Şimdi Ara

Z kuşağı oruç tutmayanlardaki artış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senin bugün lisede gördüğün haylaz çocukların çoğu yarının mücahidleri olunca anlarsın dediklerimi. Sanki bana tüm Türkiye gençliğiyle iletişim halindeymis gibi rol kesiyor ya bir de  Lisede ateist olup şuan 5 vakit namaz kılan oruç tutan zekat veren arkadaşlarım var haberin olsun. Belki bir gün çocuklara hayatın ne kadar dinamik olduğunu anlatırsın,kendin anlarsan tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt

Hiç sandığınız gibi değil işler haberiniz olsun. Tüm Türkiye'nin gençliğiyle iletişim halinde değilim tabikide. Olamam zaten doğaüstü güçlerim yok sonuç olarak ancak iletişimde olduğum kısım ve üniversite, lise döneminden hala görüştüğüm arkadaşlarıma dayanarak söylüyorum ki dinler ileride azınlık kesimin kabul ettiği bir entite olacak. :) Ayrıca çoğu insan müslüman taklidi yapıyor bilginiz olsun. "Hoşgörü" dinine mensup kesim kafa kesmekten falan bahsediyor nitekim. Tarikatınıza mensup azınlık bir kesime bakarak dayanaksız fikirlere bağlanmayın derim şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 15 Nisan 2023; 14:55:53 >

tamam hadi 1 paket çayı hakettin.Yeter bu kadar

• Tarikatım olduğunu nereden biliyorsun? Zanla hareket edenler de öğretmen olduysa bu ülkede sıkıntı harbiden büyük derecelere gelmiş Allah öğrencilerinin yardımcısı olsun.

Bu arada Şu’arâ Suresi 227. Ayeti reçete olarak yazıyorum en yakın zamanda sabah öğle akşam tok karnına.

Halk Tv izleyip, Kadıköy'de bira içtiğimi söylemiştiniz. İlk siz başlattınız, hatırlatırım. Ağzıma ne bira ne de sigara sürerim. İstanbul'da yaşamıyorum. Televizyon da izlemem ayrıca. :) Zanla hareket edip zanla hareket etme ithamlarında bulunmanız komik kaçtı doğrusu. Ayrıca rahat olun mesleğimi layıkıyla yapıyorum. Helal para kazanıyorum birçok "müslümanın" aksine. Şüpheniz olmasın yani. Atatürkçü ve memleketini seven çocuklar yetiştirmek için sonsuz bir çaba içerisinde olduğumu da naçizane belirtmek isterim.  Siz ne yapıyorsunuz mesela bu ülke için? Ayetlerle bir işim olmaz benim. İnanmıyorum çünkü. :) Yıllarca süren sorgulama ve araştırmanın sonucunda dünyadaki tüm dinlerin birer insan ürünü olduğuna eminim artık. Bir folklor ve kültür ürünüdür din. Gerçekliği yoktur. Hala daha Tanrı inancım var ve insanların elçiliklerini ihtiyacım yok diyelim ve geçelim bu konuyu. Birçok Avrupa ülkesinde dinler azınlık noktasına düştü. Avrupa'da olan her şey zamanla Türkiye'ye sirayet eder. Umarım hazırsınızdır. Genç nesil artık çok farklı çünkü. :)

• müslümanlık oruç tutarak mı olunuyormuş böyle zanneden varsa cennetin tabelasını görmek bile nasip olmaz inşallah. Tatlı su müslümanları sizi

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

Oruç tutmak islamin şartıdır sağlıklı ve ergenlik çağına gelmiş her muslumanın tutması farzdır

• Öğretmenler odasında seni bocalamadan kurtaracak bir Allah'ın kulu din kültürü hocası yok mu

• Ramazan orucunu terk eden "günahkâr", farz olduğunu inkar eden "kafir" olur!

• Merak ettim yaş kaç?

• Oruç tutmayanlar tutmamaya devam etsin diğer tarafta yanarken akılları başlarına gelecek nasıl olsa.

• Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt

Cayır cayır yanacaklar hocam. Benim merak ettiğim şu mesela biz onları izleyebilecez mi? Yada onlar bizi izleyebilecek mi?

• dini imanı yok demek ki adamın o kadar incelemeye gerek yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cennete gidersen izlersin cehenneme gidersen izlemek için fırsatın olacağını sanmam.

• Din eşittir akp oldukça gayet normal.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu daha başlangıç. Çok değil 200 yıl kafi.

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Dininizi kendiniz mi seçtiniz?

• Oruçlu değilsen, milletin gözünün önünde aleni yiyip içmek çok büyük günahtır. kafir bir kadın " Eskiden müslümanlara olan saygılarının gereği ramazanda aleni yiyip içmezlermiş ama şimdiki neslin bu kadar bile saygı göstermediğinden" yakınıyordu.

• Hadi tanrının var olmadığı gerçeğini geçeyim de, millet zaten fukara kim kimin halinden anlayacak? Adam doğru düzgün zaten yemek yiyemiyor.

• Siz tutuyonuz mu ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.