Şimdi Ara

Yurtidisindan getirilen telefonlarda pasaport ve hat sahibi ayni olmasi zorunlulugu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba, daha onceden konusu acildiysa kusura bakmayin bulamadigim icin konuyu actim.

    Yurtdisindan gelen telefonlarda yeni mevzuata gore pasaport ve hat ayni kisiye ait olmaliki telefonu kullanabilelim. Buraya kadar anlasilmayan bir sey yok fakat daha onceden farkli kisilerin pasaportlarina kayit yaptirmis kisiler telefonlarini kullanabilecek mi ? Ben bir akrabamin uzerine kayit yaptirmistim, hattim kendi uzerime. Simdi bu yeni mevzuat beni etkiliyor mu ?

    Konu aciksa uyarirsaniz sevinirim.



  • hazirana kadar kanun yürürlükte değil. istediğin kişinin pasaportuna kaydet. o tarihten sonra her pasaport sahibinin hattına kaydolacak.
  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    Hocam o konuda anlasilmayan bir durum yok.

    Benim ogrenmek istedigim onceden bu islemleri yapan kisiler etkilenecek mi ? Sonucta benim telefonum akrabamin pasaportuna kayitli ama hat kendi uzerime. Yasa geldikten sonra ... tarihinden onceki kisiler farkli pasaport ve hat ile kullanabilir ama bundan sonra kayit yaptiracaklar mecbur ikisinide kendi uzerine kaydettirecektir gibi bir ibare yok. Geriye donuk bir etkilenme olacak mi onu merak ediyorum. Mevzuatta yazmiyordur baktigimda.
  • mt28 M kullanıcısına yanıt
    hocam sence hazirana kadar süre vermelerinin nedeni ne? yani akrabanızın pasaportuna kaydedin yasa çıktığında hepsini iptal edelim ehe ehe. böyle mi düşünüyorlardır. hazirana kadar yapılanlarda bi sorun yok işte. o saatten sonra yapacakları kapsıyor yasa. hiçbir yasa kendinden önceki durumları bağlamaz. hukukun işlerliğine aykırıdır.
  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    Hocam bu olay ilk ciktiginda hatirlarsaniz gecmise donuk tum telefonlarin kayit altina alinmasini istemislerdi. Yani sen bu telefonu ... tarihinden once ulkeye sokmussun kullanabilirsin demediler herkese kayit zorunlulugu getirmislerdi. Buna istinaden soruyorum yoksa iptal edelim ehe ehe diye bir sey yok.
  • benimde bir sorum olacak
    benim oglan simdi dubaide temmuzda gelecek gelirkende kardesine telefon getittirecektim onunla. ama son cıkan yasa ile yurtdısından getirilen telefon hangi pasaporta kaydedildi ise o kisiye ait kayıtlı sim kartlarla kullanılabilecekmis.

    benim sorum bu yasa 1 haziranda yururluge girecekmis. oglan telefonu hemen alsa pasaporta hemen bugun dubaide iken kaydettirebilirmi yoksa pasaporta kaydettirebilmesi icin illa Turkiyeye giris yapması mı gerekli.
  • ajmet A kullanıcısına yanıt
    Kayit islemi yapilirken ulkeye giris tarihi esas aliniyor. Ulkeye giris tarihinden itibaren 120 gun icinde kayit yapilmasi gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mt28

    Kayit islemi yapilirken ulkeye giris tarihi esas aliniyor. Ulkeye giris tarihinden itibaren 120 gun icinde kayit yapilmasi gerekiyor.
    cok tesekkur ederim cevap icin.
    sanirim buradan alacagim telefonu pek cazibesi kalmadi artik:(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.