Şimdi Ara

Z kuşağına laf eden bazı tipler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
5.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kitlesel değişim manasında Y ve Z kuşağının bu ülkeyi ufaktan değiştireceğine ben de inanıyorum. Ancak kendinizi / kendimizi bir bok sanmayalım.


    Merak eden, araştıran, araştırma becerisi yüksek, sorgulayan kişi yaşı kaç olursa olsun, ne olursa olsun gelişmiş insandır. Kalanı da vasat adamdır. Z kuşağında da sorgulama kabiliyeti son derece kıt, bilgisi kıt, merakı kıt zibil gibi insan var. Cahil olup cahil olduğunun farkında olmayan da zibil gibi insan var. Z kuşağında da var.


    Ama genel olarak, Y kuşağı ve özellikle Z kuşağı farklılıklara, kendinden olmayana daha açıklar. Bu da yeniliklere daha açık olmak anlamına gelir. Bir ülkeyi değiştirmek için çok çok önemli bir özellik. İyiyye doğru atılacak, biraz korkutucu adımlara karşı çıkmamanız bile çok işimize yarar bir özellik olacak. Doğru zamanda doğru yerde olabilirsek, Z kuşağının da desteği ile, elimizi taşın altına koyar, gerekli riskleri alır, bu ülkeyi dönüştürürüz. Dikkatinizi çekerim: "denk gelirse". Zira tek faktör siz değilsiniz. Uluslararası ortamın da buna müsait olması lazım. Türkiye dışında dangalaklığın, ırkçılığın yükselişte kalması lazım. Lazım da lazım.  Dangalaklar ırkçılığa tam gaz devam etsin. Her yıl kaptırdığım bu ülkenin beynen kremşantisini oluşturan kitleyi, gittikleri memlekette daha da sivrilmiş, memleketime çok şey katabilecek hale gelmiş vaziyette görüyorum. Onları ırkçılık rahatsız ederken, memleketteki olumlu gelişmeler ve devletin bizzat kendilerine ulaşıp "sana şurada ihtiyacımız var, atla gel!" demesi ile geri çekecek, değim yerinde ise tersine emikleme yapacağız. Bu gayet mümkün. Memlekette iyiye gidişe umut olacak bir parıltı gördüğü anda atlayıp gelecek on binlerce doçent ve üstü adam var dünyada.


    Tabi çakma bilim adamlarından bahsetmiyorum Açık öğretim mezunu, sonra ne hikmetse Teksas'ta bir üniversiteden kabul almış, yalapşap ingilizce bilen, ama ömründe tez yazmamış bir kitle var. Feto'cu diyoruz bunlara. Onları ayıklayıp, gerçek bilim insanlarını çekmek gayet mümkün. Bu süreçte Z kuşağının temel özelliklerini avantajımıza kullanıp, değişim için kendilerini biraz gazlı tutmaya ihtiyacımız var tabi.  Siz pırıldayın, değişime onay verin. Sizin pırıltınızla ama sizin kuşak, ama daha büyük, ama daha küçük, balık tutuciiz. Bu ülkeyi gerçekten değiştirmeye bilgisi, donanımı olan balıklar tutuciiz.  


    Görüldüğü üzere, siyasetin ve siyasetçinin iyisi olmaz. Bir siyasetçi gibi düşünmeyi iyi bilirim. Hamurumda var. Siyasetçi gibi düşündüğümde, ve bu düşünce tarzını size dürüstçe yansıttığımda aslında oyuncaktan farksız olduğunuzu görürsünüz. Burada düşünmeniz gereken şey şu: ben de kötüyüm, ali de kötü. İti ite kırdırmanız lazım bu bir. Ben yiyorsam bir bok ve sizi gazlıyorsam, sen de bunu farkediyorsan, altındaki temel amacı deşmen lazım. Ve her zaman alternatifimi yanda hazır tutman, gözüme sokman, beni korkutman lazım. Aksi halde, Allah olsan yoldan çıkarsın. Ben de yoldan çıkarım. Ali de çıkar. Bunu hiçbir zaman unutmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 15 Haziran 2020; 15:47:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Atatürk idealist vizyoner bir devlet adamı askerdi.


    Evet şuanki çocuklar daha bilgili daha pek çok şeye imkanı var daha kolay bilgiye ulaşabiliyor vs.Ama karşılaştırmak saçma.Bir şeyi karşılaştırıyorsan dönemi ile karşılaştıracaksın.


    Atatürk döneminin en iyi eğitimini veren Askeri Rüştiyede eğitim aldı ve devamında harp okulu o dönemde en iyisi bu idi.Şuanki en iyi dediğin nokta ne ise o.


    Atatürk şuan olsa başa geçemezdi.Neden mi savaş anı sonrası olan tansiyonu yönetmek ile şuanki dünyada seçilmek liderlik etmek bir değil.


    Normlar çok farklı.


    Z kuşağı bölgesine göre bilindik gelenek göreneklerden öte daha batıcı daha global takılıyor evet pervasızlar biraz kolaycılık var.Malum dünya tek parmağınla önünde doyumsuzluk herşeyi tatma herşeyi anında yaşama herşeyi çabuk tüketme.Aslına bakılırsa Türkiye'nin gerektirdiği ayağına göre yaşaması gereken ülke normuna uymuyorlar.Ha biz ülke olarak ve devlet olarak gösteriş budalalığı ile zaten uymuyorken bu iyice nirvanaya ulaştı.


    İlerde eski usül şükret kafası ile kimse başa geçemez.Din min kimse takmıyor.Neden mi din diyen kendi örnek olmuyor başta millet saf değil özellikle gençler..Evet patavatsızlık var ama durduramazsın çoğunluğu.



    Alıntıları Göster

    Hocam keşke açıklamaya uğraşmasaydınız röportajdaki adamın dediğini yazmıştım ama okudum haklısınız :D





  • Aptallığın kuşağı olmaz. Aptal aptaldır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parklarda sokak ortasında ana bacı birbirlerine kayan z kuşağından bahsediyoruz değil mi. birbirlerine saygı duymayan. arkadaşlığı böyle zanneden kuşak. bunun z ile alakası yok. xde de vardı yde de vardı. google amca sizi çok güzel eğitmiş.

  • msn messenger ilk çıktığı zamanlar cam açıp soyunan kızları ne çabuk unuttunuz?

  • maligezgin kullanıcısına yanıt

    Kimse unutmaz onları üstadım :P

  • Ben Z kuşağını genellemiyorum ama, şu ana kadar gelmiş geçmiş en boş nesil olabilirler yaşayış olarak. Öte yandan, Türkiye'de ileri doğru bir değişim yaşanacaksa, bu da Z kuşağı sayesinde olacak buna da eminim. Sorgulama 80'lerin sonuyla başladı. 90 nesliyle devam etti. Bu nesille çağ atlayacak. Bu neslin en önemli özelliği, bu nesli kandıramamak olacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ambarad

    Ben Z kuşağını genellemiyorum ama, şu ana kadar gelmiş geçmiş en boş nesil olabilirler yaşayış olarak. Öte yandan, Türkiye'de ileri doğru bir değişim yaşanacaksa, bu da Z kuşağı sayesinde olacak buna da eminim. Sorgulama 80'lerin sonuyla başladı. 90 nesliyle devam etti. Bu nesille çağ atlayacak. Bu neslin en önemli özelliği, bu nesli kandıramamak olacak.

    Aksine bu embesiller Türkiye'nin sonunu getirecek Lgbt seviciligi bunlarda, feminazi bunlarda, neo liberallik bunlarda, komünizm gene bunlarda böyle saçma sapan bir topluluk, bunların siyaset yaptığı dönem en fazla Yunanistan oluruz fazlası değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelleme her zaman yanlıştır. Yeni kuşakta çok akıllı da var, çok salak olanlar da. Eski kuşaklarda da böyleydi bu. Ama benim üzüldüğüm konu dinden uzak, her şeyini bu dünyaya bağlamış ve elinde mal yoksa tükenmiş çok genç yetişiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onlar bizim güncel versiyonlarımız her zaman bizden daha zeki ve akıllılar siz bakmayın eşek gibi çalışıp patronun kayrını çekip bunun acısını çocuklarında torunlarından çıkartmaya çalışan moruklara toprak seni çağrıyor hadi boş yapma

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hemen z kusagı demısler pekı sırada daha baska kusaklar gelırse ne dıcekler z1 z2 mi çok sacma

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scalh

    Laf attıkları 5 yaşındaki çocuklar, gelmiş Z kuşağı Enes Patur izliyor diyorlar Benim kardeşim 7 yaşına gelince izlemeyi bıraktı, niye izlemiyorsun dedim adam çok salak diyor

    Bu nesil çöp siyasi partilerin ve toksik ideolojilerin gayet farkında. Nesiller ilerledikçe hiçbirinizden eser kalmayacak. Dinle kandıramayacaksınız kimseyi.

    X kuşağı ve boomerlar ülkenin içine etti, Y kuşağı da tüy dikti. Z kuşağı bir şeyler değiştirmeye çalışıyor diye çekemiyorlar.

    Bu üç nesil kendilerini böldü, parçaladı. Ayrımcılığın kralını yaptı. Yeni nesil yapmayınca da kendileri deniyor. Şaka gibisiniz.

    Boomer kelimesi kadar uyuz bir kelime var mı ya? Asosyal Amerikan çocuklarının kullandığı uyduruk kelimeleri kullanınca havalı olmuyorsunuz Enes baturcu kardeşlerim, yaşlı deyin bari  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 15 Haziran 2020; 18:53:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr. solucan

    Boomer kelimesi kadar uyuz bir kelime var mı ya? Asosyal Amerikan çocuklarının kullandığı uyduruk kelimeleri kullanınca havalı olmuyorsunuz Enes baturcu kardeşlerim, yaşlı deyin bari  



    Alıntıları Göster

    Hadi ya? Ne kadar yaşlı? Bana göre 48 yaşındaki de yaşlı, 65 yaşındaki de, 98 yaşındaki de. Nasıl ayıracaksın? Genelgeçer ölçüt mü var?


    En azından kafamız var, az da olsa kullanıyoruz. Hiç olmayanlara Allah kolaylık versin  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bace3434 kullanıcısına yanıt

    Alfa kuşağı. 2013-2025 arası doğumlular.


    Konudakiler kör cahil arkadaş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scalh kullanıcısına yanıt

    GTA vice City ile yaşıt çocuk bana laf soktu  


    Çiç ne caman konuçmayı öyendinic ?  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr. solucan

    GTA vice City ile yaşıt çocuk bana laf soktu  


    Çiç ne caman konuçmayı öyendinic ?  

    Şu adam z kuşağına laf ediyor puhahaha  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuşak muşak bilmem . Zaman geçtikçe beyinler boş şeylerle dolmaya başlıyor . Eskiden teknoloji yok bişey yok zaman çoktu . Ders çalışmaya fazlasıyla zamanınız yetiyordu o yüzden gerçekten öğreniyordunuz . Şimdi ise ders çalışmaya zaman bulamıyor gençler çocuklar . Çalışşalarda 3 gün sonra unutuyor çoğu herşeyi . %100 eminim lisede 10 tane çocuğu sınavdan 3 gün sonra aynı sınava sokun yarısından fazlası daha düşük not alacaktır . Beyinler bile geriledi teknoloji yüzünden , hafıza geriledi , gerekli bilgi azaldı , gereksiz bilgi çoğaldı . Kim ne derse desin olay böyle .
    Tüm suç çocuklarda da değil yanlış anlaşılmasın . Sanıyorumki yenilen o suni yiyecek , içecek , suni tarım vs bunların hepsinde etkiside vardır .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt

    Tiktok çekenlerin kesinlikle beyinleri incelenip bu ülkeden tecrit edilmesi lazım. Neredeyse hepsi ağır gerizekalı.

  • Hangi sokak? konum var mı?

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.