Bildirim
Yürüyen led devresi yardım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
daha önce okulda meraktan yapmıştım bunu çalışmıştı
hey gidi günler çok geçmiş üstünden
_____________________________ Sorun kuyunun derinliği değil hedefe ulaştırmayan ipin kısalığıdır -
PIC ile yapsan olmaz mı ? _____________________________ -
Güzel devreymiş. Yap tabi çalışması lazım bir problem yok. @mechatronic, sence bu iş için gerçekten bir mikrodenetleyiciye ihtiyaç var mı? Herşey için mikro kullanırsan elektroniği ne zaman öğreneceksin? _____________________________ -
Mikrodenetleyicisiz de yürüyen ışık devresi yapılabilir.Ayrıca yukarıdaki gibi transistör kullanmana bile gerek yok.Sadece kare dalga üretmek için ne 555 entegresi kullanılıyor ve 4017 entegresi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR.YILMAZ -- 2 Ocak 2009; 1:23:05 >_____________________________ -
çalışır çalışır.
ama hangi led önce yanar Allah bilir...
_____________________________ -
en uyuz oldugum devre 4017 ile yapmıstık 3-5kişinin çalıstı bende içinde dahil:D notu aldıkdan sonra hemen devreyi parçaldım çok uyuz bişi diyim sana pic den anlıyosan pic daha iyi derim _____________________________ -
Benimkisi sadece bir öneriydi. _____________________________ -
-
proteusta yaptım ama çalışmadı ledlerin hepsi yanıyo http://img377.imageshack.us/my.php?image=yryenledrn0.jpg _____________________________ -
-
yapınca ss koymayı unutma
quote:
Orjinalden alıntı: 1brah1mmm
Bu devreyi yapmaya başladım baskı devresi hazır şu an...
_____________________________ -
-
quote:
Orjinalden alıntı: erdogan1416
proteusta yaptım ama çalışmadı ledlerin hepsi yanıyo http://img377.imageshack.us/my.php?image=yryenledrn0.jpg
çalışmaz tabi çünki çalışması için bir neden yok ortada tüm transistörler aynı tip.
pratikte çalışacaktır ama...
Orjinalden alıntı: r2d2droids
çalışır çalışır.
ama hangi led önce yanar Allah bilir...
_____________________________ Bisan bisiklet,kırmız renk, modelsiz.... -
isis smilasyonunu bende yaptım ama sanırım kondansatörler ile ilgili bir sıkıntı çalışmadı. devrenin kendisi denedim çalışıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ta2mix -- 26 Mart 2009; 14:46:56 > -
quote:
Orjinalden alıntı: ta2mix
isis smilasyonunu bende yaptım ama sanırım kondansatörler ile ilgili bir sıkıntı çalışmadı. devrenin kendisi denedim çalışıyor
devrede kullandığınız pasif ve yarıiletken elemanlar birbirlerinin mükemmel birer kopyası olsalardı gerçek hayatta da bu devre çalışmayacaktı. devreyi çalıştıran da zaten kullanılan malzemelerin toleransları ve aynı şekilde proteus ta çalışmamasının nedenide bu..._____________________________ -
quote:
Orjinalden alıntı: 1brah1mmm
Kodansatör,transistör,direnç,led'lerden yapılmış bir yürüyen led devresi buldum sizce calışırmı ona göre yapacağım

Burdaki transistörler ne işe yarıyor.Tam olarak açıklamasını yapacak olan bir arkadaş varmı ?_____________________________
-
arkadaşlar 4017 entegresini nereden sökebilirim?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı