Şimdi Ara

yurtdışından aranıyorsak telefon numarası nasıl yazar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
33.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Diyelim ki yurtdışında turkcelli bir arkadaşımız bizi arıyor.

telefon numarası

+90532 xxx xx xx
    şeklinde mi gözükür.

yoksa +90 yerine aradığı ülkenin alan kodu mu gözükür?

bizi arayanın yurtdışında olup olmadıgını nerden anlarız?

tam açık soramadım sanırım.

Turkcel bir numara var. Türkiyeden alınma.
    İşte bu hat yurtdışına giderse ve bizi ararsa benim telefonum o numarayı +90532 xxx xx xx şeklinde mi görür

yoksa hangi ülkeden beni arıyorsa o ülkenin kodu mu başta olur? +410532 xxx xx xx gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalcaner2 -- 18 Ocak 2012; 3:37:35 >

Orijinalden alıntı: karaçalı

aradıgımız numaranın yurt dısında oldgunu nasıl anlarız varmıdır boyle bısey acaba

+90 ile basliosa yurt icidir...
    Gerisi yurtdisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kullandığım Ekipmanlar: AMD Ryzen 5 7500F / Asus B650M-R / 32gb XPG 5200mhz RAM / Asus TUF Gaming rx7800xt / Adata Legend 512gb + Kingston 1tb nvme / FSP 750w / Thermalright Peerless Assassin 120 ARGB
  • tam açık soramadım sanırım.

Turkcel bir numara var. Türkiyeden alınma.
    İşte bu hat yurtdışına giderse ve bizi ararsa benim telefonum o numarayı 0532 xxx xx xx şeklinde mi görür
    (normalde telefonum gelen numarayı direk gösteriyor +90532 şeklinde değil)

yoksa hangi ülkeden beni arıyorsa o ülkenin kodu mu başta olur? +410532 xxx xx xx gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalcaner2 -- 18 Ocak 2012; 3:43:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben Bulgaristan'dan aranmıştım +359 xxx xx xx Nette araştırdım benden başka arananlarda olmuş. Bazı numaralar özellikle +359 dolandırıcılar tarafından aranıyormuş dikkat edin.
    Hocam yurtdışından Turkcell numarası seni ardıysa yine aynı gözükür yani yurt disından aradığını anliyamazsin ama söyle bisey yapabilirsin o numarayı ara adam açtıktan 1-2 sn sonra kapat sonra kalan tl ni kontrol et 1-2 lira düşer en az eğer adam yurtdisindaysa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: matador_36

Millet tahmin yürütüyor adam net bisey sormuş yok soyle olur böyle olur
    Hocam yurtdışından Turkcell numarası seni ardıysa yine aynı gözükür yani yurt disından aradığını anliyamazsin ama söyle bisey yapabilirsin o numarayı ara adam açtıktan 1-2 sn sonra kapat sonra kalan tl ni kontrol et 1-2 lira düşer en az eğer adam yurtdisindaysa

Senin yöntemde pek güzelmiş. Önce bir kazık yememiz lazım yani.
  • quote:

hocam dediğiniz yanlış. yurtiçi turkcelli yurtdışını arayınca aynı ücret yansıyor. hatta beleş dklarınınızı bile kullanabilirsiniz

3 tane Müşteri temsilcisiyle görüştüm. 3 üde farklı şeyler söylediler yarın bir yetkili beni arayacakmış bakalım

quote:

Telefonda soramiyorsan adama başka türlü ogrenemezsin yada mesaj atabilirsin o da 75 kuruş heralde

tek yol olarak bunu söylediler

ama şu anda numara kapalı. bu durumda ne olacak kimse bilmiyor

• numara veya kod değişmiyor. ama roaming yapanda yoktur bizim ülkemizde sanırım. akıl karı değil.
  • güncelleme:
    arkadaşlar mesajla da anlaşılmıyormuş

quote:

numara veya kod değişmiyor. ama roaming yapanda yoktur bizim ülkemizde sanırım. akıl karı değil.

anlamadım hocam?

Orijinalden alıntı: girl_6874

quote:

aradıgımız numaranın yurt dısında oldgunu nasıl anlarız varmıdır boyle bısey acaba

Gerisi yurtdisi

tesekkurler yalnız, mesela bı numara var Turkıye den alınmıs ve bu numara dıyelım yurt dısına cıkmıs ben bu numarayı aradıgımda turkıye de mı yoksa yurt dısında mı oldugunu anlamanın bı yolu varmı acaba bunu ogrenmek ıstıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: girl_6874

quote:

Gerisi yurtdisi

tesekkurler yalnız, mesela bı numara var Turkıye den alınmıs ve bu numara dıyelım yurt dısına cıkmıs ben bu numarayı aradıgımda turkıye de mı yoksa yurt dısında mı oldugunu anlamanın bı yolu varmı acaba bunu ogrenmek ıstıyorum

yok hocam anlayamıyoruz. dün 2 saat konuştum turkcelle. bi yolu yokmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

güncelleme:
    arkadaşlar mesajla da anlaşılmıyormuş

quote:

numara veya kod değişmiyor. ama roaming yapanda yoktur bizim ülkemizde sanırım. akıl karı değil.

anlamadım hocam?

Türkiye dışındaki operatörler, Türkiye'de bulunan operatörler ile roaming için anlaşmamıştır. Bu hizmet ve kaliteye değmez demek istiyor sanırım.
    Roaming : Bağlı olduğun operatör dışındaki operatörler üzerinden iletişim sağlamak anlamına geliyor. Mesela Almanya'ya gittiğinde Avea'nın baz istasyonu olmayacağı için roaming için anlaşılan operatör üzerinden görüşme yaparsın. Mesela anlaşması varsa T-Mobile gibi. Yani bildiklerim bu.

Roaming'i biliyorsundur ama açıklamışken tam açıklamak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 18 Ocak 2012; 20:55:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

quote:

hocam dediğiniz yanlış. yurtiçi turkcelli yurtdışını arayınca aynı ücret yansıyor. hatta beleş dklarınınızı bile kullanabilirsiniz

3 tane Müşteri temsilcisiyle görüştüm. 3 üde farklı şeyler söylediler yarın bir yetkili beni arayacakmış bakalım

quote:

Telefonda soramiyorsan adama başka türlü ogrenemezsin yada mesaj atabilirsin o da 75 kuruş heralde

tek yol olarak bunu söylediler

ama şu anda numara kapalı. bu durumda ne olacak kimse bilmiyor

imkansız dediğiniz arayın müşteri hizmetlerini deyinki ben amerikaya gidiyorum telefonumu yurt dışına açtırmak istiyorum ücretlendirme hakkında bilgi alaiblirmiyim ve benı tr den nasıl ararayabilirler diye o zamn sana nasıl açıklıyor kaç para gittiiğini bedava dakikanı yurt dışına kullanamazzsın ve tr yi, arar gibi de arıyomazsın eğer öyle bişey varsa o hattı gönder bana kaç lira istiyorsan eriyim ben sana

• yaz numaranıda arayım seni allah kahretsin ya
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.