Şimdi Ara

Yurtdışına kaçan seküler vatandaşlaramızdan Cennet yaşam videoları.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
7
Favori
13.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kerimcem geç bunları. Bak şimdi sizin ekibe yeni bir uğraş çıktı. İmamoğlu sizin meclis üyelerine hakaret etmiş. Bununla alakalı bir konu göremedim henüz. Zaman kaybetmeden senmi açarsın diğer aktrol kadrosundakilermi açar bilemem ama bir konu bekliyorum. Bu aralar çok pasifsin, aldığın paranın hakkını ver biraz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 11 Şubat 2020; 23:48:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    banane imamoğlundan akp den ikiside umrumda değil siyasilere güvenim yok...siz türkiye diyince sadece akp mi anlıyorsunuz garip insanlarsınız cidden..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    banane imamoğlundan akp den ikiside umrumda değil siyasilere güvenim yok...siz türkiye diyince sadece akp mi anlıyorsunuz garip insanlarsınız cidden..
    Nasıl sanane? Bak bu laflarını diğerleri duymasın. Bu devirde iş bulmak zor, ne güzel kadrolu masabaşı işin var. Çabuk sil o mesajını atmaca57 berk768 falan görmeden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışına kaçan demiş bir de, algı yapacak üç kuruş aklıyla. Neyden kaçmışlar kovalayan mı varmış? Kendileri için daha iyi olacağını düşündükleri için yurt dışına gidip orada iyi kötü bir hayat kurmuşlar. Senin ne haddine bu insanlara kaçak muamelesi yapmak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 12 Şubat 2020; 0:36:50 >
  • Ayak uyduramayanlar zaten dönüyor. Gidip mutlu olan çok daha fazla. Burada ailesinin simarttigi, hayatinda ampul bile değiştirmemiş biri tabi dışarıda yapamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foruma 3-5 gündür İngiltereden giremiyordum. Sende mi DH dedirtti açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk videonun yarısını izledim. Tam beklediğim, düşündüğüm gibi çıktı.

    Videoda anlatılan şey yeni bir ülkeye alışmanın zorluğu. Bunu cahil kitle genelde yapamıyor, yapmak da istemiyor zaten. Ama yapmak isteyenin uyum sağlaması tabii uzun sürüyor.

    Aktrollerin zannettiği gibi, okumuş seküler kesim sadece a6 ya binmek için gitmiyor. Akplilerin amacı o ya, herkesi kendi gibi zannediyorlar.

    Türkiyede doktor, mühendis olan kesim, yurtdışına giderse uzun süre buradaki maddi yaşam tarzını yakalayamayabilir. Gidenler bunu zaten göze alıyor. Okumamış tayfada ise durum tam tersi.

    Yani burada el arabasını zor alacak boş adamın oraya gitmesindeki en büyük amacı mercedes almak oluyor genelde. İlginçtir, bunu çok çabuk sağladığı halde yinede ölümüne şikayet ediyor. Eziklik psikolojisi gibi bişey heralde. Buradakilere "ben başardım ama herkes yapamaz" demek mi acaba 🤔

    Konuyu açan aktrolün bahsettiği kişiler olan ülkenin "elit" kesimi ise burada en refah %10da iken, oraya gidince lise mezunu bir yabancı gibi kalıp, en rafah %80de kalıyor belki.

    2 grup arasındaki fark bu. Burada ayda 15-20 binden fazla kazanan ailenin oraya gitme amacının ilk 2 sebebinden biri ekonomi ise bence hüsrana uğrar. En azından 3-5 yıl.

    Paradan önemli şeyler var aktroller. Kanunsuzluk, hak yeme, temel haklarını kullamamama, düşmanlaştırma, hakaret, liyakatsizin gelip önüne geçmesi, adi suçlar, fesatlık vs vs...

    Aslında bunu dışardaki cahil kitle de biliyor. Saydıklarımdan işine gelenleri belki istiyor da olabilir bu cahiller ama oradaki refahı onlar burda elde edemez.

    Farklı yaşamlar, farklı istekler, farklı zorluklar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 12 Şubat 2020; 1:4:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

    Yurt dışına kaçan demiş bir de, algı yapacak üç kuruş aklıyla. Neyden kaçmışlar kovalayan mı varmış? Kendileri için daha iyi olacağını düşündükleri için yurt dışına gidip orada iyi kötü bir hayat kurmuşlar. Senin ne haddine bu insanlara kaçak muamelesi yapmak?
    heee okadar basit saçma konuki çoğunuzun yazmaktan elleri yoruldu konuya,gelişmiş ülkelerde hayat cennet, havadan para yağıyor,birazcık, çok basit, çok az çalışıyosun çok mutlusun, dünyalar senin oluyor hayat toz pembe herşeyi alabiliyorsun durmadan elitlik zenginlik lüks tatiller gırla,algısını ve uyduruğunu yıkmak için açtım ama konuyu sabahtan beri niçin açtığımı idrak edicek kapasitede bile değilsiniz, aslında anladınızda işte kabullenememe zor birşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Şubat 2020; 1:30:14 >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Mesajıma cevap vermek dışında her şeyi yapmışsın. Sen bir şey yıkamazsın Kerimcem, oralar seni aşar. O "algıyı" yıkacaksan önce sorulara cevap verebilecek seviyede olman gerekir, ama hiçbir soruya cevap veremiyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 12 Şubat 2020; 1:18:44 >
  • Abi para birimin Eu bazlı 7 kat düşük US bazlı 6 kat orada en sikik işi yapsan dahi buradan ki doktordan 2 kat daha fazla kazanırsın.

    Şimdi çıkıp iq düşükler ama o para anca onlara yetiyor deniyor evet öyle ama nasıl yetiyor onu bir çöz dışarda yemeğini rahat yer aylık et ihtiyacını rahat karşılar aileni kimseye muhtaç olmadan rahat geçindirir ve hatta arada bir dışarı çıkar eğlenirsin. Bunları araplaşan ülkende yapamazsın durumu el veren yani maddi değil dil bazlı eğitim bazlı bir şekilde ülkeden kurtulmaya baksın. Bu yönetenler değişir ortam iyileşir ise o zaman isteyen geri döner ama o dönüş için bile ciddi bir iç temizlik şart..
  • Bizde düşe düşe dünyanın cehennemine düştük :(
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Kanka yurtdışı deneyimini sabahtan beri soruyorlar. Bir şey demedin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce seni şu konuda uyarayım;
    Şeriat kuran-ı kerimin emir ve yasaklarına uygun bir yönetim biçimidir. İster şahsi isterse devlet bazında düşünebiliriz. Ülkemizin %90'ı müslüman olmasına rağmen şeriate karşıyız neden? Çünkü faiz yiyoruz, alkol sigara bilimum uyuşturucuları kullanıyoruz, dini sorumluluklarımız katiyen yerine getirmiyoruz ve şeriatin bizi kısıylayacağını düşünüyoruz. Bu doğru eğer bunları yapıyorsan ve bir müslümansan şeriat seni kısıtlayacaktır bu gayet doğal fakat gayrimüslim olduğun takdirde dini konularda hiçbir sıkıntıyla karşılaşmazsın. Ama siz istiyorsunuz ki kerhaneye gidelim, alkol kullanalım, uyuşturucu çekip batıdan geri kalmayalım. Neden? Batının bilim ve sanat hakkındaki üstünlüğünden esinlenmiyoruz da günlük yaşamlarından etkileniyoruz? Neyse,
    Deve sidiği içen şeriaçiler %100 malt filtresiz bomonti tercih etmedikleri için yargılamamalısın bence ikiside aynı bok!




  • NewAttack kullanıcısına yanıt
    Sen şeriat nedir, orta çağ hukuku neden terk edildi bilmiyorsun, o nedenle şeriata karşı çıkanlar “uyuşturucu içemedikleri için karşılar” gibi manasız bir çıkarım yazıyorsun.
    Bak geçen gün bir adam voleybolcu kızların kıyafetine laf etti değil mi? Evet şeriat olsa sen o voleybol maçını seyredemezsin. Zaten müslüman olarak o avret yerlerine bakmaman gerekir. Hiç bir dizi veya spor müsabakası da olmaz, seyredemezsin.
    Şeriat olsa köleliği yasaklayamazsın. Yediğinden yedirir giydiğinden giydirir ama insan alıp satabilirsin çünkü asr ı saadet boyunca yasaklanmamıştır. Bu durumda insanların köle olanları farklı bir mal hukukunda doğar

    Şeriat olsa kadınların bir çok meselede tek başına şahitlikleri dolayısıyla hakimlikleri kabul edilmez.

    Kız çocuğun miras hakkı erkek kardeşin yarısı olur

    Gayri müslim bir kişi müslüman kişi aleyhinde tanıklık edemez.
    Geri dönüşsüz cezalarla örneğin fetöcü hakimler kesmedik kol bırakmaz. Yanlışlıkla el kesildiyse cennete gidecen karşim dışında diyeceğin olmaz.
    Şeriat altında Suriyedeki örnekse deist bir askerimizi köle, karısını cariye yaparlarsa tek laf edemezsin. Bebeleri de köle doğar. Mal hükmünde doğar. Bugün ise insanlığa karşı işlenmiş suç hükmündedir savaş suçlarında.

    Sen önce orta çağdan beri hukuk ve insan hakları nasıl gelişti biraz öğren sonra şeriat istemeyenler hakkında konuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 12 Şubat 2020; 9:8:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kerimcem ilk videoya baktım.
    Adam “permanent oturum izni alsam çok rahatlayacağım” diyor
    Yani kalıcı izin alabilirse rahatlayacak. Keşke dönsem değil keşke kalıcı olabilsem diyor.

    Bir de bu vidyo ters teper. Adam karısının öğrenciliğini de karşılıyor olmasına rağmen tek gelir ile marketten mis gibi arabaya bindi ya. Burada bir çok kişi “tamam abi yeter işte mis gibi daha ne isteyeyim” filan demiştir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı açan arkadaşın neyi eleştirdiğini anlamadım. Ülkenin yüzbinlerce okumuş insanı düz vasıfsız işçi olmak pahasına Türkiye'yi terkediyorsa demek ki düzende, ortamda bir sıkıntı var.
    Bu olay sadece bizde de yok bu arada. Ruslar, Bulgarlar, Arnavutlar, Kazaklar, Türkmenler vs. bir sürü ülkeden okumuş kalifiye insanlar Avrupa ve ABD'ye ne pahasına olursa olsun gidiyor. Bunca insan hep aptal değil ya?
    Seküler bir hayat yaşamak, çocuğunun imam eğitimi almasını istememek bir haktır, insanlar bunun için fedakarlık yapıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    En alttaki videoda da 1 asgari 1de part time gelirle gecinebilip yuksek lisans ucretini biriktirdiklerini diyorlar.

    Benzer bir gelirle Turkiyede bunun yapilabilme imkani yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tla776

    En alttaki videoda da 1 asgari 1de part time gelirle gecinebilip yuksek lisans ucretini biriktirdiklerini diyorlar.

    Benzer bir gelirle Turkiyede bunun yapilabilme imkani yok.
    Tabii canım ben bunu kaç kere yazdım Kerimcem’e.

    Benim tanıdığım çok sayıda kişi saati 12 dolara part time çalışıyor. Vallahi 15 de var. Ama bir kişi tanıyorum. Ekseriyetle 12-14 arası. Her yaptığı ankete 30- 35 euro alan var. Bir buçuk saat filan sürüyor. Bizim gençler sabahtan akşama kadar anket yapsa alamaz o parayı. Genç işsizliği olmuş yüzde 24 (ki değişen parametrelere rağmen)

    Bu videolar maalesef gelişmiş ülkede olmanın avantajlarını da gösteriyor aslında da haberi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abilerim 20 yıldır yurt dışında. Ülkemize gelmeleri için bir sebep olsa 20 yıldır orada olmazlardı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.