Şimdi Ara

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) (148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.986
Cevap
22
Favori
160.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
206 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ermeniler kabul etse buradakiler kabul etmez.KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) 

  • KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)


























    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)





























    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)





































    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)




  • KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)
  • Şu Karabağ hamaseti artık baydı, savaş bitmiş, her şey hallolmuş, Azerbaycandaki yönetim hala eski hamasetle milleti oyalamaya devam ediyor. Olur da millet uyanır, Azerbaycan'da demokrasi ister, Alivey handanı için çanlar çalmaya başlar. O yüzde vatan millet sakarya edebiyatını en üst perdeden dillendirmeye devam ediyorlar; Azerbaycan yönetimi Düşman Ermenistan, Ermenistan Düşman, Düşmanızdır Ermenistan... zikrini çekmeye devam ediyor.

    Azerbaycan Cumhuriyetinde Aliyev hanedanının oluşturduğu idari monarşi çevresinde geniş bir yiyici takımı oluşturdu. Karabağ meselesi bunlar için iyi bir kozdu. Bu koz ellerinden gitti, ama hala Karabağ meselesiyle yatıp kalkıyorlar. Çünkü Ermenistan düşmanlığı bu idari monarşinin devamı için güzel bir oyalama taktiği idi. Ermenistan gerçekten barış istiyor, çünkü bu onun menfaatine, Azerbaycan ise gerçek bir barıştan ziyade Ermenistan ile kontrol edilebilir soğuk savaş istiyor. çünkü bu Azerbaycan idari monarşisinin menfaatine.


    Azeri halkı ile Ermeni halkı birbirine düşman, bu durum düzelmez. Ama tıpkı Türk ve Yunanların yaptığı gibi Ermeni ve Azeriler karşılıklı ticari alışveriş, turizm gibi beşeri ilişkileri geliştirmeleri gerekir. Türk halkı Yunan halkı da birbirini sevmez, ama kimse kapıları birbiri üzerine kapatmış değil. Herkes işinde gücünde, ticaretinde, turizminde vs. Azerbaycan halkı da Ermenistan halkı da birbirine düşman olabilir, ama ticari ilişkileri geliştirmeleri her iki halkın menfaatine.... Ama Alivey hanedanının oluşturduğu idari monarşi bunu ister mi pek emin değilim...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 3 Aralık 2023; 20:49:29 >




  • KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)
  • Qafan Oğuz Türklerinin kadim yurdu. Ermeniler işgal edip bölgeyi Türklerden arındırdı. Şimdi geri alma vakti


    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)Baku TVyoutube
    Qafandan azərbaycanlıları köçürüb erməni şəhəri düzəltdilər | QƏRBİ AZƏRBAYCAN XRONİKASI Qərbi Azərbaycan Xronikası layihəsi çərçivəsində sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Elçin Əlibəylinin təqdimatında Zəngəzur mahalının Qafan rayonu haqqında xüsusi veriliş hazırlanıb. Verilişdə Qafanın etnoqrafiyası, etimologiyası, coğrafiyası, əhalisi, atətləri, mətbəxi, bayram ənənələri, təsərrüfatı və digər sahələrindən geniş söhbət açılıb. Bildirilib ki, Qafan rayon kimi indiki Ermənistan ərazisində 1930-1995-ci illərdə mövcud olub. Zəngəzurda azərbaycanlıların tarixən ən geniş məskunlaşdığı Qafan rayonunun adı dəyişdirilərək Kapan adlandırılıb. Zəngəzur Ermənistana verildikdən sonra Qafan rayonu inzibati ərazi kimi 1930-cu il sentyabrın 9-da təşkil olunub. Qafan rayonu Qubadlı, Qarakilsə, Gorus, Meğri, Ordubad və Zəngilan rayonları ilə həmsərhəddir. Qeyd olunub ki, etimologiyaya əsasən, Azərbaycanda Qaf dağının olması və bu dağın içərisində odlu Simurq quşunun yaşaması haqqında əfsanə və əsatirlər var. Qafqazın adının da buradan götürüldüyü güman edilir. Qafan sözü də "Qafın yerləşdiyi ərazi" anlamını verir. Bu ərazidə insanlar hələ e.ə.VI əsrdə məskunlaşıblar. Diqqətə çatdıərılıb ki, burada erməni vandallığı daim öz işini görüb. Belə ki, 1905-ci ildə Qatar kəndini dağıdıb, əhalisini qılıncdan keçiriblər. 1918-ci ildə 5200 nəfər əhalisi olub. Oxçu kəndi də eyni taleyi yaşayıb. 1918-ci ildə 2 mindən çox əhalisi olan kənddə insanları dekabrın 11-də Andranikin başçılığı ilə barışıq, sülh adı ilə məscidə toplayıb qapını bağladıqdan sonra od vurub yandırıblar. Süjetdə 1988-ci ildə azərbaycanlıların yaşayış məntəqələrini məcburən tərk etdiyi vurğulanıb, rayon mətbəxindən, adətlərdən və bayram ənənələrindən nümunələr göstərilib. Bizi WhatsApp-da izləyin https://whatsapp.com/channel/0029VaAm2De3gvWVyPJ5zu1E Arzunun vaxtı ↵ https://youtube.com/playlist?list=PLcuvtB_dtDpxp8D1UWhCtxZIFQ3LVtyH4&si=Y_lvy8yzEvDOKSKW Qapqara ↵ https://youtube.com/playlist?list=PLcuvtB_dtDpyWJeZsZCvEiPZ5IwreIDjg&si=8mblkaJWIkWuKOHe Aydın tarix ↵ https://www.youtube.com/playlist?list=PLcuvtB_dtDpyiSboRRPDQ83NHOUCkuoAz ❂❂❂❂❂ https://youtu.be/yw4_gfKWg4w https://youtu.be/IXfUwVhQB6k https://youtu.be/-oBJ5hXVE1E ❂❂❂❂❂ https://t.me/bakutvxeber https://www.instagram.com/baku.tv https://www.twitter.com/bakutvofficial https://www.baku.tv ❂❂❂❂❂ 2023 © All Rights Reserved ℗ "Baku TV" LLC ™ #bakutv #azerbaycan #trend #sonxeber #xeber #haber #news #sondakika #новости #bakutvxeber #bakutvxəbərlər
    https://www.youtube.com/watch?si=l2lTpGXXtiK0Jbpk&v=CLGJSbyH9Vw&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burası kapıcık dağının hemen kuzeyi. ermenilerin siperlerine bakın bir de Azerbaycan Türklerinkine. Ermenistan güçlü değil ama zayıflık gösterirsek güçlü duruma gelir. Böyle bir dezavantajı niye kendimize reva görelim. olası bir çatışma da zora düşer askerler. 0 zaiyat temel alınmalı. tabi bu harita eski olabilir google earthdan bakıyorum.


    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)



    Şimdi göstereceğim ise Ermenilerin nasıl kurma bir devlet olduğunu göz önüne seriyor. Burası Zengezur. Türk toprağıydı İrevan gibi. Koparıldı koparıldı ve 2. dünya savaşında sonra da zengezurda genişleme yapıldı Azerbaycan aleyhine.



    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    Zaten bölgeye bakınca bile yaşanmayacak kadar zorlu bir yer olduğu belli. Tabiki buralar bir cennet. Ama burası yayladır. İsviçre gibi. Ermenistan denilen yerin zaten yarısı yaylalardan oluşuyor. Ortalarda rakım çok yüksek kenarlarda alçak. Yani Zengezurun doğusu Karabağ ile(ki karabağın batısı doğu zengezur diye geçer) zengezurun batısı nahçıvan ile jeolojik olarak yaşamaya elverişlidir. Tıpkı Adaların Türkiye'ye ve Anadolu'ya ait olması gibi.


    Ermenilerin en düşük nüfus yoğunluğu olduğu bölgeler Azerbaycan Halk Cumhuriyetinin 1918 sınırlarındaki bölgeler. Çünkü orayı daha geç işgal ettiler. Ve tabiki ulaşım için dağlık bölgelerden geçmek gerekiyor. Yani arazi dağlar ve çukurlardan oluşuyor. Bunlar Göyçe Zengezur ve Dağ Borçalı bölgeleri.


    Bakın. Ermenistan ortalama yükseklik olarak ilk 10 ülkeden biri. Ki doğal olmayan bir ülke olarak kurulduğunu hatırlatmak isterim. Çin doğal bir ülke. Afganistan da öyle. Ama Ermenilere biçilen misyon vizyon Oğuz Türklerinin topraklarına yerleş ve batılıların desteğiyle Turan bağlantısını yok olana kadar engelle. İşte ermeniler budur.



    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)


    Bakın Zengezurun güneyi. Aras Nehri Kuzeyi. Hem dağlık. Burada Türkler hayvancılıkla meşgul olurdu daha çok. Ermeniler ise işgal ettiler köyleri ama pek büyütemediler. Şehirler kurmaya çalıştılar ama köyden farkı olmayan şehirler kurdular. Ermenilerin 1 şehri var. O da İrevandır. Gümrü de şehir görünümlü köydür. Ama irevana yakınlığı sebebiyle iç pazardan ekmeğini yiyor.

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)



    Ahıska bölgesine gelelim. Burası Ruslara kaybedilen Türk Toprağının Özü. Kerkük'ten neyse Ahıska o'dur. Ama Osmanlı maalesef bölgeyi harcadı.


    Neyse Ruslar bölgeyi aldıktan sonra taralı kısma daha çok ermenileri yerleştirdi. Çünkü burada yine bir şehirleşme yoktu ve Türkler köylerde yaşıyorlardı. Geçim kaynağı yine daha çok tarımdan ziyade hayvancılık. Buradakileri kovmak daha kolaydı zaten bölge büyük nüfus azdı. Ahıska sürgününden sonra Gürcüler ve Ermeniler %50 %50 yaşıyorlar taralı bölgede(ahılkelek vs.). Ayrıca Ahıska sürgününden sonra daha kuzeyde kalan ve rakımı düşük tarıma elverişli bölgelere gürcüler ve ermeniler hepten yayılıyor.


    Yani Ahıska bölgesinde (6 parçadan oluşur) gürcüler ve ermeniler hakimdir. kuzey bölgesinde %75 gürcüler %25 ermeniler yaşarken Ahılkelek ve civarında %50 ermeni %50 gürcü yaşar. Ermenistan sınırına yaklaştıkça ermeni yerleşim sayısı artıyor.


    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)




    Son olarak da Azerbaycan'ın Barış İçin Minimum alması gerektiğini düşündüğüm eski toprakları.



    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    Sonrasında ermenilere yine kendi toprağımız olan Gümrü ve İrevan'da barışçıl bir yaşam sözü verebiliriz bizden yana sıkıntı yok. Ama Batı Azerbaycana Türkler geri dönmedikten sonra Barış geçicidir. Ve ermenilerle en ufak bir yakınlaşma gerçekleşemez. devletler belki iyi kötü devam edebilir ama halk nezdinde hiç bir iyi niyet göstermedikleri için düşmanlık kalıcıdır. Biz kafkasya ve doğu anadolu'da 1 milyon Türk kaybettik. Toprak kayıpları da malumunuz. Hepsi Rus ve ermeniler yüzünden. ermeniler hainlik etmese ermenistan kurulmazdı. ve ermeniler doğu anadoluda yaşardı. Azerbaycanlılar da İrevanda, Batı Azerbaycanda, Aras nehrinin doğusunda. Türkler de Gümrüde. Ahıskalılar Ahıska da. Batumlular Batumda.


    neyse çok uzattım ama söyleyesim geldi. kafa açmaya da gerek yok. ermeniler bölgede silahlı askerdir. ve ermeni devleti yok edilse dahi düşmanlık bitmez. ermeniler bölgeden gitmeli. Rusya'ya Avrupa'ya Amerika'ya. Karabağda yaşayan işgalciler ermeni hükümetinden göçmen statüsü istiyor alamıyorlar işgalciler de avrupaya amerikaya gitmek istiyor. AKılları başlarına geç geldi.


    Aras Nehrinin Doğusu Azerbaycandır!


    Ekleme Karabağ'da Kelbecer-Daşkesen bölgesindeki Dağlardan Göyçe gözüküyor. Ağrı dağı da gözüküyor hava açık olunca. Uzaklık 150km. Hatta daha doğuda ki(burası sıradağlar) murov dağı tepesinden de gözüküyor hava açık olunca uzaklık 175km. Askerler gözüktüğünü söylüyor.



    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İhsanblack02 -- 24 Aralık 2023; 20:23:32 >




  • KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)Baku Media Centeryoutube
    Filmdə 44 günlük Vətən Müharibəsinin parlaq səhifələrindən biri olan Hadrut şəhərinin düşmən işğalından azad olunması əməliyyatı zamanı yaşanmış bütün prosesləri, əsgər və zabitlərimizin döyüşlər zamanı həyata keçirdikləri fəaliyyətləri izləyə bilərsiniz. Baş prodüser: Arzu Əliyeva Prodüserlər: Orman Əliyev və Nazim Hüseynov Quruluşçu rejissor: Cavidan Şərifov Ssenari müəllifi: Rasim İsmayılov Film Mədəniyyət Nazirliyi yanında Azərbaycan Respublikası Kino Agentliyinin dəstəyi ilə Bakı Media Mərkəzi və “Azərbaycanfilm” kinostudiyası tərəfindən istehsal olunmuşdur. Bizi sosial şəbəkələrdə izləyin: Instagram: https://www.instagram.com/baku_media_center/ Facebook: https://www.facebook.com/bakumediacenter?mibextid=LQQJ4d Linkedin:https://www.linkedin.com/company/baku-media-center/ #BakuMediaCenter #HadrutSenAzadsan #Cinema #azerbaycanfilmleri
    https://www.youtube.com/watch?si=9aFRV1mPmp0bK1jn&v=PesjPZucZWg&feature=youtu.be


    Ekleme: Kafkasya’nın 1801’deki rus haritası. Türk bölgeleri belli oluyor. Tabi ne kadar doğru kabul edilmeli bunu diğer haritalarla kıyaslayarak daha iyi anlayabiliriz. Yer isimleri de Türkçe. Osmanlı bayağı güzel :)


    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)


    Yer şekilleri


    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    1918 sınırlarını içeren bölgelere bakalım.


    Aralık 2023’ün son günlerine ait görüntüler.


    Mavi Ahıska merkez

    Sarı Ahılkelek

    Parlak Yeşil Gümrü

    Fıstık Yeşili Tiflis

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    Gelişmeye açık şehirlerin konumu ve iklimi çok önemli. Şehir merkezlerinin çoğuna kar ulaşamamış. Demek ki insanlar en doğru yeri seçmişler hayat tecrübeleriyle. Ardahan ve kars merkezi de öyle.

    ——

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    Kırmızı İrevan

    Mavi Iğdır

    Göyçe(Gökçe) bölgesi adı gibi rakımı yüksek ve karlı. Kuzeyine dağ borçalısı diyor Azerbaycanlılar. Orası kuzeydeki borçalının aksine dağlık ve karlı.

    ——


    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    Mavi Dereleyez

    Yeşil Zengezur


    Dereleyez dağlarla çevrili bir vadi. Çıkışı batıdaki nahçıvana ve kerkiye. Böyle bir sınır doğal olabilir mi?

    Zengezur full dağlık bölge. Köy ve yayla bölgesi. 3 tane vadisi var onlar da şehirleşme olabilir. Ermeniler işgal sonrası daha çok qafanda meskunlaşmışlardır. Her vadinin doğal ulaşımı sınırların ötesiyle. Yani bölge bir bölge yapay bölgedir.


    Eskiden bu bölgeler de kışın savaşılması mantıklı değildi. Şimdi ise çok zevkli çünkü görmeden ve görülmeden de tarafların birbirini vuracak silahları var.


    Ermenilerin harita fantazisi buradan geliyor. Çevresinin de kendi toprakları olduğunu ve küçüldüğünü söyleyip bu yüzden her defasında Türklere saldırmışlardır. Halbuki kendileri bölgede hiç bir tarihi yoktur. Devlet filan hak getire. Kendileri işgal ede ede bu bölgelerde zorla yerleşmişlerdir. Ama kendileri Ağrı dağı ellerinde kalınca onun fantezisine bürünmüşlerdir. Hani insanlar elindekini bir süre sonra en iyisi kabul eder ya mutlu olmak için. Tutunmak için. Psikolojide böyle bir şey var. Ermeniler küçülmedi, Ermeniler Türk toprağını işgal etti.


    İsrailin bugün sürdürdüğü arap etnik temizliği soykırımını ruslarla ermeniler 2020 yılına kadar Azerbaycana yapıyorlardı. Ruslar bugün Ukraynalılara yapmaya devam ediyor. Şimdi Azerbaycan dövüşe atılarak kendi ordu millet geleneğini yaşatmaya tekrar başlamıştır. Allah’a şükürler olsun. Allah Türkü korusun ve yüceltsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İhsanblack02 -- 2 Ocak 2024; 11:13:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İhsanblack02 İ kullanıcısına yanıt
    Yorumlar ve veriler için elinize sağlık, İnşallah yakındır zafer.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)
    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)𝑬𝒍𝒎𝒊𝒓✍❪𐰠𐰢𐰃𐰼❫ (@_Elmir_S) on Xtwitter
    🇦🇿🥀Şərhsiz..... #Martyrs #AzerbaijanMartyrs #Azerbaijan
    https://twitter.com/_elmir_s/status/1738262568144105664?s=12

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Zengezur koridoru konusuna atıfta bulunarak: 🇦🇿 Cumhurbaşkanı, Azerbaycan (Nahçıvan)’dan Azerbaycan'a insan ve malların hiçbir kontrol olmadan geçmesi gerektiğini söyledi. Bahsettiğim rota açılmadığı takdirde Ermenistan sonsuza kadar çıkmaz sokak olarak kalacaktır. Ermenistan'la sınırımızı başka hiçbir yerde açmayacağız.

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >






  • Ermeniler için işgalin sonuna geldik Allah’ın izniyle.

    Kıpçak Atabek Devletinin Asıl Merkezi Ahıska’ya da geri döneceğiz inşAllah

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)


    https://kiriminsesigazetesi.com/kipcak-atabek-devleti-ahiska-turkleri/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Karşımızdaki işgalciler zorbalıklarına devam etmeye kararlı oldukları için Azerbaycan çözüm için sürekli uğraşıyor. Olmayınca Orduyu kullanırım diyerek son hamlelerini yapıyor.

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)ARB24youtube
    #savaş #ordu #müharibə #gündem #gündəm #tecilixeberler #təcilixəbərlər #yenixeberler #yenixəbərlər #yeni #dünya #dunyanews #ermenistan #azərbaycan #azerbaycan #arb24 Bizi İzləyin: Teleqram: https://t.me/arb24television Twitter: https://twitter.com/ARB24TV Facebook: https://www.facebook.com/arb24tv Instagram: https://www.instagram.com/arb24.az Sayt: http://arb24.az Copyright © ARB 24 TV
    https://www.youtube.com/watch?si=cEjl9SXmO8O-b7YL&v=pexFyEPwobo&feature=youtu.be

    Karadenizde Oğuzların daha çok Çepni boyu yerleşik. Ben daha önce çepnilerin poti ve abhazyaya kadar mesken tuttuklarını söylemiştim bir kaç yerde ama tarih bilmeyen birileri gürcistandan gelenleri hep hristiyan veya müslüman gürcü olduğunu iddia etti. Hayır. Gürcistan sahillerinde Osmanlı Türkleri yerleşmişti. Karadeniz de değillermiş hepsi Azerbaycanda da var. Loru bölgesine Azerbaycanlılar Dağ Borçalı da diyorlar. Çünkü Kuzeyi düz burası Dağlık. Burada hep Türkler vardı. Çoğu azerbaycana ya da gürcistan borçalı bölgesine gitmek zorunda kaldı. Yer isimlerini değiştirmek, bölgede soykırım yapmak, sahte tarih yaratmak ermeniler bunu yaptı.

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)Baku TVyoutube
    Cəlaloğluya niyə erməni bolşevikin adı qoyulub? | QƏRBİ AZƏRBAYCAN XRONİKASI “Qərbi Azərbaycan Xronikası” layihəsi çərçivəsində ermənilərin izitirmə siyasətinin hədəfinə çevrilən və tarixi danılması mümkün olmayan məkanlardan biri Cəlaloğlu rayonu haqqında süjet hazırlanıb. “Qızılbaşlar tayfasının mənsub olduğu rayon” adlı süjetdə ermənilərin Qafqaza ayaq basmasından sonra region xalqlarına aid tarixi gerçəklikləri daim total şəkildə təhrif etməsindən, bu çirkin əməlin indiki Ermənistan adlandırılan dövlətdə ənənəyə çevrilməsindən bəhs olunur. Bildirilir ki, Qərbi Azərbaycanın Loru mahalının Dağlıq Borçalı ərazisində yerləşən Cəlaloğlu rayonu indiki Ermənistanda inzibati rayon, rayon mərkəzi və şəhər tipli qəsəbə olub. 1801-cı ildə Gürcüstanın Rusiyanın tərkibinə daxil olması ilə əlaqədar rayonun ərazisi Tiflis quberniyasının tərkibində Rusiyanın tabeliyinə keçib. Toponim qızılbaşların “çəpni” türk tayfasından olan Əmir Məhəmməd bəy Cəlaloğlunun adı əsasında yaranıb. Qeyd olunur ki, Rusiyanın İrəvan xanlığını 1828-ci ildə işğal etməsindən sonra ermənilər kütləvi şəkildə buraya köçürülüb və əhalinin tərkibi dəyişdirilməyə başlayıb: “Cəlaloğlu rayonu indiki Ermənistanda 1920-ci il noyabrın 29-da sovet hakimiyyəti qurulduqdan sonra Loru-Pəmbək qəzasının tərkibində Ermənistanın tabeliyinə keçib. Bu ərazidə sovet dövründən başlayaraq oğuz türklərinə aid olan bütün toponim və hidronimlərin erməniləşdirilməsi əməliyyatına başlanılıb. Cəlaloğlu adı da dəyişdirilərək erməni bolşevik Stepan Şaumyanın şərəfinə Stepanavan adlandırılıb”. Bizi WhatsApp-da izləyin https://whatsapp.com/channel/0029VaAm2De3gvWVyPJ5zu1E Arzunun vaxtı ↵ https://youtube.com/playlist?list=PLcuvtB_dtDpxp8D1UWhCtxZIFQ3LVtyH4&si=Y_lvy8yzEvDOKSKW Qapqara ↵ https://youtube.com/playlist?list=PLcuvtB_dtDpyWJeZsZCvEiPZ5IwreIDjg&si=8mblkaJWIkWuKOHe Aydın tarix ↵ https://www.youtube.com/playlist?list=PLcuvtB_dtDpyiSboRRPDQ83NHOUCkuoAz https://youtu.be/yw4_gfKWg4w https://youtu.be/IXfUwVhQB6k https://youtu.be/-oBJ5hXVE1E Cəlaloğluya niyə erməni bolşevikin adı qoyulub? | QƏRBİ AZƏRBAYCAN XRONİKASI https://t.me/bakutvxeber https://www.instagram.com/baku.tv https://www.twitter.com/bakutvofficial https://www.baku.tv 2023 © All Rights Reserved ℗ "Baku TV" LLC ™ #QərbiAzərbaycanXronikası #Cəlaloğlu #Ermənibolşevik #Lorumahalı #ermənilər #qırmızıbaşlartayfası #bakutv #azerbaycan #trend #sonxeber #xeber #haber #news #sondakika #новости #bakutvxeber #bakutvxəbərlər
    https://www.youtube.com/watch?si=_agmSa-FCGX1oDwg&v=NeQdAoSsRU8&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    Hala net bir sonuç çıkmaması beni hem üzüyor, hem de düşündürüyor, çıldırıyorum da diyebilirim.

    Keşke Zengezur koridorun da değil de, direkt Zengezur da ısrarcı olunsa.

    Karabağ Türk’ün olduğu kadar, Zengezur da bir o kadar Türk’ün toprağıdır.

    Bu ayın 7’sin de Azerbaycan Türk Cumhuriyetin de Cumhurbaşkanı seçimleri olacak, şayet seçimler de İlham Aliyev değilde, başka bir Cumhurbaşkanı adayı seçilir ise, İnşallah o seçilecek kişi de en az Merhum Ebulfez Elçibey kadar Türkçü ve Milliyetçi insan olur, böylece Zengezur’u dahi alabiliriz böyle bir Cumhurbaşkanı ile, ha tam tersi olur Rus/Ermeni yanlısı biri gelirse, işte o zaman zora girebilir işler Allah korusun…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • İlham Aliyevden başkası seçilir mi sence? seçimlerde %75 alan biri. Kaldı ki zafer kazanmışsın. ekonomi halkı ne kadar vursa da imkansız. ama bir sonraki seçime iyi hazırlananlar kazanabilir.

  • Azerbaycan, Karabağ zaferinin ardından ilk kez seçime gidiyor

    Azerbaycan'da halk 7 Şubat'ta erken cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına giderken 30 yıl sonra Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ'da ilk kez sandık kurulacak. Askeri ve siyasi pek çok başarıya imza atan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev seçimin favorisi.

    Azerbaycan, Karabağ zaferinin ardından ilk kez seçime gidiyor. Azerbaycan halkı, 7 Şubat'ta cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanacak. Seçimlerin 7 yılda bir yapıldığı Azerbaycan’da bu yıl gerçekleştirilecek seçimler son derece önemli. Bu yıl ilk kez Azerbaycan topraklarının tamamında oy kullanılacak. Yaklaşık 30 yıl sonra işgalden kurtarılan Karabağ'da ilk kez sandık kurulacak.

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    Seçimin favorisi Aliyev

    Seçimlerde Milli Meclisten 4 milletvekili ve 3 meclis dışından 7 aday yarışıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yeni Azerbaycan Partisi'nin adayı mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yanı sıra Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi'nin adayı Kudret Hasanguliyev, Milli Cephe Partisi'nin adayı Razi Nurullayev, Büyük Azerbaycan Partisi’nin adayı Elşad Musayev, Büyük Kurtuluş Partisi’nin adayı Fazil Mustafayev, bağımsız adaylar Zahid Oruç ve Fuad Aliyev yarışıyor. Azerbaycan'da seçimlerin 2025 yılında yapılması planlanıyordu. Ancak Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kararıyla 1 yıl erkene alındı. Cumhurbaşkanı seçiminin 7 yılda bir yapıldığı Azerbaycan'da son seçim, 11 Nisan 2018'de düzenlenmişti.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Başlık yanlış; seçim Azerbaycan'da değil, Aliyev Hanedanı'nda yapılacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçim mi olacakmış? Güldürmeyin. KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) 

  • 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.