Şimdi Ara

Yunus cikletlerim yavrulamıyor yardım edin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben neredeyse 1.5 yıldır balık besliyorum akvaryumum önceden 60 litre alan bir akvaryumdu içinde ise 1 disi 1 erkek yunus vardı ve birde tavoz vardı neyse yunuslar tam 1.5 yaşlarına yaklaştı hala yavru vermedi ve 1 hafta önce bayağı büyük akvaryum aldım masalı balıkları onlara yerleştirdim ve 2 tane yavru disi ve 1.5 yaşında disi yunus aldım ama hala çiftleşme yok neden olabilir güzelce kayalarıda yerleştirdim herşey dört dörtlük ama hala yavru yok yardım edin .s

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir sürü sebep olabilir.
    Ana neden şu ki yunuslar 2 yaşından önce pek ürediği görülmemiştir (kırma değilse)
    Dişi sandığın balık bakalım dişimi ?
    Uygun akvaryum ortamı oluşturdunmu kaç litre akvaryum ?
    Ne tür ne marka yem kullanıyorsun ?

1 erkek 3 dişi yapmalısın en az 300 litre akvaryum şart.su ısısı en az 24 derece olmalı bir kere.
    Protein ağırlıklı yemler vermelisin kaliteli yemler ve mümkünse canlı yem takviyesi haftada bir kez.
    iki öğün protein (etçil) bir öğün otçul yemler verebilirsin.
    sadece ekmek yiyen biri nasıl sağlıklı olmazsa balıkta aynı türüne göre çeşitli yem ile beslemeli.
    haftada bir gün aç bırak tüm gün.
    suyun temiz bol havalandırılmış olursa daha iyi gelişirler.
    herşey bu kadar basit değil tabiki tecrübeyle olur.

tek dişi çok yıpranır en az 3 dişi şart.
    dişiler genelde ilk seferlerinde atarlar yumurtayı ağzından.
    ilk birkaç deneme sonra alışır.
    sakın kusturma kendi alışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 19 Kasım 2012; 11:20:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CallOfTheWild

Bir sürü sebep olabilir.
    Ana neden şu ki yunuslar 2 yaşından önce pek ürediği görülmemiştir (kırma değilse)
    Dişi sandığın balık bakalım dişimi ?
    Uygun akvaryum ortamı oluşturdunmu kaç litre akvaryum ?
    Ne tür ne marka yem kullanıyorsun ?

1 erkek 3 dişi yapmalısın en az 300 litre akvaryum şart.su ısısı en az 24 derece olmalı bir kere.
    Protein ağırlıklı yemler vermelisin kaliteli yemler ve mümkünse canlı yem takviyesi haftada bir kez.
    iki öğün protein (etçil) bir öğün otçul yemler verebilirsin.
    sadece ekmek yiyen biri nasıl sağlıklı olmazsa balıkta aynı türüne göre çeşitli yem ile beslemeli.
    haftada bir gün aç bırak tüm gün.
    suyun temiz bol havalandırılmış olursa daha iyi gelişirler.
    herşey bu kadar basit değil tabiki tecrübeyle olur.

tek dişi çok yıpranır en az 3 dişi şart.
    dişiler genelde ilk seferlerinde atarlar yumurtayı ağzından.
    ilk birkaç deneme sonra alışır.
    sakın kusturma kendi alışsın.

butun dedikleirnize katılıyorum. 3 yıl once ilk yunuslarımı alırken satıcının bana 1e 4d diye sattığı balıklar 3e 2d çıkmıştı. dişi erkek oranından emin ol önce. akvaryum litreside yunus için en az 300 litre olmalı ve onları rahatsız edecek yanlarında başka balık bulunmamalı. tetra ve seranın yemlerinden almıştım ben kovadan bölme yem. 7 farklı çeşit yemim vardı her gün farklı yemler veriyordum. masrafdan kaçınmasan ancak karşılığını alabiliyosun.

• Ben baliklarimi alali 1 hafta oldu 5 yunus ve 5 sari prenses var.3 gun once yunuslrim ciftlesti ama ilk ciftlesmesi oldugundan yumurtalari birakmis heralde cok balliymisim o zaman :) ayrica onlara saklanma yerleri falan yapin erlekler o alanlar icin kavga ediyor disilerde tahrik oluyor kavga dedigim zarar vermiyor borde su piresinin afrodizyak etkisi varmis diye sutdum iyo sanslar umarim yavrularin olur çok zevkli bisi mobilden yazdigim icim cok hata olmus olabilir kusura bakmayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM yavru kuş buldum
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.