Şimdi Ara

Yurt Dışında Çalışmak Gerçekten Güzel Bir Şey Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
2.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi ben dahil çoğumuzun bir yurt dışı hayali var, Ana sebebimiz de çoğunlukla ekonomik kaygılar doğal olarak.

Fakat son birkaç yılı düşünmezsek (ya da yurt içinde nispeten güzel paralara çalıştığımızı) yurt dışı gerçekten olmazsa olmaz mı?

Her şeyden önce bir gurbetçisin, Kültürler çok farklı (euro için çok olmasa da özellikle abd için)(kişiden kişiye değişir ama muhafazakar biri için mesela zordur), ya da siyasi olarak İsveç'teki olayları çokça duyuyoruz. Bilmiyorum bana zorlukları çok geliyor. Fikir olarak yurt dışını doktora, kariyerin ilk dönemlerinde tanıyıp bir süre sonra geri dönmek iyi bir fikir gibi geliyor. Kariyerin ilk adımları zordur muhakkak, ama onu geçtikten sonra gelip Türkiye'de çalışmak kulağa hoş geliyor.

Sizin de düşüncelerinizi saygı çerçevesinde merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 21 Ocak 2023; 2:10:10 >

• Var ya bu başlığın altında slikon vadisi adamla ankaratıplı kapışacak hissediyorum
  • sn. dr. change hocam sanırsam bu gunlerde oldukca mesgul, foruma pek ugramıyor. işin aslı kendisini bir hayli özledim.
  • Bilkentli olduğundandır

bilkentliler ve kalplerimize yaptıkları saldırılar….

• Yurt dışı aşırı abartılıyor, insanlar kendi kafalarında bir umut, bir ütopya yaratıp kendini rahatlatmak istiyor bence. Her yerin sorunları var, dahası yabancıysan bu sorunlar katlanarak artabiliyor. Uyum sağlamak herkese göre değil, maaşlı çalışan olduğun sürece öyle zenginlik falan da yok. Ama gelişmiş ülkelerde iyi mesleğin varsa ve düzenini kurup uyum sağlayabiliyorsan, aileni, arkadaşlarını geride bırakıp gidebiliyorsan direkt gelişmemiş ülkelerden çok daha iyidir.

• katılıyorum, ömrümün çoğunu burada geçirmek isterim
  • Ben de ciddi ciddi düşünüyordum ama üniversiteye başlayınca yalnızlığın nasıl yıkıcı bir şey olduğunu gördüm. Ben şimdi kendi ülkemde bile yalnızlığı çekince, ABD hayalim eğitimi alıp geri dönmek gibi bir fikre dönüştü . Uzun süreli düşününce benim gibi insanlar dayanamaz ama çok ortamcı biriyseniz ve aile kavramı gibi bir şey hayatınızda yoksa işiniz daha kolay olur diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok hoş bir şarkı değil mi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • slotrate kullanıcısına yanıt
    hacettepe cs'den hacettepe tıp'a selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 21 Ocak 2023; 1:31:13 >
  • Ülkeden ekonomik sebeplerden ötürü ayrılacaksanız ayrılmayın zaten. Türkiye Avrupa'ya göre potansiyelli bir ülke. Avrupa sizi alıyorsa zaten Türkiye'de de durumunuz fena değildir. Ama insanlar Türk halkından bıktı arkadaşlar. İnsanlar Akdeniz toplumlarının pervasızlığından bıktı. Zaten sosyal olmaya çalışan bir insansanız gitmeyin. Ama sosyallikten bıkanlar için Türkiye cehennem.
  • CowardlyCobra kullanıcısına yanıt
    Son cümle tam tersi değil mi ya sosyal olmayan biri için çok fark eder mi halkın tutumu vs, ya da ben yanlış anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 21 Ocak 2023; 2:0:24 >
  • Üstte birisi gidince diğer insanlarla yabancılık çekiyorsun yazmış. Ben de o anlamda diyorum. Avrupa'daki insanlar zaten soğuk. Bunu göze alabiliyorsan gidersin. Veya bunun için gidersin. Sosyal birisi değilsen halk zaten seni yok eder. Sürekli işlerine burnunu sokan aile ve akrabalar bile insana hayatı zindan edebilir. Dediğim pervasız halkı katmadan bir de.
  • Fark eder, dışlanıyorsan, 2. sınıf insan yerine konuyorsan, dili halledemediğin için hiç istediğin şekilde ilişki kuramıyorsan bu sorunlar sosyal olmayan insan için daha çözümsüz olabiliyor çünkü sosyal becerilerle ancak bunların üstesinden geliniyor.

Öyle sanıldığı gibi Avrupalılar çok soğuk falan değil aslında, ama dillerini konuşmadığından yakın ilişki kuramıyorsun, şakalaşamıyorsun, istediğin şekilde iletişim gerçekleşmiyor, bir de zaten önyargılı bakış var bunlar birleşince yakınlık oluşmayabiliyor. Geçmişten gelen aile ve arkadaşlar da olmadığı için sıkıntılı anlarında seni toparlayacak bir mekanizma da bulunmuyor. Bunlar insanın elinde varken değersizmiş gibi geliyor, ama maddi açıdan ölçmeye kalksan büyük miktarda paradan daha değerli şeyler aslında. Ayrıca Avrupa'da öyle çok yüksek bir refah yaşam da yok, ama Dünya vatandaşı olma hissi ve özgürce gezmek, insan gibi muamele görmek ve uluslararası ortamda bulunabilmek, herkesin gelirinin daha yüksek olması çok güzel şeyler.

Fakat öyle bir noktaya geldi ki, yurt dışına gidip sorunlardan bahseden insanları linç ediyorlar. Sanki Türkiye iyi değil diye insanlar yurt dışından çok memnun olmak zorundaymış gibi. Yok öyle bir dünya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 21 Ocak 2023; 3:21:31 >

• yukarıda ki arkadaşların dediği gibi bu biraz kendinle alakalı olan bir şey. çok sosyal biriysen her ortama uyum sağlarsın.

mesela ben isviçre ya da abd de yl yapmak istiyorum.

bir sürü tanıdığım dil için abdye gitti adaptasyon sorunu çeken illa ki vardır ama oradaki halkın daha samimi ve içten olduğunu düşünüyorum. ekonomik olarak zaten konuşmaya gerek bile olduğunu düşünmüyorum.

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Her türlü sosyal becerileri ihmal etmemek gerekiyor o zaman

Bakalım 4 yılda nasıl gelişecek
  • Avrupa’ya gidilmez.

ABD, Londra, Dubai hedef olmalı.
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Hocam Londra Avrupa’da zaten
    Edit: Avrupa’nın kuzeyindeki ülkelerin hemen hemen hepsine gidilir bence İrlanda Birleşik Krallık Hollanda İskandinav ülkeleri Almanya İzlanda ek olarakta İsviçre ve Avusturya mesela Fransa’ya gidilmez evet Türkiye’den bin kat daha iyi ama çoğu konuda diğer Avrupa ülkelerinin gerisinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thewrystone -- 21 Ocak 2023; 10:52:5 >

Neden?

Neden hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 21 Ocak 2023; 10:47:27 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.