Şimdi Ara

Yurtdışı Lisans Tamamlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu sene mezun olacağım önlisanstan böyle bişey yapan varmı?,biraz bilgi almak istiyorum
    ekleme: ingilizcem iyi seviyede
    2 yıllık Mezunlara Lisans Tamamlama


    Türkiye’de pek çok öğrenci; 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapma arzusuyla 2 yıllık “Ön Lisans” eğitimi veren meslek yüksek okullarını tercih etmektedir. Fakat eğitim hayatı kağıt üzerinde hesaplanandan daha zorlu geçebilmektedir... Ülkemizde öğrenci sayısının çok yüksek olması ve her geçen gün eğitim hayatınında da rekabetin artması dolayısıyla 4 yıllık lisans programlarına devam etmek isteyen gençlerin hayalleri suya düşmektedir. Bu noktada yurtdışı üniversiteler gençler için çok cazip bir alternatif olmaktadır.

    Ön lisans eğitimine Türkiye’de başlayıp yurtdışında lisans tamamlamak isteyen öğrencilerin 2 yıllık eğitim sürelerinde iyi derece İnglizce öğrenmeleri ve not ortalamalarını yüksek tutmaları başarılı bir geçiş için yeterli olacaktır.

    Süre

    Yurtdışında pek çok üniversite, 2 yıllık “Ön Lisans” eğitimini yapmış Türk öğrencilere, 2-3 yıl daha eğitim yaparak “lisans” diploması elde etme hakkı vermektedir. 2 yıllık ön lisans mezunu bir öğrenci, İngiltere’de 2 veya 3 yıl eğitim yaparak, lisans tamamlama hakkı elde eder. Bu süre Kanada veya Amerika’da 3-4 yıl olabilir.

    İngiliz devlet üniversiteleri, 2 yıllık ön lisans tamamlamış öğrencilere hazırlık yılı okuma şartı koymaz. Doğrudan 1. veya 2. sınıftan eğitime başlarlar. Ancak, İngilizce dil seviyesinin genelde en az 6.0 IELTS seviyesinde olması gerekir.

    Belgeler ve Şartlar

    2 yıllık ön lisans mezunlarının yurtdışı üniversitelere lisans tamamlama başvuru prosedürü, lisans programına veya transfer sistemine başvuru ile aynıdır. Öğrenci, 2 yıllık ön lisans eğitiminde almış olduğu derslerin not dökümünü yani transkript, 2 adet referans, mezuniyet diploması ve varsa İngilizce yeterlilik belgesini sunmak zorundadır. Bu belgeleri sunan öğrencilerin lisans tamamlama başvuru prosedürü, en fazla 2-3 ay sürer. Özellikle İngiltere ve Avustralya üniversitelerinden çok daha hızlı cevap alınır.

    kaynak :http://www.globalvizyon.com/i/wiki/ikiyillik/2_yillik_mezunlara_lisans_tamamlama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicki Nick -- 11 Kasım 2017; 15:40:7 >







  • İİBF bölümü iki yıllık mezunlar için London School of Commerce İşletme Lisans Tamam lama Programı var. Bunun için LSC'nin yetkili acentesi London Vizyon ile direk irtibata geçebilirsiniz. Vize başvurunuzu ve konaklama bulmanıza kadar ücretsiz yardım ediyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.