olabilir ;= kitapta öyle bişi yoktu zaten şimdi sanma filmi beğenmedim ama hangisini istersin dersen yıllarca düşünmüş deneyim ve birikimin getirdiği o muhteşem eseri tercih ederim (bu demek değil ki filmde emek sarfedilmemiş.özellikle duyulmamış oyunculardan süper perfonmansların olması güzel)
yasimboo sana katılmıyorum, sanırım sen tr de satılan türkçeye çevirilmiş versiyonunu okudun kitabın?! o kitap baştan sona hatalı! Çeviren arkadaş uydurmuş bir çok yeri ki zaten tr de karşılığı olmayan yerleri naapsın uyduracak tabii! sizde okuyunca o kitabı doğal olarak kitapla alakası yok diyorsunuz aslında tr ye çevrilen kitabın gerçek kitap ile alakası yok! bunu dikkate alıp sözlerinize yön verin..
Bu film için çok uğraşıldı, bence gerçekten süper olmuş, efektler, oyuncu performansları filan, uğraşıldığına değmiş yani! Ama senorya da değişiklik yok değil, filmin 3 saate sığması için bazı şeylerden fedakarlık edilmek zorunki edilmiş zaten ama bunun filme bir zararı veya senoryoya bir zararı yok sonuçta sen konuyu anlıyorsun ve adapte oluyorsun, bence gerçekten güzel olmuş, gece 11 seansına gittim 2 de çıktım filmden ve süperdi..
11:30'da girdik ufcan ile 02:40 mi idi neydi anca eve geldik :-))) harika demek yetersiz kalacak ya. efektler hele o savas sahneleri amaninn ... yok beee filmden ciktik o saatte eve geldik ucbucukta
edited by maat [|)]
hehehe gandal orduyla nasılda indi tepeden aşağı baktım hoca da davranıyo lam du dedim film bu hihihiihhi
Hakkatten askerler sanki sel gibi aktılar sanki dağdan aşağı şelale akıyodu saygı duyarım[OK]
O kadar emek verilmiş, gerçekten saygı duymak lazım. Bu arada 3. ne zaman? :))
ben uyudum filmde yaaa, hiç beğenmedim, ancak yine de 3.süne gideceğim... filmde mantık yok ki..
bencede ya çok saçma olmuş 3 saati doldurmak için tonla konuşma felan koymuşlar paso o smielgo mudur nedir kendi kendi ne konuşuyo hey allam esnedim habire filmde
savaş sahnesi fena değildi ama BraveHeart taki savaş sahnesinin yanından bile geçemez daha ondan iyi bi şavaş görmedim beyaz perdede
Sonuç olarak bu filme gidecekler yastıklarını alıpta gitsinler
abi inanmıyorum size yaa!biri mantık yok demiş yaw :) diğeri de filmi doldurmak için konuşma koymuşlar demiş :) al birini vur ötekine...
filmi dublajlı izledim ve trabzonda altyazılı izlemek gibi bi şansımız yok filmi getiren sadece bir sinema ve sadece dublajlı oynatıo. seslendirmeleri duyunca kahroldum. alt yazılı olsa gene klonuşmalardan bişey anlayabilirdim bi yandan da alt yazılar ile desteklerdim ve orjinal sesleri dinlerdim.
filmi açıkcası kitaba göre sönük buldum savaş güzeldi. yönetmen arweni filme sokmak için kıçını yırtmış ve işi bozmuş benim kanımca. filmin en çok hoşuma giden yanı ise müziklerdi müzikler tek kelime harikaydı sadece başlangıç müziğini kaydedebildim o da pek net değildi.
sonuç olarak kitap çok daha etkileyici.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by £ívíng£égénd®</i> <br />abi inanmıyorum size yaa!biri mantık yok demiş yaw :) diğeri de filmi doldurmak için konuşma koymuşlar demiş :) al birini vur ötekine... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
yerden göğe kadar haklısın doh vallahi hepsini birbirine vurmak lazım...böyle bir bir ahesli ahesli tadınıda çıkarmak lazım...[:(!][:(!][:(!]
ewet millet cidden cok guzel yorumlar yapıyo
neymis alıp birbirine vuracakmısız ne adamlar varya fuzuli hava tuketiyolar
ortalıga soluyom isteyen ustune alsın
zaten adamlar film için stüdyoya filan da girmemişlerdir, bilgisayar efectleri hepsini halletmiştir..
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by £ívíng£égénd®</i> <br />abi inanmıyorum size yaa!biri mantık yok demiş yaw :) diğeri de filmi doldurmak için konuşma koymuşlar demiş :) al birini vur ötekine... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
muhah abicim görüyon beğenmiyenlerde var sonuçta görünen köy klavuz istemez
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Cozb</i> <br />zaten adamlar film için stüdyoya filan da girmemişlerdir, bilgisayar efectleri hepsini halletmiştir.. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Çekimleri CNN Türk'de izleyebilirsin.
evet cidden kime söylediğin hiç anlaşılmıyo gerçekten ortaya söylemişsin :) hey allahım...
bu filmin aslında kitaptaki çoğu sahnesi çekildi ve sinamaya sığmadı tabii ki ve kesilmiş hali sinemalarda yani filmi doldurmak için yapılan bişey yok tam tersi bir durum söz konusu.
Phenone seni oturduğun koltuk rahatsız etmiştir ondan beğenmemişsindir diyorum ve bu seferlik affediyorum [^][:P]
hocam gozune gozluk gordun mu tehdit var eheeh.. etmeyin beyler turk sinemasinda bile boyle filmler yok ne ile kiyasliyoruz?
tamam arkadaşlar anlaşalım sizinle beyenmeyenler üçüncü filme gitmesin...bunu beyenmeyen üçüncüyü hiç beyenmez tamam mı...allahım sen bana sabır ver...konusu belli filmin hala mantık arıyosunuz yaw yuh yani... gimseye söylemiyorum ortaya atıyorum istiyen üstüne alına bilir
Kitapla birebir uyuşmuyordu, öyle olmasını zaten beklemiyordum, ilk filmde aynı değildi zaten (tom bombadil neredeydi). Konu zaten belli ben filme buradan kopup orta dünya havası solumak için gittim, o havayı bir parça da yakaladım diyebilirim. Aslında bu birazda sizin hayal gücünüze kalmış. Yani gitmeden önce kitapla ilgili düşüncelerinizi silip öyle izlemelisiniz filmi. Ve bu tür konulardan zevk almalısınız, yoksa sıkıntıdan başka bir şey vermeeeez. :) güzeldi :)