Şimdi Ara

Z906 gibi bir sey alicamda ne alsam????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hala eski z5500 leri bin liradan fazlaya satiyorlar sanirim sanki artik ses sistemi uretilmiyormus gibi,

Birde cok daha ucuz daha fazla watt rms li ev sinema sistemleri var samsung falan onlari mi tercih etmeliyim??

Bir secenek daha var cook daha ucuza cok daha guclu manuel sekilde arabaya takilan parcalari bislestirtip mi almaliyim? Belki bunu ben alip baglayip ogrenmis de olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• makavel1 kullanıcısına yanıt
    Amacın müzik dinlemek ise araba tesisatı ile daha kaliteli ses alırsın ama Z5500 gibi derin bass alamazsın. Bass'lar çok da önemli değil midler tizler aksın diyorsan kaliteli bir 2.0 sistem en iyi seçim olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Amacın müzik dinlemek ise araba tesisatı ile daha kaliteli ses alırsın ama Z5500 gibi derin bass alamazsın. Bass'lar çok da önemli değil midler tizler aksın diyorsan kaliteli bir 2.0 sistem en iyi seçim olur.

dediginizden fazla bişey anlamadım ama, peki şöyle sorim yani bas kalitesi mi tatmin etmez araba tesisatının? mesela z906 güçlü oldugu kadarda kaliteli, araba tesisatı o kaliteyi hissettirmez biraz daha analog düz mü gelir demek istiyorsunuz?? Birde kurulumu çok zor olur mu acaba benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

quote:

dediginizden fazla bişey anlamadım ama, peki şöyle sorim yani bas kalitesi mi tatmin etmez araba tesisatının? mesela z906 güçlü oldugu kadarda kaliteli, araba tesisatı o kaliteyi hissettirmez biraz daha analog düz mü gelir demek istiyorsunuz?? Birde kurulumu çok zor olur mu acaba benim için

avr topla kardeşim 1399 tl ye piooner htp-329 diye bir sistem satıyorlardı ben almıştım. bildiğin avr hoparlorleri giriş seviyesi ama. o giriş seviyesi dediğimiz z5500 ü 3 e katlar. hem film hem oyun hem müzik için kafan rahat olur. z5500 ün 3 ohmluk hoparlorleri ile efekt fln alamazsın. yani alırsında htp 329 la kıyaslayamazsın. yani özetle paranı çöpe atma. htp 329 avr set olduğu için, ileride hoparlorleri upgrade sub wooferi upgrade yapabilirsin. için pionner s21w model aktif sub cıkacak piyasada sadece bu sub 350-450 tl arasına satılıyor. sen koca bir seti 1399 a fln almış olursun. böyle bir şey yap. z5500 yada 906 nın bir kolonu kırıldı at çöpe gitsin. ama bunda istersen değiştir kolonu jbl tak ne bilim istersen değiştir sub woofer bass seven biriysen 400 w rms vuran aktif bir bass tak. yani her şey senin elinde ama stok haliyle bile. z5500 ve z906 gibi. cahil işi ses sistemlerinden çok çok çok iyidir.

can-can-can kullanıcısına yanıt
    Benimde aklımdan AVR geçiyordu, arkadaşımız konuya değinmiş , şimdiki cihazların çoğu dijital çıkışlı.. Oto anfisi kursanız, ilk başta ses olarak tatmin eder, ama kalite yerlerde gezer.
    Ses girişi analog rca dır.. tv ye veya uydu alıcısına bağlamak istedğinizde, dijital çıkış ile karşılaşıp, sonuç hüsran olur.. bir süre sonrada görsel olarak hoş olmamaya başlar ve kısa zamanda elden çıkartmaya bakarsınız... z906 ve z5500 e benim yorumum; ben kullanmadım ama yeniden alacak olsam, AVR alırım,, ses çıkışında pasif 100w 150w woofer çıkışı olanlardan. Dvd nin ve uydu alıcısının hdmı çıkışını avr ye bağlarım, hdmı out danda tv ye,,, vardır exradan RCA veya optik girişi falan, orayada farklı bir ekpmanımı bağlarım,,, bu bileşimin hepsini z906 da veya z5500 de yapamayabilirsiniz..
    AVR cihazının sinema veya ses işlemede yaptığı işin yanından 200-300tl lik paket sinema sistemleri geçemez diye düşünüyorum, onlar tabiri caiz ise plastik çöp tür... bunuda forumdan AVR cihazları hakkında okuduğum yorumlar üzerine yazıyorum...
    Yalnışım varsa yoruma açığım, otoanfisi kurup kısa sürede memnun,, uzun süre pişman olabilirsiniz.... z906 vs alıp,,, olduda ilerde AVR cihazı ile karşılaşırsanız, giriş-çıkış birimlerinden dolayı, avr mi alsaydım dememeniz için, çünkü bütün cihazlar hdmı ya dönüyor, ilerde optik ses çıkışınıda kaldırırlar,, hdmı-arc ile sistemler bağdaşmaya başladı..https://store.donanimhaber.com/57/87/69/57876928f0a965db5b82525de924bc9b.png
    fikrimi yazdım..
    >> benzer konuda burada var https://forum.donanimhaber.com/m_115257915/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 12 Ağustos 2016; 11:48:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Benimde aklımdan AVR geçiyordu, arkadaşımız konuya değinmiş , şimdiki cihazların çoğu dijital çıkışlı.. Oto anfisi kursanız, ilk başta ses olarak tatmin eder, ama kalite yerlerde gezer.
    Ses girişi analog rca dır.. tv ye veya uydu alıcısına bağlamak istedğinizde, dijital çıkış ile karşılaşıp, sonuç hüsran olur.. bir süre sonrada görsel olarak hoş olmamaya başlar ve kısa zamanda elden çıkartmaya bakarsınız... z906 ve z5500 e benim yorumum; ben kullanmadım ama yeniden alacak olsam, AVR alırım,, ses çıkışında pasif 100w 150w woofer çıkışı olanlardan. Dvd nin ve uydu alıcısının hdmı çıkışını avr ye bağlarım, hdmı out danda tv ye,,, vardır exradan RCA veya optik girişi falan, orayada farklı bir ekpmanımı bağlarım,,, bu bileşimin hepsini z906 da veya z5500 de yapamayabilirsiniz..
    AVR cihazının sinema veya ses işlemede yaptığı işin yanından 200-300tl lik paket sinema sistemleri geçemez diye düşünüyorum, onlar tabiri caiz ise plastik çöp tür... bunuda forumdan AVR cihazları hakkında okuduğum yorumlar üzerine yazıyorum...
    Yalnışım varsa yoruma açığım, otoanfisi kurup kısa sürede memnun,, uzun süre pişman olabilirsiniz.... z906 vs alıp,,, olduda ilerde AVR cihazı ile karşılaşırsanız, giriş-çıkış birimlerinden dolayı, avr mi alsaydım dememeniz için, çünkü bütün cihazlar hdmı ya dönüyor, ilerde optik ses çıkışınıda kaldırırlar,, hdmı-arc ile sistemler bağdaşmaya başladı..https://store.donanimhaber.com/57/87/69/57876928f0a965db5b82525de924bc9b.png
    fikrimi yazdım..

Yani mesela samsung ht-e355 cop mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

quote:

quote:

avr topla kardeşim 1399 tl ye piooner htp-329 diye bir sistem satıyorlardı ben almıştım. bildiğin avr hoparlorleri giriş seviyesi ama. o giriş seviyesi dediğimiz z5500 ü 3 e katlar. hem film hem oyun hem müzik için kafan rahat olur. z5500 ün 3 ohmluk hoparlorleri ile efekt fln alamazsın. yani alırsında htp 329 la kıyaslayamazsın. yani özetle paranı çöpe atma. htp 329 avr set olduğu için, ileride hoparlorleri upgrade sub wooferi upgrade yapabilirsin. için pionner s21w model aktif sub cıkacak piyasada sadece bu sub 350-450 tl arasına satılıyor. sen koca bir seti 1399 a fln almış olursun. böyle bir şey yap. z5500 yada 906 nın bir kolonu kırıldı at çöpe gitsin. ama bunda istersen değiştir kolonu jbl tak ne bilim istersen değiştir sub woofer bass seven biriysen 400 w rms vuran aktif bir bass tak. yani her şey senin elinde ama stok haliyle bile. z5500 ve z906 gibi. cahil işi ses sistemlerinden çok çok çok iyidir.

ama z906 falan bildiğim kadarıyla bir çok ses sistemi çıkarılıp takılabilir yani hepsi upgrade yapılabilir şekilde büyük hoparlörlerin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    sen z906 gibi hoparlor al geç en iyisi, avr olayı farklı, bilgi ve para da lazım. Bilgisi olan öneriyor zaten ama para olmadan alınmıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

fikrimi yazdım..

Yani mesela samsung ht-e355 cop mu?

evet dostum aynen çöp :) alınmaz diyebilirmiyim tabiki alınır ama bütçe meselesi yani şahsiyetten ben almam. tv hoparlorlerini kullanırım yeter:) z906 bu samsung tan iyidir yani öyle söyleyim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ama z906 falan bildiğim kadarıyla bir çok ses sistemi çıkarılıp takılabilir yani hepsi upgrade yapılabilir şekilde büyük hoparlörlerin

z906 yı upgrade edemezsin. kendi kolonunu çıkarıp yerine farklı bir kolon takabilirsin ama problem yaşarsın.

bu z906 dediğiniz tipi şık olan surround speakers olarak geçer. içlerindede en başarılısıdır. 165 w lık güzel tok vuran aktif subwooferi haricinde pek elle avuçla tutulacak bir yanı yok. avuç için kadar ve 67 w rms veren uydu hoparlorler ile film ve oyunlarda efekt almak pek mümkün omuyor. şimdi hiç ses sistemi kullanmamış yada 150 tl lik 5+1 kullanmış adam z906 yı alınca ağzı kulaklarına varır. ama o paraları alınması pek doğru değil.

67 wattlık 3-4 ohm luk hop. larla efekt alamazsın güzel kardeşim. bu sistemi upgrade nasıl edicen hem? kolonu çıkartıp yerine 60 w lık 3 ohm başka bir hop bağlarsın en fazla bu yükseltme yapmak anlamına gelmez. kaldıkı z906 nın hoparloru gibi şık bir hop. ta bulamazsın.

ama avr de istersen 150 w subb wooferini çıkart yerine 500 w rms sub woofer tak. 150 w lık kolonunun yerine 100 watta takarsın 150 watt oluğta daha net olan başka bir marka ho. takımıda kullanabilirsin.

herşeyden önemlisi 16 ohm yada 8 ohm luk 150 watt rms olan bir hoparlor ile 3-4 ohm(z 906 nın kaç ohm olduğu bile belli değil) 67 wattlık bir hoparloru kıyaslayamazsın. anlatmaya çalıştığım budur.

hiç avr den anlamayan bir insanda gitsin z906 alacağını piooner htp 329 alsın. paket halinde geliyor sn kendin secmiyorsun 1200 liraya alanlar oldu forumda. yani z906 nın üstünde en fazla bi 300-500 lira koymak gerekli bu da değer.

:) heh son olarak htp 329 da avr cilerin gözünde çöptür. ama z906 ile kıyaslanmaz. gerek sesi gerek tınısı gerek ise giriş çıkış özgürlüğü ile z906 nın çok çok üzerindedir.

örnegğin z906 da dts 5.1 film izleyin sonra aynı filmi htp 329 da izleyin.

htp 329 ile z906 nın kıyaslayabileceğiniz tek kısmı subb wooferide. z 906 nın sub ı bir parça daha iyi gibi geldi bana. ama htp 329 un içinden çıkan subwooferi hiç açmadan satıp bir farklı aktif bass alanlar oldu. buda bir ihtimal. ben sub bass ı sadee film ve oyunlarda acarım. onun dışında iki ön kule hoparlorimde lik iki adet sub bulunmakta. yani sub bass olmadan bile hoparlorler bile gayet iyi bir bass vuruyor :) bassın refleksleri de gayet güzel.

bu konu hakkında söyleyeceklerim bu kadar.

• can-can-can kullanıcısına yanıt
    Z906 gibi derin bass verebilen avr modelleri nelerdir acaba? Varsa 2000 lira alti tabi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Z906 gibi derin bass verebilen avr modelleri nelerdir acaba? Varsa 2000 lira alti tabi :)

avr modeli demek yanlış olur. avr nin acılımı audio video receiver olarak gecer yani ses işleyen ve anfi görevi gören, giriş ve çıkışların olduğu ünitedir. ben avr olarak piooner vsx 329-k modelini kullanıyorum. bu cihazda sub woofer çıkışı pre-outtur. yani anfiden yemez bir sınırlamada yoktur. aktif subb takıyorsun yani. z5500 ün aktif sub uda bağlanabilir bu cihazı. ben örneğin piooner s21w modelini kullanıyorum 150 waat rms 200 waat peak gücü var bildiğim kadarıyla. z5500 ün bassın dan bir parça daha kötü bu. ama kendi hoparlorlerimde bass reflex olduğu için aradaki farkı fazlası ile onlar dolduruyor. ama herhangi bir marka aktif sub bağlayabilirm. örneğin s51w de takabilirdim. yada jbl in basını da takabilirdim. yani özgürlük sende dostum aktif sub woofer fiyatlarına bir bak derim. s21w bana fazlası ile yetiyor. ama buna bin liralık bir aktif bass alsam jbl yada herhangi bir marka sub wooferim cok daha iyi olur. bendeki s21w pioonerin en basit en ucuz modeli. o bile hemen hemen z5500 ün bası seviyesine cok yakın. hesabı sen yap yani. piyasadada 350-400 civarına satııyor. s21w modeli.

• quote:

quote:

avr modeli demek yanlış olur. avr nin acılımı audio video receiver olarak gecer yani ses işleyen ve anfi görevi gören, giriş ve çıkışların olduğu ünitedir. ben avr olarak piooner vsx 329-k modelini kullanıyorum. bu cihazda sub woofer çıkışı pre-outtur. yani anfiden yemez bir sınırlamada yoktur. aktif subb takıyorsun yani. z5500 ün aktif sub uda bağlanabilir bu cihazı. ben örneğin piooner s21w modelini kullanıyorum 150 waat rms 200 waat peak gücü var bildiğim kadarıyla. z5500 ün bassın dan bir parça daha kötü bu. ama kendi hoparlorlerimde bass reflex olduğu için aradaki farkı fazlası ile onlar dolduruyor. ama herhangi bir marka aktif sub bağlayabilirm. örneğin s51w de takabilirdim. yada jbl in basını da takabilirdim. yani özgürlük sende dostum aktif sub woofer fiyatlarına bir bak derim. s21w bana fazlası ile yetiyor. ama buna bin liralık bir aktif bass alsam jbl yada herhangi bir marka sub wooferim cok daha iyi olur. bendeki s21w pioonerin en basit en ucuz modeli. o bile hemen hemen z5500 ün bası seviyesine cok yakın. hesabı sen yap yani. piyasadada 350-400 civarına satııyor. s21w modeli.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: virtue28
    sen z906 gibi hoparlor al geç en iyisi, avr olayı farklı, bilgi ve para da lazım. Bilgisi olan öneriyor zaten ama para olmadan alınmıyor.

z906 aldım sesten hiç tatmin olmadım birde sıfır z623 alıyım dedim belki haporlör kullandıkca eskiyordur diye ama onda da hiç bir fark yoktu eskiden z906 bulduğumda bir müzik taktığımda mest olurdum sanırım artık hayattan zevk almıyorum

Bende onceden dolu dolu bass ve yüksek ses dinlerdim.. şimdi öyle bass duyduğum zaman çok gereksiz buluyorum, ama hinede duymak istediğim bass tan bass tonundan vaz geçmedim.. bir ara 5+1 gövdesi yapmaya çalıştım, merak sarmistim,, onunda yapay olduğunu anladım ve 2+1 den muzik dinlemektense, en basit stereo yu tercih ederim.. önce yüksek ses dinlerdim, şimdi duyacagim kadar, ekolayzer ayarını bass +10 mid -10 tiz +10 yapardım, oda hevesmis bass +1 mid --2 tiz +1 şimdi..
    Yaş ilerledikçe 5 sene önceki yaptığınız anlamsız geliyor veya yetmiyor.
    Kendi evime geçince 2 adet kolon, 1 stereo anfi bana yeter artar bile...
    Evlenince de tv falan dijital olacağı için Avr alacağım.. sonuçta hine istediğim gibi fulrange hoparlör ve en azından anfim olmuş olacak...
    Sizde sorun etmeyin, 3 ay muzik dinlemek istersiniz, 2 ay dinlenmek, 1 ay subwoofer hosunuza gider, diğer ay ise muzikseti alıcı gelebilir.. diğer ay ise baska bir his bunları bir taraf eder ve hayattan birşey istersiniz yaşamak istediğiniz.. sağlıcakla kalın...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.