Şimdi Ara

Zamansızlığın Bilimsel anlatımı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Zamanın, hareket eden cisimler ve meydana gelen değişimler arasında yaptığımız belirli bir sıralamadan doğan bir kavram olduğu gerçeği, bugün bilimsel olarak da kabul edilmiştir. Bu konuda görüş belirten düşünür ve bilim adamlarından örnekler vererek konuyu daha iyi açıklamaya çalışalım.

The End of Time (Zamanın Sonu) isimli kitabında zamansızlık ve sonsuzluk hakkındaki açıklamaları ile bilim dünyasında büyük yankı uyandıran fizikçi Julian Barbour, zamanın bir algı olmasının, birçok insan için kabullenilmesi zor bir gerçek olduğunu belirtmektedir. Discover dergisinde, Barbour ile yapılan bir röportajda zaman algısı için şu yorumlar yapılmaktadır:

Ben hala kabullenmekte zorlanıyorum" diyor (Barbour). Ancak, sağ duyu evreni anlamak için hiçbir zaman güvenilir bir yol gösterici olmadı-Copernicus Güneş'in Dünya çevresinde dönmediğini ilk söylediğinden beri fizikçiler algılarımızı şaşırttılar. Herşeye rağmen, Dünya 67,000 mil/saat hız ile boşlukta dönerken en ufak bir hareket bile hissetmiyoruz. Barbour zamanın geçtiğine dair hissimizin, "Düz Dünya Cemiyeti"nin (Flat Earth Society) batıl inancı kadar yanlış olduğunu iddia ediyor."1

Yukarıda da görüldüğü gibi, ünlü fizikçi Barbour, zamanın mutlak olduğuna dair sahip olduğumuz inancın batıl olduğunu belirtmektedir. Ve günümüzde fizik alanındaki araştırmalar bu gerçeği açıkça göstermektedir. Zaman mutlak değildir, meydana gelen olaylara göre farklı algılanan göreceli bir kavramdır.

---------------------------------------------------------------------------

Nobel ödüllü ünlü genetik profesörü ve düşünür François Jacob ise, Mümkünlerin Oyunu adlı kitabında zamanın geriye akışı ile ilgili şunları anlatır:

Tersinden gösterilen filmler, zamanın tersine doğru akacağı bir dünyanın neye benzeyeceğini tasarlamamıza imkan vermektedir. Sütün fincandaki kahveden ayrılacağı ve süt kabına ulaşmak için havaya fırlayacağı bir dünya; ışık demetlerinin bir kaynaktan fışkıracak yerde bir tuzağın (çekim merkezinin) içinde toplanmak üzere duvarlardan çıkacağı bir dünya; sayısız damlacıkların hayret verici işbirliğiyle suyun dışına doğru fırlatılan bir taşın bir insanın avucuna konmak için bir eğri boyunca zıplayacağı bir dünya. Ama zamanın tersine çevrildiği böyle bir dünyada, beynimizin süreçleri ve belleğimizin oluşması da aynı şekilde tersine çevrilmiş olacaktır. Geçmiş ve gelecek için de aynı şey olacaktır ve dünya tastamam bize göründüğü gibi görünecektir.2

Beynimiz belirli bir sıralama yöntemine alıştığı için şu anda dünya üstte anlatıldığı gibi işlememekte ve zamanın hep ileri aktığını düşünmekteyiz. Oysa bu, beynimizin içinde verilen bir karardır ve dolayısıyla tamamen izafidir. Gerçekte zamanın nasıl aktığını ya da akıp akmadığını asla bilemeyiz. Bu da zamanın mutlak bir gerçek olmadığını, sadece bir algı biçimi olduğunu gösterir.

Zamanın bir algı olduğu, 20. yüzyılın en büyük fizikçisi sayılan Einstein'ın ortaya koyduğu Genel Görecelik kuramı ile de doğrulanmıştır. Lincoln Barnett, Evren ve Einstein adlı kitabında bu konuda şunları yazar:

Salt uzayla birlikte Einstein, sonsuz geçmişten sonsuz geleceğe akan şaşmaz ve değişmez bir evrensel zaman kavramını da bir yana bıraktı. Görecelik kuramını çevreleyen anlaşılmazlığın büyük bölümü, insanların zaman duygusunun da renk duygusu gibi bir algı biçimi olduğunu kabul etmek istemeyişinden doğuyor... Nasıl uzay maddi varlıkların olasılı bir sırası ise, zaman da olayların olasılı bir sırasıdır. Zamanın öznelliğini en iyi Einstein'in sözleri açıklar: "Bireyin yaşantıları bize bir olaylar dizisi içinde düzenlenmiş görünür. Bu diziden hatırladığımız olaylar 'daha önce' ve 'daha sonra' ölçüsüne göre sıralanmış gibidir. Bu nedenle birey için bir ben-zamanı, ya da öznel zaman vardır. Bu zaman kendi içinde ölçülemez. Olaylarla sayılar arasında öyle bir ilgi kurabilirim ki, büyük bir sayı önceki bir olayla değil de, sonraki bir olayla ilgili olur.3

Einstein, Barnett'in ifadeleriyle, "uzay ve zamanın da sezgi biçimleri olduğunu, renk, biçim ve büyüklük kavramları gibi bunların da bilinçten ayrılamayacağını göstermiş"tir. Genel Görecelik kuramı'na göre "zamanın da, onu ölçtüğümüz olaylar dizisinden ayrı, bağımsız bir varlığı yoktur."4

-------------------------------------------------------------

Zaman bir algıdan ibaret olduğuna göre de, tümüyle algılayana bağlı, yani göreceli bir kavramdır.

Zamanın akış hızı, onu ölçerken kullandığımız referanslara göre değişir. Çünkü insanın bedeninde zamanın akış hızını mutlak bir doğrulukla gösterecek doğal bir saat yoktur. Lincoln Barnett'in belirttiği gibi "rengi ayırt edecek bir göz yoksa, renk diye bir şey olmayacağı gibi, zamanı gösterecek bir olay olmadıkça bir an, bir saat ya da bir gün hiçbir şey değildir"5

Zamanın göreceliği, rüyada çok açık bir biçimde yaşanır. Rüyada gördüklerimizi saatler sürmüş gibi hissetsek de, gerçekte herşey birkaç dakika hatta birkaç saniye sürmüştür. www.maddeninardindakisir.com

kaynaklar:

1.Tim Folger, "Buradan Sonsuzluğa", Discover, Aralık 2000, s.54

2.François Jacob, Mümkünlerin Oyunu, Kesit Yayınları, 1996, s. 111.

3.Lincoln Barnett, Evren ve Einstein, Varlık Yayınları, 1980, s. 58.52-53

4.Lincoln Barnett, Evren ve Einstein, Varlık Yayınları, 1980,s. 17

5. Lincoln Barnett, Evren ve Einstein, Varlık Yayınları, 1980,s. 58

• Alpar, kaynaklar öyle verilmez. O makalenin kaynakçasını değil. Sen bu alıntıyı yaptığın kaynağı yazmalısın. Kitabı makaleyi sen derlemiş toplamışsın gibi olmuş böyle (Makale sahibne haksızlık olur yoksa başka bir niyetle uyarmıyorum)... Yoksa copy/paste yaptığın kaynağın güvenilirliği konusunda bir çekincen mi var da bu şekilde ismini saklıyorsun.
  • pacman, alıntı yapılan sitede açık şekilde verilmiş, atladın galiba..

ilgili yerleri yukarıdan aynen alıyorum....alpar daha ne yapsın açıkça veriyor...illa itiraz gelecek

zaten yazılanlara bir itiraz gelemiyor ama neyse....

quote:

Orjinalden alıntı: alpar

www.maddeninardindakisir.com

kaynaklar:

1.Tim Folger, "Buradan Sonsuzluğa", Discover, Aralık 2000, s.54

2.François Jacob, Mümkünlerin Oyunu, Kesit Yayınları, 1996, s. 111.

3.Lincoln Barnett, Evren ve Einstein, Varlık Yayınları, 1980, s. 58.52-53

4.Lincoln Barnett, Evren ve Einstein, Varlık Yayınları, 1980,s. 17

5. Lincoln Barnett, Evren ve Einstein, Varlık Yayınları, 1980,s. 58

• quote:

Orjinalden alıntı: xserden

pacman, alıntı yapılan sitede açık şekilde verilmiş, atladın galiba..

ilgili yerleri yukarıdan aynen alıyorum....alpar daha ne yapsın açıkça veriyor...illa itiraz gelecek

zaten yazılanlara bir itiraz gelemiyor ama neyse....

İtiraz gelir tabi. Neden sadece kopyala yapıştır yapıyor? Neden kendi fikirlerini yazmıyor ve neden (tesadüfe bakın) hep aynı sitelerden alıntı yapıyor?

Onun yazdığı şeylere cevap gelmez tabi, tek taraflı! Ben zamanında sorular da sordum ama cevap gelmedi bana da niye çünkü kopyala yapıştır yapabiliyor sadece.

• Zamanın olmaması bana çok sıradan geliyor.Çünki aslında biz de yokuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jerry Seinfeld

Zamanın olmaması bana çok sıradan geliyor.Çünki aslında biz de yokuz.

Sen de karar verdik artık. Habire yer değiştirip duruyon.
  • @alpar ve birkaç arkadaş;

Forumda sadece yaradılış ve evrim konularında attığınız mesajlar daha doğrusu copy/paste lerinizle mevcutsunuz. Bazen de şimdi yaptığınız gibi manevralar yaparak (genel görelilik, vs.) sanki farklı bir konu başlatmış gibi bir hava vererek konuyu bir şekilde Tanrı ya bağlayarak hedef şaşırtma çabalarınızın olduğunu görüyorum. Aslında benim düşüncem sizin ne dinle ne de tanrıyla alakadar olduğunuz aslında tamamen Harun Yahya'nın borazanlığını yapan, bu oluşumun bizzat içinde yer alan, günün birinde Harun Yahya denilen bu oluşumun arkasındaki ESAS OĞLAN'ı sözde bir peygamber, mehdi, vs. ilan etmeye çalışan insanlar olduğunuzdur. Ne kadar para kazanıyorsunuz? Nasıl girdiniz bu işe? Tanrıya, dine, adalete bu kadar önem verdiğini söyleyen bir grubun zamanında bizzat şahit olduğum hareketlerine, organizasyonlarına (otel odalarında bay-bayan nikahsız konaklamalar, eğlenceler, uyuşturucu ve seks partileri, otelin diğer müşterilerinin arabalarının sileceklerine geceyarısı bildiriler ve broşürler koymalar, vs., vs...) katıldınız mı? Babası profesör ve grubunuzun üyesi olan Oktar Babuna'nın Türkiye'den binlerce bilinçsiz insandan topladığınız kanları Amerika'ya götürüp buradaki insanları dolandırmanızın arkasındaki amaç neydi?
    Sizin ne dinle, ne tanrıyla ne de islam la uzaktan yakından alakanız yok. Aslında evrim, yaradılış, v.s. gibi konular da sizi o kadar ilgilendirmiyor. Bunları sadece hedefinize ulaşmak için bir araç olarak kullandığınızı düşünüyorum.
    Aslında üzüldüğüm nokta forum mod larının bunu görüp farketmemeleri ve sizlerin buralarda cirit atıyo oluşunuz. Bu foruma henüz bu tür pisliklerin farkında olmayan genç insanların girdiğini ve Harun Yahya denilen zibidinin sözcülüğünü yapan sizlerin yazılarına kandıklarını düşündükçe üzüntüm bir kat daha artıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: redstorm

@alpar ve birkaç arkadaş;

Forumda sadece yaradılış ve evrim konularında attığınız mesajlar daha doğrusu copy/paste lerinizle mevcutsunuz. Bazen de şimdi yaptığınız gibi manevralar yaparak (genel görelilik, vs.) sanki farklı bir konu başlatmış gibi bir hava vererek konuyu bir şekilde Tanrı ya bağlayarak hedef şaşırtma çabalarınızın olduğunu görüyorum. Aslında benim düşüncem sizin ne dinle ne de tanrıyla alakadar olduğunuz aslında tamamen Harun Yahya'nın borazanlığını yapan, bu oluşumun bizzat içinde yer alan, günün birinde Harun Yahya denilen bu oluşumun arkasındaki ESAS OĞLAN'ı sözde bir peygamber, mehdi, vs. ilan etmeye çalışan insanlar olduğunuzdur. Ne kadar para kazanıyorsunuz? Nasıl girdiniz bu işe? Tanrıya, dine, adalete bu kadar önem verdiğini söyleyen bir grubun zamanında bizzat şahit olduğum hareketlerine, organizasyonlarına (otel odalarında bay-bayan nikahsız konaklamalar, eğlenceler, uyuşturucu ve seks partileri, otelin diğer müşterilerinin arabalarının sileceklerine geceyarısı bildiriler ve broşürler koymalar, vs., vs...) katıldınız mı? Babası profesör ve grubunuzun üyesi olan Oktar Babuna'nın Türkiye'den binlerce bilinçsiz insandan topladığınız kanları Amerika'ya götürüp buradaki insanları dolandırmanızın arkasındaki amaç neydi?
    Sizin ne dinle, ne tanrıyla ne de islam la uzaktan yakından alakanız yok. Aslında evrim, yaradılış, v.s. gibi konular da sizi o kadar ilgilendirmiyor. Bunları sadece hedefinize ulaşmak için bir araç olarak kullandığınızı düşünüyorum.
    Aslında üzüldüğüm nokta forum mod larının bunu görüp farketmemeleri ve sizlerin buralarda cirit atıyo oluşunuz. Bu foruma henüz bu tür pisliklerin farkında olmayan genç insanların girdiğini ve Harun Yahya denilen zibidinin sözcülüğünü yapan sizlerin yazılarına kandıklarını düşündükçe üzüntüm bir kat daha artıyor.

ben de senin gibi insanları gördükçe üzülüyorum.

bu arada hiç harun yahya okumam ve sözlerin aşırı abartı geldi sırf muhalefet için sölenmiş sözler

• quote:

Orjinalden alıntı: angora_s

quote:

bu arada hiç harun yahya okumam ve sözlerin aşırı abartı geldi sırf muhalefet için sölenmiş sözler

Arkadaşım yine alınma ama sen bilim kültür forumuna bizim kadar sık takılıyor musun? Bizim kadar iyi tanıyor musun bu insanları? Hayır. O halde ona göre yorum yapın.

Yoksa senin de tarikatçılara hizmet eden bir propagandacı olduğunu düşüneceğim. Siz böyle yaparak güzel İslam dinini yobaz olarak gösteriyorsunuz. Yazık...

• sen de okumuyosun galiba ben harun yahya vs kitaplarını okumam fethullah vs insanaları tutmam ben kendi halinde inanan biriyim. kendi inançlarım doğrultusunda hareket ediorum. islamı harun yahya dan öğrenmiyorum ben
  • quote:

Niye üzüldüğünü tam anlayamadım. İnsanların dini inançlarını sömürüp aynı zamanda kendileri lüks içinde yaşayıp, cahil ve genç beyinleri yıkayarak onları propaganda yapmaları için ileri saflara süren, din gibi istismara çok açık bir şeyi kendi çıkarlarına kullanmaktan çekinmeyen insanları eleştirdiğim için mi üzülüyorsun?Kitaplarını okumadığın Harun Yahya'yı eleştirmemin seni bu kadar üzmesi açıkçası bana biraz garip geldi. Yazdıklarımın sırf muhalefet amaçlı olduğunu düşünüyorsan bir de daha önce başka arkadaşların onun aleyhinde yazdıklarına bir göz at. Burada Harun Yahya'ya karşı bilinçli oluşturulmuş ve ona sırf muhalefet etmek için kurulmuş bir oluşum yok. Bu tepkileri dile getiren arkadaşlarımın ve benim yaptığımız şey dinin sömürülmesine karşı çıkmaktan ve inançlar sömürülürken araç olarak kullanılmaya çalışılan bilimin kirletilmesine sessiz kalmamaktan ibarettir.

Ayrıca bana üzüleceğine bu grubun sözlerine kanan bu memleketin geleceği gözüyle baktığımız genç insanlara ve kendine üzül.

• quote:

quote:

Niye üzüldüğünü tam anlayamadım. İnsanların dini inançlarını sömürüp aynı zamanda kendileri lüks içinde yaşayıp, cahil ve genç beyinleri yıkayarak onları propaganda yapmaları için ileri saflara süren, din gibi istismara çok açık bir şeyi kendi çıkarlarına kullanmaktan çekinmeyen insanları eleştirdiğim için mi üzülüyorsun?Kitaplarını okumadığın Harun Yahya'yı eleştirmemin seni bu kadar üzmesi açıkçası bana biraz garip geldi. Yazdıklarımın sırf muhalefet amaçlı olduğunu düşünüyorsan bir de daha önce başka arkadaşların onun aleyhinde yazdıklarına bir göz at. Burada Harun Yahya'ya karşı bilinçli oluşturulmuş ve ona sırf muhalefet etmek için kurulmuş bir oluşum yok. Bu tepkileri dile getiren arkadaşlarımın ve benim yaptığımız şey dinin sömürülmesine karşı çıkmaktan ve inançlar sömürülürken araç olarak kullanılmaya çalışılan bilimin kirletilmesine sessiz kalmamaktan ibarettir.

Ayrıca bana üzüleceğine bu grubun sözlerine kanan bu memleketin geleceği gözüyle baktığımız genç insanlara ve kendine üzül.

Arkadaşım kimse anlamıyor ben sabahtan beri yırtıyorum kendimi boşver... İslam'a hizmet etmeye devam etsinler...(Bu güzel dini yobaz göstererek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayattakiler -- 6 Ekim 2005, 12:31:45 >

• Din adamlıgına bile güvenmediğiniz bir tarikat şeyhinden nasıl olurda BİLİMİ öğrenirsiniz ????

asıl büyük çelişki burda ...

Lafım Harun yahyayı kendine bilimsel refesans sayanlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero01 -- 6 Ekim 2005, 13:12:07 >
  • @redstorm
    ben onları bişi inanmak isteyen ama ne yapcağı neyin doru olduğunu ayırt edememiş insanlar olarak görüyorum sizlerin bu sert eleştirileri onları daha çok itiyo ortalıkta cahil adam çok islamı bu hale getiren de yine bizleriz .dediğin insanlar da çok ama harun yahyayı savunanların çoğu da bunu bilinçli yapmıo bana göre

bir de haklı olduna inandığın şeyleri bu kadar sert bi tarzla deil de daha anlaşılabilir bi tarzda anlatmayı denesen bence çok daha ii olacak.
    quote:

Din adamlıgına bile güvenmediğiniz bir tarikat şeyhinden kişiden nasıl olurda BİLİMİ öğrenirsiniz ????

asıl büyük çelişki burda ...

sen okuduğunu anlamıyo musun ben orda hiç okumam benim asıl inandığım kaynaklar başka yazıyorum sen kalkmış ne diosun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andromeda -- 6 Ekim 2005, 13:00:48 >
  • quote:

Burada Harun Yahya'ya karşı bilinçli oluşturulmuş ve ona sırf muhalefet etmek için kurulmuş bir oluşum yok. Bu tepkileri dile getiren arkadaşlarımın ve benim yaptığımız şey dinin sömürülmesine karşı çıkmaktan ve inançlar sömürülürken araç olarak kullanılmaya çalışılan bilimin kirletilmesine sessiz kalmamaktan ibarettir.

1- Bırakın " bilinçli, veya bilinçsiz oluşum kurmayıda", fikriniz varsa söyleyin...

2- Alparın yazdıkları tamamen bilimsel ama siz tek birşey söyleyemeyipte saldırmanız yakışık almıyor....

3- Evrim taraftarı geçinen arkadaşlar;

- forumda yazı yazan arkadaşlara HAKARET ETME yetkisini size kim verdi...

- Yazılanlara hiçbir şey söyleyemeyipte, karşı görüşleri hakaretlerinizle susturmaya çalışmanız bağnazlığınızı gösteriyor...

4- Evrim teorisini bir kişi değil, 20.yy bilimsel bulgularıyla çökmüştür. ama bu durumun dile getirilmesinden ürkmemek lazım.... Bilimim gösterdiği gerçeğe teslim olmak lazım....

5- sadece bu başlıktaki hakaretleriniz aşağıya aynen alıyorum, belki utanırsınız.....

quote:

1- bilimsel konuda TEK BİR CÜMLE FİKİR beyan edemeyipte, kişilere yargılamak sanamı düşüyor...

2- herkes bilgisi olduğu konuda yazar , ssenin direktiflerinle mi haraeket edecekler....

3- Bilimsel bir tartışmayı paparazi haberine çevirdin helal olsun..

4 -forumdaki kişilerin dinlerini yargılamakda sana düşmez. BU bir VİCDAN MESELESİ dir.

5- bence önce SAYGILI, EFENDİ, MÜTEVAZİ olunmalı, yoksa sizin hakaret, suçlayacı, iftiracı, saldırgan tutumunuzu bırakın...

6- FİKRİNİZ varsa söylersiniz, bir fıkra aklıma geldi
    " yabancı vatandaşın biri hem Türk Vatandaşını dövüyor, bir yandanda ağlayıp kurtarın beni diyormuş...yani hem suçlu hem güçlü...

sizin durumunuzda bu yabanvcı vatandaş gibi, hem suçlusunuz hem se üstte çıkmaya çalışıyosunuz...

quote:

Orjinalden alıntı: hayattakiler

Arkadaşım yine alınma ama sen bilim kültür forumuna bizim kadar sık takılıyor musun? Bizim kadar iyi tanıyor musun bu insanları? Hayır. O halde ona göre yorum yapın.

Yoksa senin de tarikatçılara hizmet eden bir propagandacı olduğunu düşüneceğim. Siz böyle yaparak güzel İslam dinini yobaz olarak gösteriyorsunuz. Yazık...

1- sen kimsinde arkadaşa propagandacı vb suçlamaları yapabiliyosun...

2- Fikir getiremeyipte hakaret edenler asıl uyarılmalı mod. tarafından....

3- Rahmetli Uğur Mumcunun sözü aklıma geldi...diyor ki

" Kimi İnsanımız maalesef BİLGİ SAHİBİ olmadan, FİKİR SAHİBİ oluyor "

maalesef sizde ne BİLGİ var ne FİKİR var, hakaretten öteye geçemiyosunuz...

• quote:

Orjinalden alıntı: xserden

quote:

Burada Harun Yahya'ya karşı bilinçli oluşturulmuş ve ona sırf muhalefet etmek için kurulmuş bir oluşum yok. Bu tepkileri dile getiren arkadaşlarımın ve benim yaptığımız şey dinin sömürülmesine karşı çıkmaktan ve inançlar sömürülürken araç olarak kullanılmaya çalışılan bilimin kirletilmesine sessiz kalmamaktan ibarettir.

1- Bırakın " bilinçli, veya bilinçsiz oluşum kurmayıda", fikriniz varsa söyleyin...

2- Alparın yazdıkları tamamen bilimsel ama siz tek birşey söyleyemeyipte saldırmanız yakışık almıyor....

3- Evrim taraftarı geçinen arkadaşlar;

- forumda yazı yazan arkadaşlara HAKARET ETME yetkisini size kim verdi...

- Yazılanlara hiçbir şey söyleyemeyipte, karşı görüşleri hakaretlerinizle susturmaya çalışmanız bağnazlığınızı gösteriyor...

4- Evrim teorisini bir kişi değil, 20.yy bilimsel bulgularıyla çökmüştür. ama bu durumun dile getirilmesinden ürkmemek lazım.... Bilimim gösterdiği gerçeğe teslim olmak lazım....

5- sadece bu başlıktaki hakaretleriniz aşağıya aynen alıyorum, belki utanırsınız.....

quote:

1- bilimsel konuda TEK BİR CÜMLE FİKİR beyan edemeyipte, kişilere yargılamak sanamı düşüyor...

2- herkes bilgisi olduğu konuda yazar , ssenin direktiflerinle mi haraeket edecekler....

3- Bilimsel bir tartışmayı paparazi haberine çevirdin helal olsun..

4 -forumdaki kişilerin dinlerini yargılamakda sana düşmez. BU bir VİCDAN MESELESİ dir.

5- bence önce SAYGILI, EFENDİ, MÜTEVAZİ olunmalı, yoksa sizin hakaret, suçlayacı, iftiracı, saldırgan tutumunuzu bırakın...

6- FİKRİNİZ varsa söylersiniz, bir fıkra aklıma geldi
    " yabancı vatandaşın biri hem Türk Vatandaşını dövüyor, bir yandanda ağlayıp kurtarın beni diyormuş...yani hem suçlu hem güçlü...

sizin durumunuzda bu yabanvcı vatandaş gibi, hem suçlusunuz hem se üstte çıkmaya çalışıyosunuz...

quote:

Orjinalden alıntı: hayattakiler

1- sen kimsinde arkadaşa propagandacı vb suçlamaları yapabiliyosun...

2- Fikir getiremeyipte hakaret edenler asıl uyarılmalı mod. tarafından....

3- Rahmetli Uğur Mumcunun sözü aklıma geldi...diyor ki

" Kimi İnsanımız maalesef BİLGİ SAHİBİ olmadan, FİKİR SAHİBİ oluyor "

maalesef sizde ne BİLGİ var ne FİKİR var, hakaretten öteye geçemiyosunuz...

Peki sana mı kaldı milletin avukatlığını yapmak?

Kimin fake sin bakim sen? Agora'yı kollayarak cemaatinize almaya mı çalışıyorsunuz?

Diyene bak... Sen önce arkadaşların sorularını cevapla bakalım, hangisine cevap verdin acaba?...

Tartışmayı kiminle yaptığın önemlidir. Benim sana beyan edecek, boşa harcayacak fikrim yok. Ben o konuları başkalarıyla gayet güzel bir şekilde tartışıyorum zaten.

• Insanlara nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranılır.
    Kibarlık budalaları değiliz.
    Yazılarında her türlü sahtekarlık, yalan ve çarpıtma olan yazıları yazanlara, kopyalayanlara, onlarla propaganda yapanlara bir saygımız olamaz, olmamalı da.
    Ayrıca sürekli kendini bilimsel ifade eden insanların bilimle zerre kadar alakaları olmadığı, bilimi kirlettikleri ortada. Daha da kötüsü sürekli dini söylemlerle dini de kirletiyorlar.

Neyse bu insanları fazlada önemsememek lazım. Artık seslerini çıkarabilecekleri tek yer böyle internetin bir köşelerindeki siteler, forumlar.

Oradalarda istedikleri kadar bağırıp çağırabilirler.
    ÇÜNKÜ DÜNYA ARTIK ONLARI UMURSAMIYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krethgar -- 7 Ekim 2005, 8:49:59 >
  • quote:

Insanlara nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranılır.
    Yazılarında her türlü sahtekarlık, yalan ve çarpıtma olan yazıları yazanlara, kopyalayanlara, onlarla propaganda yapanlara bir saygımız olamaz, olmamalı da.
    Ayrıca sürekli kendini bilimsel ifade eden insanların bilimle zerre kadar alakaları olmadığı, bilimi kirlettikleri ortada. Daha da kötüsü sürekli dini söylemlerle dini de kirletiyorlar.

YA EVRİM ADINA BİLİMİ ÇARPITANLARA NE DEMELİ?
    YA DOMUZ DİŞİNİ ARAGEÇİŞ FORMU DİYE MİLLETE KAKALAYAN ZİHNİYETE VE ONLARIN SAVUNUCULUĞUNU YAPAN ONLARI GÖRMEZDEN GELEN SOYTARILARDA SAYGIYI HAK EDİYORLAR MI?.

EVRİM ARACILIĞIYLA MİLLETİN KUTSAL DEĞERLERİNE HAKARET EDEN EVRİMİ KABUL ETMEYENLERİ GERİLİKLE SUÇLAYAN BİLİMSEL GERÇEKLERE GÖZLERİNİ DEVE KUŞU MİSALİ KAPAMIŞLARDA SAYGIYI HAKEDİYORLAR MI?.
    EVRİMİ KABUL ETMEMEK DİNİ KİRLETMEK Mİ OLUYOR..?
    DİN EVRİMİ KABUL EDİYORMUŞ GİBİ BİR HAVA VEREREK EVRİMİN KABUL ETMEDİĞİ DİNDEN MEDET UMMAK NE DERECE BİLİMSEL ACABA?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİLİNÇLİ DİZAYN -- 7 Ekim 2005, 9:00:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BİLİNÇLİ DİZAYN

quote:

Insanlara nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranılır.

YA EVRİM ADINA BİLİMİ ÇARPITANLARA NE DEMELİ?
    YA DOMUZ DİŞİNİ ARAGEÇİŞ FORMU DİYE MİLLETE KAKALAYAN ZİHNİYETE VE ONLARIN SAVUNUCULUĞUNU YAPAN ONLARI GÖRMEZDEN GELEN SOYTARILARDA SAYGIYI HAK ETMİYORLAR...

Evet hak etmiyor. Bu da yanlış. Doğru diyen mi var? Ancak hangi evrim teorisini savunan kişi buraya, birisi kopyala yapıştır yapmadıkça yazı yazıyor? En azından kopyala yapıştır yapıp gitmiyor. Evrim teorisini savunanlar kendi fikirlerini gayet güzel tartışıyorlar.

Biz kimseye bu konuları buraya getirmeyin demiyoruz! Tartışmak isteyen varsa adam gibi seviyeli ve insanları zorlamadan ve kopyalayıp kaçıp gitmeden tartışsın.

Buraya o yazıları kopyalayıp üstüne birde megafonla fetva verir gibi yayınlamak, insanları inançları için zorlamak ayrı, kişinin fikirlerine saygı duyarak tartışmak ayrıdır.

• YA EVRİM ADINA BİLİMİ ÇARPITANLARA NE DEMELİ?
    YA DOMUZ DİŞİNİ ARAGEÇİŞ FORMU DİYE MİLLETE KAKALAYAN ZİHNİYETE VE ONLARIN SAVUNUCULUĞUNU YAPAN ONLARI GÖRMEZDEN GELEN SOYTARILARDA SAYGIYI HAK EDİYORLAR MI?.

Hayır tabiiki haketmiyorlar, zaten sahtekarlık belli olunca üniversitelerinden atılıyorlar, yanlış bilgileri literatürden ayıklanarak bilimde temizleniyor.

Fakat Harun Yoyo'da ki atıf sahtekarlıkları, yalanlar ortaya çıktıktan yıllar sonra bile hala yazılarında duruyor. Hiç kimse onları düzeltmiyor. Şimdi nerede diyeceksiniz, buyrun yaratılışcıların ne kadar atıf sahtekarlığı yaptığına buradan ulaşabilirsiniz.
    http://www.talkorigins.org/faqs/quotes/
    http://www.talkorigins.org/faqs/quotes/mine/project.html

EVRİMİ KABUL ETMEMEK DİNİ KİRLETMEK Mİ OLUYOR..

Evrimi kabul etmemekle dini kirletmiş olmuyorsunuz, evrimle ilgili yalan söyleyerek dini kirletmiş oluyorsunuz. Yalan söyleyip bi de bir güzel Din edebiyatı yapmak sizin din anlayışınızsa söyleyecek bir sözüm yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.