Şimdi Ara

Z kuşağına laf eden bazı tipler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
5.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tek suçu ene batur izlemek olan mı ? bu bile tek başına sizi ÇÖP yapmaya yeter.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paarthurnaax

    Bende Z kuşağındanım ama malesef Z kuşağının yüzde 70'i tiktokçu, enes batur reynmen izleyen, herkese racon kesmeye çalışan, keko tipler. Hatta Z kuşağına 1996'dan sonra doğanlarda eklenebilir, Z dekilerle pek farkları yok.

    Haklısın ama sorun şurada, Türkiyede Z kuşağının %70'i çöpse boomerların, X kuşağının en az %90'ı çöptür. Ben her türlü Z kuşağını önceki kuşaklara tercih ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __caesar

    +

    Z kuşağına laf eden bazı tipler 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 6equj5

    Siz o yaşlarda ne yapıyordunuz tam olarak?



    Alıntıları Göster

    Normal çoçuklar gibiydim.Tiktok vb ortamlarda olmadığıma eminim Z kuşağına laf eden bazı tipler 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redshift

    tek suçu ene batur izlemek olan mı ? bu bile tek başına sizi ÇÖP yapmaya yeter.

    Dostum siz heralde o yaşlarda moleküler biyoloji okuyordunuz Z kuşağına laf eden bazı tipler Size de dayasalardı tableti bilgisayarı (ki bunu sizin nesliniz yapıyor) görürdüm o zaman bu havalarınızı. 10 yaşındaki velet tabi enes batur izleyecek yada başka bir şey izleyecek ne olmasını bekliyorsun? M.ö ki yunan felsefe ortamında doğdunuz şansınıza burada ahkam kesiyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 14 Haziran 2020; 11:45:45 >
  • Tam skalasını bilmesem de sanırsam(?) Z kusağından sayılıyorum (97).

    Şöyle ki: olay daha çok imkanlar ve tercihler üzerinden şekilleniyor. Demek istediğimin daha açığı ise şu madde madde belirtmek gerekirse:

    - Z kusağı öncekilerden daha akıllı olma *imkanına* daha çok sahiptir :

    telefon, bilgisayar kullanımı doğru dümen edilirse sadece tiktok la sınırlı kalmazsa kültür sahibi ve daha çok konuya hakim insanlar ortaya çıkabilir. En basitinden: eskiden (1995 mesela) programlama dili öğrenmek için elinizden hiçbir şey gelemezken şimdiler de ise akıllı telefonlarda kullanılsın diye basit düzeyli IDE’ler bile var.

    - Bireyselliğin artışı ve politik ilginin düşmesi:

    Her kuşağın insanı kendini bir grup içerisinde görmek ister ama günümüzün etkisiyle (iyi / kötü pek şahsen umrumda değil ) kişi bireysel düşünmeye itiliyor. Biri sizi alıp “bak kardeşim sen herkesten daha önemlisin” demiyor elbette ama imkanlar bunu ortaya koyuyor. Bu şekilde de genç kuşak üyeleri toplulukla hareket etmekten biraz uzak.
    Bu hem iyi hem de kötü. İş hayatında bunun bir sıkıntısını yaşıyorum: o kadar kendi başıma iş görmeye alışmışım ki veya daha doğrusu ise ; o kadar başarıma kimseyi katmak istememişim ki şimdilerde bir ekiple çalışınca birçok şeyi garipsiyorum. İyi yanı ise: “aman evladın herkes kendini kurtarır sen yanarsın” politikası... Bireyselcilik artınca insan kendi çözümünün sadece kendinden geçtiğini de anlıyor: iyi kanalize ederse kendini geliştirmeye bakıyor.

    Ve ek olarak da : Politik ilginin düşmesi. Bu başka ülkelerde belki önemsiz bir şey olurdu ama bizim ülkemizde en büyük ayrım ve ötekileştirme yollarından biri. Türkmüşsün, Kürtmüşsün, AKPliymişsin, CHPliymişsin... yav kardeşim hiçbiri umrumda değil. (Burada dış gözlem yapmayı bırakıp, bu kuşağın sanırsam bir neferi olarak giriyorum ) Tek umrumda olan şu: sağduyulu, bilgili bir insan mısın değil misin. Seninle oturup konuşabilir miyiz yoksa ben bir şey dediğimde sesini yükseltip benim dediklerimi baskılamaya mı çalışırsın. Ortamda seni inandığın güvendiğin bir şeyden ötürü rahatsız edecek bir konu dönerse konuşmaya normal bir şekilde girmek veya ortamdan ayrılmak yerine bağırıp çağırmaya mı başlayacaksın.

    Son not : her kuşağın gerisi ayrıdır. Bir yüzde vermeyeceğim ama X kuşağının geri kafalısının oranı %W ise Z kuşağınınki de %W dir gibi geliyor bana. Sadece bu kısmın %W leri telefon ve bilgisayar kullanmayı biliyor, giyim türleri biraz farklı o kadar. Yoksa yine aynı toksik düşünceler form değiştirip geliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • z kuşağı kadar saygısız ve bencil bir nesil yok insani ve ahlaki değerlerimizin z kuşağıyla yok olmaya doğru gittiğini görebiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enes batur dedin ya orda seninle bir soğuduk sanki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğru diyor hak verdim +1

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

    Enes batur dedin ya orda seninle bir soğuduk sanki

    Enes baturu seven biri değilim. Örnek olarak söyledim.

  • X kuşakları y yi
    Y Ler Z yi beğenmez

    X kuşakları da saygı sevgi varmış
    Y kuşağında bı ince daha az
    Z de hiç yokmuş

    Kusura bakmayın nesil gittikçe akillaniyor..

    Z kuşağı ufacık cocukken x kuşağından daha iyi telefon kullanıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cerade kullanıcısına yanıt
    A kuşağı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni nesiller önceki nesillerin istediklerini yapmıyor, bu da eski nesillerin zoruna gidiyor. Askerde bir söz vardır zoruna gidenin .... gitsin. Ağlasınlar. Z kuşağına laf eden bazı tipler Z kuşağına laf eden bazı tipler 

  • Z kuşağına laf eden bazı tipler

    bu haber o zamanın genç jenarasyonu yani şimdiki boomerlardan bahsediyor

  • 098321 kullanıcısına yanıt

    Sizi böyle düşünmeye iten bilgiye daha çabuk ulaşmaları mı?

  • biraz embesil büyüyorlar ama hayata başlayınca en azından vizyonları ile tanıştıkları internet ile dünya görüşleri geniş olursa disipline girenler bir şeyleri değiştirebilir.


    eskilere baktıkca özellikle ekrandaki siyasetçilere odun görüyor muşum gibi oluyor.

  • Büyük patlayacak nesil. Şimdiden isyanlarını sosyal medyadan görüyoruz, maksimum 5 sene sonra büyük kısmı işsizlikten yakınacak. Ee hayatta hiç sorumluluk almayıp tüm zamanını sosyal medyada gecirirsen kaçınılmaz son bu olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mevzuderin

    X kuşakları y yi
    Y Ler Z yi beğenmez

    X kuşakları da saygı sevgi varmış
    Y kuşağında bı ince daha az
    Z de hiç yokmuş

    Kusura bakmayın nesil gittikçe akillaniyor..

    Z kuşağı ufacık cocukken x kuşağından daha iyi telefon kullanıyor.

    Teknolojiye daha hızlı adapte olmaları daha akıllı olduklarını göstermez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2D0F7DE39

    Z kuşağına lafım yok ama enes batur izleyenler gerçekten çöp!


    çünkü, videolarının büyük kısmı aşırma videoların tr versiyonu,

    izleyen, salaklıktan başka bir şey öğrenemez, zaten halleri de ortada..


    gerçi toplumda böyle tiplere de ihtiyaç var, herkes akıllı ve üretken olamaz. güdülmesi gereken bir gençlik de her toplumda şart.

    işte onlar, güdülesi gençlik.


    asla kötü demiyorum, ama çöp bireylere de ihtiyaç var toplumda.

    Ne enes baturmuş lan. Z kuşağı lafı geçtiği zaman direk enes batur lafı geçiyor. İzleyenlerin çoğu 10 yaşındaki çocuklar. Bırakın onlar da çocuklar duymasın yerine enes batur izlesin.


    Hayatımda sadece bir kere orkun ışıtmanı merak edip izledim. Enes batur da bunun bir türevidir sanıyorum. 1-2 otomobil kanalı hariç Türkçe kanal takip etmiyorum. Z kuşağından da değilim. Ama z kuşağına insanlar gereksiz yere yükleniyor. Bence sorgulama kabiliyetleri özellikle x kuşağından çok daha iyi. Basit politikalarla kandırılacak bir nesil değil. Bunda interneti kullanmaları etkili tabi. 2005de de internet vardı ama başka ülkelerdeki yaşamları bu kadar net bilmiyorduk. Farkındalık eski nesillere göre çok daha fazla diye düşünüyorum. Ha daha zeki filan değiller. Farkındalığı zekayla bağdaştıranları komik tabi.





  • Türkiye özelinde Z kuşağını bir çeşit yeni nesil boomerlar olarak tanımlamak en doğrusu olacaktır.


    Boomer 2. dünya savaşı sonrası ve vietnam öncesi aralıktaki barış ve toparlanma ortamında doğan nesile denir. Genel özellikleri tırsak ve saflık düzeyinde kibar olmalarıdır. Elektronik dönüşüme çok geç yaşta maruz kaldıkları için teknoloji ile araları çok kötüdür. Telefonla dolandırılacak kadar saftır bir kısmı


    Z kuşağı da özellikle 2001 sonrası ABD nin para saçması sonucu suni refah ortamına aldanılıp nüfus patlaması ile gelen tablet neslidir. Genel özellikleri apartman çocuğu olmaları ve bir hayli kötü bir eğitime maruz kaldıkları için enes batur seviyesinde bir genel kültüre sahip olmalarıdır.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.