Şimdi Ara

Yünanistan Vize Red, Lütfen Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar iyi akşamlar, 22 Aralık tarihinde, annemle birlikte yaptığımız, 6 günlük ve tek girişli talep ettiğimiz Yünanistan vizesi için annem uygun görülmüş olup bana red vermeyi uygun görmüşler. Durumu aşşağıda özetleyeceğim.

27 Yaşımdayım, 2 sene öncesine kadar çalışıyordum fakat 2 senedir okumuyorum ve çalışmıyorum. Annem 1.5 senedir sigortalı olarak özel sektörde çalışıyor. Kendisi bana sponsor oldu, sponsor dilekçesi yazdı, tüm iş, işveren, ulaşım (gidiş dönüş), otel, banka hesapları vs herşeyimiz tamdı fakat, biz 6 günlük tek girişli istememize rağmen, anneme 2 ay 14 gün geçerli, 20 gün kalma hakkına sahip ve çoklu giriş çıkışlı vize vermişler fakat bana koskocaman bir RED vermişler. Gerekçe olarakta 9. Kutuyu işaretlemişler, yani "vize süresi dolmadan Schengen topraklarını terkedeceğime inanmamışlar".

Bana kefil olup, herşeyimi üstlenen insana bu hakkı veriyorsunuz da, kefil olduğu insana neden vermiyorsunuz? Uzerinden 1 ay geçmeden itiraz edebileceğimi öğrendim ve bazı arkadaşların Almanya vizesin den aynı sebeple red alıp, itiraz edip vize alabildiklerini öğrendim.

Vize red sorunuyla karşılaşmış ve itiraz sonrası vize almış veya başka tecrübelere sahip olarak arkadaşlar dan tavsiye bekliyorum.

Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür eder saygılarımı sunarım.

• Diğer bir sorum ise, vize istemeyen ülkelere yapılan seyahatler, vize almayı kolaylaştırırmı. Japonya, karadağ, güney afrika vs.
  • Merhaba, öncelikle 2 senedir çalışmamanız ve okumamanız, yaşınızın 27 olması genç olmanız, vizeye başvurmadan önce kimseye sordunuz mu bilmiyorum ama bariz red olacağı belli bir durumdan bahsediyorsunuz. Şahsi kanaatim sadece Almanya veya Yunanistan değil, hangi Schengen ülkesine başvurursanız başvurun bu red kaçınılmaz olacaktı.

Daha önce yurtdışı deneyiminiz olsa, önceden alınmış vizeleriniz olsa, kendi üzerinize ve ailenize ait yüksek meblağlı banka hesapları olsa bu durum bir nebze hafifletilebilirdi. Herşeyden önce yeni mezun veya yeni işten ayrılmış birisi olarak başvursanız yine şansınız olacaktı. Ama bahsedilen hiçbir koşul sizinle uyumlu değil.

' Bana kefil olup, herşeyimi üstlenen insana bu hakkı veriyorsunuz da, kefil olduğu insana neden vermiyorsunuz? Uzerinden 1 ay geçmeden itiraz edebileceğimi öğrendim ve bazı arkadaşların Almanya vizesin den aynı sebeple red alıp, itiraz edip vize alabildiklerini öğrendim. '

Size kefil olan anneniz sgklı özel sektörde çalışan, kendi imkanları olan, evli, düzenli hayatı ve maaş bordrosu olan bir kişi. Tabiki AB üyesi devletler çok kolay bir şekilde kendisine vize verecektir. Annenizin size verdiği 1 sayfalık tüm seyahat masraflarını karşılayacağım dilekçesinin yeterli olmamasının en büyük sebebi sizin okumamanız çalışmamanız ve son 2 sene herhangi bir aktivitenizin bulunmaması bu en büyük red sebebidir.

Schengen vizesi almak zor değil, doğru zamanda doğru koşullarda başvuru yapıldığında yüzde 90 üzeri oranda alınabilen bir vize. Ben yerinizde olsam eğitim veya iş hayatına devam eder öyle başvururdum. İTİRAZ ETMENİZİN FAYDASI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM ama yinede şansınızı deneyin. BU koşullar altında kesinlikle yeni bir schengen vizesine başvurmanızı önermiyorum. Red sebebi ağır bi sebep değil işe girdikten veya okulunuza devam ettikten sonra 3 4 ay içinde çok rahat vize alırsınız.

Vize istemeyen ülkelerin ziyaretlerinin Abd Schengen Kanada ve İngiltere vize alma ihtimallerine etkisi yoktur.

Şansınız açık olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serzeni$te -- 6 Ocak 2018; 14:55:27 >

• Serzeni$te kullanıcısına yanıt
    Oncelikle vaktinizi ayırıp, okuyup, birde üzerine bu kadar açıklayıcı bir şekilde cevap yazma zahmetin de bulunduğunuz için çok teşekkür ederim. Herşey den önce bende ne kadar potansiyel göçmen olduğumun farkındayım, fakat aklım da benimde bir kaç soru oluştu bu vizeye başvurmadan. Avrupa da biryere göçücek olsam sanırım bu herkez için en son Yunanistan olur, ülkedeki maddi kriz vb gibi sebelerden. Konsolosluk yapan insanların da kanısının bu yönde olacağını varsaydım diyelim. Sadece 9. şıktan red yemek beni bi nebze mutlu etti diyebilirim, 3-4 sebepten red alan insanlara da şahit oldum, en azından düzenli bir iş veya okuma hayatı yakalayabilirsem bu vizeyi, yaptıklarımın aynısını yaparak alabileceğim anlamına geliyor. Red cevabım dan sonra, hemen tekrar Schengen vizesine başvurabileceğimi öğrendim ve bir vize aracı kurumuna danıştım. Durumumu anlattım (Ozel olarak size yazacağım), benden, ıslak imzalı ve kaşeli bir doktor raporu almamı ve tedavi için geri dönmemin şart olduğunu bu rapora doktor tarafından yazılmasını tavsiye ettiler, buda benim aklıma yattı açıkçası.

Diğer bir seçenek ise, Italya da yaşayan, avrupa birliği vatandaşı aile dostumuzun olması. Dilediğim zaman davetiye gönderebileceğini söyledi. Doktor raporu ve davetiye ile birlikte tekrar Italya vizesine başvurmalımıyım, yoksa sadece rapor ile Yunanistan dan tekrar şansımı denemelimiyim. Bu denemelerin bana 350 TL dan başka bir zararı olurmu gelecek için.

Bilgileriniz doğrultusun da bunları yanıtlayabilirseniz çok sevinirim. Cevabınız için tekrar teşekkür ederim saygılarımı sunarım.

• justcontrol kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, özel mesajınızı şimdi gördüm özel konunuzla ilgili yanıtı mesaj yoluyla, genel açıklamamı da detaylı bir şekilde buradan yazacağım umarım yardımcı olabilirim
  • justcontrol kullanıcısına yanıt
    Öncelikle madde madde merak ettikleriniz hakkında soruları yanıtlamak istiyorum.

' Avrupa da biryere göçücek olsam sanırım bu herkez için en son Yunanistan olur, ülkedeki maddi kriz vb gibi sebeplerden.' Demişsiniz, aslında sorun burada Yunanistan vizesi değil, Schengen vizesi almanızdır. Yunanistan ülkesi schengen üyesi olduğu için, size vize verdikleri takdirde, Avrupa'da istediğiniz ülkeye girebilmenize olanak sağlayan bir vize. Yunanistan ve diğer schengen üyeleri bu vizeleri verirken, diğer ülkelerde yaşama ihtimalinizi ve riskini göze alarak karar vermektedir. Bundan dolayı alacağınız vize ile birlikte Almanya Hollanda Fransa ve 20 den fazla diğer schengen üye ülkelerine gidip iltica talep etme hakkınız doğuyor. Konsolosların en çekindiği konu bu. Yoksa tabiki Yunanistan maddi krizde vize vize verme ihtimali diğer ülkelere bakılırsa biraz daha toleranslı. ( Son zamanlar hariç ).

Red sebebiniz dediğim gibi çok basit ve net yukarıda yazdığım sebepten dolayı vize için uygun görülmemişsiniz. Kesinlikle bir okul veya iş Türkiye'ye bağlılığınızı ispatlayacak garanti bir belge işinizi yüzde 90 kolaylaştırır. Evet 3 - 4 sebepten red alanlar var ki bunların başvurularında çok ciddi hatalar vardır yada hatalarını düzeltmeden aynı hatalarla başvurup işleri arap saçına dönüştüren kişilerde var. Sizin durum kesinlikle karışık değil.

Schengen vizesine hemen tekrar başvurabilirsiniz yalnız arada ufak bir fark bulunmakta. Genelde eksik evrak, dosya ( Ek, Maddi durum belgeleri, konsolos tarafından uçak biletinin satın alınma talebi veya otel rezervasyonu yerine kaşeli mühürlü otel onayı talep etmeleri vb ) durumlarda kişiler tekrar hemen başvurusunu yapıyor. Evet bazen konsolosun gözden kaçırdığı detaylardan dolayı hatalı olarak düşündüğünüz red kararlarınada itiraz edilebilmekte veya aniden yeni vize başvurusu yapılabilmektedir.

Sizin red nedeniniz 9. Madde olduğu için gayet net açık bir şekilde okul ve işinizi ispatlayacak bir belge gerekmektedir. Özel mesajda okuduğum duruma istinaden söz konusu rapor Türkiye ile bağlarınızı güçlendirecek fakat konsolos nitekim olaya daha farklı açılardan bakmış olacaktır;

Örneğin; a) Madem böyle bir durum vardı neden ilk başta belirtmediğinizi sorgulayacaktır.
    b) Belirttiğiniz durumdan dolayı doktor tarafından tedavi için Türkiye'ye geri dönmenizin şart olduğu bir belge ile başvurursanız, bu seferde turistik vize başvuru açısından, vizeye başvurduğunuza göre tatil yapabilecek kadar sağlığa sahip olunduğunu, Türkiye'ye dönmeye gerek kalmadan iltica başvurusu yaparsanız kaldığınız Avrupa ülkelerinde de sağlık hizmetinden hayli hayli yararlanabileceğiniz, bu durumda raporun Türkiye'ye olan bağ seviyesini önemli ölçüde azaltacaktır.

Diğer bir seçenek olan İtalya daki ab vatandaşı aile dostunuz ile vizeye başvurursanız, vize talebiniz (tecrübelerime dayanarak bir arkadaşıda forumda uyarmıştım tarihi bir hata yapıyorsunuz sakın başvurmayın demiştim red yemişti 3 defa) yüzde 90 reddedilecek. Hatta ilk amacınızın Yunanistan üzerinden İtalya da olan tanıdığınıza gidip iltica etmek olduğunu düşünecekler, hatta gidebilmek için bu raporu göstermeniz onlarda negatif algılanacak ve o akrabanıza gidebilmek için elinizden geleni yaptığınızı düşünecekler.

Nitekim Yunanistan turist vizesi üzerine İtalya aile arkadaş ziyareti vizenizin reddedilmesi, ilerideki başvurularınızı da etkiler.

Benim tavsiyem, eğer gerçekten şu anda tatile ihtiyacınız yoksa vize başvurusu yapmamanız, illa yapacağım diyorsanız raporla birlikte 1 sayfalık iyi niyet dilekçesi yazarak (tercihen ingilizce) ( durumunuzu açıkça yazıp tatile ihtiyacınız olduğunu 2 senedir neden çalışmadığınızı okumadığınızı tatilden sonra Türkiye'deki planlarınızdan ve rapor hakkında bilgileri belirtip, vize bitiminden önce Türkiye ye döneceğinizi net bir şekilde belirtmeniz.) Bu durumda bile şansınızı yüzde 20 görmekteyim.

Umarım açıklayıcı olmuştur saygılarımla

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir’de Hukuki Yardım
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.