Şimdi Ara

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.986
Cevap
22
Favori
160.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
206 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asıl zaferi rusya kazandı, geldi Daha önce bulunmadığı bölgeye, karabağın ortasına kondu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Some guy S kullanıcısına yanıt

    Sen ne alaka ya? Trolün tekisin ciddiye mi alınacaksın?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    Ne kadar enterasan bir dönemdeyiz. Bilgi bombardımanı çağında gerçeği öğrenmek ne kadar zor. 100 sayfa okudum, ama yine sonucu buradan öğrenemedim.

    Ana soru: Karabağ kurtuldu mu?
    Cevaplar: konuda bu konuda hiç bi malumat yok

    Sanırım sonuç özeti şudur:

    Azerbaycan topraklarını kurtardı, ama üniter yapısını sağlayanmayacağını da kabul etti.
    Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekildi, ama Karabağ'ın fiili olarak Ermeni toprağı olduğunu Azerbaycan'a kabul ettirdi.
    Rusya Karabağ'ı işgal etti ve Azeri ordusunun buraya girişini yasakladı.
    Azerbaycan Ermenistan topraklarından Nahcivan'a geçiş için irtifak hakkı elde etti.
    Ermenistan Karabağ ile fiili olarak birleşme hakkı elde etti.

    Şimdi sıra Rusya'nın Azerbaycan ve Türkiye'nin Ermenistan'a olan ambargosunu kaldırmaya ve Ermenistan'ın Azeri ve Türk devleti ile diplomatik ilişki kurmasına geldi.

    Azerbaycan bunu kabul etmezse, Rusya'nın yaptırımları:
    Ruş işgalı, Karabağ'ın mevcut sınırlarından normal sınrlarına genişletme tehdidi.

    Türkiye kabul etmezse Rus yaptırmı; Nahcivan'daki irtifak hakkını engelleme (mevcut durum: yolu Rus askerleri kontrol ediyor)

    Ermenistan kabul etmezse; Laçin koridorunu kaldırma tehdidi (mevcut durum; koridor süresiz Rus denetiminde).

    Sorular; Karabağ'ın kendi yerel Ermeni ordusu Karabağ'da mı kalıyor mu?
    Karabağ'ın yönetimi kimde?
    Karabağ'da Azeri askeri var mı?
    Karabağ Ermeni başbakanı görevde mi, yerel hükümet görevde mi
    Karabağ'a Azeri askerinin girmesi yasak mı, öyleyse Azeri vatandaş da giremez, ama Ermeni serbestçe girer çıkar, doğru mu?
    Karabağ'da hangi şehirler kurtarıldı ( Fuzuli, Cebrayil, Laçin, Kelbecer, Ağdam, Zengan Karabağ'da değildi zaten)
    Sorular, sorular, sorular bitmez sorular...

    Başlığın hangi sayfalarını okudunuz bilemiyorum ancak bilgiden bahsedip burada paylaşılan bilgileride yok saymak,görmemek yada görememek de çok ilginç doğrusu...



    Sizin sorularınız yanıtını zaten devletlerin yetkilileri verdi,ben yinede sorduğunuz soruları cevaplayayım,gerçi hepsi son 10 sayfadır var ama maalesef "bilgiyi son mesajlardan öğrenmek isteyenler" için tekrar etmek gerekiyor..


    ---------------

    Sorular; Karabağ'ın kendi yerel Ermeni ordusu Karabağ'da mı kalıyor mu? - Hayır..hepsi kademeli olarak çıkıyor.1 aralık itibariyle "karabağda ermeni askeri kalmayacak"

    Karabağ'ın yönetimi kimde? - Tamamen Azerbaycanda..Cumhurbaşkanı aliyev ve devlet yetkilileri şimdiden karabağ şehirlerinde valiliklerin oluşturulması ve Azerbaycan yönetimine geçiş için çalışmalara başladı.

    Karabağ'da Azeri askeri var mı? - Evet..karabağ artık Azerbaycan toprağı ve ordu birimlerini yeni kurackları askeri üslere yerleştirmeye başlayacak yıl sonuna kadar.

    Karabağ Ermeni başbakanı görevde mi, yerel hükümet görevde mi - Hayır..karabağ artık Azerbaycan toprağı.Bu sözde başkanlar sadece karabağda yaşamayı kabul eden ermeni vatandaşlarının sözcüsü olarak "ermenistanda" görev yapabilir.

    Karabağ'a Azeri askerinin girmesi yasak mı, öyleyse Azeri vatandaş da giremez, ama Ermeni serbestçe girer çıkar, doğru mu? - Karabağda ister ermeni yerleşimciler olsun ister Azerbaycanlı herkes "Azerbaycan nüfusuna" kayıt edilecek.Bu yüzden karabağdaki ermenilerin çoğu bunu kabul etmedikleri için ermenistana göç ediyor.Azerbaycanda ermeni işgalinden ötürü göç eden vatandaşlarda tekrar yuvalarına geri dönecekler.Ermeni vatandaşlar "sadece turist olarak" gelebilirler..

    Karabağ'da hangi şehirler kurtarıldı ( Fuzuli, Cebrayil, Laçin, Kelbecer, Ağdam, Zengan Karabağ'da değildi zaten) - Karabağdaki tüm şehirler..

    ----------------



    Bu sorular sonrası akılda oluşacak soru işaretlerini giderecek birkaç olay yaşandı bugün;


    -Ermenistan ordusu kelbecerden tamamen çekildi ancak kelbecerdeki ermeni nüfus artık şehirde yaşamak istemediğinden (Azerbaycan tebasına geçmek istemediklerinden) çok sıkışık vaziyette kaldılar ve toparlanamadılar.Ayrıca kelbecerde ölmüş çok sayıda ermeni askeri cesetlerinin toplanmasıda yarıda kaldı.Rus barış gücü cesetlerin toplanması konusunda ellerini sürmeyeceklerini açıkladı,şehrin her yerinde günlerdir şişen,bozulan ve hatta vahşi hayvanlar tarafından parçalanan cesetler bulunmakta.Ermeni yerleşimciler sadece evlerini değil ,"gömülü mezarlardaki ölülerini ve mezar taşlarınıda" çıkarıp götürüyor.Bu sebeble şehire "Azerbaycan ordusunun" gelecek olmasından ötürü korktukları için rusya aracılığı ile Azerbaycan yönetiminden insani taşınmaların rahat sağlanması adına ek 10 gün süre talebinde bulundular.Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'de kurmayları ve rus barış gücü komutanı ile görüşmelerde bulunarak 25 kasıma kadar kelbecerdeki ermeni yerleşimcilerin taşınmasına izin verdi.


    -Laçin koridorunun bir bölgesinde ve ağdamda bulunan dağlık bir kesimde bulunan bazı ermeni ordusu unsurları mevzilerinden geri çekilmeme kararı alarak savaşmaya devam edeceklerini açıkladı,bunun üzerine "rus ordusu" ile bu mevzilerdeki ermeni unsurları arasında çatışmalar çıktı ve bu durumu rus haber ajanslarıda açıkladı.Murovdağı bölgesindede benzer şekilde ermeni ordusu unsurularının bir kısmı geri çekilmeyi kabul etmediği ve savaşacakları bilgileri geldiği söyleniyor.Rusya bu noktada "kesinlikle karbağda ermeni askeri bulunmaması için" sert tedbirler uygulayacağını ermenistan yetkililerine deklare etti.


    -Azerbaycan yıl sonuna kadar Berde şehrinten şuşa kentine kadar olan kısma hızlı tren rayları yapımı için çalışmalara başladı.Hedef bahar ayına kadar tüm karabağ ekseninde yeni demiryolları hatlarını yapıp Azerbaycanda göçmen olarak yaşayan eski karabağlı yaklaşık 1.5 milyon vatandaşını doğdukları topraklara tekrar yerleştirmek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 16 Kasım 2020; 3:17:8 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Sen ne alaka ya? Trolün tekisin ciddiye mi alınacaksın?

    Asıl sen ne alaka. Ne yapacaktı Ermenileri mi destekleyeydi devlet? Senin derdin nedir?

  • Bu konularda anlamadığım tek şey sanki karşısındaki konuyu hiç bilmiyormuş gibi uzun uzun yazıp kendi düşüncesine inandırabileceğini sananlardır.

    Bu arkadaşlar bir de yazıp yazıp blok koyuyor Bloklayacaksan senin kıytırık düşüncelerini niye okuyayım ki? Amaç nedir yani? Son lafı söylemek mi? Çok mu etkili oluyor? Çocukça boş muhabbet. Hep aynı şey kıbrıs konusu oluyor adam tarihçesinden giriyor. Libya oluyor ta osmanlı devrinden giriyor. Bilmiyorduk sanki. Mete yarar ve abdullah çiftçinin donanımhaber şubesi. Yok ermenistan düşman falan filan. Ermenistanın her yeri düşman olsa kaç yazar? O düşmanlığı yapan ermenistan değil diasporasıdır. O ermenistan devletinin diasporaya söz geçirecek gücü mü var? Azerbaycan dediğin devlet 10 sene önce bile o toprakları alırdı. Aliyev kim paşinyan kim? Putinin kuklası olurlar anca. İzin almasa haddine mi orayı almak.


    Yok iranın tır mevzusu varmış yok o varmış bu varmış. Senin tırların avrupadada engelleniyor haberin yok. Türk tır filosu çok büyük ve avrupa ülkeleri kendi kara filolarını korumak için sana zorluk çıkarıyor. Sınırlarda zorluk çektiğin için çeşmeden, derinceden roroya bindiriyorsun italyanın trieste limanında indiriyorsun tırı. Millet romanyada, estonyada bu yüzden şirket kuruyor. İranda zorluk çıkarır. Herkes kendi sektörünü korur gerekirse azerbaycanda aynısını yapar. Türk cumhuriyetleri olması kendi zararına senin için iş yapacak anlamına gelmez. Doğalgaz derler bu ülkeye zaten iran-azeri ve rus doğalgazı geliyor. Hepsi de boru hatlarıyla geliyor. Hatta gemilerle cezayir, nijerya ve abd'den sıvılaştırılmış halde bile geliyor. Rusyaya kullan kullanma alım taahhüdü vermişin almasan bile ödeyeceksin anlaşma yapılmış kimse fiyat kırmıyor ucuza satmıyor. En ucuz gaz gemiyle gelen spot piyasadan alınan gaz.


    Yazmayacaktım da son kez yazayım sonra aranızda takılın durun bana ne? Zaten anası önüne 1 tabak yemek koymasa acından ölecek ergenlerin ne dediğinin önemi yok. Kendi aranızda orayı alın burayı yıkın rusya kabul etmese bile karabağda devriye atın güzel oluyor. Aranızda takılın beğenmediğiniz düşünceleri olana beraber yazın çok etkili oluyor ya.





  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: man utd

    Asıl zaferi rusya kazandı, geldi Daha önce bulunmadığı bölgeye, karabağın ortasına kondu

    Rusların haberi yok.. Şuan rakipleri ingiltere veya usa dan fazla konuşuluyor Türkiye rakip mi dost mu değerlendiremiyorlar.

  • Azerbaycan'a gönderilecek barış gücü askerleri için meclise tezkere yasası gönderildi.


    Buna göre Karabağ'da Türk askeri "barış gücü" olarak 1 yıl resmi görevde bulunacak.


    Anayasanın amir hükümleri gereğince 1 yıllık olan ve gerek görüldüğü takdirde uzatılabilcek yasanın meclisten geçmesi bekleniyor.Daha önce ırak,suriye ve libya içinde benzer tezkere yasaları çıkmış ve gerek görüldüğü için her yıl uzatma kararı alınmıştı.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Gönderilecek asker sayısında bir netlik var mı hocam?

  • -Paşinyan: İstifa etmeyeceğim,görevimin başındayım.Karabağ'da 100'lerce Ermeni askeri kayıp.Savaştan vazgeçebilirdik ama 7 bölge ve Şuşa'yı teslim etmemiz gerekiyordu.Son saniyeye kadar elimizden geldiğince savaştık, ancak başarılı olamadık. 30 yıla yayılan sorunu iki buçuk yılda tamamlayamadık, bu uzun vadeli sorunun suçlusu sadece biz değiliz.Üçlü anlaşmanın maddelerini değiştirmek imkansızdır. Bir noktayı değiştirmek askeri durumu değiştirmek demektir.Bu süre zarfında Amerikan tarafıyla beş kez görüştüm ve uzlaşma çabalarını tartıştım. Onlarla Rusya'nın çabalarıyla uzlaşma sürecini tartışmadım.


    -Ata yurtları Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Azerbaycanlılar, 28 yıl sakladıkları tapularını sandıklardan çıkardı ve geri dönüşler için hazırlıklara başladılar.


    -Karabağ’da çatışmaların başladığı 27 Eylül tarihinden beri Ermenistan Ordusunun saldırıları sonucunda,

    - 94 sivil hayatını kaybetti.

    - 414 sivil yaralandı.

    - 512 sivil üretim tesisi vuruldu

    - 120 Apartman vuruldu

    - 3.410 konut yerle bir oldu.








  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Gönderilecek asker sayısında bir netlik var mı hocam?

    Rus heyet ile görüşmeler sürüyor.Bazı noktalar netleştirilmiş olmalıki meclise tezkere sunuldu.


    Asker sayısından ziyade orada TSK unsurlarının olması önemli.Karabağ bölgesi bir suriye,libya gibide değil.Kimseyle savaşmayacak ve tabiri caizse bölgede sadece "bulunacak" bir askeri güç olacak.En asgari risk ve koşullarda insani görevlerde bulunulacak.2 tabur asker olsa bile bu bir başarıdır.Bölgede asker göndermeyip savaşmadan masada karabağda askeri varlık konuşlandırmak büyük başarıdır.GÜnlerdir söylüyorum,rusya böylesi bir tavizi asla veremezdi.2000 kişilik bir ordu gücü ile yaklaşık 17 karakol kurup üstüne çekişme içinde olduğu bir ülkenin askeri varlığını kabul etmeleri imkansızdı rusların.Üstüne ateşkesi red eden ermeni ordusu unsurları ilede ruslar ilgileniyor ve ermeni vatandaşların çıkmasına yardımcı oluyorlar.


    Muhtemelen TSK bölgede Azerbaycandan geri dönecek karabağlı vatandaşların yerleşimlerini güvenle tahsis etmek için görev yapacak.Bize göre en uygun ve barışçıl olarak orada bulunma sebebi olacakdır.


    Ayrıca Azerbaycan ordusu karabağın her bölgesinde "sıfırdan inşaa edilecek" askeri üsler kuracak,Türkiye bu noktadada yardımcı olacak.


    Karabağda şuan her şey dağınık.Yolların ve sivil hanelerin yeniden inşası gerekiyor.Karabağlı ermeniler göç ederken tüm evleri,altyapıları yok edip gidiyor.Azerbaycan ve Türkiye olası bir ermeni ayaklanması yaşamamak için rusların bölgede kontrol noktalarını güvene almasını bekliyor.Ermeni yerleşimciler gidiyor ama cesetler hala heryerde,toplanması gerekiyor.Ruslar ise cesetlerin toplanması için sivil ermeni vatandaşlarından gruplar oluşturup "rus askeri gözetiminde" cesetlerin toplanmasını sağlıyor.


    Süreç işliyor ancak hava şartlarıda ağırlaşmaya başladı.Burada en bariz görünen nokta "ermesintanın yenilgiyi kabul etmiş olması ve son ateşekese uyması" olarak görüyoruz.





  • Rusya,baştan beri tavrını koydu ve Karabağ'da Türkiye'nin olmayacağını söyledi.


    Azerbaycan ise,durumu yumuşatmak için Azerbaycan topraklarında,Rusya-Türkiye suriye tarzı ortak devriye atılabilir dedi.Ama Karabağ'da değil,Azerbaycan kendi topraklarında.


    1.Tekrar söylüyorum,karabağ statüsü muallakta,aldık gittik diye kesin net konuşmayın.


    2.Türkiye,Ermenistan kabul etmediği/etmeyeceği için Karabağ'a girmesi çok zor,hatta imkansız.


    3.Azerbaycan,Karabağ'ın %75 topraklarını tekrar geri aldığında savaş durdu,demek oluyor ki Rusya Karabağ özel statüsünü ilk kez tanıdı, ve tanıyacak.


    4.Türkiye,minsk grubu üyesi ama başkanı değil.Rusya,bu anlaşmayı minske taşıdı ve Türkiye'nin başkanlık isteğini orada da red etti.


    Not:Minsk grubu başkanları kimler,açıp bakın lütfen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 16 Kasım 2020; 15:49:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vommel

    Rusya,baştan beri tavrını koydu ve Karabağ'da Türkiye'nin olmayacağını söyledi.


    Azerbaycan ise,durumu yumuşatmak için Azerbaycan topraklarında,Rusya-Türkiye suriye tarzı ortak devriye atılabilir dedi.Ama Karabağ'da değil,Azerbaycan kendi topraklarında.


    1.Tekrar söylüyorum,karabağ statüsü muallakta,aldık gittik diye kesin net konuşmayın.


    2.Türkiye,Ermenistan kabul etmediği/etmeyeceği için Karabağ'a girmesi çok zor,hatta imkansız.


    3.Azerbaycan,Karabağ'ın %75 topraklarını tekrar geri aldığında savaş durdu,demek oluyor ki Rusya Karabağ özel statüsünü ilk kez tanıdı, ve tanıyacak.


    4.Türkiye,minsk grubu üyesi ama başkanı değil.Rusya,bu anlaşmayı minske taşıdı ve Türkiye'nin başkanlık isteğini orada da red etti.


    Not:Minsk grubu başkanları kimler,açıp bakın lütfen.

    minsk grubumu kaldı?


    Rusya karabağa ordusunu getirirken misnk grubundanmı izin aldı?


    Paşinyan anlaşmayı kabul etmeden saatler önce minsk grubu üyesi fransanın başkanı macron ile görüşüyor,yardım istiyor ve cevap olarakda "sizi destekliyoruz ama yapabilceğimiz bir şey yok " diyor macron?


    minsk grubu dediğiniz yapı fiilen bitmiştir,ermenistanda arkaplanda minsk grubunu aktivite etmek istiyor.Başa dönüp duruyoruz,ermenistan minsk grubunu arkaplanda neden aktif etmek istiyor acaba?

    Ben size bir soru sormuştum,yine o sorunun cevabında saklı herşey...Paşinyan istifa etmiyor,hatta bugün dışişleri bakanını görevden aldı adam.Çünkü dünya konjüktürü değişiyor ve paşinyan rusyaya karşıda önlem almak istiyor..Bunu nasıl ve ne şekilde yapmak istediğide size sorduğum sorunun cevabında saklı...


    Karabağın statüsü ise belli,Azerbaycan2ın aldığı kararla "karabağdaki tüm yerleşimcilere Azerbaycan nüfusuna geçirilecek"...Ama siz şunu hala görmüyorsunuz; madem statüsü değişmeyecek bir karabağ var neden ermeni vatandaşları göç ediyor?mezarlarını dahi taşıyorlar?..





  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    minsk grubumu kaldı?


    Rusya karabağa ordusunu getirirken misnk grubundanmı izin aldı?


    Paşinyan anlaşmayı kabul etmeden saatler önce minsk grubu üyesi fransanın başkanı macron ile görüşüyor,yardım istiyor ve cevap olarakda "sizi destekliyoruz ama yapabilceğimiz bir şey yok " diyor macron?


    minsk grubu dediğiniz yapı fiilen bitmiştir,ermenistanda arkaplanda minsk grubunu aktivite etmek istiyor.Başa dönüp duruyoruz,ermenistan minsk grubunu arkaplanda neden aktif etmek istiyor acaba?

    Ben size bir soru sormuştum,yine o sorunun cevabında saklı herşey...Paşinyan istifa etmiyor,hatta bugün dışişleri bakanını görevden aldı adam.Çünkü dünya konjüktürü değişiyor ve paşinyan rusyaya karşıda önlem almak istiyor..Bunu nasıl ve ne şekilde yapmak istediğide size sorduğum sorunun cevabında saklı...


    Karabağın statüsü ise belli,Azerbaycan2ın aldığı kararla "karabağdaki tüm yerleşimcilere Azerbaycan nüfusuna geçirilecek"...Ama siz şunu hala görmüyorsunuz; madem statüsü değişmeyecek bir karabağ var neden ermeni vatandaşları göç ediyor?mezarlarını dahi taşıyorlar?..



    Alıntıları Göster

    Şu konuda o kadar kapak yemesine rağmen hâlâ trollüğüne devam ediyor. Açıkçası art niyet arıyorum bu yaptığında. Blokladım ama hâlâ gözüküyor. Bloklu kişilerin hiç mesajı gözükmese keşke.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    minsk grubumu kaldı?


    Rusya karabağa ordusunu getirirken misnk grubundanmı izin aldı?


    Paşinyan anlaşmayı kabul etmeden saatler önce minsk grubu üyesi fransanın başkanı macron ile görüşüyor,yardım istiyor ve cevap olarakda "sizi destekliyoruz ama yapabilceğimiz bir şey yok " diyor macron?


    minsk grubu dediğiniz yapı fiilen bitmiştir,ermenistanda arkaplanda minsk grubunu aktivite etmek istiyor.Başa dönüp duruyoruz,ermenistan minsk grubunu arkaplanda neden aktif etmek istiyor acaba?

    Ben size bir soru sormuştum,yine o sorunun cevabında saklı herşey...Paşinyan istifa etmiyor,hatta bugün dışişleri bakanını görevden aldı adam.Çünkü dünya konjüktürü değişiyor ve paşinyan rusyaya karşıda önlem almak istiyor..Bunu nasıl ve ne şekilde yapmak istediğide size sorduğum sorunun cevabında saklı...


    Karabağın statüsü ise belli,Azerbaycan2ın aldığı kararla "karabağdaki tüm yerleşimcilere Azerbaycan nüfusuna geçirilecek"...Ama siz şunu hala görmüyorsunuz; madem statüsü değişmeyecek bir karabağ var neden ermeni vatandaşları göç ediyor?mezarlarını dahi taşıyorlar?..



    Alıntıları Göster

    Lavrov son açıklamasıyla,Karabağ'ı minsk grubuna dahil edeceğini söyledi.Hatta önümüzdeki günlerde toplantılara devam edilecek denmesi bile anlaşma sağlanmadığı ve Rusya'nın hiçbir şekilde Türkiye'yi Karabağ'da istemediği alenen açık.


    Lavrov: Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes sağlandı


    Lavrov, "Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının arabuluculuğuyla, çözümün ana prensipleri temelinde barışçıl bir çözüme mümkün olan en kısa sürede ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlıyor" dedi.


    Yapılan açıklamalara dikkat edin.Türkiye minsk grubunda(Rusya,Türkiye'yi minskte eşbaşkan olarak görmek istemiyor) birşey söylerse gözlemci olarak fikirlerini dinleriz dedi ama yapma ve uygulama insiyatifi Rusya'da kalmak şartıyla.


    KAYNAK:



    https://www.gazetemru.com/2020/10/12/gazetecilerden-lavrova-turkiyenin-masada-olmasi-gerekir-mi-sorusu//


    Not:Ben ne Rus düşmanıyım ne de kendi milletimin buna Azerbaycan'da dahil zor durumda kalmasını isterim.Sizin görmek istemediğiniz,bir Karabağ Tarafsız bölgesinin kurulacağı ve Türkiye'ninde karabağ'da olmayacağı.Herşeye duygusal bakmayın.


    Mantıklı düşünün,Azerbaycan izin verse bile Ermenistan izin vermediği sürece hatta Rusya,nasıl gireceksiniz karabağa?Madem karabağ AZERBAYCAN'ın.Neden kendi topraklarına Türk askerini sokamıyor?Hatta yapılan anlaşmanın hangi maddesi Türk askeri Karabağa girecek diyor?


    Putin ve Peskov açıklamasında,Azerbaycan ve Ermenistan talebi doğrultusunda biz asker gönderiyoruz dedi.Siz Ermenistan'ın rızası olmadan nasıl oraya asker sokabilirsiniz?


    Hedeflenen şeyler çok farklı.Rusya her zamanki gibi!52 şehidimizi unutmuyorum,siz unutsanız bile..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 16 Kasım 2020; 18:17:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vommel

    Lavrov son açıklamasıyla,Karabağ'ı minsk grubuna dahil edeceğini söyledi.Hatta önümüzdeki günlerde toplantılara devam edilecek denmesi bile anlaşma sağlanmadığı ve Rusya'nın hiçbir şekilde Türkiye'yi Karabağ'da istemediği alenen açık.


    Lavrov: Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes sağlandı


    Lavrov, "Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının arabuluculuğuyla, çözümün ana prensipleri temelinde barışçıl bir çözüme mümkün olan en kısa sürede ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlıyor" dedi.


    Yapılan açıklamalara dikkat edin.Türkiye minsk grubunda(Rusya,Türkiye'yi minskte eşbaşkan olarak görmek istemiyor) birşey söylerse gözlemci olarak fikirlerini dinleriz dedi ama yapma ve uygulama insiyatifi Rusya'da kalmak şartıyla.


    KAYNAK:



    https://www.gazetemru.com/2020/10/12/gazetecilerden-lavrova-turkiyenin-masada-olmasi-gerekir-mi-sorusu//


    Not:Ben ne Rus düşmanıyım ne de kendi milletimin buna Azerbaycan'da dahil zor durumda kalmasını isterim.Sizin görmek istemediğiniz,bir Karabağ Tarafsız bölgesinin kurulacağı ve Türkiye'ninde karabağ'da olmayacağı.Herşeye duygusal bakmayın.


    Mantıklı düşünün,Azerbaycan izin verse bile Ermenistan izin vermediği sürece hatta Rusya,nasıl gireceksiniz karabağa?Madem karabağ AZERBAYCAN'ın.Neden kendi topraklarına Türk askerini sokamıyor?Hatta yapılan anlaşmanın hangi maddesi Türk askeri Karabağa girecek diyor?


    Putin ve Peskov açıklamasında,Azerbaycan ve Ermenistan talebi doğrultusunda biz asker gönderiyoruz dedi.Siz Ermenistan'ın rızası olmadan nasıl oraya asker sokabilirsiniz?


    Hedeflenen şeyler çok farklı.Rusya her zamanki gibi!52 şehidimizi unutmuyorum,siz unutsanız bile..



    Alıntıları Göster

    Lavrov'un bir çok spekülatif beyanları var ancak şuanda da Ankara'da rus mevkidaşları Türk yetkililerle müzakereler ediyor? Elbette ruslar Türk askerini sadece karabağda değil,hiçbir yerde istemez zira dış politikalarına aykırı ancak lavrov bir beyan verdi diyede söylediği olacak diye bir durumda yok.Lavrov Türk askeri olmayacak diyor ama Ankara'da karabağ için müzakereler ediliyor? yetmiyor TBMM de tezkere için görüşmeler başlatılıyor? Lavrov'un yaptığı kısaca iç politika ekseninde konsolide etmek niyetinde görüşler ve ağırlığıda yok zira yaşanan süreçler belli.


    Rus dış politikası her zaman açık kalan yerleri kendi çıkarlarına göre doldurmaya yöneliktir.Akıllı olan siyaseçi ise o açığı ruslar doldurmadan hızlı hareket ederek diplomatik olarak önlem almaktır.Önlem almassanız zaten kaybedersiniz.


    Ermenistanın rusyaya izin verme durumunu ise savaş başladığından beri istediği bir şey.Günde kırk kez paşinyanın putine telefon açıp "askerinizi getirin" dediği unutuluyor.Ona rağmen paşinyan rusyadan değil fransadan yardım talebinde bulundu,sonuç alamayınca rusyanın kucağına düştü.Azerbaycanda başından beri karabağda egemenliğini kendisine alma niyetini ortaya koyduğundan rusların garantör ülke olmasından ötürü savaş bitirildi.


    Yine söylüyorum,dönüp dönüp aynı yere geliyoruz.Karabağ esasen rusyanın umrunda değil,putinin umrunda olduğu tek şey "devlet olarak ermenistanı kaybetmemek" üzerine kurulu zira geniş persfektifde hala bakamıyorsunuz,ermenistanda "unutturulan" çok önemli bir detay var,ben ipucunu verdim çok önceki mesajlarımda,ilginiz olmadı.Vitrinde olanla ilgileniyorsunuz,buda yanlış.Rusyanın korkusu başka,verdiği tavizlerin üstünüde bazı basın organlarında spekülatif beyanlar vererek şaşırtmaya çalışıyor.Tipik rus politikası bunu gerektirir onlar için.Ruslar için "birşey istenmiyorsa" masaya oturup müzakerede etmez,karşısına muhatapda almaz,nettir..Bİrde üstüne şimdi ermenilerin karabağda hammalığını yapıyorlar? ermeni askerini,vatandaşını karabağ dışına atmaya uğraşıyorlar.Ermenistan halkı sanki bundan çok mutluymuş gibide bir algı oluşturulmaya çalışılıyor komik şekilde..Bİr tane sözde karabağlı yönetici "geri döneceğiz" açıklaması dahi etmiyor,edemezlerde artık çünki olay bitti karabağ ekseninde.Cesetlerini toplasınlar şimdi,ruslar bile yardımcı olmuyor bu konuda...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 16 Kasım 2020; 18:42:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    Lavrov'un bir çok spekülatif beyanları var ancak şuanda da Ankara'da rus mevkidaşları Türk yetkililerle müzakereler ediyor? Elbette ruslar Türk askerini sadece karabağda değil,hiçbir yerde istemez zira dış politikalarına aykırı ancak lavrov bir beyan verdi diyede söylediği olacak diye bir durumda yok.Lavrov Türk askeri olmayacak diyor ama Ankara'da karabağ için müzakereler ediliyor? yetmiyor TBMM de tezkere için görüşmeler başlatılıyor? Lavrov'un yaptığı kısaca iç politika ekseninde konsolide etmek niyetinde görüşler ve ağırlığıda yok zira yaşanan süreçler belli.


    Rus dış politikası her zaman açık kalan yerleri kendi çıkarlarına göre doldurmaya yöneliktir.Akıllı olan siyaseçi ise o açığı ruslar doldurmadan hızlı hareket ederek diplomatik olarak önlem almaktır.Önlem almassanız zaten kaybedersiniz.


    Ermenistanın rusyaya izin verme durumunu ise savaş başladığından beri istediği bir şey.Günde kırk kez paşinyanın putine telefon açıp "askerinizi getirin" dediği unutuluyor.Ona rağmen paşinyan rusyadan değil fransadan yardım talebinde bulundu,sonuç alamayınca rusyanın kucağına düştü.Azerbaycanda başından beri karabağda egemenliğini kendisine alma niyetini ortaya koyduğundan rusların garantör ülke olmasından ötürü savaş bitirildi.


    Yine söylüyorum,dönüp dönüp aynı yere geliyoruz.Karabağ esasen rusyanın umrunda değil,putinin umrunda olduğu tek şey "devlet olarak ermenistanı kaybetmemek" üzerine kurulu zira geniş persfektifde hala bakamıyorsunuz,ermenistanda "unutturulan" çok önemli bir detay var,ben ipucunu verdim çok önceki mesajlarımda,ilginiz olmadı.Vitrinde olanla ilgileniyorsunuz,buda yanlış.Rusyanın korkusu başka,verdiği tavizlerin üstünüde bazı basın organlarında spekülatif beyanlar vererek şaşırtmaya çalışıyor.Tipik rus politikası bunu gerektirir onlar için.Ruslar için "birşey istenmiyorsa" masaya oturup müzakerede etmez,karşısına muhatapda almaz,nettir..Bİrde üstüne şimdi ermenilerin karabağda hammalığını yapıyorlar? ermeni askerini,vatandaşını karabağ dışına atmaya uğraşıyorlar.Ermenistan halkı sanki bundan çok mutluymuş gibide bir algı oluşturulmaya çalışılıyor komik şekilde..Bİr tane sözde karabağlı yönetici "geri döneceğiz" açıklaması dahi etmiyor,edemezlerde artık çünki olay bitti karabağ ekseninde.Cesetlerini toplasınlar şimdi,ruslar bile yardımcı olmuyor bu konuda...



    Alıntıları Göster

    Rusya'dan net mesaj: Türk gözlemciler Dağlık Karabağ'a girmeyecek


    Çavuşoğlu'nun "Rusya'nın rolü neyse Türkiye'nin rolü de o olacak" açıklamalarının ardından Rusya'dan net mesaj geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türk gözlemcilerin Dağlık Karabağ'a girmeyeceğini açıkladı.


    https://www.karar.com/rusya-turk-gozlemciler-daglik-karabaga-girmeyecek-1593751


    "ANLAŞMA METNİNDE AÇIK ŞEKİLDE YER ALDI"

    Lavrov, Türk gözlemcilerin hareket alanının Rus-Türk gözlem merkezinin konuşlandırılması için belirlenecek Azerbaycan topraklarındaki coğrafi koordinatlarla sınırlı olacağını ve merkezin Dağlık Karabağ'da çatışmaların yaşandığı bölgeye uzak bir noktada bulunacağını belirtti.


    Daha bunu ne kadar açık söyleyebilirler ki?


    Azerbaycan topraklarında bölge açar ve burda Rusya-Türkiye koordinesi verir ama BARIS GÜCÜ adı altında KARABAĞ'da bize verilen bir rol yok.


    Not:Sergey Lavrov,babası Tiflis doğumlu bir Ermenidir.


    https://tr.wikipedia.org/wiki/Sergey_Lavrov




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 16 Kasım 2020; 18:53:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vommel

    Rusya'dan net mesaj: Türk gözlemciler Dağlık Karabağ'a girmeyecek


    Çavuşoğlu'nun "Rusya'nın rolü neyse Türkiye'nin rolü de o olacak" açıklamalarının ardından Rusya'dan net mesaj geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türk gözlemcilerin Dağlık Karabağ'a girmeyeceğini açıkladı.


    https://www.karar.com/rusya-turk-gozlemciler-daglik-karabaga-girmeyecek-1593751


    "ANLAŞMA METNİNDE AÇIK ŞEKİLDE YER ALDI"

    Lavrov, Türk gözlemcilerin hareket alanının Rus-Türk gözlem merkezinin konuşlandırılması için belirlenecek Azerbaycan topraklarındaki coğrafi koordinatlarla sınırlı olacağını ve merkezin Dağlık Karabağ'da çatışmaların yaşandığı bölgeye uzak bir noktada bulunacağını belirtti.


    Daha bunu ne kadar açık söyleyebilirler ki?


    Azerbaycan topraklarında bölge açar ve burda Rusya-Türkiye koordinesi verir ama BARIS GÜCÜ adı altında KARABAĞ'da bize verilen bir rol yok.


    Not:Sergey Lavrov,babası Tiflis doğumlu bir Ermenidir.


    https://tr.wikipedia.org/wiki/Sergey_Lavrov



    Alıntıları Göster

    Lavroun ermeni asıllı olduğu zaten bilinen bir gerçek,beyanlarınıda ermeni diasporasının gönlünü okşayacak şekilde vermesi normal ama aksi sonuç alındığında ise "ben istedim ama putin istemedi" diye geçiştiriverecek zira putinden sonra lavrovun rusyaya getirilmesi özellikle soros camiası ile küreselcilerin hayal ettiği bir konu.Lavrovda görüşlerini dış politikada bu eksende yapması gayet normal ama ortada olan görüşmeler ve müzakereler var.Lavrova göre bu müzakerelerde olmamalıydı.


    Rusların ermenistan-azaerbaycanla yaptığı anlaşma farklı ama bizle yapacakları anlaşma farklı çünkü bölgede 2 ülke çarpıştı,biz bulunmadık.Bİzim etkimiz dolaylı yönden oldu,siyasi olarak etkimiz oluştu.Azerbaycanında ateşkes öncesi Türkiye'nin masada olması ve müzakerelere katılması istendi.Bİr savaşı bitirmek için "bir anlaşma" yetmez,birden fazla etken için gerekiyorsa farklı ülkelerin dahil olduğu ana anlaşmayı destekleyecek ek anlaşmalar yapılabilir.


    şuanki Ankara müzakereleride bu yüzdendir.TSK unsurları karabağda sıcak çatışma alanında uzak yerlere konuşlandırılabilir,bu durumda gayet normaldir ve olması gerekendir.Direkt ermenilerle sıcak temas halinde olan Türk askeri olmasını bende istemem,barış gücü olarak gidip ermeni avına girilecek ordu bizim ordumuz değildir.Muhtemelen karabağlı Azerbaycanlıların geri dönüşlerini güvene alacak görevlerde bulunacak TSK.Bu karabağın Azerbaycan sınırına yakın yerlerindede olabilir,problem değil ama önemli olan karabağ sınırları içinde olacak olmasıdır.Asker sayısınında ruslardan fazla olacağınıda düşünmüyorum,buna gerekte yok.





  • Eğer Türkiye'de başka bir iktidar olsaydı Devlet Azerbaycan'ın yanında durmaz ve asla Karabağ işgalden kurtulamazdı, bunu Azerbaycan'ın emeğini inkar etmek için söylemiyorum, ama Ak parti iktidarı Azerbaycan'ın yanında çok sağlam durdu. Eğer ortada bir zafer varsa bu zafere Ak parti ve MHP ittifakı ortaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    Lavroun ermeni asıllı olduğu zaten bilinen bir gerçek,beyanlarınıda ermeni diasporasının gönlünü okşayacak şekilde vermesi normal ama aksi sonuç alındığında ise "ben istedim ama putin istemedi" diye geçiştiriverecek zira putinden sonra lavrovun rusyaya getirilmesi özellikle soros camiası ile küreselcilerin hayal ettiği bir konu.Lavrovda görüşlerini dış politikada bu eksende yapması gayet normal ama ortada olan görüşmeler ve müzakereler var.Lavrova göre bu müzakerelerde olmamalıydı.


    Rusların ermenistan-azaerbaycanla yaptığı anlaşma farklı ama bizle yapacakları anlaşma farklı çünkü bölgede 2 ülke çarpıştı,biz bulunmadık.Bİzim etkimiz dolaylı yönden oldu,siyasi olarak etkimiz oluştu.Azerbaycanında ateşkes öncesi Türkiye'nin masada olması ve müzakerelere katılması istendi.Bİr savaşı bitirmek için "bir anlaşma" yetmez,birden fazla etken için gerekiyorsa farklı ülkelerin dahil olduğu ana anlaşmayı destekleyecek ek anlaşmalar yapılabilir.


    şuanki Ankara müzakereleride bu yüzdendir.TSK unsurları karabağda sıcak çatışma alanında uzak yerlere konuşlandırılabilir,bu durumda gayet normaldir ve olması gerekendir.Direkt ermenilerle sıcak temas halinde olan Türk askeri olmasını bende istemem,barış gücü olarak gidip ermeni avına girilecek ordu bizim ordumuz değildir.Muhtemelen karabağlı Azerbaycanlıların geri dönüşlerini güvene alacak görevlerde bulunacak TSK.Bu karabağın Azerbaycan sınırına yakın yerlerindede olabilir,problem değil ama önemli olan karabağ sınırları içinde olacak olmasıdır.Asker sayısınında ruslardan fazla olacağınıda düşünmüyorum,buna gerekte yok.



    Alıntıları Göster

    Yani diyorsunuz ki,Karabağ'ın 4/1'ini geri alan ve Rus baskısıyla durdurulan Azerbaycana,Ermenistan ve Rusya iyilik yapıp Karabağ'ın hepsini verecek.Üstüne yetmeyecek,Karabağ'a Türk askerini sokacak.


    Suriye'de,Libya'da karşımıza dikilen Rusya için süper iyi niyetlisiniz..





  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.