izleyenler nasıl buldular merak ettim? şahsen ordu sahneleri baya bi iyi olmuş fakat kitabı okuyanlar varsa bariz bir şekilde filmin kitaptan koptuğunu anlamıştır, sizce nasıldı?
İGRENC FİLMDE SIKILDIM
BU KADARHARİKA Bİ KONU BU KADAR .ICILABİLİR YANİ PETER AMCA SANA YUH DİYOM
GERCİ GENE HERKES GİDECEK MERAKTAN AMA 1. GİBİ İYİ DEGİL (BENCE)
şahsen jrr.tolkien okuru olarak fikirlerimi belirtiyorum.. tabi ki ilk film gibi olmamış... çünkü o ilk filmdi; bir başlangıç...bir fikrin sinema perdesine yansıması ve şaşırtıcıydı..oldukça iyi bir ATMOSFER'i vardı. 2.ye gelirsek..yani iki kuleye... şahsen kitap kadar etkileyici olmamış... son olaylar (shelob ve palantir) 3.filme aktarılmış sanırım... tabi ki kitaptan biraz bağımsız olmalı,ama kitapta hepsine eşit önem veriyordu..yani aynı güzellikte anlatılmıştı... ama yine de hayal ettiğim şeyler beni yine etkiledi; örneğin : Kara Kapı,Orthanc'ın çevresi(çember),savaş sahnesi,ak gandalf... yine de iyi bir filmdi... şahsen "bu filme "iğrenç" deniliyorsa ohooo,daha ne filmler var" tezimi kullanıyorum :)
Xeo cidden güzel bir yorum yapmış nerede ise hepsine katılıyorum.
yanlız gimli yi iyice şebek etmişler filmde, legolas da resmen şov yaptırtmışlar. bu arada dikkat ettinizmi bilmiyorum (ben süreyyada izledim) alt yazılar tam bir felaketti, tolkien in edebiyat yapıtığı kısımları osmanlıca falan yazmışlar,hiçbişey anlamadım + en çok güldüğüm olay kız "where's mommy" diyor ve çevirisi "anam nerde?". iyice emrah filmi yapmışlar çevirenler...
tamam belki igrenc fazla abartılı olabilir ama
1-bi kere savas sahnesi etkileyici olmamıs o kadar (breaveheart er ryan patriot vs cok daha etkili idi o kadar efekte yazık ) 2-kitapta olmayan arwen in uzun uzun yolculuktan once sıkıcı konusmada kitapta yok 3-ayrıca entlerin savasa girme hikayesi kitaptan tamamen farklı 4-3 saat boyunca kitap okusam sıkılmazdım ama filmde sıkıldım 5-bide bence jackson amca bu filmin 4.sunude yapar nolacak zaten paso uyduruyo bisiler kitaptan esinleniyo 6-igrenc dememin sebebi kitaba goredir we bole bi senaryonun harcandıgı icindir 7-ben etrafımdan da aa film cok iidi hic 3saat gibi gelmedi diyen duymadım yoksa tabi ne filmler var igrenc ama eger bunu o filmlerle karsılastıracak durumda goruyosak demek film cidden kotudur
haa bide simdi aklıma geldi a.filminm sonunda 2.filmi hemen gormek istiyodum ama simdi ole bi hevesim yok gelince gorurum diyom
1.braveheart,er ryan izledim..ama görsel açıdan bu daha etkileyici..gerçekçilik dersen yıkılan her bi kale taşının düştüğü yerin etrafındakileri dahi sıçratması desem? oldukça mantıklıydı bence 2.bu arwen'i biraz da duygusal yön katmak için demişler (kitabın da sonunda var.."ve akşamyıldızı sonsuza dek söndü") 3.entlerin savaşa girmesi farklı.biraz da öyle olmalıydı aslında.zaten orayı bayağı uyduruk yapmışlar,daha çok frodo&aragorn gruplarıyla ilgilenmiş peter jackson.(entler de hiç etkileyici olmamış!) 4.filmde sıkılmadım,o kadar detaylı bir şaheseri(kitap) 3 saatte anlatmak zor.ancak olmuş 5.4.sü yapması saçma olur.ismini ne koyar??part two mu? bence OLAMAZ! 6.Bu senaryo müthiş değildi şahsen.Kitabın anlatımı daha güzeldi desek doğru olur.Yoksa çok muhteşem şeyler yoktu bunda.Okurken de 3>1>2 sıralamasıyla etkilenmiştim. 7.Bunları onlarla karşılaştıracak durumda görmüyoruz..görüyor olabilirsiniz..Bence çok kaliteli bir filmdi ve hakediyor her hasıladı (kusra bakmayın ama zavallı tolkien o devirde yazmış,anlaşılmamış,bak harry potter nasıl ilginç geliyor millete!Rowling de paraları götürüyor tabi..bence bu adalet değil ama çocukları çekmesi yetiyor filmin) NOT: ALT Yazılı izlemedim,çok şükür.Ama seslendirmeler yine müthişti! (özellikle kullandıkları kelimeler çok türkçeydi..(gimli ve gandalfınkiler)
abicim adamlar bir yığın para harcamışlar akıllara gelmeyen bayağı bir olay var bence gidilmeli.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by yasimboo</i> <br />tamam belki igrenc fazla abartılı olabilir ama
1-bi kere savas sahnesi etkileyici olmamıs o kadar (breaveheart er ryan patriot vs cok daha etkili idi o kadar efekte yazık ) 2-kitapta olmayan arwen in uzun uzun yolculuktan once sıkıcı konusmada kitapta yok 3-ayrıca entlerin savasa girme hikayesi kitaptan tamamen farklı 4-3 saat boyunca kitap okusam sıkılmazdım ama filmde sıkıldım 5-bide bence jackson amca bu filmin 4.sunude yapar nolacak zaten paso uyduruyo bisiler kitaptan esinleniyo 6-igrenc dememin sebebi kitaba goredir we bole bi senaryonun harcandıgı icindir 7-ben etrafımdan da aa film cok iidi hic 3saat gibi gelmedi diyen duymadım yoksa tabi ne filmler var igrenc ama eger bunu o filmlerle karsılastıracak durumda goruyosak demek film cidden kotudur
haa bide simdi aklıma geldi a.filminm sonunda 2.filmi hemen gormek istiyodum ama simdi ole bi hevesim yok gelince gorurum diyom <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
arkadaşım sen çok negatif bakıyosun olaylara adam film çekiyor...kitabı senaryo ve reblik olarak almıyo bazı şeyleri çıkarması ve diğer olayları buna karşı düzenlemesi gerekir...bilmiyom ama sen ilk filme süper diyosun ozaman sen bide git Extended versyonunu izle çenen düşsün yani ... kalırsın böyle [:O][:O][:O][:O][:O][:O] azı açık ... adamın elinden gelse adam her filmi 6 saat yapar yani... ama sonuç belli adamada hükmediyolar...new line bide satıldıktan sonra aylar önce daha çok işkence çektirdiler... ayrıca saving private ryan gerçek bir hikayenin anlatımı hem çekerken yararlana bilinecek ( steven spilberg ün) diğer kaynaklar vardı bands of brothers gibi bir sürüüüüüüüüü...braveheart da öyle gerçek olaylardan esinlenmeler var ... ama adam tam bir hayal ürününü elle tutulur ve gözle görülür hala getirdi yani insaf yani kötülüyenlere....hatta oooooooohhhhaaaaaaaaaaaaaaaaa hepinize...gidin ozaman siz bu filmi beyenmiyosanız dünyayı kurtaran adamı felan izleyin...
Tek başıma izledim bu filmi çok zevkli idi.Hiç olmazsa izlediğin sahneye kapılıp gidiyorsun.. ve tahmin edemiyorsun ne olacağını bu beni çekiyor Savaş anına kadar mükemmeldi orduları görünce acayip birşey olacak dedim ama umduğum kadar değildi..Bu arada filmin bittiğini bile anlamadım.Endlerde çok komikti.Kısacası güzek flim işte...
idare eder ama kesinllikle iğrenç değil
Film tek kelime ile mükemmeldi. Diyicek başka hiçbirşey bulamıyorum. Sanırım birkaçkere daha giderim.
walla fikirlerimi hala savunuyorum
ayrıca filmi kesmek gerrekiyosa nie o zaman kitapta olmayan uzun arwen konusması eklemis
yani yesil yolda kitaptan film yapılmıstı ama cok guzel yapılmıstı
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by drejan</i> <br />bu arada dikkat ettinizmi bilmiyorum (ben süreyyada izledim) alt yazılar tam bir felaketti, tolkien in edebiyat yapıtığı kısımları osmanlıca falan yazmışlar,hiçbişey anlamadım <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Filmi izlemeyenler varsa ÇEMBERLİTAŞ ŞAFAK sinemasında izlesinler orjinal dublajlı.. Dublaj Hollywod'ta filmin yönetmeni tarafından 42 dilde yapılmış..
Ayrıca sinemanın ses sistemide çok güzel koltukları titretiyo.. :)
Arkadaşlar ben henüz filme gidemedim. 1. filmden etkilenmiştim. 2. filmede en kısa zamanda gitmek istiyorum. Yanlız Bakırköy Avşar da türkçe dublaj var. Giden varmı dublaj nasıl? Normalda dublaj sevmem ama görüntüleri, effektleri daha iyi takip etmek için dublaj a gitmeyi düşünüyorum.. Saygılar..
walla alt yazılarda ole cok super degil ama her zaman alt yazı daha iidir
Evet bende her zaman alt yazı severim ama bu film için her ikisine de gitmeyi düşünüyorum.
Bence hayatta türkçe dublajına gitme yoksa o gandalfın sesini duyamazsın. Adamın sesi çok süper yaaa. Kesinlikle alt yazılısına git. Saygılar,