Şimdi Ara

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.986
Cevap
21
Favori
167.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
206 oy
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

çok farklı 2 konudan bahsediyorsunuz.Kıbrıs ile karabağ konusu 180 derece zıt ayrı konular..

Kıbrısdaki harekat koşulları ve durumları farklıydı ama karabağ konusu zaten Azerbaycan toprağı olarak kabul edilmiş ve ermeni işgali olarak tanımlanmış.Kıbırs konusunda da Türkiyeyi işgalci olarak niteleyenler öncelikle kendi ülkelerinin yaptığı diğer işgallere bakıp konuşmalı.İki yüzlü politikalarla Türkiyeye kıbrıs üzerinden işgalci denilmesi haksızlık ve bana görede Türkiye kktc yi kendi topraklarına katıp,bölgesel ayrı bir statü verip vali atayarak konuyu çözse en etkili sonuç alınır,belkide gelecekde buda olabilir.Halk oylaması yapılır ve halkın isteği üzerine kıbrıs Türkiyiye bağlanabilir.

Ben daha başka hususlarda bilgi aktaryım size,

Bu karabağ olayı suriyedede etki gösterecek,erdoğan "suriyedede barış olabilir" açıklaması yaptı bugün ve bu açıklamada manidar.Elbette ruslara güven olmaz ama çıkarlar gözeterek ilerlenilmeli ve şuanki siyasi konjüktürde rusyanın politika değiştirmesi sürecinde bazı ülke çıkarlarından taviz ettiğini açıkça gösteriyor.Normalde rusya böylesi bir toprak kaybına karabağda izin verebilirmiydi? mümkünmüydü? putin istediği kadar paşinyanı istemesin,sevmesin.Ülke çıkarları ön plandadır rusya için,kişiler üzerinden politika yürütmezler.Azerbaycan masada kerbecer,ağdam ve laçini alabiliyorsa rusya için bu ciddi bir taviz vermedir.

Aynı eksende ermenistanda paşinyan sonrası gelecek ve büyük ihtimallede rusya güdümünde olacak yeni başbakanın politikaları paşinyan gibide olamayacak.Ben şahsen ermenistan halkının topyekün rusya güdümüne girmek istediğinide düşünmüyorum.Ermenistan iflasın eşşiğinde ve ticaret yapmadığı müddetçede rusyanın üzerinde kambur olarak kalacak.Bunu çözmenin yolu ise çok basit;Azerbaycanla ermenistan ilişkilerinde karabağ konusu kapanacak,karabağdaki ermeni nüfusu içinde ortak çözüm üretilecek.İsteyen kesim Azerbaycan tebasına geçip vatandaş olacak istemeyende göç edecek.Rusyanın şuan asker konuşlandırdığı yerlerde tamda bu ermeni nüfusun olduğu yerlerdir.Azeri nüfusla ermeni nüfus arasında sivil çatışma olmaması için ordaki nüfus koruma altına alındı.şuan gündemde konuşulan karabağ ermenilerinin statüsü durumunuda 2 ülkenin siyasi adımları belirleyecek ve bana göre ermenistan ortak paydada zorluk çıkarmayacak ancak en önemlisi bu süreçler istenildiği gibi ilerlerse Türkiye ermenistan sınırları tekrardan açılır ve ticari bir koridoru ermenistan lehine geliştirebilir.Buna çok ihityaçlarıda var çünkü mevcut koşullarda ekonomilerini yürütecek bir ticari akışları çok yok.İranla ufak bir ticari bağlantılar var ama oda yetmiyor.Ermenistan gelecekte ekonomik ölçütte kendini kurtaramassa parçalanır.

Alıntıları Göster

Kıbrıs'ı topraklarına katamaz Türkiye neden mi denilirse geçmişten bu yana o adada rum çoğunluk Türk çoğunluktan her zaman fazla idi demokratik olarak bakarsak bu imkansız.

Güney Kesim'inde neden abd ve ingiliz savaş üsleri var.Bunlar olmasa Türkiye adaya tamamen sahip olmaya çalışacak bu etkin güç nedeni ile Türk tarafı birşey yapamıyor.Haklılığıda yok açıkçası.

Kıbrıs bir bağımsız ada ne Yunan'a nede Türkiye'ye ait.Ama garantörlük neticesinde ingiliz ve türk tarafı bir tehlike anında müdahale edebilir.

Türkiye'nin kıbrıs'ta sadece bulunan vatandaşlarını koruma hakkı var ötesi yok.Ha dert yanılacak bir konu varsa bunu çok övülen abdülcüğe sormaları lazım.Madem dizi filan çekiyorlar ya sefere bile çıkmadan 30 küsür yıl tahta kalmış ve en çok toprağı kaybetmiş.

Karabağ ve Kıbrıs benzer nitelikte olgulardır farkı yok.Biri ada biri ise bölge tek farkı bu.Stratejik noktada olmasa kimse umursamazdı.

Kıbrıs'ı tamamen ele geçirip oraya vali atamaktan bahsetmişsin.İyi uçmuçsun arkadaş baştada dedim kaç tana üs var güney kısmında biliyormusun.Hem şu zamanda öyle bön bön seni izlemezler tepene öyle bir binerler ki elindekinden de olursun.

Sen Rusya filan değilsin.Kırım'ı ele geçirip burası benim deyip geçiştiremezsin.Sonuçları ağır olur.1974 harekatı haklı bir harekattı çünkü asimilasyon ve katletme politikası vardı.Türkiye o anki gergin koşullarda ilerisininde ne olacağını bilmediğinden konuşlandı.Şuan ise orada işgalci statüsünde bulunuyor ki buda doğru.Sen suriyede de işgalci statüsündesin Kıbrıs'ta da.

Kıbrıs'taki durumun adı konulabilse.Birşey dersin rum ve türklerden oluşmuş senato ama kendi bağımsız kararlarını alan bir yapı gerekli aslolan budur.Gelir kaynakları gideri kendinde saklı kalacak.Bir ada olarak işlerini yürütecek iç işlerinde kendi dış işlerinde olası bir savaş vs karışıklıkta garantör devletler türk ingiltere olacak.

Son derece basit.Ha işi yokuşa süren Rum kesimi neden mi denilirse.Türk tarafı güney göre hem gelişmemiş hemde insan kalitesi yönünden sığ.Türkiye'de batıda yaşayan insanın doğu hakkındaki görüşü ne ise rumunda kıbrısın kuzeyi hakkındaki görüşü odur.

KKTC ne olduğu belirsiz bir noktada totalde AB üyesi ama tanınmayan bir ülke vize işlemlerinde Kıbrıs'ta doğdu iseniz ve seyahat etmek istediğinizde problem yaşamanızda doğal.Bu nedenle.Kuzeyde yaşayanlarda şikayetçi bu konudan.Kıbrısta yaşayanlar askeri vesayetide sevmiyor.Kıbrıs'ta askerlik yapanlar veya gidip gelenler bunu bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 11 Kasım 2020; 18:39:24 >

• benim bildiğim anlaşmada ermeni ordusu karabağın tamamından çekilecek kontrolü adım adım azerbaycana bırakacak şeklinde

ermenilere toprak bırakıldığı anlaşmanın hangi maddesinde yer alıyor bildiğim kadarı ile böyle bir durum yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 11 Kasım 2020; 18:44:5 >

Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

benim bildiğim anlaşmada ermeni ordusu karabağın tamamından çekilecek kontrolü adım adım azerbaycana bırakacak şeklinde

ermenilere toprak bırakıldığı anlaşmanın hangi maddesinde yer alıyor bildiğim kadarı ile böyle bir durum yok

Anakart: MSI Carbon X870E | İşlemci: Amd 9800x3d | Ekran Kartı: MSI RTX 4070 Ti | Ram: CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance | Hard Disk: Samsung 1TB 970 Curcial *2TB | Kasa: MSI Velox 100P PSU ThoughPower 1050w 80+GOLD | Monitör: Samsung 49"Odessey Oled | İşlemci Soğutucu: Cooler Master 360 Liquid Cooler|Ses Sistemi: Razer Blackshark V2 Usb // Z906 Cerative SB ZX | Klavye: Asus ROG Strix Flare Aura | Mouse: HK Gaming Sirius-M

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackEagle03

Benim bildiğim orada yaşayan Ermenilere izin verilecek bir statü falan yok yani Azerbaycan a bağlı

İnşallah hocam :)

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
    En deli sevdaları yaşarım uykusu geçerken, Mehmetçik, Zap Suyu şiiri.
    Hakan FİDAN
    Türkiye için: Nükleer silah!
    Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun!
  • -Ermenistan'nin 17 partisi Paşinyan'a istifa etmesi için bu gece yarısına kadar süre verdiler.Muhalefet’in belli makamların istifasını istediği ve istifa gerçekleşmez ise işin darbe’ye kadar gidebileceği söyleniyor.

-Ermeni Silahlı Kuvvetleri 3.Ordu Kolordu Komutanı Grigory Khachaturov istifa etti.

-Daha önce silahla poz veren Dadivank/Kelbecer Manastırı'nın başrahibi Peder Hovhannes, manastır çanlarını ve haçlarını Ermenistan'a getireceğini bunun için kamyonlara ihtiyaç duyulduğunu getirilecek çok şey olduğunu duyurdu.

-Daha önce silahla poz veren Dadivank/Kelbecer Manastırı'nın başrahibi Peder Hovhannes, manastır çanlarını ve haçlarını Ermenistan'a getireceğini bunun için kamyonlara ihtiyaç duyulduğunu getirilecek çok şey olduğunu duyurdu.
    "
    Hala konuşuyor musunuz gençler. Yok hezimetmis yok zafer değilmiş. Bize inanmadiniz papaza inanırsınız ama değil mi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

-Ermenistan'nin 17 partisi Paşinyan'a istifa etmesi için bu gece yarısına kadar süre verdiler.Muhalefet’in belli makamların istifasını istediği ve istifa gerçekleşmez ise işin darbe’ye kadar gidebileceği söyleniyor.

-Ermeni Silahlı Kuvvetleri 3.Ordu Kolordu Komutanı Grigory Khachaturov istifa etti.

Rusya,Ermenistan'da da kazandı.Paşinyan en kısa sürede gider.

ABD,Fransa,Almanya gibi ülkelerden bir halt olmayacağını/olmadığını ve Rusya olmazsa olmaz olduğunu gördü.Tüm kadroları rus sevici ve rus yanlısı kişiler ile doldurulur ve çeçenya lideri gibi bağlılık yeminini eder.

Anakart: MSI Carbon X870E | İşlemci: Amd 9800x3d | Ekran Kartı: MSI RTX 4070 Ti | Ram: CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance | Hard Disk: Samsung 1TB 970 Curcial *2TB | Kasa: MSI Velox 100P PSU ThoughPower 1050w 80+GOLD | Monitör: Samsung 49"Odessey Oled | İşlemci Soğutucu: Cooler Master 360 Liquid Cooler|Ses Sistemi: Razer Blackshark V2 Usb // Z906 Cerative SB ZX | Klavye: Asus ROG Strix Flare Aura | Mouse: HK Gaming Sirius-M

• quote:

Orijinalden alıntı: Vommel

Alıntıları Göster

Adam sonuna kadar haklı bende diyorum Putin bu anlaşma ile resmen canbaz gibi olaya daldı.Sadece ermeni garantörlüğünde mudahil olan rus etkeni şimdi karabağ sorununada el attı.

Zafer değildir.Çünkü arada aracı var senin topraklarından tamamen çekilmedi bir unsur ötelendi.İlerde ne olur bilemem.Savaşı kazandım diyorsun ama ateşkes var.Hangi ateşkes zafer demektir.

Putin gene kıvrak zekası hamleleri ile işin içine bulaştı.İlerisi için bana görede tehlikeli bir durum.Ben rus etkenine katiyen güvenmem.

• quote:

Rusya,Ermenistan'da da kazandı.Paşinyan en kısa sürede gider.

ABD,Fransa,Almanya gibi ülkelerden bir halt olmayacağını/olmadığını ve Rusya olmazsa olmaz olduğunu gördü.Tüm kadroları rus sevici ve rus yanlısı kişiler ile doldurulur ve çeçenya lideri gibi bağlılık yeminini eder.

Alıntıları Göster

bu bizim işimizede gelir.Yapılan anlaşmaya göre zaten karabağda ermeni ordusu varlığı olmayacak.şuanki ermenistanın sıkıntısı çok farklı,dar persfektiften bakıyorsunuz;

öncelikle karabağdaki ermeni nüfusunun en az %60-70 kadarı savaş dolayısyıla ermenistana kaçtı.Bu rakamın 200 bin olduğu söylenmekte.Karabağda ise bir o kadar nüfus sıkıştı.Ermenistan şimdi karabağdan göç edenleri geri göndermek istiyor ancak şimdi bambaşka bir dertte var;

Azerbaycan yaklaşık 1.5 milyon karabağlı göçmenini karabağa yerleştirme planı yapıyor.Bunun doğuracağı sonuçlar jeopolitik,demografig ve stratejik anlamda çok büyük olacak.Ermenistan bundanda çok çekiniyor çünkü Azerbaycandaki nüfus geri döndüğü zaman kendi ermeni yerleşimcileri azınlık kalacak ve bu durum karabağ demografisini değiştireceği gibi ermenilerin ve rusların orada uzun vade stratejilerinin öüne set çeker.

işte bu noktada ermenistanın başına geçecek yeni yönetim azerbaycan ile karabağ meselesinde normalleşmeye girebilir,bunu rusyada ister zira ermenistanın ekonomisi bitik durumda.Karabağdaki ermeni nüfusu noktasında ise azerbaycanla anlaşmak zorundalar.Oradaki halkın statüsü ya azerbaycan tebası olacak yada ermenistana göç kesinleşecek.Ermenistan karabağdaki halkına başka seçenek sunamaz,ordaki halka iki arada bir derede kalmakda istemez.

Bana göre ermenistan normalleşme sürecine girerse Türkiye sınırıda bu ölçütte açılabilir,ermenistanında zaten buna ihtiyacı var.Ticari akışı hızlandırmak zorundalar.

Yani kısacası rusyanın güdümünde yeni bir ermeni başkanı bizimde işimize gelir çünkü karabağdaki olay sonuçlandı,bundan sonra oradaki ermeni ve azeri halkın güvenliği,statülerinin kararlaştırılması ve de normalleşme süreci ön planda olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 11 Kasım 2020; 20:0:13 >

• quote:

bu bizim işimizede gelir.Yapılan anlaşmaya göre zaten karabağda ermeni ordusu varlığı olmayacak.şuanki ermenistanın sıkıntısı çok farklı,dar persfektiften bakıyorsunuz;

öncelikle karabağdaki ermeni nüfusunun en az %60-70 kadarı savaş dolayısyıla ermenistana kaçtı.Bu rakamın 200 bin olduğu söylenmekte.Karabağda ise bir o kadar nüfus sıkıştı.Ermenistan şimdi karabağdan göç edenleri geri göndermek istiyor ancak şimdi bambaşka bir dertte var;

Azerbaycan yaklaşık 1.5 milyon karabağlı göçmenini karabağa yerleştirme planı yapıyor.Bunun doğuracağı sonuçlar jeopolitik,demografig ve stratejik anlamda çok büyük olacak.Ermenistan bundanda çok çekiniyor çünkü Azerbaycandaki nüfus geri döndüğü zaman kendi ermeni yerleşimcileri azınlık kalacak ve bu durum karabağ demografisini değiştireceği gibi ermenilerin ve rusların orada uzun vade stratejilerinin öüne set çeker.

işte bu noktada ermenistanın başına geçecek yeni yönetim azerbaycan ile karabağ meselesinde normalleşmeye girebilir,bunu rusyada ister zira ermenistanın ekonomisi bitik durumda.Karabağdaki ermeni nüfusu noktasında ise azerbaycanla anlaşmak zorundalar.Oradaki halkın statüsü ya azerbaycan tebası olacak yada ermenistana göç kesinleşecek.Ermenistan karabağdaki halkına başka seçenek sunamaz,ordaki halka iki arada bir derede kalmakda istemez.

Bana göre ermenistan normalleşme sürecine girerse Türkiye sınırıda bu ölçütte açılabilir,ermenistanında zaten buna ihtiyacı var.Ticari akışı hızlandırmak zorundalar.

Yani kısacası rusyanın güdümünde yeni bir ermeni başkanı bizimde işimize gelir çünkü karabağdaki olay sonuçlandı,bundan sonra oradaki ermeni ve azeri halkın güvenliği,statülerinin kararlaştırılması ve de normalleşme süreci ön planda olur.

Alıntıları Göster

Açık konuşayım:

-Rusya,Suriye'de 52 vatan evladımızın şehid olmasına neden olan saldırıları gerçekleştirdi.Simdi bile Suriye'de idlib ve bulunduğumuz alanda bize zorluk çıkaran Rusya'dır.

-Libya'da karşımıza dikilerek sirte'de Türkiye'yi durduran Rusya olmuştur.Eğer Türkiye devam etseydi,belki de Libya'da Hafter falan kalmazdı.

Bugünlerde yapılan planlarda Libya denkleminde de Türkiye'yi devre dışı bırakmanın çabasındalar.

-Rusya,Azerbaycan ve Ermenistan ile yaptığı anlaşmayla Türkiye'yi bölgesinde istemediğini açık açık gösterdi.

Ben Ruslara güvenmiyorum,bugün mavi dedikerine yarın çıkarları için kırmızı diyecekler.Rusya'yı Türkiyesiz ve yanlız başına bölgeye sokmak,yapılacak en büyük yanlış olmalı!

Çünkü,yakında Paşinyan gidecek ve Ermenistan tamemen Rusya kontrolüne gecek.Sonrasında siz ermenistana ne yapabileceksiniz?

Bence siz Rusya'nın yaptıklarını ve yapacaklarını anlamıyorsunuz.

• benim bildiğim anlaşmada ermenistan bölgeden adım adım komple çekilecek geride kalan ve orada yaşayan ermeniler azerbaycan himayesi altında yaşayacak dilerse ermenistana dönecek

zaten karabağ bölgesi BM ve diğer kuruluşlar tarafından da azerbaycana ait olarak tanınırken neye bağlı olarak ermenistan ya da rusya karabağda hak iddia edebilir ki

adamlar anlaşma altına imza atmış azerbaycan 5 yıl sonra istemiyorum dediği anda çıkmak zorunda

onun dışında ab ve abd ye karşı emniyet subabı olarak duruyor rusya yarın öbür gün ermenistanı ab ve abd tekrar finanse edip azerbaycana saldırtma ihtimali var

onun dışında olası bir durumda Azerbaycan ile karşılıklı askeri anlaşma var Rusya olayı oldu bittiye getiremez bu sefer Türkiyeyi karşısına alır o da bunu istemez kıçı boklu ermenistan için

karabağ toprağının tamamının azerbaycana ait olduğu uluslararası arenada da kabul görüyor kısacası oldu bittiye getirilemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 11 Kasım 2020; 20:6:24 >

• quote:

benim bildiğim anlaşmada ermenistan bölgeden adım adım komple çekilecek geride kalan ve orada yaşayan ermeniler azerbaycan himayesi altında yaşayacak dilerse ermenistana dönecek

zaten karabağ bölgesi BM ve diğer kuruluşlar tarafından da azerbaycana ait olarak tanınırken neye bağlı olarak ermenistan ya da rusya karabağda hak iddia edebilir ki

adamlar anlaşma altına imza atmış azerbaycan 5 yıl sonra istemiyorum dediği anda çıkmak zorunda

onun dışında ab ve abd ye karşı emniyet subabı olarak duruyor rusya yarın öbür gün ermenistanı ab ve abd tekrar finanse edip azerbaycana saldırtma ihtimali var

onun dışında olası bir durumda Azerbaycan ile karşılıklı askeri anlaşma var Rusya olayı oldu bittiye getiremez bu sefer Türkiyeyi karşısına alır o da bunu istemez kıçı boklu ermenistan için

karabağ toprağının tamamının azerbaycana ait olduğu uluslararası arenada da kabul görüyor kısacası oldu bittiye getirilemez

VLADİMİR PUTİN, ATEŞKESİ DUYURDU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, imzalanan anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan, Rus barış güçlerinin Karabağ’a gönderilmesi konusunda anlaştı. Karabağ anlaşması, meselenin adil bir şekilde Azerbaycan ve Ermeni halkının çıkarları doğrultusunda çözülmesine yardımcı olacaktır. Karabağ’daki Azeri ve Ermeni güçleri tuttukları mevzide kalacaklar” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Bu bildiri uzun süre devam eden işgali sonlandırıyor. Laçın ve Kelbecer bölgelerinin kan dökülmeden geri verileceğini gösteriyor” dedi. Anlaşmaya göre Azerbaycan ordusu bugüne kadar kurtardığı mevzilerde kalacak.

6. Ermenistan, 15 Kasım 2020 tarihine kadar Kelbecer bölgesini Azerbaycan Cumhuriyeti’ne ve 1 Aralık 2020’ye kadar Ermenistan’ın Dağlık Karabağ ile bağlantısını sağlayacak olan Laçin bölgesi Azerbaycan'a geri verilir ve Şuşa şehrinden 5 km'den fazla yakın olmamak üzere Hankendi ve Ermenistan’ı Laçın koridoru boyunca birbirine bağlayan yeni bir ulaşım yolu inşa edilecek. Bu rotayı korumak için Rusya barış gücü yerleştirilecek. Azerbaycan tarafı her iki yönde Laçın koridoru ile vatandaşların, araçların ve yüklerin geçişinin güvenliğini sağlayacak.

Lütfen iyi okuyun....Sizce Ermenistan Karabağ'da varmı yokmu neden Ermenistan ile Hankendi arası koridor kuruluyor?

Biri bana açıklasın da bende biliyim???

https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-ermenistan-karabagdan-cekilmeyi-kabul-etti-6118688/

• Sabah akşam bu kadının haberini yapmayın 1000 tane kanal var :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

VLADİMİR PUTİN, ATEŞKESİ DUYURDU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, imzalanan anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan, Rus barış güçlerinin Karabağ’a gönderilmesi konusunda anlaştı. Karabağ anlaşması, meselenin adil bir şekilde Azerbaycan ve Ermeni halkının çıkarları doğrultusunda çözülmesine yardımcı olacaktır. Karabağ’daki Azeri ve Ermeni güçleri tuttukları mevzide kalacaklar” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Bu bildiri uzun süre devam eden işgali sonlandırıyor. Laçın ve Kelbecer bölgelerinin kan dökülmeden geri verileceğini gösteriyor” dedi. Anlaşmaya göre Azerbaycan ordusu bugüne kadar kurtardığı mevzilerde kalacak.

6. Ermenistan, 15 Kasım 2020 tarihine kadar Kelbecer bölgesini Azerbaycan Cumhuriyeti’ne ve 1 Aralık 2020’ye kadar Ermenistan’ın Dağlık Karabağ ile bağlantısını sağlayacak olan Laçin bölgesi Azerbaycan'a geri verilir ve Şuşa şehrinden 5 km'den fazla yakın olmamak üzere Hankendi ve Ermenistan’ı Laçın koridoru boyunca birbirine bağlayan yeni bir ulaşım yolu inşa edilecek. Bu rotayı korumak için Rusya barış gücü yerleştirilecek. Azerbaycan tarafı her iki yönde Laçın koridoru ile vatandaşların, araçların ve yüklerin geçişinin güvenliğini sağlayacak.

Lütfen iyi okuyun....Sizce Ermenistan Karabağ'da varmı yokmu neden Ermenistan ile Hankendi arası koridor kuruluyor?

Biri bana açıklasın da bende biliyim???

https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-ermenistan-karabagdan-cekilmeyi-kabul-etti-6118688/

Alıntıları Göster

dediğim olay şu ;

karabağın tamamı ermneistan tarafından işgal edilmiş azerbaycan toprağı olarak sayılıyor

rusya o anlaşma ile ermenileri tuttuğu yer onlarındır demiyor diyemez başkasının toprağını bir başkasına peşkeş çekmek rusyanın haddi değil olay oldu bittiyede getirilemez bahsettiğim olay bu

yani ermenistan kaldığı yerde kalsın onların olsun deme yetkisi ruslara ait değil ermeniler o bölgeleride eşşek gibi boşaltacak

eğer senin dediğin gibi bir doğrultuda anlaşma ise ve ilerleyen dönemde buna evet derse azerbaycan işte o zaman gerizekalılık derim

çünkü savaş ermeni toprağında değildi azerbaycanın da rusların önerisini reddetme hakkı vardı gelmeyin bizi bize bırakın biz kendi işimizi hallederiz

o bölgeler ermenistanda kalmayacak benim bildiğim bu

Türkiye sınırı gene açmayacak bu sefer rusya Türkiyeyi de karşısına alacak Joe Biden ruslara karşı olamayı Türkiyeye teklif etme riskini ruslar göze almaz götü boklu ermenistan için bunu diyorum

o bahsedilen yol bölgede kalan ermeniler için açılacak bir yol verilen bazı tavizlere karşı mesala rusların azerbaycan toprağında bulunması gibi

nahçıvan ve azerbaycan arasında bağlantı sağlanacak ister demiryolu ister eski yol ister yeni yol inşaası ama

artık bağlantı olacak Rusya dahi olsa başka ülkenin toprağını başkasına veremez peşkeş çekemez o işler o kadar kolay değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 11 Kasım 2020; 20:30:18 >

• quote:

dediğim olay şu ;

karabağın tamamı ermneistan tarafından işgal edilmiş azerbaycan toprağı olarak sayılıyor

rusya o anlaşma ile ermenileri tuttuğu yer onlarındır demiyor diyemez başkasının toprağını bir başkasına peşkeş çekmek rusyanın haddi değil olay oldu bittiyede getirilemez bahsettiğim olay bu

yani ermenistan kaldığı yerde kalsın onların olsun deme yetkisi ruslara ait değil ermeniler o bölgeleride eşşek gibi boşaltacak

eğer senin dediğin gibi bir doğrultuda anlaşma ise ve ilerleyen dönemde buna evet derse azerbaycan işte o zaman gerizekalılık derim

çünkü savaş ermeni toprağında değildi azerbaycanın da rusların önerisini reddetme hakkı vardı gelmeyin bizi bize bırakın biz kendi işimizi hallederiz

o bölgeler ermenistanda kalmayacak benim bildiğim bu

Türkiye sınırı gene açmayacak bu sefer rusya Türkiyeyi de karşısına alacak Joe Biden ruslara karşı olamayı Türkiyeye teklif etme riskini ruslar göze almaz götü boklu ermenistan için bunu diyorum

o bahsedilen yol bölgede kalan ermeniler için açılacak bir yol verilen bazı tavizlere karşı mesala rusların azerbaycan toprağında bulunması gibi

nahçıvan ve azerbaycan arasında bağlantı sağlanacak ister demiryolu ister eski yol ister yeni yol inşaası ama

artık bağlantı olacak Rusya dahi olsa başka ülkenin toprağını başkasına veremez peşkeş çekemez o işler o kadar kolay değil

Alıntıları Göster

Ermenistan'ın yanında hatta içinde olacak Rusya,sizce koşulları nasıl belirler?Tamamen kendi çıkarları doğrultusunda bölgeyi düzenler.

Zaten bakın,Rusya'dan kopan tüm ülkelerin bi tarafında küçük bir toprak parçası özerk bırakılmıştır.(Azerbaycan-Nahcivan gibi)Sebebi ise,yarın öbür gün Rusya'nın bu topraklara dönme bahanesidir ki şu anda bile bunu zaten görmekteyiz.

Not:Umarım siz haklı çıkarsınız,gelecekte ben yanıldım derim ama hiç sanmıyorum.Biz 1 uçak düşürdük,Rusya ise 52 canımızı aldı.Biz özür diledik,onlar özür bile dilemedi..Rusya,kendisi de söyledi zaten Türkiye müttefikimiz ve ortağımız değil diye.

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 11 Kasım 2020; 20:36:36 >

• quote:

Açık konuşayım:

-Rusya,Suriye'de 52 vatan evladımızın şehid olmasına neden olan saldırıları gerçekleştirdi.Simdi bile Suriye'de idlib ve bulunduğumuz alanda bize zorluk çıkaran Rusya'dır.

-Libya'da karşımıza dikilerek sirte'de Türkiye'yi durduran Rusya olmuştur.Eğer Türkiye devam etseydi,belki de Libya'da Hafter falan kalmazdı.

Bugünlerde yapılan planlarda Libya denkleminde de Türkiye'yi devre dışı bırakmanın çabasındalar.

-Rusya,Azerbaycan ve Ermenistan ile yaptığı anlaşmayla Türkiye'yi bölgesinde istemediğini açık açık gösterdi.

Ben Ruslara güvenmiyorum,bugün mavi dedikerine yarın çıkarları için kırmızı diyecekler.Rusya'yı Türkiyesiz ve yanlız başına bölgeye sokmak,yapılacak en büyük yanlış olmalı!

Çünkü,yakında Paşinyan gidecek ve Ermenistan tamemen Rusya kontrolüne gecek.Sonrasında siz ermenistana ne yapabileceksiniz?

Bence siz Rusya'nın yaptıklarını ve yapacaklarını anlamıyorsunuz.

Alıntıları Göster

rusyaya güvenmek yada güvenmemek olayı değil bu.Karşımızdaki ülke dirayetli bir güç ve herkesde farkında ancak siz çok dar açıdan olaylara yaklaşıyorsunuz.Rusların stratejileri zaten belli her alanda ancak karabağ savaşında doğal olarak Azerbaycan-ermenistan ve garantör devlet olarak rusya resmi bir anlaşma yaptı,burada Türkiye'yi anlaşma metnine sokmaması Türkiye'nin saf dışı bırakalılması anlamı taşımıyor zira Türkiye savaşda fiilen asker göndermedi.Bugün ise Türkiye-Rusya arasında ayrıca barış gücü anlaşması imzalandı ve bunu Azerbaycan özellikle istedi.Yani barış anlaşması konusu ayrı ama bölgedeki barış gücü tarafları ayrı olarak ele alındı çünkü bu ateşkes anlaşması ile minsk grubu tasviye edilmiş oldu.

Türkiye'nin kazanımı noktasında nahçivan-karabağ bağlantısını zenglian koridoru ile sağlanacak olmasının anlaşmasada yer alması zaten başlı başına bir olay.Azerbaycan konusunda "bize ne" diyenler için sadece bu anlaşma noktasını kazanım görüp geri kalana karışmamaları bence daha doğrucul yorumlar olur.

Suriyede ve libyada şimdi denklemler dahada değişecek çünkü rusya geleneksel baskıcı ve dayatmacı politikalarından taviz verdi.Ben soruyorum şimdi tsk'yı karabağda rusya istermiydi? veya nahcivan bağlantısının olmasını kabul edermiydi? Suriye ve libyada rusya eskisi gibi aşırı dayatmacı kimlikle politika yürütmeyecek önümüzdeki dönemde zira şartlar değişti şimdi.Herşeyi geçtim 45 gün önceki karabağ haritası yerine şuanki harita rusyaya ne katkısı olacak? Rusya karabağa askeri güç indirmiş indirmemiş ne fark ederki onlar için? Azerbaycan rus düşmanımı? burda tamamen bilgi dezenformasyonu yapan bir takım gazeteci kisvesi var ne yazıkki.Bizim bakacağımız alan devlet adamlarının icraatleri olmalı.Azerbaycan tarafı ne diyor,rusya ne yapıyor bunlara bakmak daha reailst olacakdır zira şuan bölge konjüktürü değişti,bu geniş açıdan bakarsanız rusyanın el değiştiren abd başkanlığı ile birlikte yeni siyasi düzlemde batı korkusu ile strateji üretmek zorunda kalacağını anlarsınız.Buna ermenistana getirilecek ve batıya mesafeli yeni başkanın izleteceleği politikalarda dahil.

Kısacası ruysa komşu ülkeleri batıya yakın tutmamak ve biden'ın kendilerine uygulayacağı baskıyı absorbe edebilmek için bazı siyasi tavizler vermek zorunda,bunu artık gösterdi putin dolayısyıla tek açıdan bakarak ve geçmişde şu oldu,bu oldu diyerek tornistan siyaset gözüyle rusya değerlendirmesi yapmak bana göre çok doğrucul olmayacakdır.

• quote:

rusyaya güvenmek yada güvenmemek olayı değil bu.Karşımızdaki ülke dirayetli bir güç ve herkesde farkında ancak siz çok dar açıdan olaylara yaklaşıyorsunuz.Rusların stratejileri zaten belli her alanda ancak karabağ savaşında doğal olarak Azerbaycan-ermenistan ve garantör devlet olarak rusya resmi bir anlaşma yaptı,burada Türkiye'yi anlaşma metnine sokmaması Türkiye'nin saf dışı bırakalılması anlamı taşımıyor zira Türkiye savaşda fiilen asker göndermedi.Bugün ise Türkiye-Rusya arasında ayrıca barış gücü anlaşması imzalandı ve bunu Azerbaycan özellikle istedi.Yani barış anlaşması konusu ayrı ama bölgedeki barış gücü tarafları ayrı olarak ele alındı çünkü bu ateşkes anlaşması ile minsk grubu tasviye edilmiş oldu.

Türkiye'nin kazanımı noktasında nahçivan-karabağ bağlantısını zenglian koridoru ile sağlanacak olmasının anlaşmasada yer alması zaten başlı başına bir olay.Azerbaycan konusunda "bize ne" diyenler için sadece bu anlaşma noktasını kazanım görüp geri kalana karışmamaları bence daha doğrucul yorumlar olur.

Suriyede ve libyada şimdi denklemler dahada değişecek çünkü rusya geleneksel baskıcı ve dayatmacı politikalarından taviz verdi.Ben soruyorum şimdi tsk'yı karabağda rusya istermiydi? veya nahcivan bağlantısının olmasını kabul edermiydi? Suriye ve libyada rusya eskisi gibi aşırı dayatmacı kimlikle politika yürütmeyecek önümüzdeki dönemde zira şartlar değişti şimdi.Herşeyi geçtim 45 gün önceki karabağ haritası yerine şuanki harita rusyaya ne katkısı olacak? Rusya karabağa askeri güç indirmiş indirmemiş ne fark ederki onlar için? Azerbaycan rus düşmanımı? burda tamamen bilgi dezenformasyonu yapan bir takım gazeteci kisvesi var ne yazıkki.Bizim bakacağımız alan devlet adamlarının icraatleri olmalı.Azerbaycan tarafı ne diyor,rusya ne yapıyor bunlara bakmak daha reailst olacakdır zira şuan bölge konjüktürü değişti,bu geniş açıdan bakarsanız rusyanın el değiştiren abd başkanlığı ile birlikte yeni siyasi düzlemde batı korkusu ile strateji üretmek zorunda kalacağını anlarsınız.Buna ermenistana getirilecek ve batıya mesafeli yeni başkanın izleteceleği politikalarda dahil.

Kısacası ruysa komşu ülkeleri batıya yakın tutmamak ve biden'ın kendilerine uygulayacağı baskıyı absorbe edebilmek için bazı siyasi tavizler vermek zorunda,bunu artık gösterdi putin dolayısyıla tek açıdan bakarak ve geçmişde şu oldu,bu oldu diyerek tornistan siyaset gözüyle rusya değerlendirmesi yapmak bana göre çok doğrucul olmayacakdır.

Alıntıları Göster

Türkiye,karabağ'a asker göndermedi buna katılıyorum ama geri hizmette,iha ve sihaların yönetiminde her zaman Türk askeri vardı.

Hatta,Azerbaycan'da Türk F-16 ları bulunuyor ama bunlar sadece Azerbaycan güvenliği için.(söylenen bu olmasa da amaç bu)

Siz Rusya'nın askerini gördünüz mü Azerbaycan-ermenistan savaşında?Rusya'nın askerinin ne işi var Karabağ'da?

Madem kazanç olarak görüyorsunuz,kazandık diyorsunuz Türkiye neden masada ve Karabağ'da savaş sonrası dahil yok?Kazanan anlaşmanın şartlarını belirlemezmi,belirleyemez mi?

Rusya,girdiği topraklardan bir daha çıkmaz kardeşim.Önemli olan rusyayı sokmamaktı.Örnekleri önünde:Suriye,Libya..

Girdiği topraklarda ya sömürür ya da maşa olarak(yakında ermenistan) kullanır.Yarın öbür gün bir çatışma olursa Ermenistan arkasına Rusya'yı almış olacak ve artık Rusya,karabağ'da tek kabul edilen güç olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 11 Kasım 2020; 20:51:51 >

• Tebrikler, Türkiye yine Rusyanın etki alanını arttıracak, eline mazaret verecek bir iş daha yaptı. Azerbaycan Rus diktatörü 10 yıl daha kalır bela olarak.

Kazanan Rusya. Kazandıran Türkiye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.