Şimdi Ara

ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR Mİ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
3
Favori
44.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bunların hepsi bir hayal ürünü olduğunu düşünüyorum
    ben imkansız diyorum
  • Bence önce bir -zaman nedir- sorusuna cevap bulmaya çalışalım.Ne olduğunu bilemediğimiz birşey üstüne hiç bir makina yapamayız. Saat ve yıllar dahi zamanla alakası olmayan makinalar. Tıpkı termometrenin sıcaklıkla alakası olmadığı gibi . Hatta ondan bir kaç kat daha alakasız.Termometre hava ısınıp soğumasına göre derece gösteriyor ama saat zamanın akmasına göre çalışmıyor.
    Zamanın ne olduğunu bile tam olarak bilemiyoruz. Bildiğimiz tek şey varolduğu ve aktığı.Tabi bunları bildiğimizde bizim düşüncemiz.Belki de kuruntumuz.
  • bence yapılır mı sorusundan ziyade yapılsa ne gibi sonuçlar doğurur sorusunun cevabını bulmak lazım...
    zaten çivisi çıkmış olna dünyayı nerelere sürükler...
    bu konu bu makinenin icadından daha da önemli...
  • battaL Gazi qibi oLdu bu da tek ba$Ina ImparatorLuqu yIkIyo
  • şu anın teknolojisiyle imkansız...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GurkanLee

    Zaman konusunda Albert Einstein'ın bir teorisi var;

    "Madde ışık hızına yaklaştığında zaman onun için yavaşlar, ışık hızına geldiğinde zaman onun için durur, ışık hızını geçtiğinde de zaman gerilemeye başlar"

    Bu teori kısmen deneylerle ıspatlanmıştır. Şöyleki; 2 adet saat saniyesine kadar herşeyi aynı olmak koşuluyla alınmış. ve bu saatlerin biri dünya üzerinde sabit herhangi bir noktaya ve diğeride çok süratli bir jet uçağına konulmuş! Jet son sürat havada bir müddet seyahat etmiş. Ve geri geldiğinde jette olan saatin yerde olanınkinden daha geride olduğu gözlemlenmiş!
    Buradan çıkarılacak sonuç ışık hızına kısmen de olsa yaklaşmış olan jet için zaman Einstein'ın teorisinde olduğu gibi yavaşlamıştır! Şuan ki teknoloji Eistein'ın teorisini tamamen ıspatlamaya yetmemektedir.

    Ama bana sorarsanız bu teoride yanlış olan bir şeyler var! Şayet ışık hızında zaman duracak olsa, ışığın saniyede 300.000 km gibi bir hıza sahip olmaması gerekir! (yani hız kavramını aşmış olur) Bu da demektir ki ışık geleceğe nakletmez yani görmemizi sağlayan ışık duramayacağı için o zaman dilimide kalması gerekir. Oysaki ışık için zaman durmuyor. ve böyleyse cisim için de durmaz! ( maddenin ışık hızında enerjiye dönüşme olayına girmiyorum, onun da deneyi yapılmış)

    Kanaatimce zamanda yolculuk olamaz! Nedeni; zaman diye tarif edilen olgunun aslında var olmayıp sadece insanlar tarafından araç olarak kullanılmak üzere icat edilmesindendir! asıl var olan eskimedir. ve bu mekan farklılıklarında değişim gösterebilir.

    evet sana katılıyorum
    ama son paragrafına katılmıyorum
    sen zamanı bir araç olarak göremezsin
    çünkü zaman saat saniye dakika ve kum saati olduğu için zaman
    değildir
    yani insanlar var olan zamanın üzerine yapıştırmıştır bu terimleri
    insanlar zamanı icat etmemiştir




  • Benim şahsi fikrim. Öncelikle Zamanı bir fonksiyon olarak tanımlamak ve bu genel bir fonsiyon olmalıdır. Herkes için geçerli her canlı ve cansız için. İçinde bulunduğumuz ortam başka cisimleri ufakta olsa etkileyeblir çünkü. Daha sonra bu fonksiyona bağlı her canlı ve cansız nesne içinde birer fonksiyon olamlıdır. Ama tabi canlı ve cansız esneler için tanımlanan fonksiyonlar başka parametreleri içermektedir ki zaman değiştiğinde etrafındaki nesneleri etkileyebilsin. Böylece zaman fonksiyonundaki değişken yerine gitmek istediğimz zamana ait değişken konulursa istediğimiz zaman diliminde yerini almış oluruz. Ve bize ait fonksiyon zaman fonksiiyonuna bağlı olduğundan oradaki yaşam koşuluna ayak uydurmaya sağlayacağız.

    Tıpkı türkiyede doğup almanya'ya yerleşen biri gibi dış ve iç dünyamız oranın kültürünü alacağı gibi.

    Biraz uçuk oldu ama bu konuda pek düşünmemiştim.




  • Arkadaslar benim düsncelerim sunlar :
    Daha önceki arkadasların bahsettiği gibi bir saat deneyine göre biri dierine göre geleceğe dooru gitmistir. Bence bu yanlıs cunku gelecege dooru yani kısa bir sure ileriye dogru gittiyse o zaman ölümsüzlük sorunuda ortadan kalkmıs olur.(gerci bişi yasıcak zamanı olmas ama)

    ikincisi bir insanın we bir cismin ısısk hızına ulasmasında ne olur?

    Bir cismin hızı arttıkça boyu kısalır. Işık hızına ulaşınca cismin boyu sıfır olur ve cisim ortadan kaybolur. Cismin hızı arttıkça o cismin kütlesi artar ve ışık hızına ulaşınca cismin kütlesi sonsuz olur. Yani ışık hızında cisimlerin boyu sıfır, kütleleri sonsuz olur. Dolayısıyla bunlar olamayacağından ışık hızına asla ulaşılamaz. Bir cismi ışık hızına ulaştırmak için ona sonsuz miktarda enerji vermek gerekir ki bu da imkânsızdır.

    Aslında bu kadar enerjiyi yiyen insana ne olur? Erir gider, ölür. Ör: pilotların maruz kaldıgı G-shock ısık hızının yanında hiçbişey.

    Degisik söylentilerde war : Dünyanın ters istikametine dogru cok hızlı bir sekiilde hareket edersen gecmise dogru gidersin diye duymustum. Bence cok sacmadır bu cunkuyse dunyanın etrafını dolasmak icinde belli bir zaman harcamak gerekiyor. İşte bu gecen zamanda da sen zaten olduğun yerde kalmıs oluyorsun.




  • şunu aklınızdan çıkarmayın ki imkansız diye bir şey yoktur arkadaşlar.
    hiç bir şeye olmaz mümkünü yok gözüyle bakmamanızı tavsiye ederim ben.
    ve zaman makinesi de benim gerçekten ilgi duyduğum bir konu.
    ve eğer mümkünse-ki bana göre mümkün- zaman makinesi yapılacaktır
  • Çok teşekkürler bizi aydınlattınız.
    İlgi duydugum bi konu. Arastırmalar devam ederse sevinirim...
  • Daha önce söylenenlere katılıyorum.
    Cisim işik hızını geçtiğinde zaman geriye doğru gider. Öyle bi imkan olsa insan çocukluğuna bile inebilir.
    Einstain gerçekten cok zeki bir insanmış.
  • Butterfly Effect
  • bir bina düşünelim 50 katlı bunu zaman farzedelim biz ise 25. katta olalım 25.kat bulundugumuz zaman olsun alta kalan24 katı geçmiş üsteki 25 katıda gelecek diyelim ve bir asansör düşünelim kendi hızında sabit ve geri dönüşü mümkün olmayan kontrolü olmayan bu asansörü durdurmak geri almak yada hızlandırmak için ne yapmak gerekir di tabiki dışına cıkıp motoruna işlem yapmak gerekirdi aynı mantıkla yola çıkarak zamanı durdurmak içinde zamanın dışına çıkmak gereken işlemleri yapmak gerekir .zamanın içinde zamanda yolculuk yapılamaz zamanın dışına çıktıgımızda ise geri dönüşümüz mümkün olmaz.bulundugumuz mekan ise tamamen evrenden ayrı bi boyut olurki sadece zamanda yolculuk yapmış olmakla kalmaz aynı zamanda evrenin bütün sırlarınıda çözmüş oluruz ....yani işin kısacası ölmüş oluruz




  • Zaman makinesi yapmak imkansızdır. Eğer mümkün olsaydı, günümüzde gelecekten gelen birçok insan ortalıkta dolaşıyor olacaktı.
    Hımm. Düşündüm de, gelecekle ilgili pek az konuda bu kadar kesin hüküm verilebilir.
  • günümüzde gelecekten gelmiş insanların olmayışı acaba insaların bunu başaramadan kıyametin kopmuş olmasımı demek oluyor...eger öyleyse gelecek geçmiş yok demektir sadece şu an vardır gerisi hikayedir....
  • acıkcası olması ımkansız
    sonucta yasanmıs bıtmıs bırsey gecmıs ona gerı donmek sadece filmlerde olabilcek birşey
    ışık hızında olursa olur gibi fikirler ise saçma geliyor bu yuzden
  • peki yanan bi ışıgın gittigi yerde geçmiş veya gelecekmidir.nasıl oluyo pek anlamadım ben bu olayı.zamanı yavaşlatmayla geçmiş e veya gelecege gitmenin ne alakası var..arabanın farlarını yakınca ışık zamanda yolculukmu yapıyor öyle olsa güneş e gerek kalmazdı dimi
  • imkansız..
    maalesef tabi
  • Neden herkes zaman ile ışık arasında bağ kuruyor?

    Işık bir kaynaktan çıkan enerji türüdür. Işık enerjisi, göz denilen organlar vasıtayısla canlıların ortamdaki nesneleri anlamlandırmasını sağlar. Işık enerjisi çok hızlı hareket eder. Eğer durmaya yakın bir şekilde hareket etseydi veya dursaydı, etrafı ya tamamen karanlık(siyah) ya da saydam bir şekilde sonsuzluğa bakıyor hissederdik. Yani bir nevi kara deliğin merkezinde gibi belirsizlik olurdu.

    Zaman kavramıyla ışığın arasında bağ kurmamızın nedeni, ortamı algılamamızdaki sınırlılıktan kaynaklanmaktadır. İnsan formu oldukça yüksek potansiyele sahip gelişmiş varlıklar olmakla beraber bir o kadar da sınırlandırılmıştır. Beynimizin ne kadarını kullanabildiğimizi bilmemiz bile bunu anlatmaya yetiyor.
  • bence yapılabilir. yapılır demiyorum yani emin değilim .. çünkü eskiçağdaki bi insana televizyonun karşısında bebeklik görüntülerini videodan izletirseniz de aynı şey şimdi benim 1453 e gidip istanbul fethedilirken onu orda yaşamam da aynı şey..o video görüntüsü onlara göre inanılmaz gözüküyordu , bu istanbul fethinde yani geçmişte olmam da bana inanılmaz gözüküyor ama olabilir..
    olabilirrrr
    konu kapanmıştır :))
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.