Bildirim
ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] (5. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Corsair 400R alabilirdim fakat,Zalman Z11 Plus aldım,çok büyük bir hata mı yaptım?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanmıyorum , Z11 güzel bir kasa , 400R de kötü değil tabi ki. Kasa kasadır mühim olan soğutuyor mu , sessiz mi önemli olan bu. Görsellik ve fiyatına göre Z11 400 R den iyidir -
Arkadaşlar Z12+ kasaya, sadece 120mm fan mı takılabiliyor?
Sanki 140mm de takılabilir gibi duruyor ama emin olamadım.. -
quote:
Orijinalden alıntı: ateş ve güneş
Sanki 140mm de takılabilir gibi duruyor ama emin olamadım..
Takılıyor gibi duruyor vida deliklerini gördüm. Ama alt kısımdaki 140mm fanın sığması çok zor psu engelliyor. Üst ve arka tarafada sığmayacağını düşünüyorum. Belki ön ve alt kısıma sığabilir sadece, ya da üstte 1 fan düşünülürse gereken en var Z12 + da -
quote:
Orijinalden alıntı: BORUBEY06
quote:
Sanki 140mm de takılabilir gibi duruyor ama emin olamadım..
Takılıyor gibi duruyor vida deliklerini gördüm. Ama alt kısımdaki 140mm fanın sığması çok zor psu engelliyor. Üst ve arka tarafada sığmayacağını düşünüyorum. Belki ön ve alt kısıma sığabilir sadece, ya da üstte 1 fan düşünülürse gereken en var Z12 + da
Hocam bence öne rahat sığar. Alt evet biraz sorun olabilir, PSU'dan ötürü. Üste de sığar gibi. Arka da belli değil..
Elimde 14cm fan olsa deneyecem de maalesef yok :)
-
Z3 PRO kargoda gelmekte yarın montajını yaparım benide eklerseniz klübe. -
z3 plus alıcam cpu soğucum Cooler Master Hyper 212 Plus boyutları 120 x 79.7 x 158.5 mm (L x W x H) kasaya sığar mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 41gokhan41 -- 20 Mart 2014; 23:17:27 > -
Hocam 120mm lik fanlar şu an silme duruyor. resim eklerim buraya ayrıca. Yani belki biraz işçilikle oturur ama 120 ile 140 mm arasında çok fark yaratacağını sanmıyorum.
Z3 hayırlı olsun.
Neden CM Evo alıyorsunuz ki, sıvı soğutma alıp yerden tasarruf edin derim ben. Arada çok fark yok. CM 120mm seidon soğutmasını tavsiye ederim. Kendim alamadım ama hala -
Arkadaşlar kasayı incelemeden SSD aldım da, Zalman 12+ da SSD yuvası var mı?
SSD'yi hiç bir aparat olmadan takabiliyor muyuz? -
quote:
SSD'yi hiç bir aparat olmadan takabiliyor muyuz?
dvd room bölmesinin altında 1 adet çekmece var oraya takıyoruz ssd yi ben ön paneli açmadan takmaya çalışınca biraz zorlandım ama taktım. O konuda Z12 plus corsair rahatlığını vermiyor malesef -
quote:
quote:
SSD'yi hiç bir aparat olmadan takabiliyor muyuz?
dvd room bölmesinin altında 1 adet çekmece var oraya takıyoruz ssd yi ben ön paneli açmadan takmaya çalışınca biraz zorlandım ama taktım. O konuda Z12 plus corsair rahatlığını vermiyor malesef
Ya şimdi inceledim @flagbearer kasanın yan kısmına, anakartın arkasındaki plakaya takmış SSD'yi.
Sen denedin mi onu?
Kasa şimdi açık değil ama DVD'nin altında öyle bir çekmece hatırlamadım ben?? -
evirdim çevirdim fakat anakart arkasında bulamadım öyle bir yer. Ama muhtemelen var olduğunu hatırlıyorum ,hatta linkte ki resimde göstermişhttp://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=778 tam olrak yan kapak içimi bilemedim. Ben dvd room un altında bir çekmece var ona taktım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 25 Mart 2014; 9:24:53 >
-
slm arkadaslar
bende yakin zamanda z11 plus alacam
kullanan arkadaslardan yorum alabilirmiyim
hdd baglanti aparati nasil tam oturuyormu
yani kisacasi alsam degermi
sekli ve gorselligi bana iyi geldi
vatan haftasonu 215 tl den satiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: speedser1
slm arkadaslar
bende yakin zamanda z11 plus alacam
kullanan arkadaslardan yorum alabilirmiyim
hdd baglanti aparati nasil tam oturuyormu
yani kisacasi alsam degermi
sekli ve gorselligi bana iyi geldi
vatan haftasonu 215 tl den satiyor
Z11 plus biraz şekile önem vermiş , içerisi Z12 plus ile aynı. Ben gayet memnunum kasadan. Fan kontrolü 2 aşama olması ve ssd yuvasının çıkarılıp takılması biraz sıkıntılı. Zaten kasa içini çok kurcalamayacağın için f/p ürünü diyebilirim. Benim Z11 + yerine Z12 seçmemin sebebi, yan tarafındaki pleksi camın büyük olup hoş bir görütü vermesi, Z11 deki köşeli camı sevmedim pek. Kasanın altı kauçuk ayaklı olduğundan sürüklemesi hele ki parke ve fayans zeminde çok zor. O yüzden altına gazete kağıdı koyuyorum. Kablo saklama aralığı Z12 de biraz dar gibi, birde kablo saklama kanallarında kauçuk yok. Corsair gibi kasalarda da 350-400 TL verince kauçuklu ve yan kapak cam modeller başlıyor. Bence bu fiyata Zalman en iyisi
-
@flagbearer
@BORUBEY06
Merhabalar selamlar :)
Birkaç gündür yeni bir kasa bakınıyordum işte CoolerMaster, Thermaltake, Corsair, Xigmatek vs birçok kasa inceledim (Internetden), sonra karşıma bu Zalman çıktı (ve tabiki DH'de bu konuya denk geldim bayağı iyi oldu bilgilenmiş oldum teşekkürler). Ben hiç bilmezdim Zalman'nın kasa ürettiğini umarım pişman olmayız... Neyse işte tek tek PC parçalarını alıp yenileme arifesindeyim, yarın kısmetse bu Kasayı alacağım_:
ZALMAN Z12 PLUS USB3.0 bağlantılı
http://www.zalman.co.kr/global/product/Product_Read.php?Idx=778
Aslında ucuz olsun diyordum Z3 veya Z5 Plus'lara bakacaktım fakat burada da yazmışsınız, onların Z12'ye göre bazı kısıtlamaları (USB3 anakart bağlantı vb) varmış bende Z12'ye yöneldim. Almışken tam olsun iyisi olsun dedim zaten (aynı LCD monitörler vb gibi) Kasaları da bi sefer alıp en az 4-5 yıl kullanıyoruz arkamıza bakmıyoruz. Bir de eski kasamdan gelen alışkanlıkla yeni kasa 'yan pencereli' olsun istemiştim, ayrıca kasada mutlaka USB3.0 (mümkünse x2) bulunması lazımdı falan.
---
Sormak istediğim bazı konular var_:
BORUBEY06 başına gelen şu tuş sorunu kafama takıldı,
(Z12 Plus) Kasanın ön açma-kapama tuşu/düğmesi sorun olmuş, hatta bu üretim hatasıymış sonradan başka kasa ile değiştirmişsiniz. Kasa kapağını tam yerine oturtmayıp az aralık bırakınca normal basılıyor demiştiniz e kapağı tam yerine oturtunca da kasa tuşu basılı kalıyor çok sert basılmıyormuş. Acaba başıma gelir mi diye çekiniyorum, sonradan tekrar kasa değişimi beni zorlayacak (Inventus, SanalMarketim, yada Vatan Bilgis.) alıp eve gelince böyle bir süpriz hiç hoş olmaz yani... BORUBEY06 bu sorunla ilgili başka bir bilginiz var mı? Türkiye'de her mağazada her Z12 Plus'da böyle bişey olmaz herhalde, ne dersiniz?.
---
Kasa almışken mesela fanların önünde "toz filtresi" olması önemli bence. Z12 Plus'da alt ve ön (içeriye doğru olan) fanlarda "toz filtresi" var denilmiş bu nasıldır acaba? yeterli olur mu yoksa şöyle birşeyle desteklesek?
AKASA AK-GRM120-AL01-BK 120mm Alüminyum Temizlenebilir Kasa fanı toz filtresi
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5683
---
Z12 Plus kasada 5 fan yuvası varmış ve 3 fan takılı beraber geliyormuş. Peki bu fanların kalitesi nasıldır? yani bu takılı fanlar ses yapıyor mu? hava iletimi (CFM değerleri) nasıldır?. Mesela bu kasaya öne arkaya ve alta şu fanları taksak ne dersiniz?
Xigmatek XAF Series 120mm XAF-F1255
http://www.xigmatek.com/product.php?productid=150&type=overview
---
Kasanın üste yer alan fan kontrol şeysi (düşük low + yüksek high) nasıldır kullanışlımıdır acaba? Yada hiç bağlamasak anakart üzerinden kontrol etsek.
Ayrıca ilk defa PSU-güç kaynağı alta yer alan kasaya geçiyorum, bakalım nasıl olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 29 Mart 2014; 18:59:40 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ravenholm
@flagbearer
@BORUBEY06
Merhabalar selamlar :)
Birkaç gündür yeni sistemime yeni bir kasa bakınıyordum işte CoolerMaster, Thermaltake, Corsair, Xigmatek vs birçok kasa inceledim (Internetden), sonra karşıma bu Zalman çıktı (ve tabiki DH'de bu konuya denk geldim bayağı iyi oldu bilgilenmiş oldum teşekkürler). Ben hiç bilmezdim Zalman'nın kasa ürettiğini. Neyse işte 5-6 yıldır aynı sistemi-kasayı kullanıyorum şu an tek tek parçaları alıp yenileme arifesindeyim, yarın kısmetse bu kasayı alacağım:
Zalman Z12 Plus USB3.0 Fan Kontrollühttp://www.zalman.co.kr/global/product/Product_Read.php?Idx=778
Aslında ucuz olsun diyordum Z3 veya Z5 Plus'lara bakacaktım fakat burada da yazmışsınız onların Z12'ye göre bazı kısıtlamaları (USB3 anakart bağlantı vb) varmış bende Z12'ye yöneldim, ee almışken tam olsun iyisi olsun dedim zaten (aynı LCD monitörler vb gibi) kasaları da bi sefer alıp en az 4-5 yıl kullanıyoruz arkamıza bakmıyoruz. Bir de eski kasamdan gelen alışkanlıkla yeni kasa 'yan pencereli' olsun istemiştim, ayrıca kasa üstünde mutlaka USB3.0 (mümkünse x2) bulunması lazımdı falan.
---
Sormak istediğim bazı şeyler var:
BORUBEY06 başına gelen tuş sorunu kafama takıldı.
(Z12 Plus) kasanın açma-kapama tuşu/düğmesi sorun olmuş, hatta bu üretim hatasıymış sonradan başka kasa ile değiştirmişsiniz. Kasa kapağını tam yerine oturtmayıp az aralık bırakınca normal basılıyor demiştiniz e kapağı tam yerine oturtunca da kasa tuşu basılı kalıyor çok sert basılmıyor vb demiştiniz. Ya acaba benimde başıma gelir mi diye çok çekiniyorum, sonradan tekrar kasa değişimi beni zorlayacak (Inventus, SanalMarketim, yada Vatan Bilgis.) alıp eve gelince böyle bir süpriz hiç hoş olmaz yani. BORUBEY06 bu sorunla ilgili başka bir bilginiz var mı acaba? Türkiye'de her mağazada her Z12 Plus'da böyle bir sorunla karşılaşma şeysi için ne dersiniz?.
---
Kasa almışken mesela fanların önünde "toz filtresi" olması önemli bence. Z12 Plus'da alt ve ön (içeriye doğru olan) fanlarda toz filtresi var denilmiş bu nasıldır acaba? yeterli olur mu yoksa şöyle birşeyle desteklemeli mi?
AKASA AK-GRM120-AL01-BK 120mm Alüminyum Temizlenebilir Kasa fanı toz filtresi
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5683
---
Z12 Plus kasada 5 fan yuvası varmış ve 3 fan takılı beraber geliyormuş. Peki bu fanların kalitesi nasıldır? yani bu takılı fanların hava iletimi (CFM değerleri) ses yaparmı belli mi?. Mesela bu kasaya öne arkaya ve alta şu fanları taksak ne dersiniz?
Xigmatek XAF Series 120mm XAF-F1255
http://www.xigmatek.com/product.php?productid=150&type=overview
Selamlar,
Zalman Z12 plus modelini gözü kapalı alabilirsiniz. Öncelikle açma kapama tuşunda sorun sanırım forumda tek bana denk geldi. Ama bu kasa için demiyorum her üründe olabiliyor. Aldığınız/alacağınız tüm ürünleri satıcı personellerin yanında açıp kontrol edin. Tuşuna,sağına soluna fanına kutunun yanında gelen aparatlara. Bu sizin en doğal hakkınız. Ben götürdüm hemen aldılar, yenisini alırkende açıp baktım. 3 fanla geliyor evet ve fanlar kaliteli ,kesinlikle uyduruk değil. Toz filtresi altta (hem psu için hem ekleyeceğiniz fan için ayrı ayrı) ve önde hazır olarak geliyor, üst ve arka fan hava tahliye olduğu için ayrıca toz filtresine gerek duymadım ben. Kasanın ayakları kauçuk ve vibrasyon yapmıyor, ama ben sürekli içine eklemeler (fan vs.) yaptığım için ara bölmede olan kasanın altına gazete kağıdı koydum çekince geliyor Ebat olarak içi geniş hdd lerinizi çok kolay monte ediyorsunuz. Ssd için yan ve dvd roomun altında yerler var o kısım biraz oyalıyor çünkü vidalı. Fan kontrolcü var ama 2 aşama o biraz kötü olmuş ama pekde kullanmıyorsunuz hep "low" da zaten. Şu an için bir sıkıntım yok.Görüntü olarakda göz doyurucu bir kasa, gidip bütün modellere mağazada bakın sağını solunu iyce inceleyin. Şimdiden hayırlı olsun diyorum
-
quote:
Selamlar,
Zalman Z12 plus modelini gözü kapalı alabilirsiniz. Öncelikle açma kapama tuşunda sorun sanırım forumda tek bana denk geldi. Ama bu kasa için demiyorum her üründe olabiliyor. Aldığınız/alacağınız tüm ürünleri satıcı personellerin yanında açıp kontrol edin. Tuşuna,sağına soluna fanına kutunun yanında gelen aparatlara. Bu sizin en doğal hakkınız. Ben götürdüm hemen aldılar, yenisini alırkende açıp baktım. 3 fanla geliyor evet ve fanlar kaliteli, kesinlikle uyduruk değil. Toz filtresi altta (hem psu için hem ekleyeceğiniz fan için ayrı ayrı) ve önde hazır olarak geliyor, üst ve arka fan hava tahliye olduğu için ayrıca toz filtresine gerek duymadım ben. Kasanın ayakları kauçuk ve vibrasyon yapmıyor, ama ben sürekli içine eklemeler (fan vs.) yaptığım için ara bölmede olan kasanın altına gazete kağıdı koydum çekince geliyor Ebat olarak içi geniş hdd lerinizi çok kolay monte ediyorsunuz. Ssd için yan ve dvd roomun altında yerler var o kısım biraz oyalıyor çünkü vidalı. Fan kontrolcü var ama 2 aşama o biraz kötü olmuş ama pekde kullanmıyorsunuz hep "low" da zaten. Şu an için bir sıkıntım yok. Görüntü olarakda göz doyurucu bir kasa, gidip bütün modellere mağazada bakın sağını solunu iyce inceleyin. Şimdiden hayırlı olsun diyorum
Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler hocam :)
Mesajımı alıntılamanıza gerek yoktu alıntıyı silseniz iyi olur hatta, ben öyle ilkten uzun uzun yazıyorum ee sonradan siliyorum değiştiriyorum kısaltıyorum yazdıklarımı (üsteki ilk mesajım uzunca olmuş kusura bakmayın artık).
- Aldığım kasayı (mesela Vatan mağaza) orda açmak kontrol etmek evet doğru demişsiniz, yapmak lazım. Umarım orda baktırırlar, çünkü (kendimden biliyorum) aldığımız ürünlerin kutuları sıfır olsun açılmamış kurcalanmamış olsun diye dikkat etmeye çalışırız ya o bakımından demiştim...
- Alta PSU için toz filtresi çekmeceli demek istemişsiniz hmm iyidir işallah kullanışlıdır. Kasayı koyacağım yer pek öyle altan çekmek filtreyi temizlemek için uygun değil (çok dar bir alanda PC masası kasa yeri duvara yakın) ama neyse ona dikkat edicez artık. Birde keşke PSU koyma yeri eskisi gibi kasanın üstde olsaymış...
- Kasa alt ayak kısmı kauçuksa iyidir herhalde kaymaz sarsıntıya karşı falan...
- Kasa kontrolcüsü dediğiniz öyleyse eğer kullanmam bende, en son öyle düşündüm artık. Yine yanında USB3.0 girişlerinin olması onu beğendim, aslında o girişler ön tarafda bize öne doğru olsaymış sanki tozlanmaya karşı falan daha iyi olurmuş neyse.
- SSD yeri konusu değişikmiş, sanırım kasa kabloların saklandığı yan kapak içinde bir yer göteriyor, oraya SSD koymam herhalde. Aynı şekilde (3in1 Adapter Tray is provided for installing FDD / 3.5" HDD / 2.5" HDD/SSD) HDD yuvasına takabileceğimiz bir kızaklı sistem veriyormuş işte buraya takabiliriz daha iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 30 Mart 2014; 20:39:25 >
-
Kasa kutusunun açılmasında sorun olacağını sanmıyorum. Açtırın ve bakın. Ben 2. yi alırken o kadar incelememe rağmen psu nun altına düşünülmüş kauçuklardan biri eksik çıktı , çokta önemsemedim. Öyle birşey düşündüklerini tahmin etmemiştim. Fanları olabildiğince kaliteki ama illa o fanları takacam diyorsanız seçim sizin. Öndeki toz filtresi gayet iyi ama tabiki o tercihte size bağlı. Gerekli fan ayarlarını yaptığınızda sesi çok almıyorsunuz. mesala ben asus al suit 2 ile , normal kullanım için fanlar 900-1000 rpm ye ayarladım. Biraz hava sesi geliyor ama genelde sessiz çalışıyor. Oyun vb. şeylerde fan zaten kastırıyor o da haliyle biraz ses yapıyor. Ssd takmak ön paneli sökmeden biraz zor. Ben anakart tarafından çekmeceyi çıkarıp ssd yi vidalayıp taktığımdan epey bir zor oldu Kasanın ön kısmını çıkarıp uğraşmadan çekmece gibi takabilirsiniz aparata bağlayıp. Altta dediğim gibi filtre var zaten , bir tanesi süngerimsi ,psu altındaki ise el sineklikği gibi , ama psu altındaki yer ızgara sistemi olduğundan filteye çok iş düşmüyor.
-
Zalman ZM-T3 almayı düşünüyorum. 28 cmlik 280x GPU sığar mı acaba?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X