Şimdi Ara

Yüzük savaşı mı beleriand savaşları mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

(En Son Oy Tarihi: 25.3.2021)
Giriş
  • sizce hangisi daha sürükleyici ve önemli savaşlara sahiptir? ve hangisi daha maceralıdır? ben yüzük savaşı diyorum.

• yüzük savaşı çünkü beleriand savaşını hiç duymadım. daha iyi olsa duyardık herhalde.

• ilk çağdaki savaşlar.o yüzden duymaman normal.

• Allahım.. LOTR hakkında şu ülkede en saçma konu açan insan olabilirsin. Beleriand savaşlarında kara ancalagon, glaurung, gothmog, balrog ordusu dahil olmak üzere ne tür yaratıklar ortaya çıkmış, tanrılar olarak bilinen valar savaşa dahil olmuş, getirdiği yıkımla orta dünya büyüklüğünde koskoca kıta denizin dibine batmış. Sen bunlarla yüzük savaşını karşılaştırıyorsun Yüzük savaşı mı beleriand savaşları mı?  kıyamet gibi bir şey yaşandı orada. Game of Thrones'taki Valyrian kıyametinden bile kat kat büyük bir olay. Koca dünyanın şekli şemali değişti. Beleriand savaşlarından öncesi ve sonrasını görmek istersen buyur;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 16 Mart 2021; 20:0:57 >

• iamburak kullanıcısına yanıt

haklısın ama pelennor çayırları savaşının büyüklüğü ve önemi gazap savaşı hariç diğer bütün beleriand savaşlarından daha büyüktü.gazap savaşı için ben zaten yüzük savaşından daha küçüktür demedim.gazap savaşı en büyük savaş.bunu sadece ben sen değil herkes biliyor.

• Yüzük savaşları, Beleriand'akilerin yanında çinçin arbedesi tadındadır.

yüzük savaşları döneminin en tehlikeli adamı thranduil filan Beleriand savaşlarına Kıdemli başçavuş ayarında katılmıştı.

• 1.Dünya savaşı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İran dost mu düşman mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kılıç Ustası

haklısın ama pelennor çayırları savaşının büyüklüğü ve önemi gazap savaşı hariç diğer bütün beleriand savaşlarından daha büyüktü.gazap savaşı için ben zaten yüzük savaşından daha küçüktür demedim.gazap savaşı en büyük savaş.bunu sadece ben sen değil herkes biliyor.

Sen pelennor çayırları savaşını fazla abartıyorsun

• Olm ne konuşuyonuz lan. 18 mart geliyor bırakın kestaneleri Çanakkale'yi konuşalım

iyide abartılmayacak gibi değil ki.pelennor çayırları savaşı dünya sinema tarihinin en iyi en büyük savaş sahnesidir.inanmıyorsan internetten araştırabilirsin.bu arada sana bir şey diyecem.ben bütün ilk çağ savaşlarıyla yüzük savaşındaki savaşları saydım.ilk çağdaki bütün savaşların toplamı 22 yüzük savaşındaki savaşların toplamı filmde olanlar ve olmayanlarda dahil 17 çıktı.arada uçurum bir fark yok gördüğün gibi.ama gazap savaşı konusunda haklısın.o savaşta koskoca tanrılarda savaştı.gazap savaşının büyüklüğü ve önemi hiç bir savaşta yok.

• quote:

iyide abartılmayacak gibi değil ki.pelennor çayırları savaşı dünya sinema tarihinin en iyi en büyük savaş sahnesidir.inanmıyorsan internetten araştırabilirsin.bu arada sana bir şey diyecem.ben bütün ilk çağ savaşlarıyla yüzük savaşındaki savaşları saydım.ilk çağdaki bütün savaşların toplamı 22 yüzük savaşındaki savaşların toplamı filmde olanlar ve olmayanlarda dahil 17 çıktı.arada uçurum bir fark yok gördüğün gibi.ama gazap savaşı konusunda haklısın.o savaşta koskoca tanrılarda savaştı.gazap savaşının büyüklüğü ve önemi hiç bir savaşta yok.

boş yapma

ne boş yapacam be ben sadece iki çağ arasındaki farkları karşılaştırıyorum.

• quote:

ne boş yapacam be ben sadece iki çağ arasındaki farkları karşılaştırıyorum.

Gazap savaşına gelene kadar dagor bragollach yani ani alev savaşı var. Oradaki ork ve yaratık sayısı yüzük savaşlarında dahi yoktu. Balroglar bile savaştı, ilk ejderha glaurung orduların bir kısmına komutanlık etti, daha ilk saldırı başlamadan elflerin çayırlık alanları angbanddan çıka gelen lav denizleriyle yok edildi. Sonrasında sayısız ork ve yaratık saldırısıyla bir çok yer düştü, sayısız elf ve insan soyluları katledildi. Morgoth mutlak zafer kazandı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iyide ani alev savaşındaki ork ordusunun sayısı hakkında internette kesin bir bilgi yok ki.hiç bir yerde ani alev savaşında kaç orkun olduğu yazmıyor.bence sayısız gözyaşı savaşı ani alev savaşından daha büyüktü.sayısız gözyaşı savaşındada 350.000 ork vardı hatırladığım kadarıyla.

• Beleriand elbette.

• deliratio kullanıcısına yanıt

çanakkaleyi niye konuşalım ki? çanakkale savaşı kazanılsada birkaç yıl sonra antlaşmayla çanakkale zaten geçildi ve istanbul işgal edildi.bu konuştuğumuz evren tüm dünya mitolojilerinin toplamı.kesinlikle saygı duyulması gerekilen bir mitolojik dünya.

• Elfler insanlara tek atar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bir şey soracam şimdi aklıma geldi.2 büyük elf lordu glorfindel ile ecthelion dagor aglareb battle of lammoth ve dagor bragollach savaşlarına katıldılar mı? cevaplarsan sevinirim çünkü başka bir forumda bu elflerle ilgili makale hazırlıyorum.sormamın sebebi bu sitede bu elflerin bu 3 savaşta yer aldığı yazıyor;

https://notionclubarchives.fandom.com/wiki/Arda_Role_Playing_Wiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kılıç Ustası -- 25 Mart 2021; 7:3:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.