Şimdi Ara

Yurtdısından makine alıp getirenler nereden alıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar GG ve sahibinden gibi sitelerde yurt dısından makine satanlar var. Yani biz buradan parayı veriyoruz adam bir siteden satın alıp getirtiyor makineyi
    Makine gelmezse paranız yanmıyor iyi güzel de bu adam bu makineleri nereden alıyor bu bilen varmı? EBAY 'den oldugunu sanmıyorum

Alacağımdan değil bu adamların alış fiyatlarını merak ediyorum o siteden

• kimsenin söyleyeciğini sanmıyorum :D
    sonucta insanlar bundan para kazanıyor
    babamda benzer bir işe yeni girdi polonya ve civarındaki ülkelerden canlı hayvan alıp tr de satıyor
    sırf nerden aldığını söylesin diye büyük bir para teklif ettiklerine şahidim.
    yinede söyleyecek olan varsa mutlu oluruz :D
    Hayat yaşamaya değer. Yaşamak güzeldir.
    Bodybuilding - Fotoğraf - Dil
  • EBay'e baktım az önce Türkiye dahil gönderim yapanlar var. Gümrükte el konulurmu konulmazmı bilinmez tabi kimse 1500-2000 tlyi riske atmaz.
    Bence bu işi yapanlar yurt dısından bir çete ile anlaşmalı :D Adamların her yerde parmağı var hehe rahatlıkla istediğini ülkemize getirebiliyor
  • Kesin öyle bir iştir. Biz sistemli çalışmadır ki gümrükten o kadar ürün nasıl geçer de üstüne gümrük vergisi konmaz da o fiyata TR de kar edilip satılır yoksa ! Muhakkak bir saadet zinciri mevcuttur burada :)
  • Büyük bir çoğunluğu uzakdoğu ülkelerinden bu işin yüksek miktarda toptancılığını yapan kişilerden alıyorlar. Toptancı fabrikaya gidip ürün sipariş ediyor. Firmalar tek seferde çok fazla mal sattıkları için kar ediyorlar. Toptancılar da az karla dünyaya dağıtıyorlar. Makine başına kar az ama ürün sayısı çok fazla olduğu için onlar da parayı kırıyor. İşte senin bahsettiğin satıcılar da bu toptancılardan gelen malı biraz kar ekleyip satıyorlar. Normal elektronik ve fotoğraf mağazaları bir modelden bir seferde en fazla 20-30 tane alabilir. Ama Toptancılar binlerce aldıkları için ucuz oluyor. Bildiğim kadarıyla toptancılara satılan mallarla resmi mağazalarda satılan mallar arasında kalite farkı oluyormuş. Ama emin değilim. Birde yenilenmiş sıfırlanmış makineleri orjinal sıfır diye satanlar var Gittigidiyor gibi sitelerde. Kullanırken farkına bile varmıyorsun.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.