Şimdi Ara

Yurtdışından Fotoğraf Makinesi Almak ve Gümrük Sorunu YARDIMM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
13.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Amazon'da uygun fiyata bulduğun bir fotoğraf makinesi almak istiyordum kargo olarak Türkiye'ye de gönderilebiliyor. Buraya kadar her şey güzel fakat biraz araştırma yaptım bir kaç yerde gümrükte sorun çıkıyor gibi şeyler okudum bunu duyduğumda açıkçası tedirgin oldum. Alacağım ürün 149$ ve free shipping ile geliyor. Gümrüğe takılma sorunu olabilir mi veya vergisi ne kadar olur bilgilendirir misiniz ?

• 150 dolarlık ürünle uğraşmaya değer mi ! TR'de kaç para ki, farkı o riske girmeye değecek kadar çok mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

150 dolarlık ürünle uğraşmaya değer mi ! TR'de kaç para ki, farkı o riske girmeye değecek kadar çok mu ?

ürün burada 650-750tl arasında. Yani buda neredeyse 500 liralık bir fark demek olur. 260 liraya alabileceğim bir ürüne 500 lira daha verip buradan almak cazip değil açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: undead_312

quote:

150 dolarlık ürünle uğraşmaya değer mi ! TR'de kaç para ki, farkı o riske girmeye değecek kadar çok mu ?

ürün burada 650-750tl arasında. Yani buda neredeyse 500 liralık bir fark demek olur. 260 liraya alabileceğim bir ürüne 500 lira daha verip buradan almak cazip değil açıkçası

Galiba kurtarmıyor.Limit 75 euro sanırım

http://www.teknolojionline.net/2011/08/23/yurt-disindan-online-alisverise-kisitlama/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felixculpa -- 31 Mart 2012; 3:54:08 >

• ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undead_312 -- 31 Mart 2012; 4:05:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: secretsoul1978

quote:

quote:

Galiba kurtarmıyor.Limit 75 euro sanırım

http://www.teknolojionline.net/2011/08/23/yurt-disindan-online-alisverise-kisitlama/

teşekkürler yardımcı oldun peki almak istediğimde bu ürüne ne kadar vergi öderim bilgin var mı ?

• Ama garantisi de olmayacak. Bir şey oldu mu servise ödediğin bedel ile aynı paraya gelme ihtimali de olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ama garantisi de olmayacak. Bir şey oldu mu servise ödediğin bedel ile aynı paraya gelme ihtimali de olacak.

garanti konusunda; ürünü sıfır olarak alıyorsunuz adınıza faturalanıyor, herhangi bir sorun olduğunda önce TR distribütörüne gönderiyorsunuz onlar da halledemezse aldığınız yere gönderiliyor garanti kapsamında tabi.
  • Emin misiniz ? Benim bildiğim bir Olympus'un ürünleri yurtdışından alınmış olsa da TR'de garanti kapsamında. Başka vardır belki, bilmiyorum. Bu hangi marka ? Eğer öyle ise, eminseniz denemeye değer, vergisi %100 olamaz ya ! %50 de değildir. Bu durumda her durumda epey ucuza gelir size.
  • Hocam özel kargo firmaları ile göndermedikleri sürece sorun olmaz eğer DHL , Fedex , UPS gibi bir firmanın eline düşersen %20 vergi + konşimento bedeli + gümrükte bekleme ücreti ücreti talep ederler ( günlük 50$ gibi bir rakam olması lazım ), bu durumdada astarı yüzünden pahalı olur
  • quote:

Emin misiniz ? Benim bildiğim bir Olympus'un ürünleri yurtdışından alınmış olsa da TR'de garanti kapsamında. Başka vardır belki, bilmiyorum. Bu hangi marka ? Eğer öyle ise, eminseniz denemeye değer, vergisi %100 olamaz ya ! %50 de değildir. Bu durumda her durumda epey ucuza gelir size.

birkaç yere sordum garanti konusunda bu şekilde söylediler. Evet bende denemeyi düşünüyorum da tek sıkıntı vergiden başka problem çıkar mı çıkmaz mı onu bilmiyorum işte. Bazen takılıp kalıyormuş gümrükte ve alamama problemi de olabiliyormuş. Fujifilm bu arada markası f505 modeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undead_312 -- 31 Mart 2012; 4:26:52 >
  • quote:

quote:

Emin misiniz ? Benim bildiğim bir Olympus'un ürünleri yurtdışından alınmış olsa da TR'de garanti kapsamında. Başka vardır belki, bilmiyorum. Bu hangi marka ? Eğer öyle ise, eminseniz denemeye değer, vergisi %100 olamaz ya ! %50 de değildir. Bu durumda her durumda epey ucuza gelir size.

birkaç yere sordum garanti konusunda bu şekilde söylediler. Evet bende denemeyi düşünüyorum da tek sıkıntı vergiden başka problem çıkar mı çıkmaz mı onu bilmiyorum işte. Bazen takılıp kalıyormuş gümrükte ve alamama problemi de olabiliyormuş. Fujifilm bu arada markası f505 modeli

Fujifilm yurtdışından alınan ürünlere garanti sağlamıyor.

Not: alttaki linkten bakabilirsiniz

http://www.fujifilm.com.tr/haberler/haber.aspx?h=22

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocyigitosman -- 31 Mart 2012; 4:29:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kocyigitosman

Hocam özel kargo firmaları ile göndermedikleri sürece sorun olmaz eğer DHL , Fedex , UPS gibi bir firmanın eline düşersen %20 vergi + konşimento bedeli + gümrükte bekleme ücreti ücreti talep ederler ( günlük 50$ gibi bir rakam olması lazım ), bu durumdada astarı yüzünden pahalı olur

hangi kargo ile gönderecekleri yazmıyor sadece free shipping demişler
  • O zaman işiniz şansa kalmış eğer masraftan kaçarlar ve devlet postası ile gönderilirse TR ye geldiğinde PTT tarafından dağıtımı yapılır ve dediğim gibi elinize resmi bir evrak gelir kargonuz gelmiştir işlemleri yapmak için şuraya gelin diye orada sizden kredi kartı extresi gibi bazı şeyler isterler onları tamamladığınızda %20 verginizi öder makinanızı alırsınız.
    Birde işin diğer yönü var adamlar daha hızlı ulaşsın ve garantili olsun diye özel bir firmaya verirlerse o zaman en azından 250TL makina harici para harcamak durumunda kalırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocyigitosman

quote:

quote:

Fujifilm yurtdışından alınan ürünlere garanti sağlamıyor.

Not: alttaki linkten bakabilirsiniz

http://www.fujifilm.com.tr/haberler/haber.aspx?h=22

fakat bu bilgi refublished ve sahte ürünler için geçerli benim bahsettiğim ürün fujifilm çıkışlı sıfır ve amazon güvencesi ile satılıyor

• anladım teşekkür ederim yardımcı olduğun için. Sanırım özel bir firma ile gönderilecek çünkü ulaşım süresi 2-4 gün yazılmış.Devlet postası ile bu kadar hızlı olmaz heralde
  • Siz bence inanılmaz pozitif düşünüyorsunuz. TR'den garantili ürünü garantili servise yaptırmak konusunda sıkıntılar var iken oradaki listede bulunan yetkili satıcılar haricinde bir yerden ürünü aldığınızda Fujifilm Türkiye sorumlu tutulamaz deyiverirler size. İsterseniz bir e-posta atıverin fujifilm Türkiye'ye soruverin bakalım ?! Kesin garanti kapsamında kabul etmezler oradaki açıklamaya göre.
  • quote:

anladım teşekkür ederim yardımcı olduğun için. Sanırım özel bir firma ile gönderilecek çünkü ulaşım süresi 2-4 gün yazılmış.Devlet postası ile bu kadar hızlı olmaz heralde

Oluyor USPS ile bazen sanki yurtiçinden satın alınmış gibi geliyormuş bazen.
    Ama şunu hatırlatayım 75 avro limitten falan ziyade Gümrüklerde yapılan bir yolsuzluk operasyonu nedeni ile artık eskiden gözyumulan ufak tefek giriş çıkışlara müsaamaha göstermiyorlarmış.Kutuda 75 avro ve daha düşük yazsa bile mutlaka açıp bakıyorlarmış.
  • quote:

Arkadaşlar Amazon'da uygun fiyata bulduğun bir fotoğraf makinesi almak istiyordum kargo olarak Türkiye'ye de gönderilebiliyor. Buraya kadar her şey güzel fakat biraz araştırma yaptım bir kaç yerde gümrükte sorun çıkıyor gibi şeyler okudum bunu duyduğumda açıkçası tedirgin oldum. Alacağım ürün 149$ ve free shipping ile geliyor. Gümrüğe takılma sorunu olabilir mi veya vergisi ne kadar olur bilgilendirir misiniz ?

Selam hocam.
    Gümrükçüyüm ve işleyişi anlatayım.

Kargonuz büyük ihtimalle gümrüğe takılacaktır. Dhl, tnt, ups, fedex mng tarzı bir havayolu ile geldiğinde 150 TL tutarında evrak (asıl adı ordino) masrafınız olur. Malzeme bedeli düşük olduğundan dolayı %90 ihtimalle kutu içeriğindeki fatura bedeli üzerinden vergi ödeyeceksiniz. Bu ödemeyi de aldığınız ordinoyla birlikte eşyanızın geldiği gümrükte (Genellikle Atatürk Havalimanı gümrüğü) yapacaksınız. Ardından vergiyi ödediğinize dair alacağınız makbuzla birlikte eşyanızı getiren firmanın antreposuna (yani depo) gidip ortalama 50-60 TL civarında bir depolama ücreti ödedikten sonra kargonuzu teslim alabilirsiniz. Bu depolama ücreti minimum 50 tl olup (özel durumlar hariç) kargonuz ufak bir paket olduğundan dolayı depoda beklediği her gün başına ortalama 3-5 TL artacaktır.

Birçok taşıyıcı firmaların antrepoları (depoları) Havalimanı gümrüğünde değildir.
    UPS Zeytinburnu'ndadır. Evraklarınızı da oradan alacaksınız.
    DHL evrakları havaalanına yakın bir ofisinden verir fakat deposu Yenibosna'dadır.
    Fedex MNG'nin deposu ve evrak teslim ofisi Güneşli'dedir.
    TNT'nin hem Yenibosna'da hem de Sabiha Gökçen'de yeri vardır. Fakat eşyanız hangisine gelirse ordan işlem yapmak zorundasınız.

Cebinizden ortalama;
    150 TL evrak masrafı
    45 TL KDV (Ortalama)
    55 TL Gümrük vergisi (Ortalama)
    50 TL Depolama ücreti (Ortalama)

Ticari bir gönderim olmadığından dolayı düşük bir ihtimal de olsa kdv veya gümrük vergisinden bir tanesini almayabilirler.

Sonuç olarak: Umarım paketiniz gümrüğe takılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mythology -- 31 Mart 2012; 18:28:48 >

• Ayrıca ben , Amazon Türkiye'ye yollamıyor diye biliyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.