Şimdi Ara

Zararlı kimyasal maddeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ÇOK ÖNEMLİ BİLGİ zararlı kimyasal maddeye dur de

KİMYASAL TEMİZLİK ÜRÜNLERI VE ZARARLARI!

Piyasada satılan çoğu bulaşık ve çamaşır deterjanlarının içeriğinde FOSFAT ve klor bulunmaktadır. Fosfat maddesi çok tehlikeli ve zararlı bir maddedir. zararlarını kısaca özetleyecek olursak;
    Fosfat sudaki ve bulunduğu yerdeki oksijeni yok eder.
    Fosfat doğada yok olmayan bir kimyasaldır.
    Mavi yeşil alglerin ana nedenidir. Kıyılarda yosunların birikmesine, toplu balık ölümlerine sebep olur.
    Türkiye'de zaten hemen hemen her 10 kişiden biri maalesef bir kanser çeşidi ile yüzleşmekte. Gırtlak kanseri(nazofarenks ca) , Mide kanseri, karaciğer, vs vs vs .. çoğaltabiliriz.
    Böylesine zararlı bir maddeyi maalesef temizlik firmaları düşük maliyeti nedeni ile tercih etmektedirler. Avrupa ülkeleri önlem olarak bu maddenin %5'den fazla olmasını yasaklama konumuna gitmiştir. Oysa ülkemizde bu oran rahatlıkla %25, %30'lara çıkmaktadır. Bilinçli tüketicilerimizin bilgisine sunmak görevimizdir. HEM ÇEVRENİZİ HEM DE KENDİNİZİ koruyunuz.
     Zararlı kimyasal maddeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 12 Mart 2015; 11:22:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://m.youtube.com/watch?v=sPVgPzxKKEw

• Arkadaşlar bu konu kimsenin ilgisini çekmedi galiba. Ama aslında çok önemli bir konu. Amacım hiçbir şekilde reklam yapmak değil. Yukarıda verdiğim link ersağ firmasının reklamını yapıyor ama ben onu genel bilgilendirme videosu olarak koydum. Daha birçok güzel video var. Ersağ firmasından hiç alışveriş yapmadım zaten. Birkaç firma örnek vereceğim.

Naturalive
    Benim alışveriş yaptığım favori sitem. Ev temizlik ürünleri ( doğal çamaşır suyu, limonlu yağ sökücü, çamaşır ve bulaşık makinesi deterjanları) şampuan, diş macunu, krem, kadın ve erkek ürünleri vs. çok güzel ürünleri var. Ayrıca helal sertifikası var.

Doa
    Bu firmanın ürünleri doğal. Şampuan, sabun ürünleri çok iyi. Şu anda normal saçlar için şampuanını kullanıyorum. Vazelin gibi görünen karite yağı veya diğer adıyla shea butter da çok iyi. Hem de el yüz tüm vücuda oluyor.

Bitkisandığı
    Bu firmanın da şampuan falan güzel ürünleri var.

Spumy organik
    Ürünleri gayet hesaplı ve doğal. Bu firmanın da helal sertifikası var.

Yukarıda saydıklarımın hepsi yerli mallar. Merak eden varsa bir tane de yabancı firma söyleyeceğim. Bu firma gerçekten alanında çok iyi. Benim bildiğim şampuan ve diş macunu ürünleri var.
    Danimarka malı urtekram

Geçen gün carrefoursa'da gördüğüm green clean ürünü de çok iyi görünüyordu o da yerli malı.

Başka yerli mal örneği
    Yeşil anne veya mom's green.

Daha birçok ürün var. Bu ürünler genelde marketlerde satılmıyor çünkü diğer kimyasal ürünlerin yanında pahalı kalıyor marketler de satmıyor. Arkadaşlar kendi sağlığımız için dikkat etmeliyiz. Hadi kendimizi düşünmüyorsak bile kullandığımız kimyasal ürünler doğaya zarar veriyor ekolojik dengeyi bozuyor bu da yine bize geri dönüyor. Bence ulaşabildiğimiz herkese ulaştırmalıyız bu genel bilgileri. Saygılarımla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    vücutta alkol varken..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.