Şimdi Ara

Yunanistan - arabayla..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aklımda yıllar yılı Interrail fikri vardı, hem çalışma hayatı hem de yaşın yavaş yavaş ilerlermesi nedeniyle, artık yapmam zor görünüyor. Onun yerine, eşimle birlikte en azından Yunanistan ile başlangıç yapsak diyoruz. (geçmiş tarihli Hollanda ve Almanya ticari vizelerim vardı). Yunanistan’a trenle gitmeyi düşünüyordum, ancak geçen sene Yunanistan’ın mali krizi nedeniyle Selanik-İstanbul arasındaki tren seferleri de nasibini almış. Bir alternatif Çeşme tarafından feribotlar olabilir derken, karayolu ile gidilip gidilemeyeceğini düşünmeye başladım... Sonuçta İstanbul – Selanik arası mesafe 500km civarı görünüyor. Dizel Polo BM gibi bir araçla uzun yolda ve makul bir hızda gerçekten çok düşük maliyetlerle yolculuk yapılabilir gibi geliyor... Oradan Atina’ya geçilmeli mi, tartışılır... Ama başka bir taraftan da Yunanistan’a gidilecekse, adaları görmek gerektiğini söylüyorlar. Tabii adalara geçmek için çok daha uzun yol kat edip sonrasında feribota vs binmek gerekebilir – ki ada fikri için belki arabayla değil de, Çeşme/Marmaris tarafından giden deniz otobüsleri tercih edilebilir görünüyor...

Merak ettiğim, aramızda hiç Yunanistan’a arabayla/arabasız giden var mıdır..? Her türlü yorum faydalı olacaktır...

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 25 Mayıs 2012; 21:10:01 >

• Ben arabasız gittim Selanik'ten başlayıp Atina ve sonrasında adalar üzerinden Çeşme... Turist olarak Türkiye'ye gelen birinin sadece Ankara'yı gezip, İstanbul İzmir veya Antalya'ya uğramadan ülkesine dönmesi neyse Yunanistan'a gidip sadece Selanik'i görüp gelmek de aynı şey bence. Atina'yı görmeden Yunanistan'a gittim demeyin. Birkaç hafta önce bir arkadaş da Yunanistan'la ilgili konu açmıştı onun sorularına cevap vermiştim.http://forum.donanimhaber.com/m_60875388/tm.htm Bu konuyu okursanız faydalı fikirler verebilir. Onun dışında sormak istediğiniz birşey varsa cevaplamaya çalışıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

Ben arabasız gittim Selanik'ten başlayıp Atina ve sonrasında adalar üzerinden Çeşme... Turist olarak Türkiye'ye gelen birinin sadece Ankara'yı gezip, İstanbul İzmir veya Antalya'ya uğramadan ülkesine dönmesi neyse Yunanistan'a gidip sadece Selanik'i görüp gelmek de aynı şey bence. Atina'yı görmeden Yunanistan'a gittim demeyin. Birkaç hafta önce bir arkadaş da Yunanistan'la ilgili konu açmıştı onun sorularına cevap vermiştim.http://forum.donanimhaber.com/m_60875388/tm.htm Bu konuyu okursanız faydalı fikirler verebilir. Onun dışında sormak istediğiniz birşey varsa cevaplamaya çalışıyım

Atina'dan sonraki güzergahınız nasıldı..? Direkt Atina'dan (Pire'den) feribotlar mı var.. Hangi adaya ve nasıl geçtiğinizi, sonunda Çeşme'ye nasıl ulaştığınızı kısaca anlatırsanız sevinirim.

Ben de bu arada diğer başlığı okuyayım...

• İtalya'dan Selanik'e indim. Selanik'ten otobüsle Atina'ya. Atina'nın Pire Limanı'ndan Kos Adası'na. Kos - Rodos - Marmaris - Kuşadası - Samos - Çeşme - Sakız Adası (Chios)... Bu arada Pire zannedildiği gibi ayrı bir şehir sayılmaz. Atina'yla birleşik. Metro'yla Atina merkezden 15 dakikada Pire Limanına gidiliyor. Çoğu kişi Pire'yi Atina'nın uzağında farklı bir şehir olarak bilir.
    Pire'den Kos'a ve hemen hemen bütün adalara feribotlar var. Maddi durumunuz elverişliyse kamara kiralayıp geceyi feribotlarda geçirebilirsiniz. Feribotlar 5 yıldızlı otel konforunda. Kos'ta ailem ve arkadaşlarıyla buluştum turun ondan sonraki kısmını onlarla yaptım. Yanlış hatırlamıyorsam bir gece Kuşadası'nda bir gece de Çeşme'de konaklamıştık. Yunan adalarındaki otellere göre çok daha uygunmuş.
    Yurtdışı gezilerinde en önemli şey bütçedir. Oralarda Euro kullanıldığı için bize göre pahalı. Maddi durumunuz elverişliyse doya doya mükemmel bir tatil geçirirsiniz. Ben öğrenci olunca Santorini ve Mykonos'u işin içine katamamıştım. Önümüzdeki ay bir terslik olmazsa Mykonos ve Santorini'ye gitmeyi planlıyorum. Kos Samos Lindos ve Rodos'a göre çok daha güzel yerler olduğu söyleniyor. Eşinizle gidecekseniz Mykonos pek uygun olmaz ama Santorini'yi mutlaka araştırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

Merhaba,

Aklımda yıllar yılı Interrail fikri vardı, hem çalışma hayatı hem de yaşın yavaş yavaş ilerlermesi nedeniyle, artık yapmam zor görünüyor. Onun yerine, eşimle birlikte en azından Yunanistan ile başlangıç yapsak diyoruz. (geçmiş tarihli Hollanda ve Almanya ticari vizelerim vardı). Yunanistan’a trenle gitmeyi düşünüyordum, ancak geçen sene Yunanistan’ın mali krizi nedeniyle Selanik-İstanbul arasındaki tren seferleri de nasibini almış. Bir alternatif Çeşme tarafından feribotlar olabilir derken, karayolu ile gidilip gidilemeyeceğini düşünmeye başladım... Sonuçta İstanbul – Selanik arası mesafe 500km civarı görünüyor. Dizel Polo BM gibi bir araçla uzun yolda ve makul bir hızda gerçekten çok düşük maliyetlerle yolculuk yapılabilir gibi geliyor... Oradan Atina’ya geçilmeli mi, tartışılır... Ama başka bir taraftan da Yunanistan’a gidilecekse, adaları görmek gerektiğini söylüyorlar. Tabii adalara geçmek için çok daha uzun yol kat edip sonrasında feribota vs binmek gerekebilir – ki ada fikri için belki arabayla değil de, Çeşme/Marmaris tarafından giden deniz otobüsleri tercih edilebilir görünüyor...

Merak ettiğim, aramızda hiç Yunanistan’a arabayla/arabasız giden var mıdır..? Her türlü yorum faydalı olacaktır...

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

Ben Interrail ile dostluk ekspresi ile Atina, Pire, Selanik, Patra'yı gezmiştim. Oradan Italya ve Avrupa'nın gerisi. Yunanistan, Türkiye'ye çok benziyor. Gerek insanı, gerek kültürü. Selanik bana İzmir'i anımsattı diyebilirim. Yunan adaları için bir şey diyemeyeceğim. Eğer gezilecek yerleri merak ediyorsanız size bir liste çıkartabilirim. Atina'da metroyla her yere gidebilirsiniz. Vize konusuna gelince ben Schengen vizesi almıştım; Yunan Büyükelçiliği gerçekten çok yardımsever Ankara'daki; eğer kötü bir sicil geçmişniz veya vize geçmişiniz yoksa vize alırsınız. Tabi önceden bir otelde rezervasyon yapıp göstermenizde fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geekking -- 27 Mayıs 2012; 3:48:40 >

• arabayla seyahat güzeldir.
    Masrafları;
    araç için yeşil sigorta (asgari 15 günlük) euro bazında ödemelidir. sigorta şirketlerinde fiyatları mevcut
    uluslararası ehliyet. (maalesef yunanlılar genelde soruyor) 280 TL falan , turing denilen bir kuruma yetki verilmiş. yoksa ABD de yıllığı 39 usd.
    sağlık sigortası, kişi başı 8 euro falan
    yurtdışı çıkış harcı, kişi başı 15 TL
    otobanlar için bozuk euro (ortalama 1,20- 1,5 euro civarı her otobanda)

bu kadar masraf yapılınca sadece yunanistan demeyin makedonya da ekleyin.

gezenbilirin yurtdışı gezi planları ve yurdışı gezileri bölümlerinde tartışılan rotalar var. onlara bakın. İyi tatiller
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabayla avrupaya gitmek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.