Şimdi Ara

Z906 MI YOKSA PİONEER HTP-329 Mİ ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
4
Favori
1.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar arkadaşlar Ben bir konuda sizden fikir almak istiyorum film izlemeyi cok sevdigim icin bilgisayarıma HDMI cıkışlı ekran kartı aldım monitör ve tv aynı anda kullanıyorum filmleri internetten yuksek çözünürlü indiriyorum ve izliyorum ama ses sistemim yeterli değil iki ses sistemi arasında kaldım birincisi logitech z906 ikincisi pioneer htp-329 siz olsanız hangisini alırdınız
     Z906 MI YOKSA PİONEER HTP-329 Mİ ?? Z906 MI YOKSA PİONEER HTP-329 Mİ ??
     Z906 MI YOKSA PİONEER HTP-329 Mİ ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EST-73 -- 14 Mart 2016; 19:44:12 >







  • İyi günler hocam pioneer htp329 daha iyi ses olarakta pioneer htp329 daha iyi dengeli sesi vardır logitech z906 da tiz sesleri zayıftır ama bass ı güçlüdür logitech z906 ya ses kartı almak şart olur bide iyi equalizer yapmak şarttır tiz seslerini alabilmek için bu 2 sistemi dinleme ve inceleme şansınız varsa bi inceleyin dinleyin ona göre alın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebass -- 14 Mart 2016; 20:35:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle teşekkür etmek istiyorum ilgilendıgınız için 5.1 uyumlu creative sound blaster ses kartım var yakın bi tanıdıgımda iki üründe var pioneer yenı aldı ve hic memnun olmadıgını söyledi z906 nın daha ıyı oldugunu ve ses kalıtesii daha güzel oldugunu söyledi ürünlere bakılırsa pioneer daha kaliteli duruyor ama bilemedim kafam karıştı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EST-73

    öncelikle teşekkür etmek istiyorum ilgilendıgınız için 5.1 uyumlu creative sound blaster ses kartım var yakın bi tanıdıgımda iki üründe var pioneer yenı aldı ve hic memnun olmadıgını söyledi z906 nın daha ıyı oldugunu ve ses kalıtesii daha güzel oldugunu söyledi ürünlere bakılırsa pioneer daha kaliteli duruyor ama bilemedim kafam karıştı

    5.1 uyumlu ses kartin olmasinin bir anlami yok..

    Pioneer da hdmi ve optik girisler var.

    Ya ekran kartinin hdmi dan 5.1 vermesi yada ses kartinin optik cikisli ve ayni zaman dolby digital live destekli olmasi gerekiyor. Yoksa oyunlarda 5.1 ses alamazsin.

    Ekran kartinin ve ses kartinin modelleri nedir onu yazman lazim..




  • z906 pc de kullanmak icin illaki 5.1 ses kartının olması gerekıyor dıye biliyorum creative sound blaster ses kartım ve creative inspire 5200 5.1 ses sistemim var oynadıgım oyunlarda 5.1 alıyorum hepsinden ayrı ayrı ses geliyor ama agırlık olarak film izliyorum ve creative inspire 5200 ses sistemi yeterli olmuyor

    ekran kartı modelim ses ve 3D aktarım yapıyor

    Gigabyte Nvidia GeForce GT420 2GB 128Bit DDR3 (DX11)

    z906 ve pioneer htp-329 kullanabılecegim sistemler benım için önemli olan hangisini almam gerektigi hakkında yardımcı olmanız
  • Inspire dan 5.1 ses alabilirsin cunku 5.1 analog multi ch girisi var. Z906 dada var. Pioneer da ise sadece hdmi ve optik girisler var.. Ses kartin nedir bilmiyorum (butun creative ses kartlari sound blasterdir model yazmadigin surece bir anlami yok)eger optik cikisli dolby digital live destekli degilse ondan pioneer ile 5.1 ses alamazsin. Ekran kartin verebilir mi onuda bilmiyorum benim ekran kartim 7970 hdmi ile avr ye bagladim tamamen bagimsiz sekilde hdmi dan her tur formati iletebiliyor ama seninkini bilemem.

    Ekran kartin hdmi dan tam olarak ses iletebiliyorsa pioneer, iletemiyorsa digeri daha mantikli olur.

    Birde pioneer setten cikan sub cok dandik, bu halleriyle z906 nin performansi daha yuksek olacaktir ileride subi degistirmeyeceksen logitechi al.. Ileride modifiye ederim gelistiririm dersen pioneer i al.
  • İlgilendiğiniz için teşekkürler söylediklerinizi dusunecegim peki pc yi HDMI Kablo ile led TV bağlasam led tv den optik ses çıkışı ile amfiye bağlasam sonuç değişirmi yoksa yine aynı mı kalır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ekran karti tamamen kendisi hallediyor ilk taktigimda bende sasirmistim.. Nvidia kartlarda nasil oluyr bilemiyorum benim kart amd.

    O dedigin sekilde olmaz. Bu alet avr, sadece ses ile alakali degil, bunu taktiktan sonra herseyin merkezinda o olacak butun aletleri avr ye avryide tv ye baglayacaksin.. Santral gibi dusun sadece ses degil herseyi ileten o.

    Bence sen z906 al gec avr yi dogru sekilde kullanamazsan verim alamazsin. (tanidigin memnun kalmamis demekki dogru ayarlayamadi baglayamadi vs bin tane ayari var bu aletin)
  • Geç oldu kusura bakmayın yazamadım dün gittim ve Pioneer htp 329 aldim kurulumunu yaptım ses ayarları dizayn herseyini bitirdim şu an kullanıyorum ve mükemmel ötesi film izlerken müzik dinlerken tv den haber izlerken bile kusursuz baglantilar da hic bir problem cikmasan hdmi dan ses ve goruntu alabiliyorum vakit ayırdığınız için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirli olsun .

    Windowsta ses kisminda playback device bolumunde ozelliklere girdiginde dts master, true hd vs gibi formatlari goruyor musun? Bunlari goruyorsan dogru bagladin demektir.

    Frontlari large ayarla ki bas gitsin, sub crossoverinida 200 e ayarla, sub ida plus olarak ayarla. Ayrica pcdende frontlari buyuk ayarla.
  • Hayırlı olsun güzel seçim olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EST-73 kullanıcısına yanıt
    Sistemi bende düşünüyorum. Nasıl memnun musunuz?
  • Tabiki de Pioneer. Z906'nın içindeki DAC ne o belli değil. Dayamışlar bir transistörlü 350W amfi, bir koymuşlar optik koaksiyel çıkış, bir de thx logosu yapıştırmışlar (çoğunluk thx i nasıl deneyimleyeceğini bile bilmiyor) oldu sana 1000 TL. Yersen.

    Hiç uğraşmak istemiyorum dersen böyle takım al ya da 2. el ürünlere bak. İkinci elde güzel fiyata ürünler bulunabiliyor arada sırada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EST-73

    İyi akşamlar arkadaşlar Ben bir konuda sizden fikir almak istiyorum film izlemeyi cok sevdigim icin bilgisayarıma HDMI cıkışlı ekran kartı aldım monitör ve tv aynı anda kullanıyorum filmleri internetten yuksek çözünürlü indiriyorum ve izliyorum ama ses sistemim yeterli değil iki ses sistemi arasında kaldım birincisi logitech z906 ikincisi pioneer htp-329 siz olsanız hangisini alırdınız
     Z906 MI YOKSA PİONEER HTP-329 Mİ ?? Z906 MI YOKSA PİONEER HTP-329 Mİ ??
     Z906 MI YOKSA PİONEER HTP-329 Mİ ??

    dostum iki sistemede sahip olmuş birisi olarak tan. tüm soru işaretlerini kaldırabileceğimi düşünüyorum.

    öncelikle htp-329 girişs eviyesi bir avr dir. normalde paket içeriğini tek tek toplasan 2.400 tl civarına mal edersin. senin htp 329 1399 tl gibi bir rakama satılıyor her an stoklar biter. 2400 tl ye satıldığı zamanları hatırlıyorum.

    şimcik öncelikle avuc içi gibi 3 ohmluk hoparlorlerle efekt almak diye bir şey söz konusu olamıyor ne yazikki.

    z906 tı güzel bassları doyurucu cahil işi bir ses sistemi zaten o yüzden o kadar süslü püslü bir sistem. ya ses sistemi değil aslında pc speakers diye geçiyor bu cihazlar sınıfında en yisii gerci z5500 ü tercih ederim ben ama.

    neyse z906 dac sistemdir. analog bağlantı yaparsın spdif bağlantı yaparsın. sesi kendin çözer z906 ya atarsın. oyunlarda 5.1 ses alamazsın spdif kanal sıkıştırılmış 2 kanal ses taşıyan bir bağlantı sistemidir. bu nedenle gerçek zamanlı kodlanmış sesleri cevresel olarak iletir yani 6 kanal verir. dts 1596 kbps üzerindeki sesi maalesef taşıyamaz.

    yani oyunlarda yada windows sistemsel olarak analog bağlantı yaptığında ki gibi hoparlor yapılandırmasından 5.1 i secip yoluna devam edemezsin. oyunlarda cevresel ses taşımak için analog bağlarsın. analog devride bitti. devir artık hdmi üzerinden ses çözdürme devri. hdmi cıkışlı ekran kartında var hiç sıkıntı yok.



    ya ben sana kafadan z 906 yı eledim işte arakdaşım gelelim htp 329 a.

    4x hdmi in vardır cihazda. avr için giriş seviyesi olmakla birlikte bir ailenin işini gayet gören bir sistemdir. avr boyutları minik bir pc kasası boyutunda bilgin olsun. bu cihaza hdmi ile pcnin bağlayacaksın. dts-true hd(saniye 4-5 mbps) ile sesleri aktaracaksın ama cok ta öenmli değil bu sekildeki film sayısı cok az. hatta türkçe dublaj olupta dts olan film sayısıda cok az.

    8 ohm 15 şer waatt iki adet kulen 1 x 120 wat centerin(8ohm) 2 adette 120 ser watlık sehpa tipi surround un cıkıyor içinden. he bi de iş yapacak seviyese s21 w aktif subwooferimiz var. onu unutmamak lazım.

    kulerde gördüğün gibi 3 hoparlor var. en üstteki tiz ortadaki normal hoparlor. en alttakide bass tır. yani subwoofer olamsa tahi zaten kendisi bass reflex kolonların.

    ayarlardan fron hopları large secmeden bu alttaki basslar devreye girmez. subwoofer z906 gibi başarılı değil ama, amaç cok ses almak değil, düzgün ses almk. yani frekansları iyi subwooferin.

    ayarları düzgün yaparsan on numara ses alırsın htp 329 dan. surroundların küçük olması seni yanıltmasın. efektleri gayet iyi bir seviyede hissettiriyor. logitechin o 3 ohm luk avuc içi hoparlorlerinde aldığın efekti 3 kat daha net alırsın bu ssitemde yani ay ses sol arkadan mı geldi sağ arkadanmı geldi diye kasmassın kendini.


    ses gelir ve sen sol arkadan geldiğini hissedersin bu sistemde. artı oalrak ileride upgrade yapma şnasın var. surroundlar sallarsın yerine başka hoparlor takarsın yada kule tipi alırsın. yarın öbürgün parayı basar aktif başka bir sub alırsın. böyle gümbür gümbür duvar sallayanından yani z 906 nın basını 5 e katlayan bir şey alırsın.

    senin elinde. ister 500 wwatt tak ister 100 w. sonucta pre-out. yelpaza geniş. ama logitechte at çöpe yenisini al.


    olay kısacası bu. deniz sahneli bir filmde dalga üstüne foşurttt diye böyle baslı bir sesle gelir su lar arkandan geçer gider. kulağının pasını siler.

    ama z906 için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

    yani 1399 a kaçmaz. ben htp 329 derim.




  • Selamlar, epeydir ben de AVR, home theater system ve diğer hazır Pc ve surround sistemleri (özellikle Logitech Z-906) araştırmaktayım. Bir süre L Z-906'ya yakın olmakta birlikte gerek buradaki yorumlar gerekse bir "herhangibir" AVR sistemin yerini tutmayacağı benim de aklım yattığından ben de sanırım tercihimi Pioneer htp-329'dan yana kullanacağım gibi gözüküyor (henüz birebir göremedim, test edemedim)

    Şimdi kabaca anlatacak olursam, halen bilgisayarımda analog yolla (3x Monster golden-RCA kablo ile) ve Creative X-fi Titanium ile surround kullanmaktayım ve PC için oyun, müzik ve filmler için gayet tatminkar. Ama durum şu ki, yeni taşınacağımız ev için salona bir sistem kurmak istiyorum, salon çok büyük değil ve apartman dairesi (yalıtım var denildi). Bu sebepten yeri göğü inletecek bir sisteme gerek yok, kaliteli ve temiz ses yeterli ilk aşamada...

    Yalnız ben Xfi Titanium'dan vazgeçmek istemiyorum (özellikle bas, tiz, crystalizer ve diğer ses işlemleri ile en basit bir sistemi bile inanılmaz yerlere taşıyor) Bu sebeple Xfi'dan optik geçişle AVR'ye aktarım ses işlemeleri ses kartına yada AVRye bırakarak sizce hangisi daha mantıklı? (bir de aradaki mesafe diğer oda ile en az 10 metre olacak, herhangi gecikme, veri kaybı olmaz deniliyor.)

    İkinci olarak, aynı şekilde TV Dlna yada harici medya playerlar ile değil, PC ekran kartı hdmi çıkışı ile video aktarımı düşünüyorum, çünkü tv ve harici medya playerlara ses ve görüntü işleme yeteneklerine/kapasitesine pek güvenmiyorum ve başarılı bulmuyorum.(PCde Potplayer gibi çok komplike olmayan bir programla dahi görüntü ve ses için birçok ayar, resample, iyileştirme vs var mesela)

    Şimdi bu ekran kartı hdmi aktarım (deneyemediğim için bilemiyorum) aygıtlarda "ati hdmi ses" olarak gözüküyor, yani bu anlamda ses için ati chipset mi kullanılıyor? Yoksa var olan ses kartını port ederek hdmi 'a video ve ses iletilmesini mi sağlıyor? Konu hakkında pek bir açıklama göremedim. Eğer bu mümkün değilse videoyu Hdmi, sesi de optik kabloyla aktarmak (dediğim gibi en az 10 metre) zorunda kalacağım.

    Tüm bunlara bağlı olarak, Pioneer htp-329 normal bir kullanıcı için fazlasıyla yeterli mi diyorsunuz? (konudaki gibi özellikle z-906'ya göre) Amacım dediğim gibi büyük ekranda film izleme ve PCden oyun verisini de aktarmak (nekadar desteklerse, uyum sorunu olmazsa) Şu an ki fiyatı minimum 1400 TL kadar gözüküyor, daha ucuza mal edilebilir mi ayrıca?

    Şunu da söylemeden geçmeyeyim; film, müzik ve oyun her ne olursa olsun hiçbir zaman kaliteli de olsa kulaklık kullanımını sevemedim, zaten çevresel ses alabiliyorken stereo sese mahkum olmakta anlamsız...

    Gördüğüm kadarı ile konu hakkında ilgili, bilgili arkadaşlar var; lütfen görüşlerini paylaşırlarsa memnun olurum, şimdiden çok teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewlf -- 2 Mayıs 2016; 22:52:09 >




  • ewlf E kullanıcısına yanıt
    Öncelikle htp-329 çevresel ses konusunda tahminime göre Logitech'ten daha başarılı olur. Logitech'i evde birebir kullanmadığım için kesin bir yargıda bulunmak istemiyorum. Bunun dışında htp-329'daki ön hoparlörler de Logitech uydularına göre daha iyi olduğu için standart stereo kaynaklarda (müzik ve internet videoları gibi) kesinlikle daha iyi olur. Logitech'in avantajı ise sub woofer'ının Pioneer settekine göre daha iyi olması.

    Bunun dışında Creative kartınızda crystalizer efektlerini kullanmanızın sebebi genelde ses sisteminin tüm sesleri istediğiniz gibi verememesidir. Ha keyif için bazı frekansları yada sesleri öne çıkarmak için kullanılabilir ama bunu kullanma ihtiyacı duymanızın ana sebebi sistemin kötü olması ve yeterli detayı verememesidir. İyi bir sistemle hiçbir ekolayzır yada efekti açmadan düz (flat) ayarlarla müzik dinlediğinizde dediğim durumu anlayacaksınız.

    Sesi pc'den optik yada hdmi ile iletme konusunda ise ( şimdi yaptığım kısa süreli araştırmaya göre) kaliteli optik kabloda 10m'ye kadar bir sorun çıkmadığı söylenmiş (yabancı forumlarda). Net bir limit bilgisi bulamadım. Aynı şekilde hdmi kablo ile de kendi deneyimime göre 8mt'ye kadar bir sıkıntı olmuyor. Elimde daha uzun kablo olmadığı için üstü için birşey diyemem ama 10mt ve daha uzun mesafeler için sinyal güçlendiricili özel hdmi kabloların kullanılması tavsiye ediliyor.

    Hdmi bağlantı, spdif çıkışa (yani optik diyebiliriz) göre daha fazla bant genişliğine sahip olduğu için dts-hd ve dolby true hd gibi güncel ses formatlarını da iletebiliyorsunuz. Tabii htp-329 gibi bir sistemde düz dts ile dts-hd arasındaki farkı görebilir misiniz bilmem. Şahsen bu sisteme göre baya iyi olan sistemimde bile ben pek fark etmiyorum :-) Bazı arkadaşlar ise arada fark olduğunu söylüyor, sanırım benim kulaklar pek iyi duymuyor :-) Bunun dışında hdmi bağlantının diğer avantajı hem görüntüyü hem de sesi beraber iletebilmesi. Ekstradan bir kablo almanıza gerek kalmaması.

    Hdmi ile ekran kartınız üzerinden bağlantı yaptığınızda x-fi titanium ses kartınız devre dışı olacaktır. Tüm ses aktarım işi ekran kartı içindeki ses çipi tarafından yapılır. Bu sebeple AVR'ye hdmi ile bağlantı yaptığınızda ses kartınızın bir faydası kalmayacaktır. Belki şöyle bir kullanım olabilir ama bir getirisi olur mu bilmiyorum şahsen ben bir faydasını göremedim.

    ---Filmleri bitstrem (passthrough) denilen yöntemle pc'den optik yada hdmi ile pc tarafından hiç dokunulmadan AVR'ye aktarma şansınız var. Burada optik yada hdmi bağlantı arasında fark olmaz. Tek fark hdmi ile DTS-HD gibi film seslerini de iletebilirsiniz.
    ---Müzik gibi stereo kaynaklarda ise sesi, ses kartı dolayısıyla optik çıkış ile aktardığınızda kalite olarak yine bir fark olmaz. Sesi nihayetinde yine AVR içindeki DAC (dijital analog dönüştürücü) analoğa Sadece ses kartının efektlerinin verdiği farklılıklar olur. O da iyi mi olur, yada sizin hoşunuza gider mi, görüp denemeniz lazım. Kendi beğenize göre karar verirsiniz.
    ---Oyunlarda ise optik üzerinden normal şekilde 5.1 ses iletemezsiniz. Normal optik bağlantıda stereo 2.0 olarak iletim yaparsınız. Oyunlarda 5.1 ses iletmek için ses kartınızın Dolby Digital Live özelliği ile sesi 5.1 dolby olarak kodlayıp o şekilde optiken AVR'ye iletmeniz gerekiyor. Şahsen ben oyunlarda sesi hdmi ile doğrudan 5.1 olarak aktarma ile bu dolby digital live kodlama vasıtası ile aktarma arasında bir fark göremedim. Yalnız burada 10mt optik kablo ile aktarım olacağı için ses-görüntü senkronu konusunda sıkıntı yaşama ihtimaliniz olabilir. Açıkçası denemeden net bir cevap vermek biraz zor.

    Bu sebeple hdmi girişli bir AVR aldığınızda ses kartınız, müziklerdeki crystalizer efekti haricinde etkisiz kalacaktır. Bunun da ne kadar önemli olduğuna ancak siz deneyip karar verebilirsiniz. Sonuçta AVR'yi aldıktan sonra ses kartını satma şansınız var. Ki ben satardım :-)


    PC'yi 10mt'den bağlayıp oyun oynama konusunda ise önünüzdeki bir diğer engel ise usb kablo konusu olacaktır. Sonuçta pc'yi klavye yada bir joypad tarzı cihazla yöneteceğiniz için ses sistemi ve tv'nin olduğu odaya bir de usb kablo uzatmanız gerekecek. USB kablolarda ise 5mt'den sonra veri iletiminde sorunlar çıkıyormuş. Şahsen benim de yeni eve taşındıktan sonra buna benzer bir sorunum olabilir. Eğer deneme şansınız olursa bana deneyiminizi aktarırsınız.


    Umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Öncelikle htp-329 çevresel ses konusunda tahminime göre Logitech'ten daha başarılı olur. Logitech'i evde birebir kullanmadığım için kesin bir yargıda bulunmak istemiyorum. Bunun dışında htp-329'daki ön hoparlörler de Logitech uydularına göre daha iyi olduğu için standart stereo kaynaklarda (müzik ve internet videoları gibi) kesinlikle daha iyi olur. Logitech'in avantajı ise sub woofer'ının Pioneer settekine göre daha iyi olması.

    Bunun dışında Creative kartınızda crystalizer efektlerini kullanmanızın sebebi genelde ses sisteminin tüm sesleri istediğiniz gibi verememesidir. Ha keyif için bazı frekansları yada sesleri öne çıkarmak için kullanılabilir ama bunu kullanma ihtiyacı duymanızın ana sebebi sistemin kötü olması ve yeterli detayı verememesidir. İyi bir sistemle hiçbir ekolayzır yada efekti açmadan düz (flat) ayarlarla müzik dinlediğinizde dediğim durumu anlayacaksınız.

    Sesi pc'den optik yada hdmi ile iletme konusunda ise ( şimdi yaptığım kısa süreli araştırmaya göre) kaliteli optik kabloda 10m'ye kadar bir sorun çıkmadığı söylenmiş (yabancı forumlarda). Net bir limit bilgisi bulamadım. Aynı şekilde hdmi kablo ile de kendi deneyimime göre 8mt'ye kadar bir sıkıntı olmuyor. Elimde daha uzun kablo olmadığı için üstü için birşey diyemem ama 10mt ve daha uzun mesafeler için sinyal güçlendiricili özel hdmi kabloların kullanılması tavsiye ediliyor.

    Hdmi bağlantı, spdif çıkışa (yani optik diyebiliriz) göre daha fazla bant genişliğine sahip olduğu için dts-hd ve dolby true hd gibi güncel ses formatlarını da iletebiliyorsunuz. Tabii htp-329 gibi bir sistemde düz dts ile dts-hd arasındaki farkı görebilir misiniz bilmem. Şahsen bu sisteme göre baya iyi olan sistemimde bile ben pek fark etmiyorum :-) Bazı arkadaşlar ise arada fark olduğunu söylüyor, sanırım benim kulaklar pek iyi duymuyor :-) Bunun dışında hdmi bağlantının diğer avantajı hem görüntüyü hem de sesi beraber iletebilmesi. Ekstradan bir kablo almanıza gerek kalmaması.

    Hdmi ile ekran kartınız üzerinden bağlantı yaptığınızda x-fi titanium ses kartınız devre dışı olacaktır. Tüm ses aktarım işi ekran kartı içindeki ses çipi tarafından yapılır. Bu sebeple AVR'ye hdmi ile bağlantı yaptığınızda ses kartınızın bir faydası kalmayacaktır. Belki şöyle bir kullanım olabilir ama bir getirisi olur mu bilmiyorum şahsen ben bir faydasını göremedim.

    ---Filmleri bitstrem (passthrough) denilen yöntemle pc'den optik yada hdmi ile pc tarafından hiç dokunulmadan AVR'ye aktarma şansınız var. Burada optik yada hdmi bağlantı arasında fark olmaz. Tek fark hdmi ile DTS-HD gibi film seslerini de iletebilirsiniz.
    ---Müzik gibi stereo kaynaklarda ise sesi, ses kartı dolayısıyla optik çıkış ile aktardığınızda kalite olarak yine bir fark olmaz. Sesi nihayetinde yine AVR içindeki DAC (dijital analog dönüştürücü) analoğa Sadece ses kartının efektlerinin verdiği farklılıklar olur. O da iyi mi olur, yada sizin hoşunuza gider mi, görüp denemeniz lazım. Kendi beğenize göre karar verirsiniz.
    ---Oyunlarda ise optik üzerinden normal şekilde 5.1 ses iletemezsiniz. Normal optik bağlantıda stereo 2.0 olarak iletim yaparsınız. Oyunlarda 5.1 ses iletmek için ses kartınızın Dolby Digital Live özelliği ile sesi 5.1 dolby olarak kodlayıp o şekilde optiken AVR'ye iletmeniz gerekiyor. Şahsen ben oyunlarda sesi hdmi ile doğrudan 5.1 olarak aktarma ile bu dolby digital live kodlama vasıtası ile aktarma arasında bir fark göremedim. Yalnız burada 10mt optik kablo ile aktarım olacağı için ses-görüntü senkronu konusunda sıkıntı yaşama ihtimaliniz olabilir. Açıkçası denemeden net bir cevap vermek biraz zor.

    Bu sebeple hdmi girişli bir AVR aldığınızda ses kartınız, müziklerdeki crystalizer efekti haricinde etkisiz kalacaktır. Bunun da ne kadar önemli olduğuna ancak siz deneyip karar verebilirsiniz. Sonuçta AVR'yi aldıktan sonra ses kartını satma şansınız var. Ki ben satardım :-)


    PC'yi 10mt'den bağlayıp oyun oynama konusunda ise önünüzdeki bir diğer engel ise usb kablo konusu olacaktır. Sonuçta pc'yi klavye yada bir joypad tarzı cihazla yöneteceğiniz için ses sistemi ve tv'nin olduğu odaya bir de usb kablo uzatmanız gerekecek. USB kablolarda ise 5mt'den sonra veri iletiminde sorunlar çıkıyormuş. Şahsen benim de yeni eve taşındıktan sonra buna benzer bir sorunum olabilir. Eğer deneme şansınız olursa bana deneyiminizi aktarırsınız.


    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    turuncu55 görüşlerinizi paylaştığınız için öncelikle çok teşekkür ederim

    Şimdi kısaca bazı noktalara değinmeye çalışayım; X-fi Titanium gibi ses kartları basit nitelik/nicelikteki yapılar değiller bildiğiniz gibi; buna bağlı olarak da resample, bas, tiz, crystalizer gibi en standart ayarlar bile bu anlamda salt bir yazılım-equalizer dan çok daha fazlası- donanım destekli önemli birimler... Zaten haliyle de bu ve türevi kartlara ihtiyaç söz konusu olmaz (ki zaten buna ilgisi, bilgisi olmayanlar dediklerimizi anlamayacaklardır) ve onboard ses birimleri yeter düzeyde olurdu ve de böyle kartların fiyatları hiç de bu denli fazla olmazlardı.

    Ayrıca şunu da belirteyim, epey bir süre onboard (realtek) ve Creative audigy value kullanmış biri olarak aradaki farkın uçurum derecesinde olduğunu söylemeliyim. Ham ses meselesine gelince bunu çeşitli birimlerde farklı ses ünitelerini de kullanıp test etme şansını buldum (yaklaşık 5-6 senedir sanıyorum XFI Titanium kullanıyorum) çok kaliteli olduğu söylenen headphone, hoparlör (2 veya 5.1) sistemlerde bile özellikle kayıpsız Flac, ac3, DTS gibi seslerde (hatta 320 kbps bir mp3 de dahi) yine de bas, tiz ve crystalizer etkenlerinin sese bariz iyi etkisi olduğunu gördüm. ( ama kaliteli olsun yada olmasın bir AVR de test edemedim maalesef) Yani durum böyleyken haliyle bu karttan vazgeçmek istemeyişim sebebi aşağı yukarı böyle, kuru kuruya bir romantizm yapmak isteğim değil :) Ayrıca da zaten dev ekranda olmasa da, PC de eskisi gibi kullanmaya en kötü ihtimal devam ederim; (3-altın'Monster' analog 5.1 kanal kullanıyorum dediğim gibi oyun, müzik için hatta filmlerde epey tatminkar, tabii ki iyi bir AVR ve ona bağlı bir hoparlör sisteminde nasıl olabilir bilemiyorum) böylesine değerli bir kartı (indirime girmesini çok beklemiştim zamanında :) ) yok pahasına satmak anlamsız olur, evet mesela audigy için(her nekadar kutusunda duruyor olsa da şuan) bu olabilir ama o da zaten sıfırı 90 TL kadar onu satmak bile tam anlamıyla yok pahasına olacak.

    Bahsettiğiniz iletim, gecikme, senkron sıkıntısı ihtimallerini ise ben de düşündüm (yani ses ve görüntüyü ayrı iletme halinde özellikle) ama evet dediğiniz gibi bunu test etmeden göremeyiz, benim de incelediğim kadarı ile mesafe sıkıntısı optik ve hdmi birimlerinde hiç görmedim genelde bahsedilen analog kablolar için oluyor.

    USB içinse klavye-fare test etmedim ama 10 metre USB uzatma ile 3,5" Hdd den aktarım yaptım çok kez (adaptörlü bir USB HDD idi haliyle nekadar farkeder bilemiyorum) ve hiçbir kopma hız düşüşü görmedim. Klavye, fare ve (olursa :) ) gamepadlerin de daha az bant genişliğini kullanacaklarından bir sıkıntı doğuracağını sanmıyorum.

    Ama madem ki her ne kadar üst düzey bir kart olsa da, ses kartını bir AVR kullanımda yoksayabileceğimizi söylüyorsanız ve olası ses -görüntü ayrı iletimi ile ilgili olabilecek durumlardan da dolayı, onu yanlızca dediğim gibi o bilgisayarımda kullanmaya devam edebilirim bu durumda. Zaten kasa PC dışında bir de dizüstü bilgisayarımız var, ondan Hdmi ile AVRye aktarım en pratik ve akla yatkın yolu olacak gibi gözüküyor.

    Son olarak bakalım şu an ki dediğim gibi gönlüm ve fikrim Pioneer htp-329'dan yana. Ama minimum şu an 1400 TL kadar(birkaç yerde) bir fiyatının olduğunu düşünürsek acele etmeye gerek yok bizim açımızdan zaten daha taşınma meselesine de daha var. Lakin tabii ki bir firmada indirim, kampanya vs olursa kaçırmadan düşünmeden alırım gibi duruyor. Yine de bu ve benzeri konularda fikirlerini paylaşacak arkadaşları dinlemeye hazırım, tekrar çok teşekkür ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ewlf

    quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Öncelikle htp-329 çevresel ses konusunda tahminime göre Logitech'ten daha başarılı olur. Logitech'i evde birebir kullanmadığım için kesin bir yargıda bulunmak istemiyorum. Bunun dışında htp-329'daki ön hoparlörler de Logitech uydularına göre daha iyi olduğu için standart stereo kaynaklarda (müzik ve internet videoları gibi) kesinlikle daha iyi olur. Logitech'in avantajı ise sub woofer'ının Pioneer settekine göre daha iyi olması.

    Bunun dışında Creative kartınızda crystalizer efektlerini kullanmanızın sebebi genelde ses sisteminin tüm sesleri istediğiniz gibi verememesidir. Ha keyif için bazı frekansları yada sesleri öne çıkarmak için kullanılabilir ama bunu kullanma ihtiyacı duymanızın ana sebebi sistemin kötü olması ve yeterli detayı verememesidir. İyi bir sistemle hiçbir ekolayzır yada efekti açmadan düz (flat) ayarlarla müzik dinlediğinizde dediğim durumu anlayacaksınız.

    Sesi pc'den optik yada hdmi ile iletme konusunda ise ( şimdi yaptığım kısa süreli araştırmaya göre) kaliteli optik kabloda 10m'ye kadar bir sorun çıkmadığı söylenmiş (yabancı forumlarda). Net bir limit bilgisi bulamadım. Aynı şekilde hdmi kablo ile de kendi deneyimime göre 8mt'ye kadar bir sıkıntı olmuyor. Elimde daha uzun kablo olmadığı için üstü için birşey diyemem ama 10mt ve daha uzun mesafeler için sinyal güçlendiricili özel hdmi kabloların kullanılması tavsiye ediliyor.

    Hdmi bağlantı, spdif çıkışa (yani optik diyebiliriz) göre daha fazla bant genişliğine sahip olduğu için dts-hd ve dolby true hd gibi güncel ses formatlarını da iletebiliyorsunuz. Tabii htp-329 gibi bir sistemde düz dts ile dts-hd arasındaki farkı görebilir misiniz bilmem. Şahsen bu sisteme göre baya iyi olan sistemimde bile ben pek fark etmiyorum :-) Bazı arkadaşlar ise arada fark olduğunu söylüyor, sanırım benim kulaklar pek iyi duymuyor :-) Bunun dışında hdmi bağlantının diğer avantajı hem görüntüyü hem de sesi beraber iletebilmesi. Ekstradan bir kablo almanıza gerek kalmaması.

    Hdmi ile ekran kartınız üzerinden bağlantı yaptığınızda x-fi titanium ses kartınız devre dışı olacaktır. Tüm ses aktarım işi ekran kartı içindeki ses çipi tarafından yapılır. Bu sebeple AVR'ye hdmi ile bağlantı yaptığınızda ses kartınızın bir faydası kalmayacaktır. Belki şöyle bir kullanım olabilir ama bir getirisi olur mu bilmiyorum şahsen ben bir faydasını göremedim.

    ---Filmleri bitstrem (passthrough) denilen yöntemle pc'den optik yada hdmi ile pc tarafından hiç dokunulmadan AVR'ye aktarma şansınız var. Burada optik yada hdmi bağlantı arasında fark olmaz. Tek fark hdmi ile DTS-HD gibi film seslerini de iletebilirsiniz.
    ---Müzik gibi stereo kaynaklarda ise sesi, ses kartı dolayısıyla optik çıkış ile aktardığınızda kalite olarak yine bir fark olmaz. Sesi nihayetinde yine AVR içindeki DAC (dijital analog dönüştürücü) analoğa Sadece ses kartının efektlerinin verdiği farklılıklar olur. O da iyi mi olur, yada sizin hoşunuza gider mi, görüp denemeniz lazım. Kendi beğenize göre karar verirsiniz.
    ---Oyunlarda ise optik üzerinden normal şekilde 5.1 ses iletemezsiniz. Normal optik bağlantıda stereo 2.0 olarak iletim yaparsınız. Oyunlarda 5.1 ses iletmek için ses kartınızın Dolby Digital Live özelliği ile sesi 5.1 dolby olarak kodlayıp o şekilde optiken AVR'ye iletmeniz gerekiyor. Şahsen ben oyunlarda sesi hdmi ile doğrudan 5.1 olarak aktarma ile bu dolby digital live kodlama vasıtası ile aktarma arasında bir fark göremedim. Yalnız burada 10mt optik kablo ile aktarım olacağı için ses-görüntü senkronu konusunda sıkıntı yaşama ihtimaliniz olabilir. Açıkçası denemeden net bir cevap vermek biraz zor.

    Bu sebeple hdmi girişli bir AVR aldığınızda ses kartınız, müziklerdeki crystalizer efekti haricinde etkisiz kalacaktır. Bunun da ne kadar önemli olduğuna ancak siz deneyip karar verebilirsiniz. Sonuçta AVR'yi aldıktan sonra ses kartını satma şansınız var. Ki ben satardım :-)


    PC'yi 10mt'den bağlayıp oyun oynama konusunda ise önünüzdeki bir diğer engel ise usb kablo konusu olacaktır. Sonuçta pc'yi klavye yada bir joypad tarzı cihazla yöneteceğiniz için ses sistemi ve tv'nin olduğu odaya bir de usb kablo uzatmanız gerekecek. USB kablolarda ise 5mt'den sonra veri iletiminde sorunlar çıkıyormuş. Şahsen benim de yeni eve taşındıktan sonra buna benzer bir sorunum olabilir. Eğer deneme şansınız olursa bana deneyiminizi aktarırsınız.


    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    turuncu55 görüşlerinizi paylaştığınız için öncelikle çok teşekkür ederim

    Şimdi kısaca bazı noktalara değinmeye çalışayım; X-fi Titanium gibi ses kartları basit nitelik/nicelikteki yapılar değiller bildiğiniz gibi; buna bağlı olarak da resample, bas, tiz, crystalizer gibi en standart ayarlar bile bu anlamda salt bir yazılım-equalizer dan çok daha fazlası- donanım destekli önemli birimler... Zaten haliyle de bu ve türevi kartlara ihtiyaç söz konusu olmaz (ki zaten buna ilgisi, bilgisi olmayanlar dediklerimizi anlamayacaklardır) ve onboard ses birimleri yeter düzeyde olurdu ve de böyle kartların fiyatları hiç de bu denli fazla olmazlardı.

    Ayrıca şunu da belirteyim, epey bir süre onboard (realtek) ve Creative audigy value kullanmış biri olarak aradaki farkın uçurum derecesinde olduğunu söylemeliyim. Ham ses meselesine gelince bunu çeşitli birimlerde farklı ses ünitelerini de kullanıp test etme şansını buldum (yaklaşık 5-6 senedir sanıyorum XFI Titanium kullanıyorum) çok kaliteli olduğu söylenen headphone, hoparlör (2 veya 5.1) sistemlerde bile özellikle kayıpsız Flac, ac3, DTS gibi seslerde (hatta 320 kbps bir mp3 de dahi) yine de bas, tiz ve crystalizer etkenlerinin sese bariz iyi etkisi olduğunu gördüm. ( ama kaliteli olsun yada olmasın bir AVR de test edemedim maalesef) Yani durum böyleyken haliyle bu karttan vazgeçmek istemeyişim sebebi aşağı yukarı böyle, kuru kuruya bir romantizm yapmak isteğim değil :) Ayrıca da zaten dev ekranda olmasa da, PC de eskisi gibi kullanmaya en kötü ihtimal devam ederim; (3-altın'Monster' analog 5.1 kanal kullanıyorum dediğim gibi oyun, müzik için hatta filmlerde epey tatminkar, tabii ki iyi bir AVR ve ona bağlı bir hoparlör sisteminde nasıl olabilir bilemiyorum) böylesine değerli bir kartı (indirime girmesini çok beklemiştim zamanında :) ) yok pahasına satmak anlamsız olur, evet mesela audigy için(her nekadar kutusunda duruyor olsa da şuan) bu olabilir ama o da zaten sıfırı 90 TL kadar onu satmak bile tam anlamıyla yok pahasına olacak.

    Bahsettiğiniz iletim, gecikme, senkron sıkıntısı ihtimallerini ise ben de düşündüm (yani ses ve görüntüyü ayrı iletme halinde özellikle) ama evet dediğiniz gibi bunu test etmeden göremeyiz, benim de incelediğim kadarı ile mesafe sıkıntısı optik ve hdmi birimlerinde hiç görmedim genelde bahsedilen analog kablolar için oluyor.

    USB içinse klavye-fare test etmedim ama 10 metre USB uzatma ile 3,5" Hdd den aktarım yaptım çok kez (adaptörlü bir USB HDD idi haliyle nekadar farkeder bilemiyorum) ve hiçbir kopma hız düşüşü görmedim. Klavye, fare ve (olursa :) ) gamepadlerin de daha az bant genişliğini kullanacaklarından bir sıkıntı doğuracağını sanmıyorum.

    Ama madem ki her ne kadar üst düzey bir kart olsa da, ses kartını bir AVR kullanımda yoksayabileceğimizi söylüyorsanız ve olası ses -görüntü ayrı iletimi ile ilgili olabilecek durumlardan da dolayı, onu yanlızca dediğim gibi o bilgisayarımda kullanmaya devam edebilirim bu durumda. Zaten kasa PC dışında bir de dizüstü bilgisayarımız var, ondan Hdmi ile AVRye aktarım en pratik ve akla yatkın yolu olacak gibi gözüküyor.

    Son olarak bakalım şu an ki dediğim gibi gönlüm ve fikrim Pioneer htp-329'dan yana. Ama minimum şu an 1400 TL kadar(birkaç yerde) bir fiyatının olduğunu düşünürsek acele etmeye gerek yok bizim açımızdan zaten daha taşınma meselesine de daha var. Lakin tabii ki bir firmada indirim, kampanya vs olursa kaçırmadan düşünmeden alırım gibi duruyor. Yine de bu ve benzeri konularda fikirlerini paylaşacak arkadaşları dinlemeye hazırım, tekrar çok teşekkür ederim


    1200 tl ye alanlar oldu hediye indirim kupanı fln filan. ama 1399 un altına inmez. bitiyor artık sonra bu paraya böyle bir sette bulamazsın. yani düşebileceği minumum rakm bu zaten bunun altına satmak zaten ayıp olur. logitechle kıyaslanmaz bir sistem. siz illede sesi kendiniz çözecekseniz. bağlantınızı sp dif ile yaparsınız. ses kartınızda optik cıkış illa vardır.
    yani sesi ses kartınız işler. görüntüyü sadece hdmi ile iletirsiniz böyle bir şansınız da var. he sıkıntı şudur ki. spdif cable ile dts(1568-1598 kbps yanlış diilsem) üzerinde olan ses formatları dts mstr hd- true hd gibi sesleri iletemezsiniz. yani ses verir vermesine ama bu sesi dts kalitesine indirgeyipte verir optik kablo.
    yani ben optik kablo kullanmakta bir sakınca görmüyorum. denersinin direk sesleri vsx 329 k ya çözdürün bir de kendi ayarlarınızda kendiniz sesi çözüp vsx e yönlendirin hangisinin daha başarılı olduğunu görüp ona göre kullanın.
    optikte olan dts üstü sesleri taşıyamama olayı tamamen teknik yani o kablonun bant genişliği ona yetiyor. ama şunu da söyleyim. dts ile dts hd yada true hd arasında ben fark göremiyorum. duyamadımda.
    belkide htp 329 bu farkı hissettirecek kadar kaliteli değildir. heh şuna söyleyim oyunlarda zaten dolby digital ve pcm geliyor ses yani true hd mster hd ye gerek yok.
    filmlerdede diyorum ya farkı ayırt edemezsiniz. dts cok bile. yani dolby digital ile dts arasındaki gibi bariz bir fark yok.
    kaldıki ben dts ile mster hd arasında hiç fark göremedim.
    hehe bide bu formatta kodlanmış film sayısı cok az. hele türkçe dublaj olursa film bırakın mster hd yi dts bile yok yani varsada nadir. dolby digital 5.1 448 kbps ses bulunca seviniyom dolby digital 5.1 640 kbps görünce mutluluktan takla atıyorum. yani optik le ses çözün kardeşim cok bile.

    hdmi ın tek artısı günümüz için söyliyim. sizi ses için ayrı görüntü için ayrı kablo kullanmaktan kurtarmış oluyor. oyunlarda optik ten 5.1 ses almak için. ses kartınızın dolby digital live desteği olması gerekir. o da ses kartınızda var. yani sorun yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: can-can-can

    quote:

    Orijinalden alıntı: ewlf

    quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Öncelikle htp-329 çevresel ses konusunda tahminime göre Logitech'ten daha başarılı olur. Logitech'i evde birebir kullanmadığım için kesin bir yargıda bulunmak istemiyorum. Bunun dışında htp-329'daki ön hoparlörler de Logitech uydularına göre daha iyi olduğu için standart stereo kaynaklarda (müzik ve internet videoları gibi) kesinlikle daha iyi olur. Logitech'in avantajı ise sub woofer'ının Pioneer settekine göre daha iyi olması.

    Bunun dışında Creative kartınızda crystalizer efektlerini kullanmanızın sebebi genelde ses sisteminin tüm sesleri istediğiniz gibi verememesidir. Ha keyif için bazı frekansları yada sesleri öne çıkarmak için kullanılabilir ama bunu kullanma ihtiyacı duymanızın ana sebebi sistemin kötü olması ve yeterli detayı verememesidir. İyi bir sistemle hiçbir ekolayzır yada efekti açmadan düz (flat) ayarlarla müzik dinlediğinizde dediğim durumu anlayacaksınız.

    Sesi pc'den optik yada hdmi ile iletme konusunda ise ( şimdi yaptığım kısa süreli araştırmaya göre) kaliteli optik kabloda 10m'ye kadar bir sorun çıkmadığı söylenmiş (yabancı forumlarda). Net bir limit bilgisi bulamadım. Aynı şekilde hdmi kablo ile de kendi deneyimime göre 8mt'ye kadar bir sıkıntı olmuyor. Elimde daha uzun kablo olmadığı için üstü için birşey diyemem ama 10mt ve daha uzun mesafeler için sinyal güçlendiricili özel hdmi kabloların kullanılması tavsiye ediliyor.

    Hdmi bağlantı, spdif çıkışa (yani optik diyebiliriz) göre daha fazla bant genişliğine sahip olduğu için dts-hd ve dolby true hd gibi güncel ses formatlarını da iletebiliyorsunuz. Tabii htp-329 gibi bir sistemde düz dts ile dts-hd arasındaki farkı görebilir misiniz bilmem. Şahsen bu sisteme göre baya iyi olan sistemimde bile ben pek fark etmiyorum :-) Bazı arkadaşlar ise arada fark olduğunu söylüyor, sanırım benim kulaklar pek iyi duymuyor :-) Bunun dışında hdmi bağlantının diğer avantajı hem görüntüyü hem de sesi beraber iletebilmesi. Ekstradan bir kablo almanıza gerek kalmaması.

    Hdmi ile ekran kartınız üzerinden bağlantı yaptığınızda x-fi titanium ses kartınız devre dışı olacaktır. Tüm ses aktarım işi ekran kartı içindeki ses çipi tarafından yapılır. Bu sebeple AVR'ye hdmi ile bağlantı yaptığınızda ses kartınızın bir faydası kalmayacaktır. Belki şöyle bir kullanım olabilir ama bir getirisi olur mu bilmiyorum şahsen ben bir faydasını göremedim.

    ---Filmleri bitstrem (passthrough) denilen yöntemle pc'den optik yada hdmi ile pc tarafından hiç dokunulmadan AVR'ye aktarma şansınız var. Burada optik yada hdmi bağlantı arasında fark olmaz. Tek fark hdmi ile DTS-HD gibi film seslerini de iletebilirsiniz.
    ---Müzik gibi stereo kaynaklarda ise sesi, ses kartı dolayısıyla optik çıkış ile aktardığınızda kalite olarak yine bir fark olmaz. Sesi nihayetinde yine AVR içindeki DAC (dijital analog dönüştürücü) analoğa Sadece ses kartının efektlerinin verdiği farklılıklar olur. O da iyi mi olur, yada sizin hoşunuza gider mi, görüp denemeniz lazım. Kendi beğenize göre karar verirsiniz.
    ---Oyunlarda ise optik üzerinden normal şekilde 5.1 ses iletemezsiniz. Normal optik bağlantıda stereo 2.0 olarak iletim yaparsınız. Oyunlarda 5.1 ses iletmek için ses kartınızın Dolby Digital Live özelliği ile sesi 5.1 dolby olarak kodlayıp o şekilde optiken AVR'ye iletmeniz gerekiyor. Şahsen ben oyunlarda sesi hdmi ile doğrudan 5.1 olarak aktarma ile bu dolby digital live kodlama vasıtası ile aktarma arasında bir fark göremedim. Yalnız burada 10mt optik kablo ile aktarım olacağı için ses-görüntü senkronu konusunda sıkıntı yaşama ihtimaliniz olabilir. Açıkçası denemeden net bir cevap vermek biraz zor.

    Bu sebeple hdmi girişli bir AVR aldığınızda ses kartınız, müziklerdeki crystalizer efekti haricinde etkisiz kalacaktır. Bunun da ne kadar önemli olduğuna ancak siz deneyip karar verebilirsiniz. Sonuçta AVR'yi aldıktan sonra ses kartını satma şansınız var. Ki ben satardım :-)


    PC'yi 10mt'den bağlayıp oyun oynama konusunda ise önünüzdeki bir diğer engel ise usb kablo konusu olacaktır. Sonuçta pc'yi klavye yada bir joypad tarzı cihazla yöneteceğiniz için ses sistemi ve tv'nin olduğu odaya bir de usb kablo uzatmanız gerekecek. USB kablolarda ise 5mt'den sonra veri iletiminde sorunlar çıkıyormuş. Şahsen benim de yeni eve taşındıktan sonra buna benzer bir sorunum olabilir. Eğer deneme şansınız olursa bana deneyiminizi aktarırsınız.


    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    turuncu55 görüşlerinizi paylaştığınız için öncelikle çok teşekkür ederim

    Şimdi kısaca bazı noktalara değinmeye çalışayım; X-fi Titanium gibi ses kartları basit nitelik/nicelikteki yapılar değiller bildiğiniz gibi; buna bağlı olarak da resample, bas, tiz, crystalizer gibi en standart ayarlar bile bu anlamda salt bir yazılım-equalizer dan çok daha fazlası- donanım destekli önemli birimler... Zaten haliyle de bu ve türevi kartlara ihtiyaç söz konusu olmaz (ki zaten buna ilgisi, bilgisi olmayanlar dediklerimizi anlamayacaklardır) ve onboard ses birimleri yeter düzeyde olurdu ve de böyle kartların fiyatları hiç de bu denli fazla olmazlardı.

    Ayrıca şunu da belirteyim, epey bir süre onboard (realtek) ve Creative audigy value kullanmış biri olarak aradaki farkın uçurum derecesinde olduğunu söylemeliyim. Ham ses meselesine gelince bunu çeşitli birimlerde farklı ses ünitelerini de kullanıp test etme şansını buldum (yaklaşık 5-6 senedir sanıyorum XFI Titanium kullanıyorum) çok kaliteli olduğu söylenen headphone, hoparlör (2 veya 5.1) sistemlerde bile özellikle kayıpsız Flac, ac3, DTS gibi seslerde (hatta 320 kbps bir mp3 de dahi) yine de bas, tiz ve crystalizer etkenlerinin sese bariz iyi etkisi olduğunu gördüm. ( ama kaliteli olsun yada olmasın bir AVR de test edemedim maalesef) Yani durum böyleyken haliyle bu karttan vazgeçmek istemeyişim sebebi aşağı yukarı böyle, kuru kuruya bir romantizm yapmak isteğim değil :) Ayrıca da zaten dev ekranda olmasa da, PC de eskisi gibi kullanmaya en kötü ihtimal devam ederim; (3-altın'Monster' analog 5.1 kanal kullanıyorum dediğim gibi oyun, müzik için hatta filmlerde epey tatminkar, tabii ki iyi bir AVR ve ona bağlı bir hoparlör sisteminde nasıl olabilir bilemiyorum) böylesine değerli bir kartı (indirime girmesini çok beklemiştim zamanında :) ) yok pahasına satmak anlamsız olur, evet mesela audigy için(her nekadar kutusunda duruyor olsa da şuan) bu olabilir ama o da zaten sıfırı 90 TL kadar onu satmak bile tam anlamıyla yok pahasına olacak.

    Bahsettiğiniz iletim, gecikme, senkron sıkıntısı ihtimallerini ise ben de düşündüm (yani ses ve görüntüyü ayrı iletme halinde özellikle) ama evet dediğiniz gibi bunu test etmeden göremeyiz, benim de incelediğim kadarı ile mesafe sıkıntısı optik ve hdmi birimlerinde hiç görmedim genelde bahsedilen analog kablolar için oluyor.

    USB içinse klavye-fare test etmedim ama 10 metre USB uzatma ile 3,5" Hdd den aktarım yaptım çok kez (adaptörlü bir USB HDD idi haliyle nekadar farkeder bilemiyorum) ve hiçbir kopma hız düşüşü görmedim. Klavye, fare ve (olursa :) ) gamepadlerin de daha az bant genişliğini kullanacaklarından bir sıkıntı doğuracağını sanmıyorum.

    Ama madem ki her ne kadar üst düzey bir kart olsa da, ses kartını bir AVR kullanımda yoksayabileceğimizi söylüyorsanız ve olası ses -görüntü ayrı iletimi ile ilgili olabilecek durumlardan da dolayı, onu yanlızca dediğim gibi o bilgisayarımda kullanmaya devam edebilirim bu durumda. Zaten kasa PC dışında bir de dizüstü bilgisayarımız var, ondan Hdmi ile AVRye aktarım en pratik ve akla yatkın yolu olacak gibi gözüküyor.

    Son olarak bakalım şu an ki dediğim gibi gönlüm ve fikrim Pioneer htp-329'dan yana. Ama minimum şu an 1400 TL kadar(birkaç yerde) bir fiyatının olduğunu düşünürsek acele etmeye gerek yok bizim açımızdan zaten daha taşınma meselesine de daha var. Lakin tabii ki bir firmada indirim, kampanya vs olursa kaçırmadan düşünmeden alırım gibi duruyor. Yine de bu ve benzeri konularda fikirlerini paylaşacak arkadaşları dinlemeye hazırım, tekrar çok teşekkür ederim


    1200 tl ye alanlar oldu hediye indirim kupanı fln filan. ama 1399 un altına inmez. bitiyor artık sonra bu paraya böyle bir sette bulamazsın. yani düşebileceği minumum rakm bu zaten bunun altına satmak zaten ayıp olur. logitechle kıyaslanmaz bir sistem. siz illede sesi kendiniz çözecekseniz. bağlantınızı sp dif ile yaparsınız. ses kartınızda optik cıkış illa vardır.
    yani sesi ses kartınız işler. görüntüyü sadece hdmi ile iletirsiniz böyle bir şansınız da var. he sıkıntı şudur ki. spdif cable ile dts(1568-1598 kbps yanlış diilsem) üzerinde olan ses formatları dts mstr hd- true hd gibi sesleri iletemezsiniz. yani ses verir vermesine ama bu sesi dts kalitesine indirgeyipte verir optik kablo.
    yani ben optik kablo kullanmakta bir sakınca görmüyorum. denersinin direk sesleri vsx 329 k ya çözdürün bir de kendi ayarlarınızda kendiniz sesi çözüp vsx e yönlendirin hangisinin daha başarılı olduğunu görüp ona göre kullanın.
    optikte olan dts üstü sesleri taşıyamama olayı tamamen teknik yani o kablonun bant genişliği ona yetiyor. ama şunu da söyleyim. dts ile dts hd yada true hd arasında ben fark göremiyorum. duyamadımda.
    belkide htp 329 bu farkı hissettirecek kadar kaliteli değildir. heh şuna söyleyim oyunlarda zaten dolby digital ve pcm geliyor ses yani true hd mster hd ye gerek yok.
    filmlerdede diyorum ya farkı ayırt edemezsiniz. dts cok bile. yani dolby digital ile dts arasındaki gibi bariz bir fark yok.
    kaldıki ben dts ile mster hd arasında hiç fark göremedim.
    hehe bide bu formatta kodlanmış film sayısı cok az. hele türkçe dublaj olursa film bırakın mster hd yi dts bile yok yani varsada nadir. dolby digital 5.1 448 kbps ses bulunca seviniyom dolby digital 5.1 640 kbps görünce mutluluktan takla atıyorum. yani optik le ses çözün kardeşim cok bile.

    hdmi ın tek artısı günümüz için söyliyim. sizi ses için ayrı görüntü için ayrı kablo kullanmaktan kurtarmış oluyor. oyunlarda optik ten 5.1 ses almak için. ses kartınızın dolby digital live desteği olması gerekir. o da ses kartınızda var. yani sorun yok.

    can-can-can çok teşekkür ederim

    Evet aslında diğer arkadaşla konuştuğumuz gibi alıp her 2 şekilde sonuçları görmek en mantıklısı olacak. Ama hem ekstra ve uzun kablolar açısından hem bir de onlar için risk alıp ücret ödemek açısından, sanıyorum dizüstü PCyi Hdmi ile AVR ye bağlamak en pratik ve makul yol gibi gözüküyor.

    Bir de şunu pek göremedim tamam ön hoparlörler zaten kendinden ayaklı (maşallah :) ) ama merkez ve 2 arka hoparlör için bir stand yada duvara askı/bağlantı aparatı, seçeneği var mı? Merkez raf üstü kullanılabilir ama arka hoparlör de haliyle iyi konumlandırılmalı.

    DTS ve DD meseleleri ise, arşivimin çoğunluğu DTS ve türevlerinden oluşuyor, dublaj zorunlu kalmadıkça tercih etmediğim hatta nefret ettiğim bir tür :)

    Oyunlar ise böyle bir durumda eğer eserse yada uzun kablolar ise deneyebilirsem, daha büyük ekranda da oyun oynamayı isterim ( kasa taşımayı kimse teklif etmesin külçe ötesi :) ) Artık öyle bir durumda da yine dizüstü yada Rassberry Pi gibi yollar (nebzen de olsa) tercih edilebilir olacak.

    Tabii ki katılıyorum 1400 TL gibi fiyat böyle bir sistem için normal olarak kabul edilebilir ama işte maddiyat, haliyle gönül bu ve daha üstü seçeneklere yönelmek ister ama... Bakalım olmazsa dediğiniz gibi (kaçırmazsak/bitmezse vs) kupon, kampanya vs ile daha hesaplı hale denk getirebiliriz umarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ewlf

    quote:

    Orijinalden alıntı: can-can-can

    quote:

    Orijinalden alıntı: ewlf

    quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Öncelikle htp-329 çevresel ses konusunda tahminime göre Logitech'ten daha başarılı olur. Logitech'i evde birebir kullanmadığım için kesin bir yargıda bulunmak istemiyorum. Bunun dışında htp-329'daki ön hoparlörler de Logitech uydularına göre daha iyi olduğu için standart stereo kaynaklarda (müzik ve internet videoları gibi) kesinlikle daha iyi olur. Logitech'in avantajı ise sub woofer'ının Pioneer settekine göre daha iyi olması.

    Bunun dışında Creative kartınızda crystalizer efektlerini kullanmanızın sebebi genelde ses sisteminin tüm sesleri istediğiniz gibi verememesidir. Ha keyif için bazı frekansları yada sesleri öne çıkarmak için kullanılabilir ama bunu kullanma ihtiyacı duymanızın ana sebebi sistemin kötü olması ve yeterli detayı verememesidir. İyi bir sistemle hiçbir ekolayzır yada efekti açmadan düz (flat) ayarlarla müzik dinlediğinizde dediğim durumu anlayacaksınız.

    Sesi pc'den optik yada hdmi ile iletme konusunda ise ( şimdi yaptığım kısa süreli araştırmaya göre) kaliteli optik kabloda 10m'ye kadar bir sorun çıkmadığı söylenmiş (yabancı forumlarda). Net bir limit bilgisi bulamadım. Aynı şekilde hdmi kablo ile de kendi deneyimime göre 8mt'ye kadar bir sıkıntı olmuyor. Elimde daha uzun kablo olmadığı için üstü için birşey diyemem ama 10mt ve daha uzun mesafeler için sinyal güçlendiricili özel hdmi kabloların kullanılması tavsiye ediliyor.

    Hdmi bağlantı, spdif çıkışa (yani optik diyebiliriz) göre daha fazla bant genişliğine sahip olduğu için dts-hd ve dolby true hd gibi güncel ses formatlarını da iletebiliyorsunuz. Tabii htp-329 gibi bir sistemde düz dts ile dts-hd arasındaki farkı görebilir misiniz bilmem. Şahsen bu sisteme göre baya iyi olan sistemimde bile ben pek fark etmiyorum :-) Bazı arkadaşlar ise arada fark olduğunu söylüyor, sanırım benim kulaklar pek iyi duymuyor :-) Bunun dışında hdmi bağlantının diğer avantajı hem görüntüyü hem de sesi beraber iletebilmesi. Ekstradan bir kablo almanıza gerek kalmaması.

    Hdmi ile ekran kartınız üzerinden bağlantı yaptığınızda x-fi titanium ses kartınız devre dışı olacaktır. Tüm ses aktarım işi ekran kartı içindeki ses çipi tarafından yapılır. Bu sebeple AVR'ye hdmi ile bağlantı yaptığınızda ses kartınızın bir faydası kalmayacaktır. Belki şöyle bir kullanım olabilir ama bir getirisi olur mu bilmiyorum şahsen ben bir faydasını göremedim.

    ---Filmleri bitstrem (passthrough) denilen yöntemle pc'den optik yada hdmi ile pc tarafından hiç dokunulmadan AVR'ye aktarma şansınız var. Burada optik yada hdmi bağlantı arasında fark olmaz. Tek fark hdmi ile DTS-HD gibi film seslerini de iletebilirsiniz.
    ---Müzik gibi stereo kaynaklarda ise sesi, ses kartı dolayısıyla optik çıkış ile aktardığınızda kalite olarak yine bir fark olmaz. Sesi nihayetinde yine AVR içindeki DAC (dijital analog dönüştürücü) analoğa Sadece ses kartının efektlerinin verdiği farklılıklar olur. O da iyi mi olur, yada sizin hoşunuza gider mi, görüp denemeniz lazım. Kendi beğenize göre karar verirsiniz.
    ---Oyunlarda ise optik üzerinden normal şekilde 5.1 ses iletemezsiniz. Normal optik bağlantıda stereo 2.0 olarak iletim yaparsınız. Oyunlarda 5.1 ses iletmek için ses kartınızın Dolby Digital Live özelliği ile sesi 5.1 dolby olarak kodlayıp o şekilde optiken AVR'ye iletmeniz gerekiyor. Şahsen ben oyunlarda sesi hdmi ile doğrudan 5.1 olarak aktarma ile bu dolby digital live kodlama vasıtası ile aktarma arasında bir fark göremedim. Yalnız burada 10mt optik kablo ile aktarım olacağı için ses-görüntü senkronu konusunda sıkıntı yaşama ihtimaliniz olabilir. Açıkçası denemeden net bir cevap vermek biraz zor.

    Bu sebeple hdmi girişli bir AVR aldığınızda ses kartınız, müziklerdeki crystalizer efekti haricinde etkisiz kalacaktır. Bunun da ne kadar önemli olduğuna ancak siz deneyip karar verebilirsiniz. Sonuçta AVR'yi aldıktan sonra ses kartını satma şansınız var. Ki ben satardım :-)


    PC'yi 10mt'den bağlayıp oyun oynama konusunda ise önünüzdeki bir diğer engel ise usb kablo konusu olacaktır. Sonuçta pc'yi klavye yada bir joypad tarzı cihazla yöneteceğiniz için ses sistemi ve tv'nin olduğu odaya bir de usb kablo uzatmanız gerekecek. USB kablolarda ise 5mt'den sonra veri iletiminde sorunlar çıkıyormuş. Şahsen benim de yeni eve taşındıktan sonra buna benzer bir sorunum olabilir. Eğer deneme şansınız olursa bana deneyiminizi aktarırsınız.


    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    turuncu55 görüşlerinizi paylaştığınız için öncelikle çok teşekkür ederim

    Şimdi kısaca bazı noktalara değinmeye çalışayım; X-fi Titanium gibi ses kartları basit nitelik/nicelikteki yapılar değiller bildiğiniz gibi; buna bağlı olarak da resample, bas, tiz, crystalizer gibi en standart ayarlar bile bu anlamda salt bir yazılım-equalizer dan çok daha fazlası- donanım destekli önemli birimler... Zaten haliyle de bu ve türevi kartlara ihtiyaç söz konusu olmaz (ki zaten buna ilgisi, bilgisi olmayanlar dediklerimizi anlamayacaklardır) ve onboard ses birimleri yeter düzeyde olurdu ve de böyle kartların fiyatları hiç de bu denli fazla olmazlardı.

    Ayrıca şunu da belirteyim, epey bir süre onboard (realtek) ve Creative audigy value kullanmış biri olarak aradaki farkın uçurum derecesinde olduğunu söylemeliyim. Ham ses meselesine gelince bunu çeşitli birimlerde farklı ses ünitelerini de kullanıp test etme şansını buldum (yaklaşık 5-6 senedir sanıyorum XFI Titanium kullanıyorum) çok kaliteli olduğu söylenen headphone, hoparlör (2 veya 5.1) sistemlerde bile özellikle kayıpsız Flac, ac3, DTS gibi seslerde (hatta 320 kbps bir mp3 de dahi) yine de bas, tiz ve crystalizer etkenlerinin sese bariz iyi etkisi olduğunu gördüm. ( ama kaliteli olsun yada olmasın bir AVR de test edemedim maalesef) Yani durum böyleyken haliyle bu karttan vazgeçmek istemeyişim sebebi aşağı yukarı böyle, kuru kuruya bir romantizm yapmak isteğim değil :) Ayrıca da zaten dev ekranda olmasa da, PC de eskisi gibi kullanmaya en kötü ihtimal devam ederim; (3-altın'Monster' analog 5.1 kanal kullanıyorum dediğim gibi oyun, müzik için hatta filmlerde epey tatminkar, tabii ki iyi bir AVR ve ona bağlı bir hoparlör sisteminde nasıl olabilir bilemiyorum) böylesine değerli bir kartı (indirime girmesini çok beklemiştim zamanında :) ) yok pahasına satmak anlamsız olur, evet mesela audigy için(her nekadar kutusunda duruyor olsa da şuan) bu olabilir ama o da zaten sıfırı 90 TL kadar onu satmak bile tam anlamıyla yok pahasına olacak.

    Bahsettiğiniz iletim, gecikme, senkron sıkıntısı ihtimallerini ise ben de düşündüm (yani ses ve görüntüyü ayrı iletme halinde özellikle) ama evet dediğiniz gibi bunu test etmeden göremeyiz, benim de incelediğim kadarı ile mesafe sıkıntısı optik ve hdmi birimlerinde hiç görmedim genelde bahsedilen analog kablolar için oluyor.

    USB içinse klavye-fare test etmedim ama 10 metre USB uzatma ile 3,5" Hdd den aktarım yaptım çok kez (adaptörlü bir USB HDD idi haliyle nekadar farkeder bilemiyorum) ve hiçbir kopma hız düşüşü görmedim. Klavye, fare ve (olursa :) ) gamepadlerin de daha az bant genişliğini kullanacaklarından bir sıkıntı doğuracağını sanmıyorum.

    Ama madem ki her ne kadar üst düzey bir kart olsa da, ses kartını bir AVR kullanımda yoksayabileceğimizi söylüyorsanız ve olası ses -görüntü ayrı iletimi ile ilgili olabilecek durumlardan da dolayı, onu yanlızca dediğim gibi o bilgisayarımda kullanmaya devam edebilirim bu durumda. Zaten kasa PC dışında bir de dizüstü bilgisayarımız var, ondan Hdmi ile AVRye aktarım en pratik ve akla yatkın yolu olacak gibi gözüküyor.

    Son olarak bakalım şu an ki dediğim gibi gönlüm ve fikrim Pioneer htp-329'dan yana. Ama minimum şu an 1400 TL kadar(birkaç yerde) bir fiyatının olduğunu düşünürsek acele etmeye gerek yok bizim açımızdan zaten daha taşınma meselesine de daha var. Lakin tabii ki bir firmada indirim, kampanya vs olursa kaçırmadan düşünmeden alırım gibi duruyor. Yine de bu ve benzeri konularda fikirlerini paylaşacak arkadaşları dinlemeye hazırım, tekrar çok teşekkür ederim


    1200 tl ye alanlar oldu hediye indirim kupanı fln filan. ama 1399 un altına inmez. bitiyor artık sonra bu paraya böyle bir sette bulamazsın. yani düşebileceği minumum rakm bu zaten bunun altına satmak zaten ayıp olur. logitechle kıyaslanmaz bir sistem. siz illede sesi kendiniz çözecekseniz. bağlantınızı sp dif ile yaparsınız. ses kartınızda optik cıkış illa vardır.
    yani sesi ses kartınız işler. görüntüyü sadece hdmi ile iletirsiniz böyle bir şansınız da var. he sıkıntı şudur ki. spdif cable ile dts(1568-1598 kbps yanlış diilsem) üzerinde olan ses formatları dts mstr hd- true hd gibi sesleri iletemezsiniz. yani ses verir vermesine ama bu sesi dts kalitesine indirgeyipte verir optik kablo.
    yani ben optik kablo kullanmakta bir sakınca görmüyorum. denersinin direk sesleri vsx 329 k ya çözdürün bir de kendi ayarlarınızda kendiniz sesi çözüp vsx e yönlendirin hangisinin daha başarılı olduğunu görüp ona göre kullanın.
    optikte olan dts üstü sesleri taşıyamama olayı tamamen teknik yani o kablonun bant genişliği ona yetiyor. ama şunu da söyleyim. dts ile dts hd yada true hd arasında ben fark göremiyorum. duyamadımda.
    belkide htp 329 bu farkı hissettirecek kadar kaliteli değildir. heh şuna söyleyim oyunlarda zaten dolby digital ve pcm geliyor ses yani true hd mster hd ye gerek yok.
    filmlerdede diyorum ya farkı ayırt edemezsiniz. dts cok bile. yani dolby digital ile dts arasındaki gibi bariz bir fark yok.
    kaldıki ben dts ile mster hd arasında hiç fark göremedim.
    hehe bide bu formatta kodlanmış film sayısı cok az. hele türkçe dublaj olursa film bırakın mster hd yi dts bile yok yani varsada nadir. dolby digital 5.1 448 kbps ses bulunca seviniyom dolby digital 5.1 640 kbps görünce mutluluktan takla atıyorum. yani optik le ses çözün kardeşim cok bile.

    hdmi ın tek artısı günümüz için söyliyim. sizi ses için ayrı görüntü için ayrı kablo kullanmaktan kurtarmış oluyor. oyunlarda optik ten 5.1 ses almak için. ses kartınızın dolby digital live desteği olması gerekir. o da ses kartınızda var. yani sorun yok.

    can-can-can çok teşekkür ederim

    Evet aslında diğer arkadaşla konuştuğumuz gibi alıp her 2 şekilde sonuçları görmek en mantıklısı olacak. Ama hem ekstra ve uzun kablolar açısından hem bir de onlar için risk alıp ücret ödemek açısından, sanıyorum dizüstü PCyi Hdmi ile AVR ye bağlamak en pratik ve makul yol gibi gözüküyor.

    Bir de şunu pek göremedim tamam ön hoparlörler zaten kendinden ayaklı (maşallah :) ) ama merkez ve 2 arka hoparlör için bir stand yada duvara askı/bağlantı aparatı, seçeneği var mı? Merkez raf üstü kullanılabilir ama arka hoparlör de haliyle iyi konumlandırılmalı.

    DTS ve DD meseleleri ise, arşivimin çoğunluğu DTS ve türevlerinden oluşuyor, dublaj zorunlu kalmadıkça tercih etmediğim hatta nefret ettiğim bir tür :)

    Oyunlar ise böyle bir durumda eğer eserse yada uzun kablolar ise deneyebilirsem, daha büyük ekranda da oyun oynamayı isterim ( kasa taşımayı kimse teklif etmesin külçe ötesi :) ) Artık öyle bir durumda da yine dizüstü yada Rassberry Pi gibi yollar (nebzen de olsa) tercih edilebilir olacak.

    Tabii ki katılıyorum 1400 TL gibi fiyat böyle bir sistem için normal olarak kabul edilebilir ama işte maddiyat, haliyle gönül bu ve daha üstü seçeneklere yönelmek ister ama... Bakalım olmazsa dediğiniz gibi (kaçırmazsak/bitmezse vs) kupon, kampanya vs ile daha hesaplı hale denk getirebiliriz umarım.




    arka hoparlorlerde duvara asmak için vida aparatı çakılı geliyor. duvara bir dubel bir vida ile kolaylıkla asabilirsin. center zaten sehpanın veya tv ünitesinin üstünde durur. ondaa var ama vida aparatı yeri.
    yada arkalar için sonorus un hoparlor standlarından alabilrsin 80-100 tl arasında. kolaylıkla bunada takabilirsin. ben olduğu gibi arkaşarı yere koydum. seslerinide 1-2 db arttırdım sorunsuzca kullanıyorum.
    daha güzelini söyliyim. ileride paran olur. elindeki surroundlar 100-150 tl ye satarsın 800-1000 tl arasına istediğin gibi bir hoparlor alırsın kule tipi yani öndekiler gibi takarsın yoluna devam edersin.
    setten cıkacak bass seni ilk etapta tatmin eder ama ileride z5500 ün bassını 2 ye katlayacak bir bass almak istersin. ver bin lira duvar sallayan çeşitlerinden al tak. sonucta aktif sub alacaksın. secim senin elinde ister 100 wat al ister 400 w al.
    eğer ki logitech alırsan hoparlorunmu bozuldu. veya bi yerimi kırıldı komple at seti çöpe gibi bir derdin yok ;) bide kolonlarda bass reflex olursa. paket sistemlerdeki gibi bass tek bir yerden değilde sanki evin her tarafından geliyormuş gibi olur.
    tek yapacağın bass reflex kolonlarını sp setup tan large olarak secmek. ilk etapta ayarlar fabrika verilerinde olduğunda bu sistemin ön kule hoplarlorlerinden en alttaki sürücü olan bass sürücüsünden ses gelmiyor.
    frontları large seciyorsun oluyor canavar. gece sub duymak istemediğinde sub ı arkasındaki butondan kapatıyorsun. sadece kolonlardan gelen tatlı bir bass var o bile yetiyor yani. bide surroundlarında large tip bass reflex olduğunu düşün cok daha tatlı olacak ;)

    yani üst düzey avr cilerin gözünde bu sistem de çöp ama. bu sisteme çöp diyen adamlar z906 gibi sistemleri heralde telefon hoparloru niyetine kullanıyordurlar :D
    müstakil eve bi geçiyim böyle deliğinden kedi girebilecek büyüklükte gerektiğinde sehpa oalrak kullanabileceğim bir subb woofer alacam :D:D:D




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.