Şimdi Ara

z77 Hızlı Boot eden anakart önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimde sıkıntısız kullandığım z68a-g43 anakart var, bu anakart AŞIRI yavaş açılılıyor...

bir önceki ssd' m ile (60 gb corsair force GT) windows 8 yeni kurulmuşken açılma rekoru 20 sn. sonrasında 32 sn lerde idi....Bu süreleri şu şekilde ölçüyorum;

1-) Power tuşuna basınca kronometre başlatıyorum
    2-) Windows Açılıp, Fare imlecinin yanındaki meşül Çemberi kaybolunca....

şu an aynı anakart, corsair neutron GTX var, rahat 35-40 sn açılıyor... takılı USB klavye ile tanıma problemi çıkartıyor, son sürüm Bios yüklü

bu 1. nedenim anakart değiştirmek için... Şimşek gibi hızlı olsun bios geçiş.... arkadaş geçenlerde bir video gösterdi, Yeni aldığı Asus z77 Sabertooth anakartını, Vertex 4 ile, önceden amd sistemde kurulmuş SSD ile yeniden başlatmasını göstermiş, windows 7 de abartısız 15-16 sn de yeniden başladı... Bios ekranı gözükmedi bile
    https://www.dropbox.com/s/d2u4dpy2s74eljn/Video%2028.03.2013%2021%2027%2036.mov

2. nedenim ise, SLI destekli olsun....

Vatan' da %30 varken, yarın gidip alayım....

250 liraya kadar düşünüyordum, şu model hoşuma gitti (asus da alırım, ama Msi almayacağm)
    http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/gigabyte-ga-z77x-d3h-z77x-d3h-intel-z77-soket-1155-ddr3-2400mhz-sata-30-usb-30-dvi&hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=63229

Asrock da sanırım iyi anakart getiriyor, insant Boot diye bir şey de varmış sanırım... bbir servisi nasıl asrock'ın?

yani istediğim tuşa bastıktan 10-15 sn sonra Laga-luga etmeden açılmasın PC nin.... hızlı açılması adına ihtiyacım yok zevk meselesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironblood19 -- 30 Mart 2013; 21:59:04 >

• Asus P8Z77 V-LX Vertex 4 + İ5 3570k İLE Win8 64 bİT POWERA BASTIKDAN SONRA 9 Saniye :)
  • tavsiyeniz için teşekkür ederim.... almışken SLI lı alayım da değsin diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ironblood19
    tavsiyeniz için teşekkür ederim.... almışken SLI lı alayım da değsin diyorum
    SLI olarak kullanmıyorum ama bir araştırın, GA-Z77X UD3H anakart kullanıyorum. 12 saniyede masaüstündeyim Kingston HyperX 3K 120 gb ile. 3770K işlemci(Overclock ile 4.4Ghz'de), 16gb (2x8) 1600Mhz'lik Gskill ram'ler takılı.
  • MSI Z77A GD55 bende var hiç düşünmeden al

hocam şöyle ki kart birkere diğer markalarla aynı seviyedeki kartlardan daha ucuz ve daha sağlam . windows 8 için en uyumlu anakart listesinde ilk 5 veya 10da.
    özelliklerini söylemiyorum zaten bütün teknolojileri destekliyor bir sürü ödül almış sürekli destek alan kendini kanıtlamış bir karttır. ısınmaması OC genie tuşuyla tuşa basarak işlemciyi 4.2 ye oc ediyor aynı zamanda ekran kartı ve hdd ninde %20 30 arasında perf artışını sağlayacak oc yapıyor. ayrıca military class dediğim şey askeri sınıftır yani Amerikan ordusunda kullanılan bir madde kullanılmış bu anakartta. hiçbir maddeyle reaksiyona girmeyerek ısı sorununu ortadan kaldırıp stabiliteyi sağlıyor. ayrıca uzun ömrü var 8 yıl bir sıkıntı olmadan çalışabilmesinin testi yapılmış.

http://mc3.msi.com/?lang=tr_TR

sayfanın aşağıya indir alttaki 4 özellik var onlara tek tek tıkla bak sayfaları aşağıya indirmeyi unutma.

http://tr.msi.com/product/mb/Z77A-GD55.html

burdaki yazıları oku ve videolarıda izle aklındaki soru işaretleri tamamen kalksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 31 Mart 2013; 4:37:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: N.Aksel

quote:

Orijinalden alıntı: ironblood19
    tavsiyeniz için teşekkür ederim.... almışken SLI lı alayım da değsin diyorum
    SLI olarak kullanmıyorum ama bir araştırın, GA-Z77X UD3H anakart kullanıyorum. 12 saniyede masaüstündeyim Kingston HyperX 3K 120 gb ile. 3770K işlemci(Overclock ile 4.4Ghz'de), 16gb (2x8) 1600Mhz'lik Gskill ram'ler takılı.

Vatan'daki model ile, sizin verdiğiniz modeli karşılaştırdım, tek fark Display port ki aradığım bir şey değil

bir de on-board power ve reset tuşları

@bjk__murat, Msi kaliteli markadır ama Gİgabyte da, Asus da sağlamdır. Ekran kartı ve anakartta bu üçünü tek geçerim, ekran kartından ilk MSI' ya bakarım...

şu an zaten benzer anakart kullanıyorum, Msi lar genel olarak biosu yavaş (geçiş süresi) abimde de z77a-g43 var o da yavaş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Ram ve Ssd Upgrade Önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gigabyte GA-Z77X D3H, sadece 6 mağazada kalmış, GA-Z77X UD3H varmış o da 365 lira idi..

kandırdılar beni, genellikle kolay kanmam ama boşluğuma geldi:

Asus p8z77-v le Plus aldım:

http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/asus-p8z77-v-le-plus-p8z77-v-le-p-intel-z77-soket-1155-ddr3-2400mhz-sata-30-usb-30-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=63882

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironblood19 -- 31 Mart 2013; 22:01:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.