Şimdi Ara

Yurt dışından Alınan Evga ekran kartların artık yurt içinde garantisi yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bazı konularda evganın artık yurt dışı garantisi yok yazıyorum bazıları hala - atıp sen yanlış biliyorsun milleti yanlış yönlerdirme diyenler var bende böyle konu açma ihtiyacında bulundum
    artık evga nın kendi sitesinde yada amazondan evga ekran kartı alcaklar boşuna garantisi var diye almayın
    buda vektron a atdığım mail

Fatih OKTAY (fatih@vektron.com.tr) 11:43

Merhaba

Amazon veya EVGA.com üzerinden alınan ürünlere garanti hizmeti veremiyoruz maalesef.
    Herhangi bir problemde siz doğrudan EVGA avrupaya gönderiyorsunuz

Yurt dışından Alınan Evga ekran kartların artık yurt içinde garantisi yok

• Aynı kişi bunu forumda da belirtmesine rağmen çoğu kullanıcı durumdan bihaber. Yakın zamanda Evga yetkilileri ile bir toplantı yapıp bu sorunu da konuşacaklarını söylemişti. Umarım en azından ürünün ülkeye geri dönüşü esnasında gümrük vergisi alınması hususunda bir gelişme olur da kullanıcılar zor durumda kalmaz. Gerçi bu da Vektron'un işine gelmeyeceği için destek mi olurlar, yoksa köstek mi; orası muamma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konu degisik basliklarda konusuldu ama konusu olsun millet gorsun ogrensin hala soruyorlar nasil oluyor diye.
  • Bu konuda Vektron'un yapıcı olcağını, tamam biz bakarız diyeceğini düşünen var mı :)

EVGA kendi bazı şartlar koyarsa o ayrı.
  • Vektron baksada birsey degismez birseyden anlayan elemanlari yok saglam urune arizali arizali urune saglam deyip gonderiyorlar evganin burda kucukte olsa ofis/servis acmasi en guzel cozum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bütün problem evganın rmasını kim yapacak nasıl yapacak olması.Bir firma evga rmasının altından kalkması için evgayla ciddi anlaşması olması ve gümrük vergisinde de kolaylık lazım.Yoksa o işe vektron girmek istemedi kimsede girmez.Ama evga vektronla anlaşır kartları rma edin biz size kart yolluycaz derse olay biter.Bir diğer alternatifte hiç bizim ülkeden kimseyi karıştırmadan evga eu ile kanuni olarak şu %18 ödemenin konuşulması.Bu büyük bir sorun ve ortadan kalkarsa herkes rahatlayacak.Biz burdan ptt ile ürünü almanyaya yollarız geri döndüğünde gümrükten bu ürün için %18 vergi alınmazsa bütün olay çözülmüş olacaktır.Vektron felan daha işin 3.aşaması.Vektrona kimsenin ihtiyacı yok beyler.Şu gümrük parası bir kalksın ya da azaltılsın vektron ve evga bir daha yan yana anılmayacak inanın.
  • _Dominic_Toretto_ kendi yetkilileri dışında maalesef bir kişi bile buna ihtimal vermez.

H.E.B Sup, verginin vergisini alan bir sistemin içinde olduğumuz için yasal anlamda o tarz bir vergi düzenlemesi kulağa anlamsız derecede güzel, aynı zamanda imkansız geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

_Dominic_Toretto_ kendi yetkilileri dışında maalesef bir kişi bile buna ihtimal vermez.

H.E.B Sup, verginin vergisini alan bir sistemin içinde olduğumuz için yasal anlamda o tarz bir vergi düzenlemesi kulağa anlamsız derecede güzel, aynı zamanda imkansız geliyor.

Corsair bu tavizi almış.Demek ki alınabiliyor.Şartlar oldukça tekniktir şüphesiz.Ama imkansız değil.Evganın türkiyede ne istediği ve kararlara bağlı.Hafta içinde ya güzel bir haber gelicek ya da var olan durum devam edicek.Takipteyiz.
  • yurt dışından kart alsam zaten buradaki çakma servislere vereceğime yurt dışından dönüşünü beklerim daha iyi
  • H.E.B Sup kullanıcısına yanıt
    Nasıl aldıklarını merak ediyorum. Benim kafamı kurcalayan nokta Corsair'in TR piyasasında bulunma tarihi, oranı ve satış düzeyinin Evga'dan ne denli yüksek olduğuyla alakalı. Tahminimce bu tarz bir ayrıcalıktan yararlanmanın ilk koşulu bu olacaktır. Ne var ki böyle bir taviz verildiği takdirde ülke parasının yurt dışına çıkması gerçeği var ki bu da devletin en son isteyeceği şey demek oluyor. Corsair'in TR pazarında ürün çeşitliliğinin fazla olması ve fiyatlarının Evga'ye oranla yurt dışı fiyatlarına daha yakın olması sebebiyle böyle bir imkan tanınmış olabilir. Yani zaten ülke içerisinde belli düzeyde satış yapmaları ve cari açığa negatif anlamda az etki etmeleri Corsair'in talebi için sorun teşkil etmemiştir. Ne yazık ki bu konularda Evga için aynı şeyi söyleyemiyoruz; zira Evga ürünlerinde yurt içi - yurt dışı fiyat farkı muazzam ve bu sorun çözülürse herkes yurt dışına yönelecek gibi görünüyor. Bu söylediklerimin hepsi tamamen tahmine dayalı şeyler; bekleyip görmekten ve kullanıcılar için güzel bir sonuç çıkmasını umut etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

Evga burada RMA vermek yerine sırf yurt dışı gönderileri için bile bir aracı oluştursa yeterli olacaktır; gerçi bu tarz bir sistemin şartları da ne olur, bilinmez. Arızalı, şikayet edilen ürünleri belirli dönemlerde (örneğin ayda 1 defa) merkeze gönderen bir aracı olması kafi. Maksat sizin de dediğiniz gibi gümrük konusunda kullanıcı çile çekmesin; gidip kırtasiye işleriyle uğraşmasın.

• Nessarien davet edelim konuya
  • enja kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

Yaklaşık 1 ay önce bunun duyurusu yaptım Evga başlığında.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110959042

Ayrıca bir başka konu altında da bir takım paylaşımlarda bulundum merak edenler buradan takip edebilir olası gelişmeleri ve şuana kadar yaşanan süreci.

http://forum.donanimhaber.com/m_111367520/tm.htm

Sonuca gelecek olursak...

Evga ile bu hafta bir görüşme yaptım epey uzun sürdü kendilerine bir çok veri sundum, fiyatlandırmadan tutun RMA sürecine kadar akla gelebilecek her detaydan haberdarlar. Evga kendi içerisindeki üst yönetimle bunun görüşmesini yaptıktan sonra ortaya bir karar çıkacak ve ben bu kararı her zaman olduğu gibi forumdaki Evga ana başlığından duyuracağım.

Şuan için durum bundan ibaret.

Eskiden güzel haberler ile sizlerle paylaşımlarda bulunuyordum lakin son zamanlarda ne yazık ki kötü haberler vermek zorunda kalıyorum. Dilerim bir sonraki güzel bir gelişme olur ve herkesin beklentisini karşılayacak güzel bir haberi sizlere duyururum.

• Nessarien kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam bilgilendirme için peki yurt dışına kargo bedeleridemi bize ait cevap evet ise evga benim için bitmiştir sanırım vektronun işine gelmedi milletin kart getirmesi tr den alsınlar diye yapıyorlar kasamın ön paneli kırıldı 1 aydır daha 1 kapağı temin edemediler rezil herifler not kasa inventustan alındı birde yurtdışı olsa neyse önce ülkemizdeki servis hizmetini versinler adam akılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 19 Kasım 2015; 0:56:02 >
  • enja kullanıcısına yanıt
    EVGA EU üzerinden satın aldıysanız PTT ile gönderim yapabilirsiniz ve EVGA bunu karşılamaya hazır oluyor bu şekilde. Lakin amazon üzerinden aldıysanız o zaman garanti işlemlerinizi ya amazon ile halledeceksiniz (30 günlük süreç içerisindeyse zaten bedava) ya da gönderiyi Evga EU'a yapacak ve masrafı siz karşılayacaksınız.

Ne olursa olsun RMA sürecinde gelmesi muhtemel bir kolaylık ile beraber ortada kimse için endişe edilecek bir durum olmayacaktır. Şuanda mevcut koşullarda bile high-end bir kart için Vektron'a extradan 1000 tl kazandıracağıma o parayı defalarca gümrük vergilerine ve kargo gönderilerine harcarım ki her kartın bozulması gibi bir şey söz konusu değil bu yüzden ben çok da karamsar bir şekilde bakmıyorum bu olaya.

Vektron konusundaki düşüncelerimi herkes biliyor sanırım üzerinde konuşulacak bir şey yok, boş insanların çalıştığı ve yönettiği boş bir firma. Kullanıcılar tepki göstermek istiyorsa getirdikleri ürünlerden uzak duracaklar bu iş bu kadar basit. Ne zaman ki değirmen dönmez o zaman hatalarını anlarlar.

• Nessarien kullanıcısına yanıt
    elinize ağzınıza sağlık ne güzel yorumlamışsınız diyorum ya kasamın DVD yuvasına takılan kapağı kırıldı 1 ay olucak 2 gün sonra yoğunuz en kısa sürede diyorlar akşam bidaha yazdım Müjdat bey cevap yazmış
    Müjdat bey merhaba size daha evel yazdım yoğunluk biter bitmez dönüş yapıcağız demiştiniz 23 ekimde yazıştık en son sizden hala cvp gelmedi bir kasa koruma kapağını temin etmek bukadar zor olmasa gerek

Mrb.Ervin bey,
    İstemiş olduğunuz parça elimizde bulunmamaktadır.
    Benzeri var gelip benden alabilirsiniz.
    İyi günler.

arkadaş ben kasayı hurdacıdan almadımki benzeri ürün var elimizde gelin alın dyor ben kasayı inventus tan aldım ee hani nerede hizmet ücretini vermeye de hazırım elinizde yoksa getirin diyorum cevaba bak hurdacıya gidip bir sorayım belki ondada vardır benzeri çıldırmamak elde değil
  • Corsair ürün gönderirken ürünü gümrük tutarında yazmıyor ki takılmasın diye, evga ise 650 dolarlık ürüne 850 dolar yazıyor daha fazla vergi ödesinler diye. O yüzden iki firmayı yan yana getirmek bile saçma biri kullanıcı dostu diğeri kullanıcı düdüklemeye çalışıyor, giderken kargo parası ödüyorsun, gelirken gümrük ödüyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: enja

elinize ağzınıza sağlık ne güzel yorumlamışsınız diyorum ya kasamın DVD yuvasına takılan kapağı kırıldı 1 ay olucak 2 gün sonra yoğunuz en kısa sürede diyorlar akşam bidaha yazdım Müjdat bey cevap yazmış
    Müjdat bey merhaba size daha evel yazdım yoğunluk biter bitmez dönüş yapıcağız demiştiniz 23 ekimde yazıştık en son sizden hala cvp gelmedi bir kasa koruma kapağını temin etmek bukadar zor olmasa gerek

Mrb.Ervin bey,
    İstemiş olduğunuz parça elimizde bulunmamaktadır.
    Benzeri var gelip benden alabilirsiniz.
    İyi günler.

arkadaş ben kasayı hurdacıdan almadımki benzeri ürün var elimizde gelin alın dyor ben kasayı inventus tan aldım ee hani nerede hizmet ücretini vermeye de hazırım elinizde yoksa getirin diyorum cevaba bak hurdacıya gidip bir sorayım belki ondada vardır benzeri çıldırmamak elde değil

Dilersen bilgilerini bana geç ertesi gün gönderi yaptırayım tarafına, burada uğraşmaya değmez.

• hala bilmeyenler herkes görsün diye upluyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.