Şimdi Ara

Yunanistan’a veri merkezi açan Microsoft; Türkiye’yi es geçti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
5.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Siz yabancı yatırımcı olsanız yatırım yapar mısınız?

    Parlamenter sisteme dönülmeden, hatta eskisinden daha güçlü bir parlamenter sisteme dönülmeden hiç bir şey düzelmez, düzelmez, düzeeelmeeezzz. Başkanlık sistemiyle yönetilen hiç bir ülkenin burnu ..ktan çıkmaz. İstisnalarda kaideyi bozmaz.

    Ülkenin kaderiyle ilgili alınacak en ufak karar bile TBMM'de alınacak. KHK ve torba yasa denen saçmalık bir daha geri gelmemek üzere kaldırılacak. En küçük, en önemsiz yasa bile en açık şekilde tek tek canlı yayında TBMM oylamasına sunulacak. Öyle gece yarısı veya sabaha karşı değil, mesai saatleri içinde oylamaya sunulacak. Hiç bir yasa için acele edilmeyecek. Devlet kurumlarında dönen rüşvetin ve şuursuzca para harcamanın haddi hesabı yok. Genel müdürler, daire başkanları ve yardımcılarının kurumun kasasından yaptıkları lüks harcamalar, seyahatler ve kullandıkları lüks cihazlar devletin bütçe açığını derinleştiriyor. Bu makamda olan kişilerin taşeronlar ve müteahhitler ile bağlantıları çok iyi denetlenecek. İdeolojileri farklı olan siyasi partiler bile bir birlerine iş paslar duruma gelmiş, söz konusu rant ve işe adam sokma olunca MHP'li vekil HDP'li vekilin, HDP'li vekil MHP'li vekilin işini hallediyor. Bu rezilliğe nasıl çözüm bulunur bilmiyorum ama bir şekilde caydırıcı cezalar gelmeli. Adalet tam anlamıyla ama tam anlamıyla bitmiş durumda. Katibinden, hakimine kadar adliyelerde dönen rüşvetin haddi hesabı yok. En küçük memurundan hakimine kadar adliyelere çok büyük temizlik ve denetim gerekiyor. Ayrıca, ranta bir nebze olsun dur diyebilmek için memleketin dört bir yanındaki her ihale TBMM'nin onayından geçecek ve her şeyden ama her şeyden daha önemlisi seçim barajı denen saçmalık kaldırılacak.

    Aksi taktirde Türkiye bir arpa boyu yol ilerleyemez. Hızla itibar kaybetmeye, parası değersizleşmeye devam eder.

    Şu an 1 ABD Doları = 75 Arjantin Pesosu ve bir kaç sene önce tıpkı TL gibi 6-8 arasında gidip geliyordu. Sonra ne oldu, çok kısa sürede 75 odu. Ekonomisi Arjantin ekonomisine çok benzetilen Türkiye'de böyle bir durumun olmayacağının garantisini kim verebilir? Siz yabancı yatırımcı olsanız böyle bir ülkeye yatırım yapar mısınız?





  • Türkiyede ciddi bir potansiyel var. O yüzden teknoloji yani arge satmak yada Türkiyede bir teknoloji üretmek istemiyorlar. Türkiyeyi küçümseyen arkadaşlara gülüyorum. Sen ezik olabilirsin ama çok akıllı insanlar var ve çaktırmadan bir çok şey yapıyorlar. işlemciden tutun da motora kadar. Kısacası yeniden keşfetmemiz lazım. Yerli ve milli olmak zorunda. karşımızda ABD -Avrupa -Rusya ve yeni Arap çephesi var. Düşünün artık...

  • Ekonomiyi ve neden bizi es geçtiklerini kısaca özetliyim dün bilgisayar kasasının kablolarını düzenlemek için kauçuk kablo koruyucu almak istedim. Aliexpress'te buldum ama Türkiyede muadilini bulamadım. Ürün 50TL vergisi 50TL. Herhangi bir avrupa ülkesini işaretledim 50TL + kargo ücretsiz. Türkiye'de olsa 70TL 80TL'ye alırdım ama kendimi keriz gibi hissedip tüm siparişleri iptal ettim.

  • snomask kullanıcısına yanıt

    Hukuk sistemi katledilmiş bir ülkede, adamın doları ya da eurosu değerli olsa ne olacak. Adamlar o yüzden en yakınımız Yunanistan'a yatırım yapıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • to1g4 T kullanıcısına yanıt

    O konuşmayı bende hatırladım.   En garibi de adamların evini sel vurmuş üstelik pandemi de söz konusu konuşmasına gittiler en vahim olanıysa sarayda 1. sınıf çay tüketirken kendileri 3. 4. sınıf olan çay kapmaya çalıştı. Rezaletten başka birşey değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt

    İdama karşı olsam da eğer illa da gelecekse, devleti soyup soyana çeviren, devletin en mahrem yerlerine girip suç işleyen;milletvekilinden, bakanından, cumhurbaşkanına kadar suç işlediği tespit edilen devletin her kademesine gelsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft ürünlerini para verip kullanan kaç kişi var aramızda. Adamlar neden açsınlar ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muhalifler buna da sevinmiş. Nasıl olsa bizi bizden fazla seven, destekleyen bu kafa varken neden açalım der adamlar.

  • pavlichenko kullanıcısına yanıt
    Bunlar kurumsal amaçlı hizmetler için ve iş dünyasında alternatifleri kısıtlı şeyler o yüzden açılması çok iyi olabilirdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nüfus olarak İstanbul'dan küçük bir ülkeye böyle yatırım yaptıklarına göre gerçekten Türkiye'ye güven kalmamış. Haklılar, ben olsam ben de Türkiye yerine Yunanistan'a yatırım yapardım.

  • cem650 kullanıcısına yanıt
    Bilakis lokasyon olarak Türkiye'den iyi bir yer yok. Hem Balkan hem Kafkasya hem Arap coğrafyasına yakın, mis gibi bir yer düşünülürse. Sorun ne? Güven duyulacak bir ortam yok. Ne yargısı ne hukuku ne iktisadı güven vermiyor. Gerçekten şu düştüğümüz hal rezillik.

  • Kaybediyoruz adım adım insanlar olayları başka türlü anlamaya uğraşsa da. Kendimizi efsane, kahraman ve çözümcü olarak görmeye çalıştık da ülkece verdiğimiz görüntü çok kötü maalesef, kabul edecek insan yok, çözecek insan yok. Bu millet atarlanıp her imkana uzaktan bakmayı seçti, değişmemiz zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'ye açsın da sonra Microsoft'u yasaklayıp el koyup EBA sunucusu yapsınlar. Ya da olası bir Amerikan ambargosunda göt gibi kalsın Microsoft. Ben olsam ben de açmam kimse kimseyi kandırmasın iğrenç bir yatırım ülkesi Türkiye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • s_mail S kullanıcısına yanıt
    valla bende güldüm.

  • Yönetebileceği ve endişesi olmayan yere açar. Türkiye kendi datam bende kalacak tarzı düşünceler taşıyor. Kontrol istiyor. Çifte fonksiyonu olan bu global şirketler 2 açıdan da bunu istemez. O yüzden şu an risk görüyordur. Doğru avrupa için yunanistan daha uygun bir yer çünkü göbekten bağlı bunlara, oradan bizi de yönetebilir ayrıca microsoft.

  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt

    Yabancı yatırımcı dediğin paradan para kazananlar. Sana ne faydası var? En fazla biraz ucuz borçlandım, biraz fazla borçlandım olayı var. Ama sonuçta hep seni dibe çekiyorlar ama biraz yavaş ama biraz hızlı. Böyle bir ülkeye kim güvenirin kararını kim veriyor? Yine o ülkeleri sömürenler. Ne değişti de bir anda güvenilir oldu ya da bir anda güvenilmez oldu. Abd nin muhteşem adaleti mi ölçü ve tartı? Hayır. Ölçü abd ye karşı mı geldi yoksa boyun mu eğdi? Büyük abiler bu ülkeye bir şey yapacak mı? Demek ki olay ya gerçek doğru hedefi koyup mücadele edip gerçek çözüme ulaşmak ya da sürekli ve az az acı çekip kaçınılmaz sona yavaş yavaş gitmek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proprietor

    Aynen buraya veri merkezi açsınlar çok mantıklı adalet olmayan padişahlıkla fermanlarla yönetilen ülkeye veri merkezi açsınlar kesinlikle


    Yarın padişahımız bir ferman çıkarsa bu veri merkezine el koydum dese

    Yarın bir ferman çıksa veri merkezindeki bütün veriler devletle paylaşılacak dense

    Yarın bir ferman çıksa Veri merkezi olanlara %500 vergi geldi dese

    Yarın bir ferman çıksa veri merkezleri lisansa tabidir lisanslar 1 milyar dolar


    Microsoft ne yapabilir anlatsanız ya adalet yok ülkede cumhuriyet de yok meclis de yok ben olsam ben de türkiye ye yatırım yapmam sizde yapmazsınız padişahlıkla yönetiliyor yarın padişahın nasıl bir ferman çıkaracağı belli değil onu geçtim adalet yok osmanlı zamanında daha fazla adalet vardı kadılar daha bağımsızdı

    Hocam birakin bolgesel, finansal, hukuksal riskleri..


    Yarin obur gun turk ITciler toplanip bu microsoft calisanlarini dovse ve microsoftu ulkede istemiyoruz dese bile oy kaybetmemek icin microsoftu kapatabilecek bir yonetimden bahsediyoruz.


    Bkz. UBER


    Yani ulke bildigin bana yatirim yapma diye bagiriyor, bu ulkeye yatirim yapmak icin bildigin salak olmak lazim.





  • İyi yapmış microsoft ben de yabancı şirket sahibi olsam bende bu ülkeye yatırım yapmam gayet normal..

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.