Şimdi Ara

Yüzme, Beslenme ve Yağ Yakma [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hem sağlık için hem fit görünüm kazanmak yağ yakmak için yüzmeye başladım bir de sevdiğimden. Başlayalı 2-3 hafta oldu. Daha önce hiçbir spor yapmışlığım yok uzun süreli. Yüzmeye başladığımdan beri tam 2-4 arası kilo verdim ve bunu devam ettirmek istiyorum bunu da beslenme programıyla birlikte yapmam gerek doğal olarak. Ama daha önce spor yapmadığımdan ve beslenmeyle ilgili hiçbir şey bilmediğimden dolayı kas kaybı yaşamaktan korkuyorum açıkçası.

Beslenme hakkında yardımcı olabilecek var mı? ya da yüzme programı konusunda? forumda zaten bodyci çok ama profesyonel olarak yüzen, yüzmüş kişiler de vardır yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flurry. -- 1 Eylül 2015; 11:24:57 >

• Bir de şunları yazayım arkadaşlar öyle 1 km filan yüzemiyorum malesef.
    Haftada 2-3 gün yüzmeye gidiyorum. Havuz 50 metrelik. İlk başladığımda 50 metreyi bile tamamlayamıyordum son gidişimde 50 sırt 100 kurbağa yaparak toplamda 600 metre yüzebildim.
    Zaten ilk başladığımda yüzmeyi aslında bilmediğimi fark etim insanları izleyerek biraz olsun geliştirdim 2K1N şeklinde gidiyorum genel olarak.
  • up
  • öyle çok ciddi bi programa gerek yok. beslenme olayını normal internet sitelerinden falan diyet bak veya ne biliyim zayıflamış bi arkadaşın falan tanıdık varsa ona sor ne yedin ne yaptın diye. yüzme programı olarak da dediğim gibi ciddi bi programa gerek yok sonuçta zayıflamak için yapıyosun ne yapsan kar. bildiğin şeyleri karıştır ve kendine bi mesafe yok hepsi bu. atıyorum 100 metre serbest git üstüne 100m sırt git dinlen. dinlenmeleri kısa tut ve belirli metreler arası dinlen. mesela 100 serbest gittin dinlenme üstüne hemen sırt tamamla 100 metre ondan sora dinlen. sora al tahtayı ayak vur yüzmede ayak çalışması çok önemlidir ciddi kalori yakarsın. gerçi karada yapılan sporlar çok daha yakıcı özellik taşır ama farketmez sen hangi sporu yapmak istiyosan yap. mesafe belirle bu önemli . yüzdğün toplam mesafe ve dinlenme aralıkları.
  • Dostum hala devam ediyor musun bilmiyorum ama spor öncesi yulaflı yogurt veya bir elma yiyebilirsin.

Havuzdan cıktıktan sonra 1-2 saat bir şey yemezsen organizma depo ettiği yağdan yakmaya başlar ama tabii bunun için spor öncesi şekeri kesmen lazım. Spordan sonraki beslenmen kesinlikle protein agırlıklı olsun. Tavuk gögsü, yumurta ( omlet gibi varyasyonları da olabilir) veya ton balıgını daya, çekinme vucudun yag yakarken kas kaybetmemiş olur.

Hatta 3 kilo verecegine 2 verirsin cunku vucut kas yapıyor olur o esnada.

Günde 3 kase yogurt ve 3 bardak yeşil çay aralarda da 10-15 çiğ badem ceviz gibi öğünler yaparsan aç kalmazsın zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.