Şimdi Ara

Z-906 ile kullanılacak ses kartı önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Minimum hangi kartı almalıyım Z906 dan tam verim alabilmek için ? Ayrıca Asus mu Creative marka mı tercih etmeliyim ? Bana minimum almam gereken kart, daha kaliteli orta seviye bütçeye bir kart ve yüksek bütçe için bir ses kartı olarak bir sıralama yapabilirmisiniz ?

CPU: AMD Ryzen 5600x | Cooling: Scythe Fuma 2 | MB: MSI B450 Gaming Plus Max | GPU:EVGA Rtx 3070 FTW | RAM: Crucial 16GB 3800 @16-20-16-38 | SSD: JAMESDONKEY JD12 512GB NVMe | MONITOR: SAMSUNG LC24FG73 24' 144Hz 1Ms | CASE: MSI Mag Vampiric 010M | PSU: GIGABYTE G750H 750W 80 Gold | KEYBOARD: CORSAIR K68 Cherry MX Red Switch | MOUSE: RAZER Deathadder V2 | PAD: STEELSERIES Qck | HEAHPHONE: LOGITECH G PRO X
  • Ses kArtı cok acık bir monu fıyT belırtıl onerı ısteseydın daha koly olurdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 9 5900X işlemci ,MSI MAG CORELIQUID 360RH ARGB Cpu Coller, Msi X570 MEG ACE Anakart, 1 TB M2 CORSAİR MP 510 SSD CORSAİR (4X8) 32 gb 3600 mhz ram, GİGABYTE RTX 3080 GAMİNG OC Ekran Kartı, GİGABYTE G34WQC Gaming Monitor 144 Hz , CORSAİR AX860İ MODULER 860 watt powersuply. COLLER MASTER CM700P FULLTOWER KASA.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuneyt333

Ses kArtı cok acık bir monu fıyT belırtıl onerı ısteseydın daha koly olurdu

Aynı şeyi ben yazdım başımıza gelmeyen kalmadı.

onceden sinema sıstemım ve receıver ım vardı truhd ses codegınıe kadar atı rodeon 5770 ıle tek tıklama ıle alabılıyordum 7.1 kanala kadar destek verdıgı ıcın hıc sorun olmuyordu hatta ev sınema sıstemım ıcın ufak bir bilgisayar bıle toplamıstım fakat creatıve cok zor geldı ses kartı almadan once ıstersen boyle bır deneme yap dolby ve dts desteklı fılmlerde sonucunu fark edersın

http://forum.donanimhaber.com/m_26865187/tm.htm
    AMD Ryzen 9 5900X işlemci ,MSI MAG CORELIQUID 360RH ARGB Cpu Coller, Msi X570 MEG ACE Anakart, 1 TB M2 CORSAİR MP 510 SSD CORSAİR (4X8) 32 gb 3600 mhz ram, GİGABYTE RTX 3080 GAMİNG OC Ekran Kartı, GİGABYTE G34WQC Gaming Monitor 144 Hz , CORSAİR AX860İ MODULER 860 watt powersuply. COLLER MASTER CM700P FULLTOWER KASA.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Minimum hangi kartı almalıyım Z906 dan tam verim alabilmek için ? Ayrıca Asus mu Creative marka mı tercih etmeliyim ? Bana minimum almam gereken kart, daha kaliteli orta seviye bütçeye bir kart ve yüksek bütçe için bir ses kartı olarak bir sıralama yapabilirmisiniz ?

Eğer almadıysan ve almayı düşünüyorsan ben de şunun ikinci eli var:

http://www.vatanbilgisayar.com/OEM%20Muhtelif%20Kart/creative-xfi_titanium-x-fi-titanium-pci-e-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=36394

CREATIVE X-FI TITANIUM SB ses kartı. 150 TL'ye bırakırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crealog -- 4 Aralık 2013; 23:08:04 >

• DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Sevgili arkadaşım beni dinlersen iyi olur.Ses kartı falan alma imzana baktım anakattın MSI Z87 G45 miş senin anakartında kullanılan onboard ses çipi ALC1150 500tl gibi bir fiyata alabileceğin bir ses kartı ne vaad ediyorsa ALC1150 de onu vaad ediyor ses konusunda sana. Özellikleride aşağıda.Harici ses kartına vericeğin paraya başka şeyler alabilirsin.Hem seskartını alıp eve gelip pc ne taktığında onboard ses çipi ile arasında hiç bir fark hissetmiyeceksin. GEL BENİ DİNLE PARANI ÇÖPE ATMA.Mevcut onboard ses kartının yazılımından ayarları 24bit 192000hz getir tamam de oludu bitti işte alsana Hİ-Fi müzik ha tabikide dinleyaceğin şarkıda 24bit 192000hz-96000hz olacak işte ozaman önceden ne dinlediğini anlarsın.RESİMLERE BAKARSAN İYİ OLUR.

ALC1150

7.1+2 Channel HD Audio Codec with Content Protection

General Description
    The ALC1150 is a high-performance multi-channel High Definition Audio Codec with Realtek proprietary lossless content protection technology that protects pre-recorded content while still allowing full-rate audio enjoyment from DVD audio, Blu-ray DVD, or HD DVD discs.

The ALC1150 provides ten DAC channels that simultaneously support 7.1-channel sound playback, plus 2 channels of independent stereo sound output (multiple streaming) through the front panel stereo outputs. Two stereo ADCs are integrated and can support a microphone array with Acoustic Echo Cancellation (AEC), Beam Forming (BF), and Noise Suppression (NS) technologies. The ALC1150 incorporates Realtek proprietary converter technology to achieve Front differential output 115dB Signal-to-Noise ratio (SNR) playback (DAC) quality and 104dB SNR recording (ADC) quality, and is designed for Windows Vista premium desktop and laptop systems.

All analog I/O are input and output capable, and headphone amplifiers are also integrated at three analog output ports (port-D/port-E/port-F). All analog I/Os can be re-tasked according to user definitions.

Support for 16/20/24-bit SPDIF and I2S (Master mode) output with up to 192kHz sample rate offers easy connection of PCs to consumer electronic products such as digital decoders and speakers. The ALC1150 also features secondary SPDIF-OUT output and converter to transport digital audio output to a High Definition Media Interface (HDMI) transmitter.

The ALC1150 supports host audio from the Intel chipsets, and also from any other HDA compatible audio controller. With various software utilities like environment sound emulation, multiple-band and independent software equalizer, dynamic range compressor and expander, optional Dolby PCEE program, SRS TruSurround HD, SRS Premium Sound, Fortemedia SAM, Creative Host Audio, Synopsys Sonic Focus, DTS Surround Sensation | UltraPC, and DTS Connect licenses, the ALC1150 offers the highest sound quality, providing an excellent entertainment package and game experience for PC users.

Features

Hardware Features
    Front-DAC with 115/110dB SNR (A-weighting, Differential/Single-End Output), ADC09h with 104dB SNR (A-weighting)
    DACs (except Front-DAC) with 96dB SNR (A-weighting), ADC08h with 93dB SNR (A-weighting)
    Ten DAC channels support 16/20/24-bit PCM format for 7.1 channel sound playback, plus 2 channels of concurrent independent stereo sound output (multiple streaming) through the front panel output
    Two stereo ADCs support 16/20/24-bit PCM format, multiple stereo recording
    All DACs supports 44.1k/48k/96k/192kHz sample rate
    All ADCs supports 44.1k/48k/96k/192kHz sample rate
    Primary 16/20/24-bit SPDIF-OUT supports 32k/44.1k/48k/88.2k/96k/192kHz sample rate
    Secondary 16/20/24-bit SPDIF-OUT supports 32k/44.1k/48k/88.2k/96k/192kHz sample rate
    I2S-OUT supports 44.1k/48k/96k/192kHz sample rate up to 24bits and master mode only.
    All analog jacks (port-A to port-H) are stereo input and output re-tasking
    Port-D/E/F built-in headphone amplifiers
    Port-B/C/E/F with software selectable boost gain (+10/+20/+30dB) for analog microphone input
    Software selectable 2.3V/3.0V/3.8V VREFOUT
    Up to four channels of microphone array input are supported for AEC/BF applications
    Three jack detection pins; each designed to detect up to 4 jacks
    Supports legacy analog mixer architecture
    Up to two GPIOs (General Purpose Input and Output) for customized applications. GPIO0 and GPIO1 share pin with SPDIF-OUT2 and I2S-SDO
    Supports anti-pop mode when analog power LDO-IN is on and digital power is off
    Content Protection for Full Rate lossless DVD Audio, Blu-ray DVD, and HD-DVD audio content playback (with selected versions of WinDVD/PowerDVD/TMT)
    0.75dB per step output volume and input volume control
    Supports 3.3V digital core power, 1.5V or 3.3V digital I/O power for HD Audio link, and 5.0V analog power
    Intel low power ECR compliant and power status control for each analog/digital converter and pin widget
    Built-in analog LDO
    48-pin QFN ‘Green’ package

Software Features
    Meets Microsoft WLP 3.x and future WLP audio requirements
    WaveRT-based audio function driver for Windows Vista and Windows 7
    Direct Sound 3D™ compatible
    I3DL2 compatible
    7.1+2 channel multi-streaming enables concurrent gaming/VoIP
    Emulation of 26 sound environments to enhance gaming experience
    Multiband software equalizer and tools provided
    Voice Cancellation and Key Shifting effect
    Dynamic range control (expander, compressor, and limiter) with adjustable parameters
    Intuitive Configuration Panel (Realtek Audio Manager) to enhance user experience
    Microphone Acoustic Echo Cancellation (AEC), Noise Suppression (NS), and Beam Forming (BF) technology for voice applications
    Smart multiple streaming operation
    HDMI audio driver for AMD platform
    Optional Dolby PCEE program, SRS TruSurround HD, SRS Premium Sound, Fortemedia SAM, Creative Host Audio, Synopsys Sonic Focus, DTS Surround Sensation | UltraPC, and DTS Connect licenses
     Z-906 ile kullanılacak ses kartı önerisi ? Z-906 ile kullanılacak ses kartı önerisi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MamiZone -- 5 Aralık 2013; 4:31:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu anakartı alma sebebim zaten ALC1150 barındırıyor olmasıydı ama çokta emin değilim 200 300 liralık ses kartları kadar kaliteli olup olamayacağı konusunda o yüzden bu konuyu açtım :) Laptopumda ses sistemini Creative x-fi usb ses kartı ile dinledim ses yine iyiydi ama çok ahım şahım değildi.Bu anakartla daha denemedim kutusunda çünkü sistem hala.Deneyim ikisini karşılaştırmayı düşünüyorum eğer çok fark varsa önceki laptoptaki ses ile ve şimdi bu anakartla beraberki sesinde o zaman anlaşılır ne kadar iyi olduğu sanırım
    CPU: AMD Ryzen 5600x | Cooling: Scythe Fuma 2 | MB: MSI B450 Gaming Plus Max | GPU:EVGA Rtx 3070 FTW | RAM: Crucial 16GB 3800 @16-20-16-38 | SSD: JAMESDONKEY JD12 512GB NVMe | MONITOR: SAMSUNG LC24FG73 24' 144Hz 1Ms | CASE: MSI Mag Vampiric 010M | PSU: GIGABYTE G750H 750W 80 Gold | KEYBOARD: CORSAIR K68 Cherry MX Red Switch | MOUSE: RAZER Deathadder V2 | PAD: STEELSERIES Qck | HEAHPHONE: LOGITECH G PRO X
  • Anakarttaki ses çipi ile ses kartını kıyaslayanın kulaklarında sorun var derim ben. Çok üst düzey bir anakart olmadığı sürece (yanında x-fi verenler gibi) iyi bir ses kartı anakart çipini 3 ile çarpar 4'e böler.
  • İyi güzel diyosun kendine göre kardeş de...Ses kartını aldın taktın ses ses kartında işlenmeye başladı 1000-1500tl verip birde en babalarından bir ses sistemi aldın ses kartına bağladın ses kartı yetmiyor gibi birde aldığın ses sisteminin içinde de üreten firma tarafından ses decoderi konmuş, işte sana sorarım bu adam lar neden sesi tekrar işliyor hani pahalı seskartın en iyisiydi sadece anfi koysalar olmuyormu.Şimdi dersin sen bana kötü ses kartlarını varsayarak ses sisteminin içine de ses decoderi koyuyorlarda sistemi alan kullanıcı ne kadar para verdik çıkan ses bumu demesin diye diyeceksin.Bende sana diyorumki madem kötü ses nasıl düzeltilir.Çünkü kardeşim 80li 90lı yılların ses çipi değilse, onboard ses kartın ki; bu ses kartları 16bit 44100hz cd kalitesinde ses dinletir bu sesde dünya nüfusunun %98 inin dinlediği ses kalitesidir.Bu kalitede dinleyen insanları bu ses plaktan mı çıkıyor demezler.Realtek in ürettiği ALC8XX sesrisi bütün ses yongarı 24bit 192000hz sütüdyo kalitesinde yine sütüdyo kalitesinde ham şarkıları belki %5 kayıpla dinletir.Creative in en baba kartı ne sunuyorsa ALC1150 de şu anda mevcut son kullanıcıya sunulmuş tüm lisanslı ses codec leri destekliyor.Creative nin en son çıkartığı ses yongasında tek yeniliği kendilerin söylediği ses işleme işlemini işlemci den alıp kendimizin tasarladığı 4 çekirdekli yongamızda işliyoruz diyor adamlar.birde yeni sayısını bilemiyeceyim ama 4 yada 8 olması lazım yeni dac geliştirmişler bunlar vasıtası ile sesi analog'a daha kaliteli çevirdiklerini söylüyorlar.İŞTE BÖYLE SEN NE KADAR KULAK YOK BUNLARDA DESENDE KIZMA AMA BU DURUM SENDEDE GEÇERLİ SES KONUSUNU TARTIŞMAYA BİLE DEYMEZ HEPİMİZDE KÖPEK KULAĞI HASASİYETİNDE KULAK OLSA BUYUR GEL TARTIŞALIM.DİNLEDİĞİMİZ EN KALİTELİ ŞARKIDA BİLE KAYDEDENLERİN BİLE DUYAMADIĞI TINILAR VARDIR BELKİ.24bit 192000hz SUNAN SES ÇİPİ ŞUANDA HANGİ MARKA OLURSA OLSUN AYNI SESİ İNSANLIĞIN DİLETİSİNE SUNMUŞTUR KARDEŞİM 24bit 192000hz KALİTESİNDE ŞARKILARI BUL EN KALİTELİ MÜZİĞİ DİNLE İŞTE.GERİSİ HOPARLÖRLERE KALIYOR.Birde bütün insanlar %99.9 aynı kalite frekans aralığı ve hassasiyetine sahip KULAK kullanır Harici ses kartları bu tarihten sonra bence para tuzağına dönüşmüştür.Önceden tabikide tek ve rakipsizdirler inkar eden DonanımHaber Forumdan çıkar:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MamiZone -- 6 Aralık 2013; 6:12:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MamiZone

İyi güzel diyosun kendine göre kardeş de...Ses kartını aldın taktın ses ses kartında işlenmeye başladı 1000-1500tl verip birde en babalarından bir ses sistemi aldın ses kartına bağladın ses kartı yetmiyor gibi birde aldığın ses sisteminin içinde de üreten firma tarafından ses decoderi konmuş, işte sana sorarım bu adam lar neden sesi tekrar işliyor hani pahalı seskartın en iyisiydi sadece anfi koysalar olmuyormu.Şimdi dersin sen bana kötü ses kartlarını varsayarak ses sisteminin içine de ses decoderi koyuyorlarda sistemi alan kullanıcı ne kadar para verdik çıkan ses bumu demesin diye diyeceksin.Bende sana diyorumki madem kötü ses nasıl düzeltilir.Çünkü kardeşim 80li 90lı yılların ses çipi değilse, onboard ses kartın ki; bu ses kartları 16bit 44100hz cd kalitesinde ses dinletir bu sesde dünya nüfusunun %98 inin dinlediği ses kalitesidir.Bu kalitede dinleyen insanları bu ses plaktan mı çıkıyor demezler.Realtek in ürettiği ALC8XX sesrisi bütün ses yongarı 24bit 192000hz sütüdyo kalitesinde yine sütüdyo kalitesinde ham şarkıları belki %5 kayıpla dinletir.Creative in en baba kartı ne sunuyorsa ALC1150 de şu anda mevcut son kullanıcıya sunulmuş tüm lisanslı ses codec leri destekliyor.Creative nin en son çıkartığı ses yongasında tek yeniliği kendilerin söylediği ses işleme işlemini işlemci den alıp kendimizin tasarladığı 4 çekirdekli yongamızda işliyoruz diyor adamlar.birde yeni sayısını bilemiyeceyim ama 4 yada 8 olması lazım yeni dac geliştirmişler bunlar vasıtası ile sesi analog'a daha kaliteli çevirdiklerini söylüyorlar.İŞTE BÖYLE SEN NE KADAR KULAK YOK BUNLARDA DESENDE KIZMA AMA BU DURUM SENDEDE GEÇERLİ SES KONUSUNU TARTIŞMAYA BİLE DEYMEZ HEPİMİZDE KÖPEK KULAĞI HASASİYETİNDE KULAK OLSA BUYUR GEL TARTIŞALIM.DİNLEDİĞİMİZ EN KALİTELİ ŞARKIDA BİLE KAYDEDENLERİN BİLE DUYAMADIĞI TINILAR VARDIR BELKİ.24bit 192000hz SUNAN SES ÇİPİ ŞUANDA HANGİ MARKA OLURSA OLSUN AYNI SESİ İNSANLIĞIN DİLETİSİNE SUNMUŞTUR KARDEŞİM 24bit 192000hz KALİTESİNDE ŞARKILARI BUL EN KALİTELİ MÜZİĞİ DİNLE İŞTE.GERİSİ HOPARLÖRLERE KALIYOR.Birde bütün insanlar %99.9 aynı kalite frekans aralığı ve hassasiyetine sahip KULAK kullanır Harici ses kartları bu tarihten sonra bence para tuzağına dönüşmüştür.Önceden tabikide tek ve rakipsizdirler inkar eden DonanımHaber Forumdan çıkar:)

Hocam bende MSI Z68A-GD65 anakart var, ses çipi Realtek® ALC892. Anakartı aldığım zaman elimde Creative Usb ses kartı vardı hep onu kullanıyordum. Yaklaşık 1 ay önce Creative'in yeni çıkarmış olduğu ZX ses kartını aldım taktım ve daha önce de se kartı kullanmama rağmen kulaklarıma inanamadım değişen ses kalitesi karşısında. Öyle ahım şahım bir sistem de yok ha elimde, Logitech X530 var. Daha sonra para lazım oldu ses kartını satmak zorunda kaldım ve ilk defa anakartın ses çipini kullandım. Ses bildiğin çamur, daha önce dinlediğim müzikleri dinleyemez oldum. Kıyaslamak gerekirse 1080p'den 360p'ye geçmek gibi bir şey yani. Bir hafta sonra yeniden Creative Z ses kartı aldım ve kullanıyorum şu an. Müzikler, filmler, oyunlar gerçekten mükemmel oluyor. Bir de optik bağlantılı bir ses sitemi olsa daha ne kadar iyi olacağını düşünün hocam. Demem o ki sen yukarıda o kadar açıklama yapmışsın değerler vermişsin falan ama bu değerler sadece kağıt üzerinde geçerli. Gerçek hayata taşınamıyor maalesef.

• Pir hocam bende almadan önce araştırmıştım ki ses çipine ve ses sistemine önem veren birisiyimdir.Yabancı forumlardada okuduğum kadarıyla benim anakarttaki ALC1150 ses çipi şuan Realtekin en son işlemcisi.Yabancı forumlarda creative ses kartlarıyla kıyaslamışlar ki ben bunları okuduktan sonra Asus anakartlarla bunun arasında gidip gelince bunu seçtim çünkü Asuslarda daha eski ses çipleri vardı.Ve MSI sitesindede en çok övgü edilen kısım ses çipi olmuş.Kötü birşey olsa bukadar üstünde durmazlardı sanırım.Ha ben bunu 500 600 liralık ses kartlarıyla kıyaslamıyorum.Ama 200 300liralık kartlarla arasında o parayı vermeye değecek fark var mı o önemli.Ufacık bir ses kalitesi için 200 300 lira vermek akıl karı iş değil.
  • quote:

Pir hocam bende almadan önce araştırmıştım ki ses çipine ve ses sistemine önem veren birisiyimdir.Yabancı forumlardada okuduğum kadarıyla benim anakarttaki ALC1150 ses çipi şuan Realtekin en son işlemcisi.Yabancı forumlarda creative ses kartlarıyla kıyaslamışlar ki ben bunları okuduktan sonra Asus anakartlarla bunun arasında gidip gelince bunu seçtim çünkü Asuslarda daha eski ses çipleri vardı.Ve MSI sitesindede en çok övgü edilen kısım ses çipi olmuş.Kötü birşey olsa bukadar üstünde durmazlardı sanırım.Ha ben bunu 500 600 liralık ses kartlarıyla kıyaslamıyorum.Ama 200 300liralık kartlarla arasında o parayı vermeye değecek fark var mı o önemli.Ufacık bir ses kalitesi için 200 300 lira vermek akıl karı iş değil.

Ben değer diyorum hocam. Anakart çipleri eskiden beri hep tartışma konusu olmuştur zaten. Tüm işlemleri yapan bir board mı daha iyidir yoksa sadece ses işleme için yapılmış bir alet mi daha iyidir siz karar verin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pir

quote:

Pir hocam bende almadan önce araştırmıştım ki ses çipine ve ses sistemine önem veren birisiyimdir.Yabancı forumlardada okuduğum kadarıyla benim anakarttaki ALC1150 ses çipi şuan Realtekin en son işlemcisi.Yabancı forumlarda creative ses kartlarıyla kıyaslamışlar ki ben bunları okuduktan sonra Asus anakartlarla bunun arasında gidip gelince bunu seçtim çünkü Asuslarda daha eski ses çipleri vardı.Ve MSI sitesindede en çok övgü edilen kısım ses çipi olmuş.Kötü birşey olsa bukadar üstünde durmazlardı sanırım.Ha ben bunu 500 600 liralık ses kartlarıyla kıyaslamıyorum.Ama 200 300liralık kartlarla arasında o parayı vermeye değecek fark var mı o önemli.Ufacık bir ses kalitesi için 200 300 lira vermek akıl karı iş değil.

Ben değer diyorum hocam. Anakart çipleri eskiden beri hep tartışma konusu olmuştur zaten. Tüm işlemleri yapan bir board mı daha iyidir yoksa sadece ses işleme için yapılmış bir alet mi daha iyidir siz karar verin?

Hocam nerden buldun bu mesajı ya 2013de yazmışım.Onun üstüne amazondan Creative SB Z aldım

• Creative derim.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.