Şimdi Ara

Yurt dışında boşanmanın Türkiye'de tanınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, benim yurt dışında boşanmam gerekiyor ve sonra bunun ülkemizde tanınması gerekiyor. Ne nafaka ne çocuk ne de başka bir şey, yani anlaşmazlık davalık hiç bir konu yok. Orada mahkemede boşandıktan sonra kararını getirip burada tanınması için avukat tutmak zorunda mıyım yoksa adliyeye giderek kendimde halledebilir miyim? Eşimin gelmesi gerekir mi yoksa vekalet verse de olur mu?
    Not: Orada aslında noterde boşanılıyor ama Türkiye Avrupa Birliği içinde olmadığı için noterde olmuyormuş mahkemede boşanmamız gerekiyormuş.



  • Türk kanunlarına göre mahkeme kararı getirmeniz gerek. Daha sonra burada tenfiz davası açacaksınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertosman

    Türk kanunlarına göre mahkeme kararı getirmeniz gerek. Daha sonra burada tenfiz davası açacaksınız

    Teşekkürler, tenfiz davası açarken avukat tutma zorunluluğu var mı ve eşim vekalet yollaması gerekiyor mu?
  • avukat tutma durumu biraz canınızı sıkmış. hayır avukat tutma zorunluluğunuz yok. mahkeme ilamı , ilamın kesinleştiğine dair apostilli şerh , boşanma kararının yeminli tercüman tarafından tercümeli (evet tercümanada para vermek zorundasınız ne kötü) ve noter (ahh noterede para) onaylı sureti gerekli olan belgeler. bununla birlikte eşinizin bir avukata vekalet vermesi gerekiyor. zira o ülkede olmadığından onu temsil edecek birisi lazım yoksa işiniz uzar. eşinizin boşanma tanıma ve tenfizi için özel vekalet vermesi gerekiyor onada dikkat edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selvetarm

    avukat tutma durumu biraz canınızı sıkmış. hayır avukat tutma zorunluluğunuz yok. mahkeme ilamı , ilamın kesinleştiğine dair apostilli şerh , boşanma kararının yeminli tercüman tarafından tercümeli (evet tercümanada para vermek zorundasınız ne kötü) ve noter (ahh noterede para) onaylı sureti gerekli olan belgeler. bununla birlikte eşinizin bir avukata vekalet vermesi gerekiyor. zira o ülkede olmadığından onu temsil edecek birisi lazım yoksa işiniz uzar. eşinizin boşanma tanıma ve tenfizi için özel vekalet vermesi gerekiyor onada dikkat edin.

    Evet yabancı ülkede de eşimin avukat tutmasına gerek yok benim var. Burada da eşimin avukat tutması gerekiyor demek ki. E tabiki avukatlar orada 400-500 euro, burada 2000-3000 hatta bazıları 5000tl bile istiyor. Bir kaç belgeyi temin edip vermek için sadece. Çok büyük ve gereksiz bir masraf bu.
    İşin uzaması sorun değil onun için belki avukat tutmasa da olur belki ama avukatlar sadece avukat tutma işiyle ilgili yardımcı oluyorlar. Bu konunun detaylı bilgisini yani bu belgeleri nereye ne şekilde vermek gerekiyor filan bunları tam nereden öğrenebilirim adliye'ye giderek mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ledie -- 27 Mart 2017; 12:30:42 >




  • bu dava için 2000 tl gayet iyi. baro tarafından belirlenen minimum ücret 6000 tl tenfiz davası için. adliyeye gidip , aile mahkemesi kalemlerine sorabilirsiniz. bir tanesinden bir tanesi yardımcı olur belki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selvetarm

    bu dava için 2000 tl gayet iyi. baro tarafından belirlenen minimum ücret 6000 tl tenfiz davası için. adliyeye gidip , aile mahkemesi kalemlerine sorabilirsiniz. bir tanesinden bir tanesi yardımcı olur belki.

    Vay be. Boşanmaya karar vermişiz istediğimiz bir şeyde yok, bir hakim tamam boşanabilirsiniz demesi için 6000TL avukat masrafı. Boşanmak istiyorlar demekten başka bir işi de yok. Sonuçta amaç sadece boşanmak, yani böyle zırva saçmalığının faydası iyi tarafı nedir, bilmem yani birazcık adalet akıl mantık vicdan sahibi kimse savunamaz sanırım ha boşanma avukatlarından başka tabi, kolay yoldan iyi para yaparlar böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ledie -- 27 Mart 2017; 17:15:42 >
  • siz boşanmıyorsunuz zaten , boşanma kararınızı türkiye'de geçerli hale getiriyorsunuz. hadi size aç gözlü bir boşanma avukatı olarak yardımcı olayım. adalet bakanı bir süre önce tanıma ve tenfiz kararlarının mahkeme kararı olmadan başvuru ile geçerli olmasına ilişkin bir tasarı oluşturulacağını açıkladı. bir süre beklerseniz belki BELEŞE gelir boşanma işiniz.

    http://www.hurriyet.com.tr/tenfiz-tanima-davalari-tarihe-karisacak-40361314




  • selvetarm S kullanıcısına yanıt
    Çok iyi olur inşallah ya. Evet işte boşanmıyoruz bile, olay belge getirip gösterip vermekten ibaret dava saçmalığıda nedir yani neyin davası neyin avukatı, noterde değilde dava ile avukatlarla olunca avukatların kazancından başka kimin ne kazancı oluyor yani. Teşekkürler bilgileriniz için avukatlığınızda da başarılar.
  • EliniZe kağıt kalem alıp kendi dilekçenizi yazın, böylece 1 a4 kağıdı maliyetiniz olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.