Şimdi Ara

Yüzücüyüm yüzerken yaptığınız hata varsa sorun yardım edeyim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
212
Cevap
12
Favori
18.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Suya daldgmda hemen yoruluyorum, 3 kulac atıyorum ve biraz yavas ilerliyorum sanki. Suyun altnda daha fazla kalıp ve daha hızlı gitmek icin ne yapmam lazm? Yuzmeyi tam bilmiyorum yanlsmı kulac atiyorum acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belediyede ücretsiz havuza yazılan yuzucu oluyor arkadaş

• Yeni ogrendim yuzmeyi havuzda kenardan bas ustu yarim yamalak giriyom suya ama cok derine inemiyom bide ileriye gidemiyom cook neden yarin havuza gidicem baliklama nasil atlanir suyun dibinde nasil yuzulur soylersen yarin denerim

• Kafa suda yüzerken diyelim 4 kulaç 1 nefes yapıyoruz ama ben çıktığımda nefes alamıyorum.çünkü kulaç sebebiyle sıçrayan sular ağzıma burnuma doluyor.bunu nasıl çözebiliriz?
  • Düşümdüğüm gibi
  • Suyun altinda veya havuzun dibinde nasil daha hizli gidebiliriz, suya atlayinca o ivmeyle belli bir hizda gidiyorum sonra hizim cok fazla dusuyor.

• düz yüzmeyi nasıl ayarlıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: lightsword5

quote:

Orijinalden alıntı: GehenGehenGülenAdam

Evet beyler yüzerken yaptığınız bir hata varsa ve düzeltemiyosanız yardım edeyim

Çoğu kişide nefes sorunu var bunun başlıca nedeni kafa suyun içindeyken nefesi tamamen bitirmemek bu yüzden kafayı çıkarırken nefes almanız zorlaşıyor.
    Kulaç atarken sakin nefes alın ağızdan alın ve suyun içinde ağızdan yavaşça vermeye başlayın ve kafayı çıkarırken burundan vererek hepsini bitirin.
    Kafa sudan çıktığı an geriye sadece nefes almak kalsın.

ve

Dalamayanlar bunun en büyük sebebi korku ve suya belirli bir açıyla girmeniz lazım paralel olarak atlamayın.

4 kulaç 1 nefes ve üstünde kulaç yapıyorsanızda nefesinizi son 2 kulaca saklayın

Nefesinizi ağızda deil akciğerde tutun yani yanaklarınızı şişirmemeye çalışın nefes akciğerinize dolsun yanağınıza deil.

Ben balıklama atlıyorum ancak suya girdiğim anda burnum yanmaya başlıyor sanırım su kaçtığı için direk çıkmak zorunda kalıyorum yani hop atladım bitti hiç dalıp ilerleyemiyorum bu atlayış şeklimden midir ?

+1
    Suya atladigim anda burnuma,agzima bu sekilde su kaciyor ve cikmamda bir oluyor,elimle kapatmam gerekiyor,ama baskalari rahatca yapabiliyorlar.Ne yapmaliyim?

• 4 kulaç 1 nefesmi eminmisin? 3 yada 5 olmasın her seferinde aynı taraftanmı nefes alıcaz?
  • yüzme bilmiyorum nasıl ögrenirim sanal olarak
  • Nefesi nasil verecez suyun icinde.sanki nefes vermeye calisirken nefes aliyormusum gibi hissediyorum bi kac kere burnuma baya su kacti ve bunu sudan cikmadan hissedemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: inwwisible

quote:

Evet beyler yüzerken yaptığınız bir hata varsa ve düzeltemiyosanız yardım edeyim

Çoğu kişide nefes sorunu var bunun başlıca nedeni kafa suyun içindeyken nefesi tamamen bitirmemek bu yüzden kafayı çıkarırken nefes almanız zorlaşıyor.
    Kulaç atarken sakin nefes alın ağızdan alın ve suyun içinde ağızdan yavaşça vermeye başlayın ve kafayı çıkarırken burundan vererek hepsini bitirin.

ve

Dalamayanlar bunun en büyük sebebi korku ve suya belirli bir açıyla girmeniz lazım paralel olarak atlamayın.

4 kulaç 1 nefes ve üstünde kulaç yapıyorsanızda nefesinizi son 2 kulaca saklayın

Nefesinizi ağızda deil akciğerde tutun yani yanaklarınızı şişirmemeye çalışın nefes akciğerinize dolsun yanağınıza deil.

hocam ben burunluksuz dalamıyorum. yani burnuma su kaçınca çok rahatsız oluyorum, öksürüyorum falan.
    burunluk kullanıyorum ama ispanyada boğalar taktıkları şeyler gibi duruyor bundan nasıl kurtulabilirim ?

Hafifce burnundan su verebilirsin yada buna alışıcaksın başka care yok bildiğim

• quote:

Orijinalden alıntı: kayake

quote:

ve

Baliklama atlamayi ogrenmek icin yapilacak su disi egzersiz var midir?

İstersen evde kafa üstü yere atlıya bilirsin :D balıklamaya suda calışman gerek

• En çoj kalori yakılan sporun yüzme olduğu doğrumu ve yüzücüler body yaparmı

• Yüzme bilmiyorum Mersin'deysen bana öğretsene
  • Bende 2 aydır hafatda üç gün olmak üzere havuza gidiyorum..
    bütün sorunlarını aştım diyebilirim.
    Anladığım kadarıyla sorunlar:

1.Balıklama atlayamama
    2.Serbest stile başını yana çevirip nefes alamama
    3.Su üstünde kalamama :) (istesenizde batamazsınız)

1-Bunun için tek olay başınızı nasıl yönlendirdiğinizdir..Yani suya paralel girmemek için..
    havuzun kenarından atladıktan hemen sonra vücudunuzu düzlemye çalışın ve ne kadar dik dalmak istiyorsanız
    basşınızı o kadar eğin.Aslında başınız direksiyon gibidir

2-Bunun için havuz kenarnda çok alıştırma yapmanız gerek.Dışarıdan ağzınızla aldığınız havayı suya burnunuzla verin.
    Alıştırmalardan sonra 2 kulaç 1 nefes en iyisidir.tüm nefesinizi suyun içine vermeyin sadece %20sini dışarıya verin.böylece
    su kaçma olayını önlemiş olacaksınız.suyu püskürttüğünüz için.

3-http://www.youtube.com/watch?v=RkgyNkLAR5c Bu kadar iyi anlatanı görmedim..dikkatle izleyin videoyu..ve denedim aynen dedği gibi oldu..

• dik duramıyorum :/ (kulaç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genjuro -- 8 Eylül 2013; 21:13:16 >
  • Suyun üstünde kalamıyorum, dalabiliyorum nefesim yettiğince ama çıkmaya korkuyorum, çıkarsam batacağımı düşünüyorum. Suyun altında rahatım. Birde kulaç senkronum berbat :(
  • Hocam en doğru kulaç nasıl atılır

• Iyi oldu ogrendigim.
    Mesajim bulunsun.
    Sagol

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.