Şimdi Ara

z68 anakart 8gb ram önerisi (acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ASUS
    P8Z68-V Intel Z68 Soket 1155 DDR3 2200MHz (O.C.) SATA 3.0 HDMI&DVI Anakart a uygun 2x4gb ramlardan hangisini önerirsiniz?

Corsair Vengeance:*177,10 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmz8gx3m2a1866c9r-8gb-(2x4gb)-kit-vengeance-1866mhz-ddr3-cl9-ram/productdetails.aspx?I_ID=56069

Gskill ripjaws:*150,18 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-12800cl9d-8gbxl-8gb-(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=51959

Gskill sniper:*154,29 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-12800cl9d-8gbsr-8gb-(2x4gb)-sniper-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=53563

Yukarıdaki ramlar hangisi performanslı olur? ve anakarta uygun olanlar hangileridir?

Acilen yorumlarınızı beklemekteyim.

Yorumlar için sağolun.

• vengeance alabilirsin, 1950MHz ye de çıkar tahminim zorlanmadan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fundin

vengeance alabilirsin, 1950MHz ye de çıkar tahminim zorlanmadan.

Peki 2133 mhz ye çıkabilir mi?
  • @_emreyy_

o kadar hız program ıcın mı gereklı ? oyun ıcın ıse 8 gb en ucuz olanı alın kendınız overlock yapıN
  • quote:

Orijinalden alıntı: MichaeL JacksoN qkN

@_emreyy_

o kadar hız program ıcın mı gereklı ? oyun ıcın ıse 8 gb en ucuz olanı alın kendınız overlock yapıN

Aslında haklısın overlockta yapılabilir,

Pc de Visual Studio 2010, LPCXpresso tarzı programlar kullandığımdan dolayı bu programlar ramlari şişirebiliyorlar.Ram konusunda kararsız kaldığımdan sizlere danışayım istedim.

Ayrıca oyun içinde almak istiyorum.
  • işlemciniz 2500k mı ?
  • quote:

işlemciniz 2500k mı ?

Evet i2500k
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cpu,ram,anakart tavsiyesi
    18 yıl önce açıldı
    Anakart - Ram Önerileri
    4 hafta önce açıldı
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2500k overlcok mu peki ?
  • quote:

2500k overlcok mu peki ?

Hacı daha sistemi kuramadım ama işlemci overlock yapılabilir. 2 güne PSU sipariş geçeceğim, peder biraz destek çıktı sonunda. Bu yüzden de vatandan ram alıcam tek eksik o kalıyor. Diğer küçük parçalar eski sistemden alacağım.

Dediğim gibi sadece ram eksik onuda karar verdikten sonra alacağım.
  • 2500k 3.3@4.6 ghz sevıyesınde kullanırsanız..cpu sogutucu ile ram 1600 mhz olması size yetecektir....
  • quote:

2500k 3.3@4.6 ghz sevıyesınde kullanırsanız..cpu sogutucu ile ram 1600 mhz olması size yetecektir....

Cpu soğutucu sadece stok fan var. Henüz onun icin bi fan almadım. Zalmanın ürünlerini düşünüyorum ama bakalım. Biraz beklemem gerekli.
  • dedıgım gıbı ben sıze tuyoları verdiM
  • Acele etme hocam 120 tl indirimden aldim gskill i cok memnunum haftasonunu bekle;)
  • Verdiğin modeller arasında tabiki Vengeance burun farkıyla da olsa daha iyidir, biraz gıdıklamayla 2 GHz görebilir. Ama MHz işini çok takmamak lazım bellek tarafında, aman aman bir getirisi yok.

Zalman'ın hangi soğutucusunu düşünüyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LUZz -- 14 Aralık 2011; 22:10:53 >
  • quote:

dedıgım gıbı ben sıze tuyoları verdiM

Saolasın hocam, dediklerini yazdım bi kenara.

quote:

Orijinalden alıntı: nosfecagri

Acele etme hocam 120 tl indirimden aldim gskill i cok memnunum haftasonunu bekle;)

Haklısın, beklemek lazım ama eğer uzun sürerse dayanamayıp alabilirim :)

quote:

Orijinalden alıntı: LUZz

Verdiğin modeller arasında tabiki Vengeance burun farkıyla da olsa daha iyidir, biraz gıdıklamayla 2 GHz görebilir. Ama MHz işini çok takmamak lazım bellek tarafında, aman aman bir getirisi yok.

Zalman'ın hangi soğutucusunu düşünüyorsun?

Eğer arada 20 liralık bi fark olucaksa vengeance olabilir. Soğutucu olarakta şu üründen düşünüyorum şimdilik.

http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/zalman-cnps11x-extreme-cnps11x-extreme-intel-lga775115511561366-&-amd-am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=56011

bide şu var ama 1155 sokete uygun değil:
    http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/zalman-cnps9900max-blue-cnps9900-max-intel-lga77511561366-&-amd-am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=52282

uygun olsaydı bu olurdu kesinlikle...

• vengeance modelı iyi ama işlemci soğutucusunu değiştirine ramın soğutucu büyük olmasından dolay cpu soğutucusu uymuyor tavsiyem snıper...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cazanova97
    vengeance modelı iyi ama işlemci soğutucusunu değiştirine ramın soğutucu büyük olmasından dolay cpu soğutucusu uymuyor tavsiyem snıper...

Evet bellek yüksekliğne dikkat etmek lazım. Ama gördüğüm kadarıyla CNPS11X yana doğru çek genişlemiyor fan takılı dahi olsa. Sorun olacağını sanmam.

z68 anakart 8gb ram önerisi (acil)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cazanova97

vengeance modelı iyi ama işlemci soğutucusunu değiştirine ramın soğutucu büyük olmasından dolay cpu soğutucusu uymuyor tavsiyem snıper...

Vatana gidip deneyeceğim. Eğer dediğin gibi olursa farklı alternatif ramlara yöneleceğim. İnş sorun olmaz.
  • cnps10x extreme kullanımıştım baya iyi performansı vardı, 11x de öleyse ii oc kasarsın hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.