evre sırasında belirtiler nispeten sabit olduğu için, hatta hemen hemen tamamen kaybolabiliyordu. Bazı hastalarda çok az belirti kalır, bazılarında ise gerginlik, kaygı, depresyon veya uykusuzluk gibi belirtiler devam edebilir. Basamakları içerisinde, ayrışmamış tür basamağını geçmiştir.
    Yani bu durumda ICD-10 sınıflama sistemine göre Zed’in hastalığı kalıtsal bir boyuttadır.

Ayrıca tam tanı için ise yani ayırıcı tanı için hasta öyküsü önemlidir. Bu durumda Shen’in babasının aslında Zed’in öz babası olmadığını biliyoruz. Çocukluk zamanında Kinkou tarikatından alınmış olabilir. Esasen Zed’in o tarikatta olup olmadığı da aşikar. Tarikat için soy ağacı ve kalıtsal hastalıkları incelendiğinde tam olarak Zed’in hastalık tanısında hangi durumda olduğunu çözebiliriz.

Şimdilik hakkında ve hastalığında yazabileceklerim bu kadar. Araştırmalarım devam ediyor.

• Bilimsel açıdan bakman takdire şayan
  • Böyle konuyu ben yerim <3
  • Zed'i oynayanlarda hasta veletler zaten
  • Yasuo yokken, 800k Zedler mevcuttu...
  • Zede ne olduğunu anca o kutunun içinde ne olduğunu bilirsek tam anlamıyla çözülür.Ama şizofreni hastalığına yorumlamadan önce ben güç arzusuna bağlıyorum.Kinkou için güç ve disiplin bir arada dursa da zed için sadece güç vardır yani denge aptallar için derken gücü dizginlemenin yani disiplin içinde gelişmenin aptallık olduğunu düşünüyor.Hikaye yönünden bakarsak Zed Syndra ile dost(sevgili kim ne derse) yani sadece kontrolsüz dizginlenemeyen gücün peşinde.Buna o kutunun içinden çıkan antik bir kötücül ninja ruhu da sebep olmuş olabilir ya da zed yeteri kadar iradeli biri değildir ve güce yenik düşmüş de olabilir.Bu olayı en güncel yapan olay jhin hikayesi.Orada biraz olsa zedin aklı gayet yerinde ve hala normal bir kinkou ninjası gibi hesaplamalı takılıyor.Sıkıntı şurada başlıyor zed jhin i tek başına alacağını düşünmüyor ve hikaye yarım bırakılıyor bir dahaki ionia etkilinde ortaya çıkar tıpkı graves ve twisted fate gibi onlarında hikayeleri sonunda birleşip bir çözüme ulaştı.Aslında şu an hikaye çok birleşiyor.

Jinx-Ekko-Vi-Jhin
    Zed-Shen-Akali-Kennen
    Diana-Pantheon-Leona-Aurelion Sol
    Graves-Twisted Fate-Gankplank-Miss Fortune

Her ne kadar diğer 2 grup alakasız gözükse de.Aurelion Sol hikayesinde felaketten bahsediyor.Gankplank yeni bir savaştan.Jhin son eserinden.Ve başıboş 4'lü ne olduğunu bilinmeden ayrılan grup.Hikaye de bizi bekleyen çok büyük bir savaş olacak ki noxus-demecia savaşı yanında çocuk savaşı gibi gözükecek.Ama en büyük olay bence zedin açtığı o kutu olacak.

Not şimdi farkettim de bu gruplar 4X4 şeklinde şimdiden bize jhin in 4 takıntısı hakkında bilgi mi veriyorlar acaba.

• dengesizlik=aptallık'tan sonrasını okumadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşte ismailin bir rakibi daha :D
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence sende zede benziyorsun kardeş
  • Entry-Nick demek istiyorum.
  • I Stand Resolute kullanıcısına yanıt
    Bir konu da da hater lık yapmasan olmaz sen git irelia oynayıp teq atmaya devam et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden okudum anlamadim ama güzel üfürmüş.
  • Okumayın zeka kaybına neden oluyor düzelmek için şuan sudoku çözüyorum.
  • Yanlış tanı. Denge aptalların işidir diyor. Dengesizliği savunuyor, sınırsız güç diyor. Full ad çıkıcam diyor. Biraz da tank kasayım demiyor. Sonuç olarak zed report gg.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForWinTakeSupport

Zede ne olduğunu anca o kutunun içinde ne olduğunu bilirsek tam anlamıyla çözülür.Ama şizofreni hastalığına yorumlamadan önce ben güç arzusuna bağlıyorum.Kinkou için güç ve disiplin bir arada dursa da zed için sadece güç vardır yani denge aptallar için derken gücü dizginlemenin yani disiplin içinde gelişmenin aptallık olduğunu düşünüyor.Hikaye yönünden bakarsak Zed Syndra ile dost(sevgili kim ne derse) yani sadece kontrolsüz dizginlenemeyen gücün peşinde.Buna o kutunun içinden çıkan antik bir kötücül ninja ruhu da sebep olmuş olabilir ya da zed yeteri kadar iradeli biri değildir ve güce yenik düşmüş de olabilir.Bu olayı en güncel yapan olay jhin hikayesi.Orada biraz olsa zedin aklı gayet yerinde ve hala normal bir kinkou ninjası gibi hesaplamalı takılıyor.Sıkıntı şurada başlıyor zed jhin i tek başına alacağını düşünmüyor ve hikaye yarım bırakılıyor bir dahaki ionia etkilinde ortaya çıkar tıpkı graves ve twisted fate gibi onlarında hikayeleri sonunda birleşip bir çözüme ulaştı.Aslında şu an hikaye çok birleşiyor.

Jinx-Ekko-Vi-Jhin
    Zed-Shen-Akali-Kennen
    Diana-Pantheon-Leona-Aurelion Sol
    Graves-Twisted Fate-Gankplank-Miss Fortune

Her ne kadar diğer 2 grup alakasız gözükse de.Aurelion Sol hikayesinde felaketten bahsediyor.Gankplank yeni bir savaştan.Jhin son eserinden.Ve başıboş 4'lü ne olduğunu bilinmeden ayrılan grup.Hikaye de bizi bekleyen çok büyük bir savaş olacak ki noxus-demecia savaşı yanında çocuk savaşı gibi gözükecek.Ama en büyük olay bence zedin açtığı o kutu olacak.

Not şimdi farkettim de bu gruplar 4X4 şeklinde şimdiden bize jhin in 4 takıntısı hakkında bilgi mi veriyorlar acaba.

Bilgewater hikayesinin içinde tahm kenchte var bence.Gpnin gemisinin yakılmasına sebebiyet verdiğini düşünüyorum.Ayrıca şu an aklıma geldi bilgewater hikayesinin içinde Illaoide olmalı çünkü gp ile ilişkileri vardı.

• İstersen biraz Yasuo hakkında konuşalım belki biraz feyz alırsın.
  • Zedin kendine tayfa toplaması ögrencı yetiştirmesi felan bu konuyu destekliyor.

Yerine geçecek birisini arıyor gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cocacola10 kullanıcısına yanıt
    Onları tam olarak sayamazsın çünkü tham bir anlaşmacı nehir şeytanı,İllaoi ise ilahının öğretilerini uyguluyor birbirleri ile çok bağlantı değil aktif olarak takılanlar bu 4lüler.

• Zed diye bir karakter yok kardeşim.Hayal ürünü yani

Ayrıca zedin hikayesinde bilmiyorsun.Zed denge aptalların işidir derken senin bildiğin dengeden değil denge öğretilerinden bahşediyor.Oyunda Shen akali ve kennen denge öğretilerini kullanarak savaşırlar.Zedde önce denge tarikatının üyesiydi ama sheni yenebilmek için gölge tekniğini kullanmaya başladı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahahah Bu konuyu nerden çıkardınız ortaya böyle
  • Bizim zamanımızda oxford vardı da biz mi okumadık?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.