Bu 13 pro ve max'lerin fiyatlar niye böyle anlamıyorum, ilanlara bakıyorum herkes 14 pro/ maxlerle aynı fiyat yazıyor, bilmediğim bir olayı mı var ne ekstrası var bu modellerin?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Arkadaşlar toplu olarak cevap vereyim, 13 Pro Max'in değeri nedir ne değildir belirleyici unsur ben değilim.
Sadece ben elimde olan kendime ait cihaz için bir değer biçebiliyorum.
Bu değeri biçerken de referans olarak ilanları alıyorum ve bunları inceliyorum.
Kutulu, faturalı (bizzat kendim aldım yurtdışından apple storedan), ilk kullanıcısından olan, ısınma problemi olmayan (kısaca kasa tertemiz ama defalarca yere düştüğü için ısınan), sıvı bandı halen orijinal olan, herhangi bir değişim/tamir görmemiş, içi açılmamış, çiple yan sanayi/orijinal olmayan parçalar takılıp kandırılmamış, temiz kullanılmış, 2025 yılı için henüz aktive edilmemiş bir 13 Pro Max yaklaşık 19-24 bin tl fiyat bandında. İlanlardan gördüğüm bu şekilde, niye ben 20 diyorum (bu arada forumdan bir arkadaşımıza sattım) çünkü alınan cihaz için kesinlikle içinin açılmadığının garantisini veriyorum, tamir görmediği garantisini veriyorum, sıvı temas olmadığı garantisini veriyorum. Kusur diyorsanız tek kusur artık pili (%86) ve bu pil bile tam gün kullanımda sabahtan geceyi rahat görüyor.
15 bine de bulabilirsiniz belki 10 bine de bulabilirsiniz. Bir sorun çıkarana kadar da kullanırsınız, sorun çıkarıp servise gittiğiniz zamana servis dönüp "içi açılmış, şu yan sanayi takılmış, şöyle kötü işçilik ile toplanmış" vb gibi şeyler söylediğinde o zaman diyorsunuz ki keşke 15 bine alacağıma 19-20 ye alsaydım da keyfim kaçmasaydı.
Neticede para sizlerin mal benim, kendime en uygun olan beni öldürmeyip sizi de süründürmeyecek bir rakam belirliyorum, bunu satıp zengin olma hayalim yok :)