Şimdi Ara

Yurtdışında alınan hisse senedinin satışı sonrası vergilendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üniversite öğrencisiyim şu anda ve malum yaz tatili dolayısıyla ailemin yanındaydım. Elimde de bir miktar para vardı (300-400tl gibi) ve öyle boşta duracağına az bir şey değerlensin diye araştırmaya başlamıştım. Normalde dolara yatıracaktım ama sonradan Midas diye bir uygulama gördüm. Basitçe yurt dışından hisse alıp satmaya yarayan bir uygulama diyebilirim. İlgimi de çekti ve yatırdım. Ancak sonradan fark ettim ki bu yabancı hisse alım satımındaki gelirlerin vergisi otomatik ödenmiyor, senin sanırım Mart ayında beyan vermen gerekiyormuş. En baştan bilseydim hiç bu toplara girmezdim ama iş işten geçti bir kere. (30-40 tl kazanacam diye başımı ağrıtacağım şimdi). Merak ettiğim bu miktarın vergisini nasıl ödeyebilirim. Hatta nasıl beyan edebilirim. Maalesef internette kaynak çok az ve pek bilgisi olmayan birisi için oldukça karışık. Bilen birisi, daha önceden yapan birisi varsa anlatırsa çok ama çok mutlu olurum.


    Ayrıca vergi dairesine gitsem yardımcı olurlar mı? Yani, 30-40tl kazanç (ki bu da max 10tl vergi oluyor :)) için vergi dairesindekileri de uğraştırmak ne kadar doğru bilmiyorum. Bir de diyelim ki beyan etmedim. İlerde ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim.








  • panik yapma genç.

    ÜFE oranı senin kazancından kat ve kat fazla olduğu için vergi falan ödemiyorsun.

    yıllıık üfe %144 lerde.

    sen hisse alım satımından %144 ten fazla mı kar ettin? yok. o halde vergi falan ödemiyorsun

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Haa evet öyle bir şeyler duymuştum. İyi hatırlattınız teşekkürler. Bu hesaba göre bir bakıma zarar ettiğimden vergi vermeme gerek kalmıyor. Teşekkürler. Umarım yine de ileride sıkıntı falan çıkmaz.

  • Bu arada yine de ileride ihtiyacımın olması durumunda nasıl beyan verebileceğimi yazabilirseniz çok iyi olur.

  • dostum aceba sen alim yaptin mi ? gecen ay aldiysan baya guzel kar etmissindir ,hele birde guzel hisse sectiysen


    rast gele

  • Bildiğim kadarıyla hisseyi satıp parayı buradan hesabına çektikten sonra sonraki yılın mart ayında beyan ederek veriyorsun ama onunda arkadaşın dediği gibi bir üfeye bağlı bir limiti var. Yani satıp hesaba geçirmediğin sürece ortada vergi meselesi olmaması lazım. Mesela eurobond kazancında da 70bin tlyi geçmezsen vergiden muhafsın diye biliyorum.

    İbrahim Ethem Afacanyoutube
    İyi Günler Borsa Emekçileri ve Değerli Dinleyenler, Bu videoda Midas’a ilk para aktardığım andan bu yana portföyümün değişimini ($ bazında ve ₺ bazında) ekranlara getirip, ABD Borsalarında kazançların vergilendirilmesi konusuna değindim. Videoda yaptığım ücretsiz işlemleri https://app.getmidas.com/gmih/38ea14c linkinden uygulamayı indirip uygulama üzerinden hesap açarak siz de gerçekleştirebilirsiniz. Vergi konusunu ayrıca https://www.getmidas.com/destek/yatirim/yatirim/abd-borsalarina-yatirim-yaptigimda-turkiyede-vergi-odemem-gerekir-mi/ okuyabilirsiniz. Bu konuyla ilgili örnek videolar da yapacağım. Ve yıl sonunda vergiyi de beraber hesaplayacağız.
    https://www.youtube.com/watch?v=SyHTTeT31Ts&t=645s
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.