Şimdi Ara

Acil! Balkona Yavru serçe düştü Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
4.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 gün önce balkona çıktım bir yavrunun köşede saklandığını gördüm, Klimanın arkasına yuva yapmışlar ve büyük ihtimalle de bu yavru yuvadan düşmüş. Elimle poşetin arasından çıkarayım dedim, biraz hareketlendi hopladı zıpladı. Ben de karışmadım daha fazla, bir tabağa ekmek koyup üzerine su döküp verdim. Ama yiyip yemediğini bilmiyorum. Bir ara tekrar baktığımda akrabaları gelmiş tezahürat ediyor bizim küçük serçe de zıplayıp uçmaya çalışıyor ama beceremiyordu. En son dün büyük bi fırtına çıkınca göremedim kuşu çok üzüldüm uçtu gitti diye. Ama bu sabah saksıya saklandığını gördüm üşüyordu. Gidip su getireyim dedim balkonun kapısını açtığımda ayağıma düştü çok üşüyordu herhalde deyip bir sepetin içine koydum küçük yavruyu, Yumurta sarısı, Bulgur ve su koydum yemesi için ama pek umrunda değil şu an. Ne yapmalıyım hiç bilmiyorum? Balkona koysam küçük emrah gibi boynunu büküp üşüyor. Ama evde bakarsam da tekrar saldığımda yaşayamayıp ölmesinden korkuyorum. Yardım edebilir misiniz?

• Kanatları gelişene kadar karton kutuda evde bakın =)

Orijinalden alıntı: Eleştiren Adam

Arkadaşlar 3 gün önce balkona çıktım bir yavrunun köşede saklandığını gördüm, Klimanın arkasına yuva yapmışlar ve büyük ihtimalle de bu yavru yuvadan düşmüş. Elimle poşetin arasından çıkarayım dedim, biraz hareketlendi hopladı zıpladı. Ben de karışmadım daha fazla, bir tabağa ekmek koyup üzerine su döküp verdim. Ama yiyip yemediğini bilmiyorum. Bir ara tekrar baktığımda akrabaları gelmiş tezahürat ediyor bizim küçük serçe de zıplayıp uçmaya çalışıyor ama beceremiyordu. En son dün büyük bi fırtına çıkınca göremedim kuşu çok üzüldüm uçtu gitti diye. Ama bu sabah saksıya saklandığını gördüm üşüyordu. Gidip su getireyim dedim balkonun kapısını açtığımda ayağıma düştü çok üşüyordu herhalde deyip bir sepetin içine koydum küçük yavruyu, Yumurta sarısı, Bulgur ve su koydum yemesi için ama pek umrunda değil şu an. Ne yapmalıyım hiç bilmiyorum? Balkona koysam küçük emrah gibi boynunu büküp üşüyor. Ama evde bakarsam da tekrar saldığımda yaşayamayıp ölmesinden korkuyorum. Yardım edebilir misiniz?

Yavru ise şırınga ile beslemen lazım nasıl kuşlar.Uçana kadar bakın sonra salın ailesinin yanına arada ziyarete gelecektir zaten. Bir veterine mutlaka gidin baksın parada almaz zaten çoğu veteriner. Balkondan alman vs kötü olmus yavru ise annesi gelips besliyordur yemek olarak muhabbet kuşu yemide seviyorlar onlardan al

• Maalesef ebeveynlerini tanıyacak kadar büyümüş yavrular hiç birşey yememekte direniyorlar, işiniz çok zor yani. Bende bir kaç kez o büyüklükte yavrularla karşılaştım ama yaşatamadım, ağizlarına sokmayı başarsam bile yemi yutmamakta direndiler ve iki gün içinde açlıktan öldüler. Ama gözleri açılmamış ve yem yemeye istekli bir yavru olsaydı işiniz çok zahmetli ama aynı zamanda da yaşatabilme şansıniz çok daha yüksek olurdu, ben böyle bir yavruyu büyütmeyi başarmıştım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şırıngayla beslenmeyecek kadar büyüktü kuş, Geçen gün sabah tekrar balkona koydum oynadı zıpladı filan. Sonra içeri aldım ertesi sabah gidip suyunu değiştirdim, ayağının ters döndüğünü gördüm elilme aldım filan bayağı ters dönmüştü elimde can verdi :( Sonra balkona baktığımda 2 tane daha yavrunun düştüğünü gördüm, biri ölmüş diğeri hala yaşıyordu. Şimdi diğer yavruya bakıyorum. İçeri alma gibi bi niyetim yok ekmeği ıslatıp veriyorum. Sabah güneşiinde kendini ısıtmaya çalışıyor. Umarım yaşar
    Maalesef avucumda öldü. Balkona baktığımda 2 tane daha yavru olduğunu gördüm biri sanrım yuvadan düşerken ölmüş diğeri yaşıyor. Annelerine bir şey olmuş herhalde bakmıyor yavrularına. Diğerini eve alma gibi bi niyetim yok sadece ekmeği ıslatıp veriyorum bir tasa da su koyuyorum. Umarım yaşar

Maalesef avucumda öldü. Balkona baktığımda 2 tane daha yavru olduğunu gördüm biri sanrım yuvadan düşerken ölmüş diğeri yaşıyor. Annelerine bir şey olmuş herhalde bakmıyor yavrularına. Diğerini eve alma gibi bi niyetim yok sadece ekmeği ıslatıp veriyorum bir tasa da su koyuyorum. Umarım yaşar

Yemeklerini yiyosa yaşsayacaktır neden yaşamasın.Yeri sıcak yaz ayındayız yemegini suyunu düzgünce verdimi onlarda yedimi yaşayacaktır gözlem yapın yemesini sağlayın yeri güzel yerdedir yoksa baska kuşlar saldırı yapabiliyor

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

quote:

Yemeklerini yiyosa yaşsayacaktır neden yaşamasın.Yeri sıcak yaz ayındayız yemegini suyunu düzgünce verdimi onlarda yedimi yaşayacaktır gözlem yapın yemesini sağlayın yeri güzel yerdedir yoksa baska kuşlar saldırı yapabiliyor

Günde 5-6 kez gidip bakıyorum saksının arasına saklanıyor rüzgar çıkınca, güneş çıkınca güneşin olduğu yerde kendisini ısıtıyor. Gagasından sarkan ıslak ekmek gördüm sanırım bu yediğine işaret. Yeri güzel sanırım sadece kendi akrabaları geliyor arada, onun dışında zarar verecek herhangi bir mahlukat yok. Sürekli yemek su veriyorum İnşallah yaşatacaz bu kuşu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

quote:

Günde 5-6 kez gidip bakıyorum saksının arasına saklanıyor rüzgar çıkınca, güneş çıkınca güneşin olduğu yerde kendisini ısıtıyor. Gagasından sarkan ıslak ekmek gördüm sanırım bu yediğine işaret. Yeri güzel sanırım sadece kendi akrabaları geliyor arada, onun dışında zarar verecek herhangi bir mahlukat yok. Sürekli yemek su veriyorum İnşallah yaşatacaz bu kuşu.

İnşallah ekmek içi + suyu çok seviyorlar. Ekmek ıslak olsun tabi kuru olmasın bizim yediginiz gibi yiyemez o ıslak olacak mama kıvamı. İnsallah yaşar akrabaları vs gelmesi iyi seviniyordur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.