Şimdi Ara

Yurtdışından ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşım japonyada bana 5070 aldı 87000 yene. Şimdi güney koreye geçiyor oradan türkiyeye gelecek gümrükte son değişiklikler nelerdir ?

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

satın aldığı yerde kutusundan çıkartma demiş.

• Arkadaşın uçaktan inince yeşil hattan yürüyecek. Muhafaza ekipleri durdurursa kişisel kullanımım için aldım, ticari bir amacı yok diyecek, bu bağlamda kutusunun açık, güvenlik etiketli iç poşetinin açılmış olması iyi olacaktır.

Şöyle de bir durum var, 430 euro ya kadar hediyelik eşyayı elini kolunu sallaya sallaya sokarsın. 87k yen 500eur civarı yapıyor tax free halindeki tutar ne kadar?

505,99 euro ediyor :D kendisi teknoloji öğretmeni zaten. 24bin tl verdik türk lirası olarak. ayrıca faturası yen üzerinden. laptop çantasına koydu valizine de seiko saat almıştı bana onu koydu 20 bin yen değerinde. Bugün güney koreye geçti seoulde bir şey demeden geçirmişler. uçağı doha aktarmalı iniş trabzon olacak araplardan dolayı saçma sapan bir yoğunluk var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaftman -- 8 Temmuz 2025; 16:8:19 >

Ben de gümrük sektöründeyim, bir sorun olacağını sanmıyorum hocam ticari mahiyette bir durum söz konusu değil.

Muhafaza birimi kıllık yapmak isterse yapar orası ayrı. Tek ve maktu vergi olarak ab dışı olduğundan fatura bedelinin %60ını vergi olarak talep edebilirler.

Eğer problem yaşarsanız ticari satışında engel olacak hale getirsin ürünleri. Paketi açmak, yırtmak, jelatini soymak gibi. O memuru ikna etmek durumunda.  

japon satıcı güvenlik etiketi yapıştırmış o zaman onu açmakta bir sakınca yok demektir arkadaşıma gümrükten geçene kadar açma demiş  

o zaman trabzona indiğinde hızlıca kartonları poşete ekran kartını laptop çantasına koymalı. saatimi valizine koymuş zaten.

Ekran kartı tavsiyesi...
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gümrükte sorunsuz bir şekilde geçmiş kutusuyla beraber. Ah bileydim VR'da aldırırdım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    SanDisk Ultra 3D NVMe (250 GB)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.