Şimdi Ara

ZALMAN MS800 PLUS Mid Tower(Kısa İnceleme Eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
4
Favori
11.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doğru çok ferah özellikle evi içi yanarken öndeki tozluğu çıkartıp yüzümü içeriye koyuyorum içi baya serin
    İmzaya Ne Gerek Var. Bilen Bilir.
  • Kablo saklama delikleri çok uzak kalmış. Ne kadar artık mid tower sevmesem/tercih etmesemde genel anlamda şık bir kasa

Orijinalden alıntı: Yağmurun Sabahı

Kablo saklama delikleri çok uzak kalmış. Ne kadar artık mid tower sevmesem/tercih etmesemde genel anlamda şık bir kasa

aynen benim psu kablolarıda kısaydı toplama yerlerini kullanamadım bu yüzden uzun psu kablosuna sahip güç kaynağı alınır bir not en üst swap girişinde normal hdd veya daha küçük ssd hdd yeri var

290TL den aldım şuan için en uygun bulduğum fiyat bu

Orijinalden alıntı: Baggwell

Bugün siparişini verdim çok güzel görünüyor

kafan rahat olsun hem statik elektiriğe karşı dayanıklı malzeme kullanılmış hemde ön panelleri çıkartılabiliyor kolayca ayrıca ben ön kapaklara bir adet 120 mm fan ekledim gerçi tel ile tuturdum ama hoş oldu umarım zalman diğer modellerinde fan yeri koyar

Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

quote:

kafan rahat olsun hem statik elektiriğe karşı dayanıklı malzeme kullanılmış hemde ön panelleri çıkartılabiliyor kolayca ayrıca ben ön kapaklara bir adet 120 mm fan ekledim gerçi tel ile tuturdum ama hoş oldu umarım zalman diğer modellerinde fan yeri koyar

Hocam kasa elime geçti çok güzel fakat bir sorunum var, ön panelde sürgülü olarak hard disk takılıyor, hard diski taktım sata kablosunu bağladım 1 tanede güç kablosu bağladım

fakat bilgisayar hard diski görmüyor neden?

Güç geliyor çünkü öndeki fan çalışıyor ama hard diski görmüyor bilgisayar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

quote:

Hocam kasa elime geçti çok güzel fakat bir sorunum var, ön panelde sürgülü olarak hard disk takılıyor, hard diski taktım sata kablosunu bağladım 1 tanede güç kablosu bağladım

fakat bilgisayar hard diski görmüyor neden?

Güç geliyor çünkü öndeki fan çalışıyor ama hard diski görmüyor bilgisayar

hocam birazdan uyuyucam fakat sen şu yöntemi dene 12 voltluk sanırım elinde güç girişi var bu güç girişini doğru taktığından emin ol ve iyice zorla yuvaya doğru ikincisi hotswap sata kablo bağlama yerini en üstteki sata kablosuna tak diğer sata kablosunuda direk olarak anakartaki sata girişine tak eğer görmezse anakartaki diğer sata yuvalarını dene aynı sorun bendede yaşandı dene yanılma yöntemiyle sorunu halletim örnek olarak senin hardisk en üsteki swapta olsun swap girişinin sata bağlantı yuvasıda en üste bağlanmalı bunları dene akşam saatlerinde daha ayrıntılı yardımcı olabilirim

• hard diske elektrik gelmiyor ki problem orda kabloyu iyice oturtmayı denedim daha zorlarsam kasa kırılcak sanırım , ama 12v güç kablosunu başka hard disk üzerinde takıyorum çalışıyor

kasaya takınca çalışmıyor, daha doğrusu fan çalışıyor harddisk çalışmıyor siz uyandıktan sonra yazarsanız tekrar konuşalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baggwell -- 6 Ekim 2013; 11:26:48 >

hard diske elektrik gelmiyor ki problem orda kabloyu iyice oturtmayı denedim daha zorlarsam kasa kırılcak sanırım , ama 12v güç kablosunu başka hard disk üzerinde takıyorum çalışıyor

kasaya takınca çalışmıyor, daha doğrusu fan çalışıyor harddisk çalışmıyor siz uyandıktan sonra yazarsanız tekrar konuşalım

hocam şu an kasanın içine baktım sata kablosu en üst sıraya takılı anakarta giden sata uçu ise intel sata controller yuvasına bağlı yani sata 3 yuvasına taktım eğer anakartınız sata 3 ise sata 3 yuvasına takın eğer sata 2 ise swap kablosunu en üsteki yuvadan en alta al hardsiki ise tüm swaplara yerleştirip dene 2 seçenek hardiskiniz kesin çalışmıyormu mesela bios ayarlarından bir bakın hardisk görünüyormu bazen sorunlar biosdan çözülebilir diğer bir seçenek üste dediğim gibi ilk olarak sata kablosunu ana karta takın daha sonra diğer ucunu swap girişlerine takın bakın çalışıyormu biosdanda bakın eğer görmediyse hahrdiski bir aşağı takın yine çalışmazsa bir aşağı daha bu kezde olmadıysa tam tersini yapın swap girişinin en üstüne kabloyu takın daha sonra anakarta giden sata yuvalarının her birine takıp deneyin son olarak aynı sorunu yaşadığımı belirteyim çözüm ise yukarıdaki seçeneklerden biri olucaktır tekrar edeyim 12 voltluk elektirik girişini lütfen kontrol edin bakın bu girişin ağzı doğru yönemi takılı korkmayın gevşete gevşete güç kablosunu takın.ayrıca kullanma klavuzuna bir göz atın belki çözüm ordadır

birde şu videodoya bak ordak urulum yapıyor kasaya partlar halindedir ilişkili videolarda partların devamı var
    http://www.youtube.com/watch?v=xdTIuSE4GtI

birde hocam ben hardiski swap girişine değilde swap girişinin en üstüne taktım o kısımda sata girişi yok bu yüzden zar zor hardisk kablosu ve güç girişini üsten geçirdim swap girişine sadece ssd takmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaleyDeskop -- 6 Ekim 2013; 23:40:07 >

• Kasa gercekten cok iyi ve sık duruyo. Acaba z11 alip kalan 100 tlyi ekran kartinami yatirsam. Kararsiz kaldim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kmlhyt

Kasa gercekten cok iyi ve sık duruyo. Acaba z11 alip kalan 100 tlyi ekran kartinami yatirsam. Kararsiz kaldim.

hangi ekran kartını almayı düşünüyorsunuz 4 5 fps için değmez demiyicem bence kasadan önemli performanstır ekran kartına yatırmak daha iyi olur
    Hot- sawp oluşu güzel ne yazık ki sata 1,sata2 sata 3 ....üçüde sata 3 olsaymış çok iyi olurmuş
    Fan kolturolcüsü 6 fan oluşu çok iyi...
    İç fan aparatı iyi düşünülmüş bir zalman klasiği....
    Korede'ki bir internet sietinde(site linki altta) 12cm fan yerlerinin aynı zamanda 14cm fanların takılabileceği gösterilmiş (alt 14 bir üst 12/14 iki adet) 14 cm fan takılabilirse çok daha iyi olur tabi...
    üst fanların hava çıkışını engelleyecek bir üst kapağı var sanki...
    PSU borda çok yakın duruyor...(kablo takıp çıkarmak zor olabilir)
    kasa sağ kapak boşluğu biraz az gibi tam olarak kablolar gizlenemiyebilir)
    Boş kalan 5.25 lele fan takılma imkanı olsa çok daha iyi olurdu....
    soğutması testler orta halli (ben biraz fan ekleyerek birazda fan aparatlarıyla iyi bir netice alınacağını düşünüyorum.Ayrıca kasa saç kalınlığı bence çok çok iyi)
    ...İki sistemim için birer kasa almayı düşünüyorum
    Hot-swap olayı olmasa kesin Corsair 500R derdim...
    ........^.^..........^.^.........
    ...CORSAIR CARBIDE SERİSİ 500R MidT ATX SİYAH KASA
    ...THERMALTAKE LEVEL 10 GTS MidT ATX SİYAH KASA
    her iki kasada düşülülebilir........

http://bbs.danawa.com/view.php?site=0&board=28&seq=2312532&page=1&keyMethod=content&keyword=%C8%B0%BF%EB&snb=comm&search=y

http://www.tomshardware.fr/articles/test-boitier-jeux,2-65-10.html

ZALMAN MS800 PLUS Mid Tower(Kısa İnceleme Eklendi)

ZALMAN MS800 PLUS Mid Tower(Kısa İnceleme Eklendi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhanmer -- 13 Kasım 2013; 7:54:49 >

• Çok hoş kasaymış gerçekten.
    CREATIVE SOUND BLASTER AE-7 ~ PHILIPS FIDELIO X2HR ~ THRONMAX MDrill ONE ~ CREATIVE MEGAWORKS THX 550 ~ CREATIVE GIGAWORKS T20 ~ EPSON EH-TW5300 ~ HP REVERB G2
  • Zalman iyidir ve bu kasada gayet yterli.
  • evet çok kullanışlı kasa birde not ddüşeyim kasanın üst kapağını açmak için bir tornavida yardımıyla kasanın arka kısmına sokup biraz zorlayarak kilitleri açmak gerkeiyor baya zor ama tek yoluda bu
    Bir arkadaşıma topladım bu kasadan. Görünüm ve soğutma olarak gayet güzel bir kasa. Gerçi üst kapağı zorlayarak çıkardık. Bir de merak ettiğim bir husus var. Ön taraftaki hard disk için ayrılmış olan bölüm bana biraz tehlikeli geldi. Kullanım klavuzunda "güç kapalı iken" takmamız belirtilmiş. Zannedersem hard diske zarar verebiliyor yanlış bir montaj. Yanılıyor muyum?

Orijinalden alıntı: The Benefit

Bir arkadaşıma topladım bu kasadan. Görünüm ve soğutma olarak gayet güzel bir kasa. Gerçi üst kapağı zorlayarak çıkardık. Bir de merak ettiğim bir husus var. Ön taraftaki hard disk için ayrılmış olan bölüm bana biraz tehlikeli geldi. Kullanım klavuzunda "güç kapalı iken" takmamız belirtilmiş. Zannedersem hard diske zarar verebiliyor yanlış bir montaj. Yanılıyor muyum?

pc açıkken eski hardiskimi takmışlığım var güç açıkken her zaman sorun olabilir örnek eski diğer diskimde yıldırım benzeri bir şey çıkmıştı sorun olmamıştı fakat pc açıkken pc parça takmak ateşe barutla gitmek gibi en üstteki hardisk bölümü sabit değil eğer kasayı yan yatırırsanız yerinden çıkıyor ...hardisk ram diğer parçalar usb ile çalışan cihazlar hariç tabiki tehlikeli oluyor

• bende aldım çok memnunum.

Hot-Swap özelliği ile ilgili bir kaç şey sormak istiyorum. Hot-Swap olarak 3 HDD takabiliyoruz sanırım. Bunun haricinde kaç kaç hdd daha takabiliyoruz? Şimdi ben de 1 SSD ve 1 de SATA disk mevcut. Bunları sökmek istemiyorum sürekli kasa içerisinde kalacak. Bu 2 hdd yi sabit bir şekilde monte edebileceğimiz bir bölüm var mı kasa içerisinde? Varsa eğer o bölgeye fan ile soğutma sağlayabiliyor muyuz? Geçen anakartın biosunu kurcalarken Hot-Swap özelliğini aç-kapa gibi bir şey gördüm. Sanırım bu özelliği açmamız gerekiyor kullanacağımız sata girişleri için. Bir de 9cm lik fanların gürültü oranları nasıl? Yerlerine 12 cm lik fan takabiliyor muyuz?

Teşekkürler.
    CREATIVE SOUND BLASTER AE-7 ~ PHILIPS FIDELIO X2HR ~ THRONMAX MDrill ONE ~ CREATIVE MEGAWORKS THX 550 ~ CREATIVE GIGAWORKS T20 ~ EPSON EH-TW5300 ~ HP REVERB G2
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.