Şimdi Ara

Z kuşağına laf eden bazı tipler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
5.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu kuşak falan boş iş, eski duruma isim uydurma. Geçmişte bizden önceki nesil bize "bunlardan bi b.k olmaz" diyordu, şimdi biz, bizden sonraki nesile aynını diyoruz. Onlarda sonrakine diyecek... kuşak çatışması.

  • 60lar 80lere, 80ler 90lara, 90lar yani bizler 2000lere laf atıyoz, klasik bu ya. Yakında 2000ler 2020lere laf atmaya başlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çocuğun hiç canı sıkılmazsa yaratıcılığı da, üretkenligi de törpülenir. Bu zamana kadar hiçbir kuşağa ait çocuk o yaslarda atom parcalamiyordu fakat sokakta kendilerine yeni oyun bulmakla meşgullerdi. Can sıkıntısı onları düşünmeye, yeni oyunlar bulmaya, yeni oyuncaklar yapmaya sevk ediyordu. Şimdi can sıkıntısı sıfır. Daha doğrusu aileler çocuğunun canı sıkılmasın diye ellerinden gelen her şeyi yapıyor ve doğru yaptığını zannediyor. Yaptıkları şey de birlikte vakit geçirmeye dair müzeye gitmek gibi aktiviteler olsa neyse diyeceğim. Ver eline telefon, ver eline tablet. Tamam, oldu bitti. Çocuk yaşken eğilir diye bir söz vardır. Özellikle de 0-6 yaş aralığı çok kritiktir. Çocuğun bu dönemi nasıl yaşadığı, tüm hayatını etkiliyor. Çocuk hayatınınin şekillenecegi yıllarda ekran bağımlısı olması ne kadar doğru?

    Z kuşağı daha zekiymiş. Kim çıkarıyor arkadaş bunu. Herhangi bir veri, araştırma var mı elinde? Daha bilgili desen anlarım, daha farkındalık sahibi desen yine anlarım da zekiligi nasıl belirliyorsun. Evet, internetle büyüyen çocuk orada her şeyi öğrenmekte. Hatta istemediği, merak etmediği şeyleri bile öğrenmekte. Sonra diyorsun ki ben o yaşlarda bunları bilmiyordum. Herhangi bir özel gereksinimin yoksa sen de bilebilirdin fakat sen o yaşlarda büyük ihtimalle top oynamakla meşguldün. Çocuk dediğin tabletle büyümemeli, sanal oyunlarla büyümemeli. Çocuk dediğin oyunla büyümeli, sanatla büyümeli, müzikle büyümeli, arkadaşlarıyla büyümeli. Özellikle de oyun onların gelişimleri için aşırı önemli. Motor becerileri, sosyal ve duygusal becerileri, bilişsel becerileri ve dil becerileri muazzam bir şekilde gelişme gösteriyor oyunda.

    Peki, çocuğun hayatından komple çıkarmalı mi teknolojiyi? Kesinlikle hayır çünkü içinde bulunuyor olduğumuz devir teknolojiyi etkin kullanma devri. Fakat çocuğun ekran kullanımı süreleri kontrol altına alınmalı ve nerelere girdiği denetlenmelidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Y kuşağının bebeleri gümbür gümbür gelecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes sosyal medya üzerinden örneklerle zekilik olayını açıklamaya çalışmış, ne kadarda zekice...

    2 tarafta gözümde zeki değildir.

    anlayacaklarını bilsem, burada eski eğitim sistemi ve öğrencilerin durumu ile şimdiki durumu biraz anlatırdım. duruma baya şaşıranlar olurdu ama boş ver. enes batur üzerinden tartışmaya devam, 2 tarafta çok zekisiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komşu çocuğu -- 16 Haziran 2020; 13:49:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: komşu çocuğu

    herkes sosyal medya üzerinden örneklerle zekilik olayını açıklamaya çalışmış, ne kadarda zekice...

    2 tarafta gözümde zeki değildir.

    anlayacaklarını bilsem, burada eski eğitim sistemi ve öğrencilerin durumu ile şimdiki durumu biraz anlatırdım. duruma baya şaşıranlar olurdu ama boş ver. enes batur üzerinden tartışmaya devam, 2 tarafta çok zekisiniz.

    İllaki anlayanlar olur en azından ben anlarım anlat hocam  

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.