Şimdi Ara

Yurtdışında Çalısma Ve İş Bulma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
10
Favori
5.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Finlandiya pek cazip bir ülke değil derken sadece iş ve ekonomi değil, soğuk iklim, restoranlarda yüksek fiyatlar gibi başka bazı faktörleri de hesaba katarak dedim. Linus Torvalds Amerika'da yaşıyor derken de Amerika iyi anlamı çıkmaz, sadece dünyanın en ünlü programcısı kendi ülkesi olan Finlandiya'da yaşamıyor anlamı çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CA941C94E

Kimseye statümü ispatlamak ve söylemek zorunda değilim. Zira, konu başlığı benim statümün ne olduğu değil. Amacım genç ve yaşamını yurtdışında devam ettirmek isteyenlere biraz olsun bilgi vermekti.

Şimdi, konuyla ilgili birşey öğrenmek istiyorsan sorabilirsin.
    tabi tabi he he.. sıkıştın, hırlamaya başladın. ıspat değil basit bir ifade bekledim onu bile belirtmekten acizsin çünkü ingilizcesi olmayan işsiz evde sıkılan tiplerden birisin... Git doğru düzgün bir işe gir böyle forumlara takılıp zaman öldürme, bana da özel mesaj atma size cep telefonumu verecek değilim özel mesaj için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

tabi tabi he he.. sıkıştın, hırlamaya başladın. ıspat değil basit bir ifade bekledim onu bile belirtmekten acizsin çünkü ingilizcesi olmayan işsiz evde sıkılan tiplerden birisin... Git doğru düzgün bir işe gir böyle forumlara takılıp zaman öldürme, bana da özel mesaj atma size cep telefonumu verecek değilim özel mesaj için.

Alıntıları Göster
    Peki :-)
  • quote:

Bu uyeyle aranizda kan davasi mi var, neden bu kadar agresifsiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

oturum değil, oturma. session'ın Türkçesi oturum.

statün nedir Finlandiya mevzuatına göre? bir web sitesi adresi gösterir misin?

Alıntıları Göster
    Hocam yanlisin var onun adi oturum iznidir turkcesi benimde var. Ingilizcesi session fln degil residence tir.
  • 1- Hocan bildiğim kadarıyla finlandiyaya gelmek için öncelikle iş bulmamız gerekiyor türkiyedeyken işi nasıl buldunuz. O verdiğiniz siteler üzerinden başvuru yapmak yetiyormu mülakat işleri vs nasıl oluyor gerçi adamlar türkiyeden personel alacakalrsa illaki ekstrem özellik arıyorlar.

2- Kuzey ülkeleri bu gün çok iyi refah şartlarına sahip olabilir peki sizce 20-30 yıl sonra nasıl bir ülke olur bu günkü refah şartlarını korurmu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: executioner92

1- Hocan bildiğim kadarıyla finlandiyaya gelmek için öncelikle iş bulmamız gerekiyor türkiyedeyken işi nasıl buldunuz. O verdiğiniz siteler üzerinden başvuru yapmak yetiyormu mülakat işleri vs nasıl oluyor gerçi adamlar türkiyeden personel alacakalrsa illaki ekstrem özellik arıyorlar.

2- Kuzey ülkeleri bu gün çok iyi refah şartlarına sahip olabilir peki sizce 20-30 yıl sonra nasıl bir ülke olur bu günkü refah şartlarını korurmu.
    quote:

1- Hocan bildiğim kadarıyla finlandiyaya gelmek için öncelikle iş bulmamız gerekiyor türkiyedeyken işi nasıl buldunuz. O verdiğiniz siteler üzerinden başvuru yapmak yetiyormu mülakat işleri vs nasıl oluyor gerçi adamlar türkiyeden personel alacakalrsa illaki ekstrem özellik arıyorlar.

Eger okul, egitim gibi sebeplerle gelmeyecekseniz o zaman is bulmaniz gerekiyor. Turkiye'den ilk gonderimde bahsettigim siteler uzerinden size uygun olan ilanlara basvurmaniz yeterli. Eger profiliniz karsi tarafin ilgisini cekerse kisa surede donus oluyor ve surec de baslamis oluyor. Surecten bahsetmisken de adimlari soyle siralayabiliriz:

1- Eger profil uygunsa karsi taraf icin once e-mail ile cevap gelir ve telefon gorumesi icin zaman ve tarih istenir. Bu sekilde ilk on mulakat yapilir. Bu konusma esnasinda kisi biraz taninmis olur ve Ingilizcesinin ne duzeyde oldugu az cok anlasilmis olur.
    2- Eger ilk on mulakat da olumlu gecerse yine e-mail araciligiyla sonraki gorusme icin telefon veya Skype uzerinden videolu gorusme istegi gelir. Bu gorusmede genelde katilacaginiz takimdan birkac kisi, sizi ise alacak olan mudur/direktor de gelir. Herbiri kendi merak ettigi sorulari sorar. Takim arkadaslari daha cok teknik sorular soracaktir. Bu adim birkac kez tekrarlanabilir. Yani on mulakattan sonra duruma gore 2-3 teknik gorusme olabilir. Ayrica bu gorusmelerden birinde test veya testler de yapilacaktir konuyla alakali olarak.
    3- Eger yukardaki adimlarin hepsi de olumlu gectigse zaten finale yaklastiniz demektir. Zira bu adimda size teklif yapilacaktir. Bazen kisi sirketin bulundugu ofise cagrilir. Ucak bileti karsi sirket tarafindan odenir. Oraya gittiginizde yine bir takim toplantilardan sonra size bir paket sunarlar (Su kadar maas, bu ekstralar vs tarzinda). Eger 2 tarafta da mutabik kalirsa islak imza atilir ve olay mutlu sonla bite :-) Bazen bu imza atma olayi kontratin kargo ile gonderilip imzalatilmasi seklinde de olabiliyor.

Imzalar atildiktan sonra muhtemelen size relocation denen bir sirket yardimci olacaktir. Bu sirketler oturum izninin alinmasindan orada kiralik ev bulmaniza kadar her konuda yardimci oluyorlar. Eger relocation firmasi yoksa o zaman sizi ise alan sirketin IK bolumu size yol gosterecektir.

Nitelik olarak ise pozisyonun ne olduguna bagli olarak degisebiliyor. Yani cok yuksek nitelikli kisiler de aranabiliyor, normal ve abarti olmayan nitelikli kisiler de. Yani illa abartili ozellikler araniyor diye bir durum yok.

quote:

Kuzeyin insanlari zekidir. Sadece kendilerini degil Ulke ve halkin cikarlarini da gozetirler. Cikarilan kanunlar, varolan uygulamalar hep insan odakli ve varolan duzgun yapiyi korumaya yoneliktir. Kisacasi, Ulkelerinin bozulmasina izin vermeyeceklerdir kolay kolay. Diger bir etmen de ekonomilerinin pekcok buyuk ve gelismis devletten bile daha iyi durumda olmasidir. Az once anlattigim sebepler arti nufusunun az olmasi nedenleri ile.

• 3. adımda Finlandiya'ya gidiş için karşı şirket uçak biletini alıyor demişsin fakat vize olayını anlatmamışsın. Vize normal Schengen vizesi mi oluyor yoksa şirket bir davet yazısı gönderip onunla daha farklı bir vize mi alınıyor? Bu gibi ayrıntılar önemlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

3. adımda Finlandiya'ya gidiş için karşı şirket uçak biletini alıyor demişsin fakat vize olayını anlatmamışsın. Vize normal Schengen vizesi mi oluyor yoksa şirket bir davet yazısı gönderip onunla daha farklı bir vize mi alınıyor? Bu gibi ayrıntılar önemlidir.
    Eger sirket cagiriyorsa elbetteki vize konusunu da hallediyor. Sana bir davetiye veriyorlar ve onunla normal turistik Schengen vizesi aliyorsun. Hicbir Schengen uyesi AB ulkesi Schengen disinda vize vermiyor. Acikcasi verilen vizenin ne oldugunun ve nasil oldugunun hicbir onemi yok. Zira, amac, sirkete gorusmeye gidebilmek ve sirket de bunun icin gerekeni yapiyor (Davetiye vs.).
  • Okey fakat "Hicbir Schengen uyesi AB ulkesi Schengen disinda vize vermiyor" derken ilk görüşmeye davet ederken Schengen dışında vize vermiyorlar demek istediniz herhalde? Cunku Schengen dışında birçok başka vize de var ve onları da veriyorlar, örneğin en son Almanya'ya gitmek istediğimde ilk başta Schengen vizesi verdiler (3 aylık) sonra tekrar gitmek istediğimde yine 3 ay süreli fakat bu sefer Deutschland /DE vizesi verdiler. Bu 2 tür vize farklı ve fark ise; Schengen vizesini AB içinden uzatamıyorsunuz DE vizesini ise AB içinde yabancılar dairesine gidip uzatabiliyorsunuz; nitekim DE vizem süresi bitmeye yakın o şekilde uzattım :) bence bu vize tipi ve ayrıntılar önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Okey fakat "Hicbir Schengen uyesi AB ulkesi Schengen disinda vize vermiyor" derken ilk görüşmeye davet ederken Schengen dışında vize vermiyorlar demek istediniz herhalde? Cunku Schengen dışında birçok başka vize de var ve onları da veriyorlar, örneğin en son Almanya'ya gitmek istediğimde ilk başta Schengen vizesi verdiler (3 aylık) sonra tekrar gitmek istediğimde yine 3 ay süreli fakat bu sefer Deutschland /DE vizesi verdiler. Bu 2 tür vize farklı ve fark ise; Schengen vizesini AB içinden uzatamıyorsunuz DE vizesini ise AB içinde yabancılar dairesine gidip uzatabiliyorsunuz; nitekim DE vizem süresi bitmeye yakın o şekilde uzattım :) bence bu vize tipi ve ayrıntılar önemli.
    Sizin bahsettiginiz Schengen Vize tipleri: Yani, Schengen Visa Type A/B/C/D. Sizin bahsettiginiz Schengen Visa Type D. Her nedense Alman hukumetinin kendi sitesinde bile sadece "National Visa" diye geciyor. Ancak, acilimina bakinca bunun da aslinda Schengen vizesi (Type D) oldugunu anlasiliyor. Zira bu vize ile serbestce AB icinde gezebiliyorsun.

www.en.uni-muenchen.de
    Visa & Entry Requirements - LMU Munich
    http://www.en.uni-muenchen.de/scholars/services/gateway/visa_entry/index.html

quote:

Visa classifications:
    Type A: transit visa through international airports (no entry into Germany permitted)
    Type B: transit visa for transits through German territory, maximum stay 5 days
    Type C: short term stay for a maximum of 90 days within any six-month period after first entry, also known as a Schengen or Tourist visa. A Tourist visa or Schengen visa cannot be converted into a residence permit!
    Type D: National visa or visa for research purposes. You are required to stay in Germany longer than three months within the six-month period after your first entry. Any person in possession of a National visa and valid travel documents is permitted to move freely in the Schengen area for up to three months in any six-month period.

Kisaca ozetlemek gerekirse "hicbir" AB ulkesi ulusal vize vermiyor artik Schengen anlasmasindan sonra. Eger oyle olmasaydi Schengen'in bir anlami kalmazdi. Yani, verilen "her" vize bir Schengen vizesidir. Sadece Schengen vizesinin tipi farkli oluyor. Yukarda da acikladigim gibi.

• Güzel bilgi, kenarda dursun. Yakında AB'ye çalışmak üzere gitme planım var (parasal durumumu düzelttikten sonra) o zaman bu vize olayları ile tekrar uğraşacağım.

Bu arada Finlandiya'nın en güneydoğrusunda Turku adında bir sehir ve aynı isimde üniversite var. Şehri Türklerin kurduğuna veya cok sayıda Türkün yaşadığına dair bir bilgi yok fakat isminin Türkü 'ye benzemesi dikkat cekici.

• Bahsettiğin şehir Finlandiya'nın güneybatısında. Evet, böyle bir söylenti var. Ancak, muhtemelen doğru değil. Fincedeki bazı kelimeler Türkçedeki bazı kelimeleri ciddi olarak çağrıştırıyor. Bunun sebebi ise Fince ile Türkçenin aynı dil grubunda olması. Yani sadece kelime benzerliği var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Peki :-)

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Zamaninda ben de bir baslik acmistim forumda calistigim ulkeye yazilimci olarak nasil geldim, gelmek isteyenler ne yapabilir bildigim kadariyla yardimci olayim diye. Dunya kadar laf yedigimle kalip silmistim konuyu.
    Size allah sabir versin :)
  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Teşekkürler 😊 Bu konuyu ciddi düşünenlerin ileride belki bir işine yarayabilir. Bu arada hangi ülkedesiniz siz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Merhaba,

Teşekkürler 😊 Bu konuyu ciddi düşünenlerin ileride belki bir işine yarayabilir. Bu arada hangi ülkedesiniz siz?
    Ben de sizin gibi dusunmustum en basta, umarim dediginiz gibi olur. Ben Hollanda'dayim.
    Keşke silmeseydiniz hocam milleti niye takıyorsunuz bir kişiye bile faydanız olsa yeterli.
    Forumun en toksik bolumu burasi cunku.

Silerek iyi yapmissin bence :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Forumun en toksik bolumu burasi cunku.

Silerek iyi yapmissin bence :)
    Bir seyler anlatmaya calistiginizda insanlar anlamsiz sekilde sizden surekli ispat/belge istiyor bu baslik altinda da goruldugu gibi ya da burada hic yasamamis/calismamis inanlar gelip dayisinin kizinin bacanagindan duyduklari ile sizin soylediklerinizin tam aksini iddia ediyorlar inatla.

Bir kac sene icerisinde yazilimci gocu daha da artarsa belki o zaman yazilim gelistirme > gocmenlik diye bir gurup acilir, orada ulkeler icin sabit basliklar olur her ulke icin uzun uzun anlatilir prosedurler ve gidenlerin tecrubeleri.

Gerci bu sekilde organize edilse de yine birisi cikip "Almanya'ya goc etmek istiyorum ne yapmam lazim" diye baslik acar. Bu bolumde her ay en az 10 tane "nasil/nereden baslamaliyim" basligi goruyorum, pek farkli olmaz gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 18 Ocak 2019; 13:0:13 >

• Konuyu sil muhabbeti yapan bestanealtcizgi 'yi geçen ay blokladım. Sebebi de; forumun konu dışı bölümünde "aya ayak basma mars ı keşfetme, uzay yolculukları" nın yalan olduğunu düşünmemdi. bestanealtcizgi onların yalan olduğunu belirttiğimi görünce "bunca zaman seni kaale alarak yazmışım" gibi birşey dedi ve blokladım. Kendisi en son Java Spring konusunda bir soruma yardımcı olmuştu, sağolsun fakat o konudaki mesajlarımın da coğunu sildim ya da düzenledim. Şimdi logout olarak mesajlarına baktım konu sahibine "konuyu sil" şeklinde lobi faaliyetleri yapmış. Bu arada Mephalay da çelişkili yorum yapmış: Madem toksik bölüm, neden geliyorsun. bestanealtcizgi bölümde aynı tipte soruların geldiğinden şikayet etmiş. Almanya Quora'da da aynı tipte yüzlerce soru geliyor, ne olmuş yani? Alman java forumu java-forum.org'da aynı türden 1000 soru çıkarabilirim. Almanya Quora'da sadece C işaretçisi üzerine 20 soru var. Amerika hariç dünyanın birçok yerinde programcılık üzerine aynı türde binlerce soru geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.