Şimdi Ara

Yurt dışında büyük fırsat _ okumayan pışman olur.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
5
Favori
2.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Sizlere faydalı olacağını düşündüğüm bilgileri paylaşmak istiyorum. Bende sizler gibi yurt dışında okumayı uzun zamandır araştırdım. Ülkeler hakkında bilgi topladım. Sizlere edindiğim ve ilgimi çeken konu hakkında paylaşımda bulunmak istedim. İlgilenen arkadaşlar olacaktır. Öncelıkle şunu söylıyım kesınlıkle bılgı amaclıdır ve herhangı bır cıkarım kesınlıkle yoktur.

Üniversıte eğıtımını Makedonya da almayı düşündünÜz mü ?

HUKUK , ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER , BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ , İŞ EKENOMİSİ , FİNANS VE PAZARLAMA , MİMARLIK , MAKİNE MUHENDİSLİĞİ, , ELEKTRIK-ELEKTRONİK MUHENDİSLİĞİ, Dedektiflik ve Kriminoloji _________bunlar______ TÜRKÇE EĞİTİM_________

İNŞAAT MUHENDİSLİĞİDE TÜRKCE BÖLUM OLARAK BU YIL ACILMASI BEKLENIYOR , KESİN KARAR ALINDIĞINDA BİLGİLENDİRECEĞİM.

Ancak İNŞAAT MUHENDİSLİĞİNİN MAKEDONCA OLARAK OKUTULDUĞU UNIVERSİTE VAR BELİRTEYİM.

2 YILLIK MYO DAN MEZUN OLAN ARKADAŞLAR BURDA LİSANS TAMAMLAYA BİLİRLER. SINAV YADA HERHANGİ BİR ŞART YOK. ustelık sadece 1 yıl okucklar.

Üstelik biliyorsunuz AVRUPA BİRLİĞİNE bağlı bir ülkede okuduğunuzda aldığınız dıploma mavi yani avrupada , amerıkada , dubai 'de , orta doğuda , asyada geçerliliği var anlamına gelır. Makedonya AB ÜYE DEĞİL yanlız EĞİTİM SİSTEMİ AB ye üye oldüğündan mavi diploma vermektedir. ALMANYADA , HOLLANDA DA , İSVECTE, ISPANYADA , INGILTEREDE , ITALYADA , BELCIKADA okuyan ile aranızda hiç bir fark olmıcak. cunku burlarda okusanız avrupada muhendıslık egıtımı 3 yıl bılıosunuz. myo mezunları sadece 1 yıl okuyarak lısans mezunu olmus oluyor. ÜSTELİK Makedonya ya vizesiz gidile biliyor. turislik gezi bile yapa bilirsiniz üniversiteye kayıt olmadan. kendiniz imkanları göre bilirsiniz.

fıyat konusunda ünüversiteden üniversıteye fark var ama bıraz acıklamaya calısayım. örneğin türkce eğitim veren okul yıllık 2.400 euro ucretı vardır. 12 ay taksıte böluyor. ayda 200 euro olarak ödıye bılıosunuz. ustelık bu okulun cok guzel bır uygulaması var. turkıyedekı acık ogretım sıstemı gıbı. uzakdan egıtım almanızda mumkun.

dıyer unıversıteler ögrenım dılı makedonca olanlar muhendıslık egıtım 1.000 euro. diş hekımlıgı 1.500 euro. cok uygun fıyatlar.

genel olarak ortalama yurt ucretlerı aylık 80 euro. bazı okulların yurtları ucretsız sadece kucuk masraflar ıcın aylık 30 euro gıbı bır fıyat alıolar.

makedonya ucuz bır ulke. arastırırsanız zaten bunu görursunuz arkadaslar..

şaun insaat teknıkerlıgı mezunlarından cok buyuk talep var. 1 yıl okuyarak ınsaat muhendıslıgıne gecmek ıstıyolar. bu yuzden turkce egıtım veren okul bu bolumun turkcesını acıp turkıyeden ınsaat teknıekrı mezunlarını almak ıstıyor. mımarlıgada gece bılıolar. gene 1 yıl okuyacaklar. mımarlıgın turkce bolumu var yukarda belırtmıstım. ustelık uzakdan egıtım ılede okuya bılıolar.

YÖK KONUSUNU unuttum. sımdı yurt dısında nerde okursan oku sevıye tespıt sınavı genelde var bılıosunuz. makedonyadakı okul yök tarafından TANINIYOR. denklık ıcın sevıye tespıt sınavına gırıosunuz. ama bence bu sorun olmamalı. cunku alcagınız dıploma AB DIPLOMASI MAVI DIPLOMA olucak. yabancı dılınızı gelıstırıp yurt dısında avrupada amerıacada calısa bılırısnız. ustelık makedonyada ogrencı olcagınız ıcın yuanıstan a schengen vize basvurusu yapınca 1 yıllık vıze kolayca alınıor. avrupayı bu sekılde rahatca dolasa bılırsınız. zaten mezun olduktan sonra AB DIPLOMANIZ olacagından iş ıcın basvurada bılıceksınız avrupaya.

benım arkadasım orda diş hekımlıgı okuyor. o olmasa benımde bunlardan haberım olmıcaktı. bende sızlerle paylasmak ıstedım. bu ısı turkıyede danısmanlar yapıolar. ancak aldıgım bılgı sadece kayıt edıolarmıs. sonrasına pek karısmıolarms. arkadasın danısmanı var.Kendısı 3 yıldır orda. bana ıletısım bılgıleırnı verdı. bende onunla görusme halındeyım. sızlerde ıstersenız ulastıra bılırım. aslında bunu yazmıcaktım cunku sankı cıkarım varmıs gıbı dusunenler ola bılır ama ınanın kı yok. zaten ıllede bu dansımanla gıdın demıyorum. ben sıze boyle bırsey var herkez bılsın dıe burdan yazıyorum. umarım faydalı olmustur. ılgılenen arkadaslara burdan yada PM den yazarım.

bende inşaat teknıkerı mezunuyum. ınsaat muhendıslıgının turkce bölümünün acılmasını beklıyorum. 1 yılda AB MAVI DIPLOMA almak ıcın.

hakkımızda hayırlısı olsun.

• Mavi Diplomayı birşey sanmayın müzakere sürecinde olduğumuz için birçok üniversitemizde aynı şekilde mavi diploma veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olay mavı degıl aslında. myo mezunlarının 1 yılda muhendıs ola bılmesı. uzaktan egıtım vererek turkıyede kı duzenını bozmadan mezun olma sansı.

sonra sıfırdan okumak ıcın bıle gıtsen sınavsız ve kolayca kayıt ola bılme. ulkenın ucuz olması. yanı basındakı arnavutluga vızesız gecıo olman. yunanıstan uzerınden avrupayı dolasa bılmek, makedonyada turkce bılen cok oldugundan dıl sorunu olmaması. yanı sımdı aklıma gelenler bunlar. avantajı cok. diş hekımlıgı okuyan arkadas 1.500 euro verıomıus. bunu duyunca zaten şaşırdım. guzel ımkanlar var gıbı.. umarım hakkımda hayırlısı olur
  • almanyada okumak ıstesek almanya ıcın dıl ıstıyor. sartlı kabul falan bır dunya iş. ustelık banka hesabında 8.500 euro bara olması lazım. hayat euro uzerınden dondugunde pahalıya gelıo. bundan önce bulgarıstanı arastırdım. onun hakkında da cok bılgım var. hatta bır arkadas bu forumdan tanıstım mımarlık okuyor orda. ama makedonya bır adım önde. yukarda yazdıgım bılgılerı bende yenı ögrendım. ve arastırdım. ılgımı cektı. sızlerle paylasmak ıstedım arkadslar.
  • Merhaba,

Bilgilendirme için teşekkürler. Konunun herhangi bir firma çıkarlarınca kullanılmayacağını umuyorum. Takipteyim.
  • hocam sizle zaten özelden konuşmuştuk :) Ben burdada sorayım okul bittikten sonra bir sınava giriyormuşuz.Bu sınav nedir nasıldır.Neler sorulur? O sınavı yeni duydum ben daha hiç bir bilgim yok.O sınav olmasa çok mükemmel olur aslında.Okulu bitirip sınavı verememekte var...
  • makedonya'da mimarlık türkçe eğitim var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bılgılendırme ıcın rıca ederım ne demek..

mımarlık turkce bolum bu sene acıldı.
  • WoraZ:

cogu fırma ve kısı boyle bırsey oldugundan habersız. bende makedonyada diş hekımlıgı okuyan arkadas var ondan ogrendım. sımdı burdan yazıyorum kı herkez bılsın. en azından arastırsınlar. kafalarına yatarsa belkıde onlar ıcın olumlu olur. sırketlerde burdan okuyacaklardır. sanırım WORZ sızde danısmanlık yapıyorsunuz . sımdı kulagımıza gelıyor baska fırmalar hakkında ıyı kotu bılgıler. onları karalamayacagım. ısını ıyı yapanlarda vardır elbet. ben sadece yazımı okuyan arkadaslara bılgı olsun anlamında soyle bırsey dıye bılırım.

yukarda bahsettıgım gıbı arkadasım 3 yıldır orda diş hekımlıgı okuyor. kendısının 3 yıldır bır danısmanı var. bende onunla görusme halındeyım. ısteyenlere PM Olarak iletişim bilgilerini yollıya bılırım. en azından sorun , arastırrın, bılgı alın. benım sıze burdan yapa bılıecegım en fazla bu kadardr arkadaslar.

bende ınsaat muhendıslıgnın turkcesının acılmasını beklıyorum.
    umuyorum hepımız ıcın hayırlısı olur.

• arkadaslar özelden de cevaplıyorum sorularınızı ancak burdan yazarsanız okuyan arkadaslarda bılgılenırler.

teşşekkür ederim..
  • .
  • Araştırdım okuyanlara danışdım ve kararımı verdim BEŞ KURUŞLUK EĞİTİM ALMIYORSUNUZ, bu ülkede Türkçe eğitimde amaç Türkleri yolmak desem ayıp olmaz sanırım.
    Ciddende öyle, eğitim kalitesi sıfır, denklik konusu kafa karıştırıcı kimisi var, kimisi yok diyor, arayın sorun yök'ü, Türkçe eğitim veren kurumları bile tanımıyorlar.
    Denklik sınavına girip Türkiyede eksik dersleri tamamlamanız 1,5-2 yıl.
    Yatarak 3 yılda diploma isteyene kapıları açık, 2.dönem kayıt yaptırıp derse girenler var bunu ordaki öğrenciler söylüyor.

7 öğrenciyle konuşdum hepside kanıtlıyor alttaki yazdıklarımı.
    Yıllık masrafınız ortalama 12-15 bin TL. tutar..
    3 yılda 0 bilgi, biraz çaba ile makedonca ve ingilizce öğrenip diploma alırsınız.
    Türk kürt ayrımcılık yapıyorsun diyeceksiniz ama cidden doğu kökenliler fink atıyor Türkçe bölümlerde.
    %99 eğitim dili Türkçe ve fiyat 2 katı.
    Ab üyesi değil, burada alacağınız diplomadan farkı denklik olacak.
    Eğitim kalitesi vasat, sosyal beklentiniz olmasın...

• evet bende arastırmalarımın sonunda sizinle asagı yukarı aynı bılgılere ulastım.

basta bıraz umutluydum ama son durum yukardakı arkadas dusuncesı ıle asagı yukarı aynı..
  • bana denklık lazım.
  • Denklik istiyorsan İngilizce bölümlere yönel.
    1 yıl fazla ödeyip hazırlıkda epi topu %70 dil bilgisi öğrenip ing okuyacaksın, param var diyorsan yök'ün sitesinden denklik kısmını aç; makedonya'yı seç
    denklik verilen okulları görürsün, bölümünü ve okulu seç -> bi danışmanla görüş-> eylülde eğitimine başla...

Danışman uçak biletine kadar ayarlıyor, vizesi pasaport'u, danışmanın ücreti, okulun ve yurt'un ücreti vs.. sana ilk yıl 9000-12000 TL'ye patlar
    sonraki yıllar 7000'e kadar düşer, sana bağlı.. İngilizce ve makedonca bölümler Struga'ya oranla ucuz. Danışman ilk senende herşeyi hazırlayıp 2000 ister.

Valla biraz param olsa çekip giderim şu ülkeden, iş dil ve parada bitiyor.
    Makedonya'da eğitim ve sosyal yaşam aslında struga gibi dersane tarzı bir yere oranla 100 kat daha iyi..
    Kürtler genelde strugada okuyor ve eğitim vasat, bilmem anlatabildimmi..

• yurt dısında makedonyada nerde okursan oku denklık yok . sıvıye tespıt sınavına falan gırceksın 100 uzerınden 50 alcıaksın falan. bır dunya ış.

tamamen sildım aklımdan ...
  • merhaba arkadaşlar bende seneye için struga türkçe hukuk okumayı düşünüyorum kesin diyebiliriz gidicek olan arkadaşlar kesinse tanışalım ..
  • HAYIRLI OLSUN. HANGI BOLUM
  • hukuk
  • Yurt dısında Uluslararası Saraybosna Üniversitesi dısında sınavsız denklik veren üniversite yoktur arkadaşlar aklınızda olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.