Şimdi Ara

Yüzü tertemiz olan var mı sivilceler geçmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne krem kullandıysam sivilcelerim geçmedi ve çevremde herkesin yüzü tertemiz nasıl oluyor bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yüzü Tertemiz Olan Var mı? Sivilceler Geçmiyor!

Sivilceler, birçok kişinin mücadele ettiği yaygın bir cilt sorunudur. Ne yaparsanız yapın sivilceleriniz geçmiyorsa, altında yatan bir sağlık sorununun veya yanlış cilt bakım uygulamalarının neden olabileceğini düşünmeniz gerekir.

Sivilcelerin Nedenleri:

• Hormonal dengesizlikler
    • Stres
    • Cilt temizliğinin yetersiz olması
    • Bazı ilaçların yan etkileri
    • Aşırı yağlı cilt

Sivilce Tedavisi:

Sivilce tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır. Bazı yaygın tedavi seçenekleri şunlardır:

• Akneye özel sabunlar ve kremler
    • Antibiyotikler
    • Hormonal ilaçlar
    • Lazer tedavisi

Doğru Cilt Bakımı Uygulamaları:

• Cildinizi günde iki kez yıkayın ve nemlendirin.
    • Gözeneklerinizi tıkayabilecek ağır veya yağlı kozmetik ürünlerinden kaçının.
    • Cildinizi düzenli olarak eksfoliye edin.
    • Ellerinizi yüzünüzden uzak tutun.
    • Stresten kaçının veya yönetici teknikler öğrenin.

Ne Yaparsam Yapayım Sivilcelerim Geçmiyor:

Eğer sivilceleriniz tedaviye rağmen geçmiyorsa, bir dermatoloğa görünmeniz önerilir. Dermatolog, sivilcelerinizin nedenini belirleyerek uygun tedaviyi önerebilir.

Unutmayın:

Sivilce tedavisi zaman ve çaba gerektirir. Sabırlı olun ve cilt bakım rutininize bağlı kalın. Doğru tedavi ve cilt bakımıyla sivilcelerden kurtulabilir ve pürüzsüz, sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tıraş köpüğünü sür 15 dk sonra yıka bi süre uygula kurutur köpük

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beninde çok çıkardı kremler daha maffetmişti en iyisi tıraş köpüğü krem gibi uygula :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Creative BLack

Tıraş köpüğünü sür 15 dk sonra yıka bi süre uygula kurutur köpük

Zararı olmaz mı yanağımda felan kıllanma olmaz mı

• Olmaz en masumu köpük :)

• Yüzüne mentollü diş macunu sür yatmadan, sabah da bol sabunlu suyla yıka, her gün bunu yap, arada yüzüne buz tut sivilce falan kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: castraelectro

Yüzüne mentollü diş macunu sür yatmadan, sabah da bol sabunlu suyla yıka, her gün bunu yap, arada yüzüne buz tut sivilce falan kalmaz.

Mentollü dediğin ne? Colgate beyazlatıcı var olur mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben sensodyne jel sürüyordum arada bir iki çıkıyor bazen, sivilcenin sönmesine yardımcı oluyor, dediğim gibi faydalı olur diye tahmin ediyorum buz da tut ama direk buzu tutma bir bezin içine falan koy, çünkü buz direk cilde temas ederse yüzü çok yakar.

• Git bi doktora versin ilacını. Burdakilere bakarsan işin yaş. Trolü var doğrusu var yanlışı var.
  • Yaşın 18 i geçmediyse. Pek bir şey yapma zamana bırak. 18 dan sonra doktora git muhtemelen aknetrent vs yazacak. O sorununu halleder.

• Diş macunu veya köpük yüzünde olan sivilceyi kurutur sadece, sivilce çıkmasını engellemez.
  • Gelen cevaplara fazla aldırma. Bölümün yaş ve IQ ortalaması vasat seviyede bu aralar. Bu sivilce muhabbeti büyük oranda genetik. Ergenlik dahil hiçbir dönem yüzümde doğru düzgün sivilce çıkmamışken yakın bir arkadaşım çok çekti sivilcelerden. Kendisi doktor yardımı alarak ancak üstesinden gelebilmişti. Cildiyeye görünmen en doğrusu olur.
  • diş macunu sürme siyah iz bırakır

• Doktora git ya da gitme sen bilirsin ama burada yazılanları dikkate alma, cildini mahvetme riskini almak istemiyorsan tabii. Ben zamanında çok krem falan kullandım ama hiçbirinin benim cildime faydası olmadı, zamanla kendiliğinden geçti. Sadece cildini nemsiz bırakma, bol bol su içmen lazım ki cildin nemli kalsın. Zaten birkaç gün sonra farkedersin cildinin canlandığını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teoman Yabgu

quote:

Orijinalden alıntı: castraelectro

Yüzüne mentollü diş macunu sür yatmadan, sabah da bol sabunlu suyla yıka, her gün bunu yap, arada yüzüne buz tut sivilce falan kalmaz.

Mentollü dediğin ne? Colgate beyazlatıcı var olur mu?

Hocam sakın ha yapma öyle bi şey. Millete uyup ben yaptim dis macunu geçirdi evet ama delikler açtı yüzümde. Buz da kullandım o da kılcal damarlarımı çatlattı. Son çare Roaccutane kullaninca geçti hepsi.

Bir dermatoloğa görün kesinlikle o karar versin

• çıkanı patlatacaksın o bölgeyi pamukla temizleyeceksin öyle öyle geçer anca. Ben bu yaşıma kadar ne zaman sivilce çıksa sabahında patlatıyordum hiç iz falan da kalmadı valla.
  • yüzüm sivilce ve sivilce izi doluydu krem aldıkça daha çok moralim bozuluyodu çünkü etkisi nerdeyse sıfırdı gittim doktora ilacımı kullandım 5 ayda tertemiz
  • Benim cilt tertemiz sor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reul

yüzüm sivilce ve sivilce izi doluydu krem aldıkça daha çok moralim bozuluyodu çünkü etkisi nerdeyse sıfırdı gittim doktora ilacımı kullandım 5 ayda tertemiz

neydi ilacın?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.